Gå til innhold

avatar

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av avatar

  1. Det står på Tolletaten sine sider at det typisk er Posten som er transportør. Da kan jeg eventuelt ta kontakt med de og høre hvilke fortollingsgebyr de tar. Men hvordan kan jeg vite hvilken transportør som faktisk blir brukt, altså hvordan kan jeg med sikkerhet vite om det er Posten eller DHL eller noen andre som blir brukt - vet selger dette? Jeg regner med at de tar kontakt med en transportør hos seg, som f.eks. DHL, og at det da er DHL som står for transport hele veien, men hvordan er det med Posten - gjelder det samme der?
  2. Takk for svar. Jeg ser at VOEC-orndningen gjeldr på verdi inntil 3 000 kroner. Hva skjer om jeg kjøper noe til over denne verdien?
  3. Hei. La oss si jeg bestiller en vare på Ebay, som fraktes fra f.eks. USA. Hvordan kan jeg anslå hva total kostnad for meg inkludert toll, tollgebyr og lignende blir? For mange år siden kjøpte jeg en vare fra USA, og foruten selve tollavgiften tok fraktselskapet (var det DSL eller noe?) seg utrolig godt betalt for "administrative" kostnader ifm dolldeklarasjon. Jeg ble svært overrasket over hvor mye de tok i slike gebyrer, så derfor ønsker jeg å unngå slike overraskelser igjen.
  4. Takk for info. Dette er helt nytt for meg, så jeg henger ikke med på alle detaljene, men for å ta det første først: Hva slags rele trenger jeg? Paste gjerne inn en link til (bilde av) et konkret produkt f.eks. hos Thansen Hvordan kobler jeg opp en slik rele korrekt?
  5. Nybegynnerspørsmål fra meg, men hva er en rele, og hvordan løser en slik problemet?
  6. I følge side 175 i instruksjonsboken er ikke dette sporet i bruk. Å flytte sikringen dit vil vel i praksis si at jeg ikke lenger har noen sikring på sigaretttenneren, som nok ikke er det jeg ønsker.
  7. Jeg dro frem sikringsboksen i går, men kunne ikke se noen måte å endre posisjon eller plassering til sikringen på. Se vedlagte bilde - det er den blå 15-ampere sikringen på høyre side som går på sigarettenneren. Det er litt trangt der, men ut fra hva jeg kunne se finnes det ingen annen plassering eller posisjon til sikringen. Er det noe jeg overser kanskje? @AnthonyEdwardS, jeg har sjekket at dingen slår seg på selv om sikringen er av.
  8. Takk for gode svar! Bilen min er også en gammel Mondeo. Tar en titt i instruksjonsboken og ser hva jeg finner ut av mhp sikringer.
  9. Hei. Jeg kjøpte meg nylig en trådløs handsfree mottaker til bilen min, som får strøm fra sigarettenneren. Hadde ikke tenkt på at når jeg plugger inn denne i sigarettenneren, vil den trekke batteri selv når tenningen ikke er på - trodde den bare ville trekke strøm når tenningen var på. Dette er en ulempe, for hvis jeg kobler den til men glemmer å ta den ut når jeg parkere, vil batteriet kanskje være tom når jeg kommer tilbake senere. Er det noen enkel måte å forhindre en slik en fra å trekke strøm selv når tenningen er slått av, uten at jeg må huske å dra den ut hver gang jeg parkerer?
×
×
  • Opprett ny...