Gå til innhold

Tdale

Medlemmer
  • Innlegg

    666
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tdale

  1. Hei. Jeg har kjøpt nytt Sony-HD (CX560V) kamera, etter å ha hatt en Sony PC8 i snart 10 år. Tidligere har jeg redigert mest i Premiere, men har gått bort fra det nå.

     

    Jeg tenker på å bruke Pinnacle Studio HD i stedet, siden jeg kun driver med ganske enkel redigering nå, sammenlignet med tidligere. Er dette programmet sånn at jeg kan brenne resultatet på Blu-ray?

     

    Jeg er litt usikker på kravene til PC for å redigere HD. Jeg har en 4 kjerners AMD 3GHz prosessor, 4 GB RAM, men har både lyd og video i hovedkortet, som er dette:

     

    http://www.multicom.no/main/AMD-785Ge-S-AM3e-DDR3e-ATXe-GbLANe-RAIDe-Radeon-HD-4200e-2xPCI-Ee-Firewire-VGA-DVI-HDMI-ASUS/cat-p/c/p2538541

     

    Diskplass har jeg nok av. Holder dette? Har inntrykk at av man trenger 256MB på videokortet, mens det ser ut som jeg bare har 128. Kan jeg utvide minnet på hovedkortet mitt?

     

    Mvh

    Tommy Dale

  2. Min søster skal kjøpe videokamera, i den rimelige klassen.

     

    http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=121450

     

    Er dette et greit kamera? Hvordan er AVCHD formatet? Hun skal neppe redigere noe særlig, men har behov for å legge opptakene over på PC, og brenne til DVD, evt. få dem over på DVD på en annen måte.

     

    Noen som vet forskjellen på cx115 og cx115e ?

     

    Hvis det er noen ulemper med dette kameraet, tar jeg gjerne i mot advarsler :)

     

    Tommy

  3. Om Sony HDR-CX550VE står det: Opptil 26 timer full HD på 64Gb int. minne.

     

    Mitt gamle videokamera lager filer på 13 Gb/time når jeg legger inn video på PC. Er det da riktig å si at 26 timer på 64Gb (ca 2,5Gb/time) gir opptak i full HD kvalitet?

     

    Eller er dette litt villende reklame, hvor full HD kun måles i antall pixler, og ikke i bitrate?

     

    Tommy

  4. Jeg leser i VG i dag at Win7 bruker minnet på en annen måte, og dermed er ofte bortimot 100% av minnet opptatt til enhver tid. Snittet for win7 maskinene er 3,3Gb

     

    Jeg har 4Gb minne i dag. Hva om jeg setter inn 4 til? Vil jeg da få 4Gb minne som står ledig, eller vil Win7 bruke også dette kontinuerlig?

     

    Spørsmålet er altså om Win7 legger beslag på ca 3,3Gb minne til vanlig kjøring, eller om det legger beslag på bortimot 100% av det minne som er tilgjengelig, uansett hvor mye minne man har....

     

    Tommy

  5. Epson Stylus Photo P50 er oppgitt til å kunne skrive 37 sider tekst i minuttet, og skrive ut et 10x15 bilde på 12 sekunder. Tester viser at man kan klare å få ut 22 sider tekst, i "kladdemodus" og at den bruker omtrent et halvt minutt på et 10x15 foto.

     

    Hvorfor oppgir produsentene som regel tall som er milevis unna sannheten?

     

    Kan noen anbefale en fotoskriver som lager gode bilder, og gjør det relativt fort? Jeg har en Epson Stylus Photo R300, og den skriver IKKE fort, men bildene er gode, men med Win7 er det så mye kluss, at jeg må få meg en ny skriver.

  6. Jeg har tidligere brukt Canopus ProCoder for å lage DVD filer, noe som har gitt meg veldig små filer, og dermed plass til mye på en DVD plate.

     

    Nå har jeg ikke dette programmet lenger, men har følgende behov:

     

    Jeg har mange timer med DV opptak som jeg driver og redigerer for å korte det ned til en litt mer seervennlig lengde. Men jeg ønsker likevel å brenne ut på DVD en uredigert versjon, for å ha tilgjengelig, dersom noen ønsker å se det uredigerte materialet.

     

    Finnes det et greit program som konverterer og brenner videofilene til en DVD plate, gjerne i en prosess? Jeg ønsker altså å legge inn AVI filene mine, trykke på "lag DVD" og sitte igjen med en DVD med mange timer film på, for avspilling på vanlig DVD spiller.

     

    Nero Vision har jeg kikket litt på, men jeg føler at man ikke får plass til å veldig mye på en DVD...

     

    Noen tips?

     

    Tommy

  7. Jeg prøver å koble til videokameraet mitt med firewire, som jeg alltid har gjort. Men etter jeg fikk Win7 så finner ikke maskinen kameraet. Det er helt dødt, kommer ikke opp som disk og redigeringsprogrammet finner det heller ikke.

     

    Har søkt på nettet og det ser ut som det er problemer med firewire og Win7, men har ikke klart å finne en løsning enda. Det skal da kunne gå an å bruke firewire inngangen?

     

    Tommy

  8. Jeg har en Epson stylus photo R320 skriver, som har virket fint i flere år. Når har jeg Win7, og sliter litt med drivere og programvare. Programmet for utskrift av bilder finnes ikket, men jeg prøvde xp/vista versjonen, og den lot seg installere. Men den er ganske mangelfull, blant annet er det en del valg (papirtype, størrelse osv) som ikke er mulig å velge.

     

    Er det noen som har forslag til løsning?

     

    Mvh

    Tommy

  9. Jeg har lest guiden ovenfor, og fikk en del svar der. Men jeg lurer på:

     

    Jeg skal installere win7 fra DVD på en helt ny PC, med helt tom disk.

     

    Hvorfor oppretter Windows en partisjon på 100Mb automatisk? Hva brukes den til?

     

    Og så et tilleggspørmål, som egentlig ikke er win-7 men jeg spør likevel:

     

    Jeg får ikke valgt full oppløsning på skjermen min, bare ca 1100 i bredden, mot ca 1400 som jeg hadde før. Kan det hjelpe å kjøre CD'n som fulte med hovedkortet for å ordne dette (skjermkort integrert i hovedkort)?

     

    Tommy

  10. Ja, det gjør det jo, med mindre disken er ødelagt, noe jeg var litt redd for siden den lager en del lyd...men jeg tror den har støyet såpass lenge, så den er nok ok..særlig med tanke på at den i det minste starter på bootingen.

     

    Hadde bare vært så greit å fått gjort dette nå! :)Jeg har forøvrig og planer om å bruke maskinen som en ekstramaskin, så jeg ville gjerne fått den til å virke igjen..

     

    Tommy

  11. Maskinen min har skrantet litt en tid, blant annet har usb-musa kommet og gått litt, iPod'en blir ikke funnet osv. Jeg har derfor bestilt ny maskin, og er i full gang med å kopiere over filene jeg vil beholde, på en ekstern disk.

     

    Jeg er nesten ferdig med overføringen til ekstern disk, og tenkte jeg skulle flytte det siste nå i kveld. Så vil altså ikke maskinen starte.....

     

    Av/på knappen virker ikke alltid, men hvis jeg rigler litt i ledninger osv. innvendig starter den plutselig. Men hver gang jeg får den i gang, kommer jeg bare til den første startskjermen, hvor den lister opp disker osv. og så kutter strømmen.

     

    I blant står prosessorvifta og sviver sakte rundt, omtrent som den får for lite spenning og går på "tomgang".

     

    Noen som har peiling? De filene jeg ikke har fått kopiert til ekstern disk vil jeg nødig miste!

     

    Tommy

  12. Disken var helt ny, og innholdt ikke annet enn programvaren som allerede lå der (google toolbar, google desktop, backup programvare etc. )

     

    Alt forsvant selvsagt i formatteringen, men gjør det noe? Kunne egentlig tenkt meg å bruke backup programvaren, men det kan man vel få tak i andre steder.

     

    Oppsummeret: Gjør det noe at disse programmene forsvant? Disken skal brukes til å lagre på, og google toolbar etc. trenger jeg ikke.

     

    Tommy

  13. Det har litt med win7 å gjøre. Men jeg kan vel bare få tak i win 7 32 bits..

     

    Det er et Aopen AK77-333 hovedkort som står i. Kunne selvsagt kjøpe nytt kort og, men målet var å få oppgraderingen så billig som mulig, og da tenkte jeg at mer minne og en ny prosessor, helst 64 bits for å kunne bruke win versjonen jeg har, ville være det enkleste.

     

    Tommy

×
×
  • Opprett ny...