Jump to content

avatar

Medlemmer
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)
 1. Hei. Vinterdekkene mine har fremdeles ganske bra mønsterdybde, men begynner å bli ganske gamle så jeg lurer på om de allikevel bør byttes f.eks. på sprø gummi. Hvordan kan jeg sjekke om gummien er god nok? Eller bør jeg uansett bytte dekk etter et visst antall år?
 2. Supert, takk for svar og tips til konkret vare!
 3. Takk for svar! Jeg er software-fyr, og har virkelig ikke peiling på hardware så jeg setter pris på hjelpen. Her er info om brikken jeg har fra før: Array Handle: 0x002C Error Information Handle: Not Provided Total Width: 64 bits Data Width: 64 bits Size: 8 GB Form Factor: DIMM Set: None Locator: DIMM 4 Bank Locator: CHANNEL B Type: DDR3 Type Detail: Synchronous Unbuffered (Unregistered) Speed: 1600 MT/s Manufacturer: Samsung Serial Number: 1942D583 Asset Tag: A1_AssetTagNum3 Part Number: M378B1G73QH0-CK0 Rank: 2 Configured Memory Speed: 1600 MT/s Minimum Voltage: 1.5 V Maximum Voltage: 1.5 V Configured Voltage: 1.5 V Har lagt ved bilde fra inne i PC'en, og kan se at det er èn slot ledig til minnebrikke. Jeg forstår det da slik at jeg enten bør finne en identisk minnebrikke som jeg har fra før (hvor jeg da antakeligvis må bestille fra utlandet, f.eks. her: https://www.amazon.com/SAMSUNG-Samsung-DDR3-1600-8GB512Mx8-M378B1G73QH0-CK0/dp/B00IXN10GY), eller jeg bør bestille to nye. Det er altså da DDR3 jeg trenger, men jeg er usikker på hvordan jeg finner ut hva som er kombatibelt med hovedkortet. Her er info om hovedkortet: Base Board Information Manufacturer: Hewlett-Packard Product Name: 2B35 Version: 2.0 Serial Number: Asset Tag: Features: Board is a hosting board Board is removable Board is replaceable Location In Chassis: Chassis Handle: 0x0003 Type: Motherboard Contained Object Handles: 0 Ser at "2B35" fra output'en over står oppført som SSID på https://support.hp.com/us-en/product/hp-pavilion-500-500-desktop-pc-series/7477729/document/c04541681, så da ser det for meg ut som om det er samme hovedkort. Så da er det, som nevnt i første svar, dette jeg må se etter: PC3-10600 (DDR3-1333) PC3-12800 (DDR3-1600) PC3-14400 (DDR3-1866) Jeg har p.t. 8GB minne, men tror jeg klarer meg f.eks. 12GB, men sier ikke nei til 16GB totalt, men lommeboka tilsier at jeg bør velge billigst mulig løsning. Selv om det er annen type minne, er det dumt å gå for https://www.komplett.no/product/650412/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/corsair-vengeance-ddr3-1600mhz-8gb? Hvis ikke, hvilke andre brikker på https://www.komplett.no/category/11209/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker?nlevel=10000§28003§11209&cnet=Teknologi_A00056 §DDR3 SDRAM kan være aktuelt?
 4. Hei. Jeg har en HP 500-508no, som er til forveksling lik https://support.hp.com/us-en/product/hp-pavilion-500-500-desktop-pc-series/7477729/document/c04619912 bare at min slutter på "ns" mens den på bildet slutter på "ns". Trenger med RAM, men er usikker på hva jeg må se etter for å være sikker på at den vil passe i PC'en min. Hvordan går jeg frem for å forsikre meg om dette? Er det sannsynlig at for eksempel https://www.komplett.no/product/1191389/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/kingston-fury-beast-ddr4-3200mhz-8gb vil passe?
 5. Hei. I følge innholdsfortegnelsen til kruskakli gir den 230 kcal pr 100 gram. Halvparten av mengden er kostfiber. Jeg har tidligere lest at man ikke lgger på seg av kostfiber, så betyr det at effektiv kaloriopptak for kroppen er 230 kcal / 2 = 115 kcal?
 6. Takk for tips. Endte opp med Family Link. Ser ut til å fungere bra.
 7. Hei. Barnet mitt skal få sin første mobiltelefon snart, og i den forbindelse har jeg noen spørsmål: Telefonen er Android-basert. Jeg ser vel ingen poeng i å koble denne til min egen Google-konto, så det betyr vel at jeg må opprette en Google-konto for barnet mitt. Jeg ser ikke noe poeng i at barnet skal få sin egen email ennå, så da måtte jeg i tilfelle opprette en Google-konto men ikke utlevere passordet. Er dette slik andre også gjør det? Hvordan kan jeg best styre hva barnet kan og ikke kan gjøre på telefonen? Ønsker kontroll over den, slik at det ikke installeres app'er o.l. som jeg ikke går god for. Har noen her erfaring med spesielle telefon-abonnementer som egner seg bra til barn? På forhånd takk for svar!
 8. Hei. Ved privatsalg av bil, hvilke ting må man passe på for at papirarbeid og overlevering går riktig for seg i riktig rekkefølge? Det er jo diverse dokumenter (kjøpskontrakt, eierskifte, etc) som må på plass, så hva må jeg passe på? Ser at både Finn og NAF har digital kjøpskontrakt som ser ut til å inkludere en del av papirarbeidet, men fremgangsmåten er allikevel litt uklar. F.eks. er min foreløpige forståelse slik: Man møtes og skriver kjøpskontrakt (via Finn eller NAF). (Denne blir vel ikke sendt inn eller noe, for handelen er jo ikke ferdig?) Når penger er på konto, møtes man igjen og fullfører den digitale kjøpskontrakten, og kjøpe kan kjøre av gårde med bilen. Er det så enkelt som dette? Er disse digitale kontraktene til Finn og NAF lagt opp til at man starter på den før pengene er overført, og fullfører dem når pengene er overført?
 9. Hei. Jeg trenger en billig smarttelefon til barnet mitt. Har ikke så veldig mange krav, men de jeg kommer på i farta: Operativsystemet må få inn sikkerthetsoppdateringer minst de neste par årene Telefonen må være basert på Android Jeg må kunne installere f.eks. Android Family link o.l. får å ha litt kontroll på hvilke app'er barnet får lov til å bruke Lav pris er viktig. Har sett tester som anbefaler f.eks. Motorola Moto G8, så denne kan være en kandidat. Men jeg er usikker på hvordan jeg kan verifisere at telefonen vil få inn sikkerhetsoppdateringer de neste par årene. Tips og råd mottas med takk!
 10. Hei. Jeg bor i et gammelt hus, hvor mange av stikkontaktene ikke er jordet. Antakeligvis er det vel stort sett stikk på bad og kjøkken som er jordet, ville jeg tro. Hvor mye arbeid er det for en elektriker å ordne slik at et stikk i et annet rom blir jordet? Hva vil typisk elekrikeren gjøre for å få til dette?
 11. Hi. Jeg ser etter en passende løsning for litt (enkel) robot-programmering med barna. Har ingen bestemte meninger om hvorvidt det er snakk om biler eller noe helt annet, men det viktigste er opplevelsen barna får av å programmere noe og se hvordan det påvirker en fysisk ting. Jeg har mye erfaring med programmering, så kunne tenke meg en løsning som er fleksibel nok til at vi kan lage noe moro, men som ikke er så komplisert at jeg ikke orker å gå i gang med dette etter en lang dag på jobb. Har ikke lest så mye på Lego Mindstorm (prisen her er vel rundt 3000,-?), men det kunne godt vært et aktuelt prosjekt, men litt i dyreste laget. Kanskje et Raspberry Pi prosjekt med noen ekstra komponenter kunne vært mer passende, og ikke minst mer fleksibelt. Kommer sikkert langt med en Pi med tilkoblede hjul, kamera eller noe annet, men er usikker på hva som er innafor både når det kommer til kostnad, tid og komleksitet. Uansett, alle forslag mottas med takk.
×
×
 • Create New...