Jump to content

Party99

Medlemmer
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

Recent Profile Visitors

955 profile views
 1. Foreleser i evolusjonsbiologi sa det er helt feil å si at vi stammer fra aper - det riktige er at vi deler samme forfar som apene. Det fins ingen konkrete svar på hvilken art stamfaren var, men siden vi har utviklet oss i to ulike retninger (mennesket og apen) så blir det jo helt feil å si at vi stammer fra apen. Postzygotiske barrierer har forårsaket utvikling i ulike retninger hos mennesket og apen. Om det fortsatt ikke er forstått av dere, send han her en mail: Professor Christian Jørgensen https://www.uib.no/personer/Christian.Jørgensen Kos dere!
 2. Det var også det en svært dyktig foreleser som sa, at mange går på den smellen og sier vi stammer fra aper.
 3. Overhodet ikke på noen måte! Poengterer du at vi mennesker har utviklet oss fra et apestadium? Det vil jeg gjerne ha kilde på - for akkurat det sier imot biologien! Vi deler felles stamfar med apene, vi stammer ikke fra dem.
 4. Til dere som påstår at vi «stammer fra apene» eller andre dyregrupper. Det er helt, helt feil! Vi mennesker (homo sapiens) stammer ikke fra noen i det hele tatt! Svært mange av oss har hørt at vi stammer fra apene, men det er en svært feil og upresis påstand. Faktum er at vi har samme felles opphav som apene, men vi stammer overhodet ikke fra dem eller noen andre dyregrupper. Hilsen biolog
 5. Hørt om en såkalt malerhytte. Noen som kjenner til sagnet / hvor denne malerhytta i strusshamn er?
 6. Hei dere! Kjæresten min og jeg er begge 20 år, og studerer til høsten. Vi bor i en 50 kvadratmeter stor kjellerleilighet, utenfor byen - med flotte naturomgivelser. Hittil har vi en liten, søt valp på 11 uker. Dette er en blandingsrase mellom Shih tzu og Yorkshire terrier - blandingen kalles for Shorkie. Vi har sålangt eid den i sirka en måned. Men så har tanken slått oss om å skaffe oss en hund nr. 2 - nemlig en working kelpie. Vi tenker at fordelene er en litt større hund (jeg personlig liker de hundene som er noe større), selskap i hverandre når vi studerer/er borte, enda en firbeint venn som gir lykke. Ulempene må vel være større kostnader, mer arbeid (?), vanskeligere med hundepass når vi ønsker ferie og diverse. Kanskje er working kelpie en litt for energisk rase som krever for mye av oss, til tross for at vi er studenter? Hva foreslår dere - har noen erfaringer? Hjelp oss!
 7. Takk for gode, utfyllende svar fra deg!
 8. Har overført 200 kr til selger nå. Tror du det vil skje noe videre?
 9. HDMI-portene gav "intet signal" og enkelte knapper på fjernkontroll var ute av funksjon. Har betalt de 200 kr for å slippe alt styret - får se på det som tapte penger. Men jeg regner med at anmeldelsen ikke blir reell selv om den kanskje er sendt inn? Kan jo for all del være skremsel fra selger også...
 10. Hei der! I forrige uke hentet kjæresten min og jeg et TV for 200 kr. Da vi skulle betale viste det seg at det manglet dekning og vi ble enige om å betale når vi kom hjem. Da vi koblet til TV hjemme viste det seg at det var noen ødelagte funksjoner - vi lot TV stå ubrukt på grunn av dette. Vi betalte aldri og hørte ikke noe fra selger før dager etterpå. Da selger spurte hvor betalingen var presiserte vi at noe var defekt. Selger sa vi da kunne levere tilbake TV, men det gjorde vi aldri fordi vi ikke er interessert i å punge ut mer penger for å tilbakelevere et TV som ikke virket komplett (strekningen har mange bomstasjoner etc). I morges fikk vi melding om at saken er anmeldt. Hva gjør jeg? Kan jeg anmelde for svindel i og med å ha solgt et produkt med feiloppgitte opplysninger? Bryr politiet seg om dette?
 11. Hei dere! Jeg har søkt grunnskolelærerutdanning for 5.-10. trinn med matematikk som masterfag. Hvordan er master i matematikk for dette årstrinnet? Er det avansert eller overkommelig? Vil vite mest mulig - fra videregående har jeg karakter 4 i S1 + S2. Har også 10 studiepoeng fra UiB i et mattefag som jeg synes var ganske krevende (en del R2 pensum og en del nytt). Setter stor pris på hjelp!
 12. Hei! Jeg har søkt grunnskolelærerutdanning hos HVL, men står på 20.plass i kø. Har der imot fått tilbud om studieplass på grunnskolelærerutdanningen på NLA i Bergen, men jeg er overhodet IKKE kristen på noen som helst måte! Kan noen dele erfaringer eller si noe om hvordan studiemiljøet er der og om det er en betydelig kristen skole? Hvordan er folka der i forhold til på UiB (har studert realfag på UiB og oppnådd 30 sp). Også ganske dyrt der, regner med det er 3500 kr i halvåret?
 13. Vi spurte en tredje gang og fikk lov! Da blir det en blanding mellom yorkshire og shih tzu
×
×
 • Create New...