Gå til innhold

Lord Baconost

Medlemmer
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lord Baconost

  1. IIHS er ikke like seriøst som NHTSA. IIHS er en "amerikansk ideell organisasjon som er finansiert av bilforsikringsselskaper." Det er med andre ord "big auto".

     
    I motsetning er "National Highway Traffic Safety Administration" (NHTSA) en organisasjon underlagt amerikanske myndigheter, en del av Department of Transportation."
     
    Jeg vil heller stole på hva den føderale regjeringen tester fremfor forsikringsselskaper. IIHS, som i mine øyne er forbrukerrapporten om krasjtestin
     
    Tesla X fikk både 2017 og 2019 som eneste SUV topscore 5 stjerner av NHTSA. Kanskje derfor noen ønsker å spre "fake news" om krasjtester i US. 
  2. Helt riktig. Du vil sikkert også observere ventrikkelflimmer på klokka. Kan komme til nytte for de som skal hjelpe og samtidig forstår at vedkommende har et armbåndsur med EKG og forstår nytten av rytmetolking.  Neppe nyttig for eieren av klokka fordi vedkommende blir bevistløs før en rekker å bry seg om å sjekke rytmen på klokka. 

     

    Neste Apple Watch har kanskje innebygget automatisk defibrillator?

    Men også ventrikkelflimmer går ut på forstyrrelser i de vanlige elektriske spenningene i hjertet. Så ser ikke helt hvorfor dette skulle være umulig å oppdage med teknologien. :) En vil f. eks. kunne identifisere ventrikkelflimmer på en EKG tatt i øyeblikket det oppstår.

    • Liker 1
  3. Jeg tenker at EKG funksjonalitet i Apple Watch kategoriseres som medisinteknisk utstyr som krever CE merking og harmonisering med EU 93/42/EEC, MDD (Medical Device Directive). Norge følger direktivet og EKG vil nok ikke leveres før det er CE merket. FDA godkjenning er en stor utfordring for utviklere av medisinteknisk utstyr. Håper derfor at veien til CE merking av EKG funksjonalitet er kort. Dette vil redde liv. 

    Tror ikke du forstår hvor lang slike godkjenningsprosesser er. Har aldri sagt det ikke kommer hit til Norge, sier bare at det vil ta tid.

    • Liker 1
  4. Svar på digresjon: Skiløper fikk ganske sikkert ventrikkelflimmer eller ventrikkeltakykardi. Det fører til umiddelbar sirkulasjonstans og død hvis ikke noen foretar hjerte lungeredning. 

     

    Atrieflimmer kan du gå med en stund før bomba smeller. Som blodpropp i hjernen. 

     

     

    Veldig interessant, takk for utfyllende info.

    Gjør det vel bare enda kjippere at EKG ikke kommer på den norske modellen så fremt det ikke kan trikses. 

    ---------------------

    En annen digresjon, hun skiløperen som falt om i løypa, var det artieflimmer?

  5. EKG med tolkning påvisning av atrieflimmer er helt genial og vil redde liv. Som tidligere anestesisykepleier med erfaring fra akuttmottak og anestesi samt nyere erfaring med moderne EKG apparter er jeg begeistret! Du kan selv screene deg selv for atrieflimmer og unngå hjerneslag. 

     

    Atrieflimmer har fått økt oppmerksomhet de siste årene, men er likevel udiagnostisert hos mange – kanskje så mange som en av tre. Mange mener derfor at man bør gjøre screening av befolkningen for å avdekke atrieflimmer, i den hensikt å forebygge hjerneslag.

     

    Atrieflimmer er en rytmeforstyrrelse som gir 2,5 ganger høyere risiko for hjerneslag. Det viser seg at 1/3 av alle pasienter med hjerneslag hadde atrieflimmer.

     

    24% av personer med atrieflimmer forblir udiagnostisert. 

     

    Nyere studie fra Sverige viser at insidensen av hjerneslag reduseres signifikant i kommuner med screening av atrieflimmer sammenliknet med kommuner som ikke screener. 

     

    Kort forklart fører atrieflimmer til hjerneslag fordi det blir turbulens i hjertets forkammerene som igjen genererer blodpropper som sendes opp til hjernen og blokkerer arterier. Områder av hjernen uten blodforsyning ødelegges.

     

    Den norske studien Akershus 1950 og svenske STROKESTOP studien viser at atrieflimmer er mye mer utbredt enn først anntatt. 4,3% av alle født i 1950 har atrieflimmer. Noe som gjør atrieflimmer nå kategoriseres til ett av de mest alvorlige helseproblem vi har. 

     

    For de som er skeptisk til teknologien så viser erfaring at det er fullt mulig å oppnå tilstrekkelig EKG-kvalitet for diagnostikk av atrieflimmer basert på håndholdte 1-avlednings-EKG. 

     

     

    https://indremedisineren.no/2018/07/screening-for-atrieflimmer/

    • Liker 5
  6. Samsung har fjernet HDMI ut på GT-5110. Derfor i konklusjonen er dette feil:

    "Det har heller ikke en HDMI-utgang, selv om du kan få ekstrautstyr som gjør at du kan koble det til en TV med HDMI-utgang."

    Dette ekstrautstyret eksisterer ikke. At Samsung har fjernet HDTV som var tilgjengelig på samlige andre Tab er irriterende. Flere har kjøpt TAB 2 10.1 grunnet mulighet for lagring av spill og filmer på SD kort. Nå kan man ikke lenger bruke Samsung adapteret EPL-3PHPBEGSTD for å se 1080p filmer og på stue TV´n. US utgave GT-5113 fungerer fortsatt med HDTV. Hvorfor fjerne dette i europa Samsung?

    • Liker 1
  7. Jepp, det vil nok hjelpe en god del. Zalman NC-2000 er meget god. Samme er NC-1000 til 15".

     

    Supert tips! :thumbup: Jeg bestilte meg en slik Zalman NC-2000 igår fra Dustin for 469,-

     

    Med denne så får jeg håpe sønnen min slipper problemene GX740 kan medføre av ballekoking, dårlig sædkvalitet, gpu nuclear meltdown, kinasyndrom og hva værre er ...

  8.  

    106c er vanvittig mye, og jeg ville aldri kjøpt en slik laptop! 82c er også forholdsvis mye på CPUen.

     

     

     

    Jeg ville brukt en del tusen ekstra på en laptop som har mer kvalitet i seg, ala min egen Clevo.

     

    Clevo har høyere cpu temperaturer enn MSI GX740

     

    Jeg fant testen av Clevo W860 basert laptop med Radeon 5780på Notebookcheck. De hadde ikke fått testet temp på skjermkortet fordi det var så nytt. Men CPU var 84 grader mot MSI 82. Temp under chassi var høyere på Clevo som nevnt i post over.

     

    Når det gjelder viftestøy fra Clevo var den "almost disturbingly loud" på hele 45,1 dB(A) under max belastning mot MSI 41 dB(A)

  9. Jeg har en Dell maskin i dag som er et par år gammel med et GT8600M kort og den blir varm som fy. Dog ikke på toppen/tastaturet hvor man kan kjenne det på hendene, men luften ut fra viftene er så varm at man kan ikke holdene fingrene foran de. Samt at undersiden er så varm at jeg må la maskinen ligge å hvile i noen minutter etter hver gang jeg har brukt den før jeg frakter den. Jeg har derfor satt kjøling og vifte støy som den nest høyeste prioriteringen min før jeg kjøper min neste maskin(ytelse er selvsagt nr 1).

     

    Da bør du kjøpe ASUS G73 til 19 990,- Den er kjøligst med makstemperatur på chassi på 39 grader. MSI GX740 til 9 760.- ligger ikke langt etter med 41 grader maksimaltemperatur på undersiden og Clevo W780 like bak MSI med 43 grader.

  10. At den tåler det, ja. Om den tåler det i 12 mnd fremover i tid, høyst sannsynlig nei.

    Jeg ville brukt en del tusen ekstra på en laptop som har mer kvalitet i seg, ala min egen Clevo.

     

    Den del tusen ekstra ja.. En tilsvarende specet Clevo koster nesten 7 000.- mer. Det er mye å betale for å oppnå 15 - 20 grader lavere temperatur på GPU ( Clevo 85 mot MSI 100 - 105).

     

    Er det noe MSI er kjent for så er det vel kvalitet ? Jeg tror neppe de sender titusentalls av denne modellen på markedet med fare for retur på samtlige pga varme. Returer er noe alle produsenter frykter, det er bare tap.

  11.  

    Det at den ikke føles så varm utenpå har jo ingenting å si når den koker innvendig. Man skal jo ikke ha laptoper i fanget, og man bør spesielt ikke ha en slik laptop i fanget vitende om varmen den vil utvikle (innvendig).

     

    106c er vanvittig mye, og jeg ville aldri kjøpt en slik laptop! 82c er også forholdsvis mye på CPUen.

     

    Du slipper å kjøpe kokeplate til studenthybelen... Men fra spøk til halvor - Når den er kald utenpå ser jeg ikke noe problem. Men det blir kanskje en psykologisk belastning å vite at gpu`n blir varm der inne... ? Det var NotebookJournal.de som skriver at gpu tåler dette og at CPU tp på 82 var helt normalt.

     

    Men hvilken laptop til 9 - 10 000.- ville du kjøpt isteden da ?

  12.  

     

    Som du sier så er maskinen ett veldig billig alternativ til sammenlignbare maskiner, så hvis man kan leve med en varm, støyende, lyssvak maskin så vil denne maskinen være ett godt kjøp.

     

    ... og med overlegen batterilevetid, ekstrem ytelse til prisen, Samsung skjerm med god kontrast og kjølig kabinett ;)

  13. Testet av notebookjournal.de:

     

    http://www.notebookjournal.de/tests/laptop-review-msi-gx740-nkmo-1145

     

    +Ytelse!

    +Batterilevetid for så kraftig PC

     

    -STØY

    -Varme, under stresstesten nådde HD5870 skjermkortet 106 grader.

    -Lyssvak skjerm.

    -Dårlige tastatur, som også har Ctrl og Fn "feil", dvs Fn ytterst.

     

    Det var vel noen fler plusser i den testen...

     

     

    + Batterilevetid

    + 3D-ytelse

    + Display kontrast

    + Tilkobling Portfolio

    + 7.1 Audio / Gaming Mouse

     

    - Skjermens lysstyrke

    - Viftelyd

    - Tastatur

    - Varme GPU

     

    Testmaskinen her har forresten 5400 rpm hd og den norske versjonen har 7200 rpm. Displaykontrast er meget bra og viktigere enn lysstyrke, hvis du ikke skal spille ute i sola da. Men med utrolige 3 timers levetid på batteriet ved spilling kan det jo hende :roll:

     

    Viftelyden går opp i 41 dB på full stress. Jeg ser andre tester at tilsvarende gaming laptops som Clevo måler 38,5 dB, Asus G73 31 dB og Acer 8942G 35 dB. Hva forskjellen på 2,5, 10 eller 6 db er i praksis vet jeg ikke, men er den stor?

     

    I Notebookchecks review av "broren" MSI GT740 måler de max 38,5 dB.

     

    De skriver også at GPU og CPU tåler de høye temperaturene, men de utrykker noe bekymring for en teoretisk varmebelastning av minnebrikkene på skjermkortet. Hvis det skal skje og forårsake skade - hva har man garanti for?

     

    Temperatur på kabinettet er meget bra, det overstiger aldri 37 - 42 grader og er bedre eller på linje med de andre laptopene i samme kategori. Ingen ballekoker her nei! Den blir ikke varmere enn andre laptops, så slutt å lete. :thumbup:

     

    Merk at GX740 i Tyskland er priset likt med Asus G73HJ som den i testen kritisk måles opp mot hele tiden. I Norge ligger den rett under halve prisen!

     

    GX740 9740.- Asus G73 19999.-

     

    Min konklusjon: For prisen Amentio tar for denne er dette en ekstrem superlaptop. Løp og kjøp!

  14. Hvordan fikk du det til? Fortell oss litt om maskinen når du får sett på den. Personlig har jeg gitt opp dette MSI prosjektet, rekker kansje å få en fra multicom selv om jeg helst ikke handler der

     

    Jeg bestilte den fra Amentio i første uka i april. (fraktseddelen viser at den kom rett fra importør og har ikke vært innom Amentio) Dessverre får jeg ikke pakket den opp selv og sett på den enda, fordi det er en presang til min sønn. Har veldig lyst til å ta den ut og kikke på den da...

  15. Riktig. Clevo selges aldri under eget navn. I Norge heter de Multicom Kunshan eller Xishan. (Som er navn på byer på Taiwan, som Clevo er fra).

     

    I USA heter de ofte Sager, eller Falcon, i England Kobalt, i Tyskland Cyber-System. F.eks.

     

    Er det noen som vet hvor lang leveringstid Multicom har på en Kunshan ? Det står produksjonsvare, så dere som har bestil en slik, hvor lang tid tok det før den var sendt?

  16. Nå skal det som står på Notebookcheck tas med en klype salt. Når det er sagt, så er det 3 forskjellige versjoner av HD5850, og jeg kan garantere deg at kortet som er 26. plass, er GDDR5-versjonen :)

     

    Aceren med HD5850 er jo mye dyrere enn x77ja, så blir litt bak mål å sammenligne med hvor nærme det ligger et annet skjermkort i en laptop til nærmest halve prisen, bare fordi det har fått skryt. Det har fått skryt for hvor bra det er i forhold til pris, ikke for hvor bra det faktisk presterer, selv om det presterer forholdsvis bra :)

     

    Men som du sier, jeg ville holdt meg unna Acer, iallefall når det kommer til gaminglaptoper. Skal man investere i gaminglaptop, ville jeg valgt enten Clevo eller Alienware siden de vet hvordan de skal designe en laptop som ikke brenner opp.

     

    Og Clevo er den som Multicom selger som "Kunshan" ? Eller får man kjøpt Clevo i Norge?

  17.  

    Selv om jeg aldri kommer til å kjøpe acer igjen kan jo et alternativ kan kansje være denne Aceren den koster 4 lapper mer men da er det 18" skjerm, bluray, bedre skjerm, mer ram og mer lagringsplass, bedre CPU. Skjermkortet er vel ok det også (skal støtte DX11)

     

    Ingen på lager for øyeblikket... Så den er ikke så aktuell når jeg ikke vet når den kommer. Kjøpte en Acer 7730 for to år siden og vil nok ikke kjøpe Acer igjen, kanskje... Hadde mye kjøleproblemer og "lags" med Aceren.

     

    Når det gjelder skjermkortet ATI 5850 på denne Aceren som foreslås så kommer det på 26 plass på lista til Notebookcheck. Det er ikke så verst når man sammelikner med 5730 som sitter i Asus x77ja eller x77jq som mange her på forumet har kjøpt og skryter av. Det kommer på 38 plass.

  18. Den som har skrevet artikkelen regner vel med at folk kjenner til at Medion kjøper laptopen av MSI og gir den nytt navn. Akkurat slik Multicom gjør med sine Kunshan-laptoper de kjøper av Clevo.

     

    Wow! 99c! Dårlig designet kjøleløsning er nok en av grunnen til den lave prisen. Ser føre meg at Amentio får mange klager på denne :)

     

    Ser at CPU og GPU deler samme vifte. Det er jo dømt til å gi veldig høye temperaturer ved slike kraftige komponenter!

     

    Æsj! Da vurderer jeg å avbestille. Den kommer vel kanskje ikke før sommeren allikevel. Amentio forskyver dato hver dag. Synd, for den hadde gode spec`s til veldig lav pris. Lurer på hva som kan være alternativ til omtrent samme pris ?

  19. Folk er utålmodige, de vil ha maskinen sin NÅ!, selv om de maskinene de ønsker seg knapt er på markedet ennå ;) Patience people, patience...

     

    Men det blir jo tullete når de skriver 20+ tilgjengelig på lager og bekrefter leveringsdato for så å trekke det tilbake etter noen timer. Det skaper forhåpninger og skuffelse som jeg kunne spart meg for. Føler å bli holdt for narr av Amentio.

     

    Idag har de endret igjen til usikker 17.04 som er en lørdag. De får neppe varer på lørdag, så dette er løgn og bedrag. For min del håper jeg at den kommer før 8 mai så jeg får presangen til min sønn.

  20. Har du fått bilen din godkjent av biltilsynet for gassdrift etter ECE R115 normen med denne installasjonen ?

     

    Eneste erfaring jeg har med Gasspesialisten er at jeg hadde en Volvo XC 70 med Vialle LPi system montert forskriftsmessig i Nederland som fikk en defekt elektrisk magnetventil. Han byttet magneten med kapping av eksisterende ledninger og klemte på slike hobby kontakter du får på biltema og skrudde på en magnet han hadde liggende. Det tok vel 30 min og jeg betalte 700.- Magneten varte i 2 uker før den røk igjen. Da var montøren på ferie, så jeg fikk gå gjennom kjelleren deres og fant en brukt magnet som jeg monterte selv - den fikk jeg gratis gett.... og holdt til lenge etter jeg solgte bilen ihvertfall.

     

    Når jeg skulle få bilen godkjent av Biltilsynet etter R115 norm så ville de ikke firmaet Gasspesialisten utføre en attest på anlegget fordi de ikke hadde kompetanse til det. Firmaet GassDrift på Rud i Asker tok dette og attesten var tilstrekkelig for å få bilen godkjent.

     

    (Jobben som GassDrift gjorde for å utferdige attest på godkjenning var latterlig liten i forhold til prisen. Og de løy om at de måtte sette på flere klammer på drivstoffledningene og tok flere tusen for dette - så styr unna dem også!).

  21. Glem LPG - fra april 2010 blir det garantert avgiftsbelagt i henhold til departementets forslag om ny beskatning av biodrivstoff og naturgass.

     

    Når det gjelder LPG er det et utmerket drivstoff så lenge det er billig. Man får 10-15% høyere forbruk og 10% lavere effekt, hvis ikke man ikke er heldig og har et Vialle anlegg fra Nederland. Det er kun Vialle som har patent på et LPI (Liquid Petroleum Injection) system som leverer gassen flytende til manifolden og ikke gir noe effekttap. Faktisk kan man oppleve høyere effekt pga LPGs høye oktantall - så lenge man har LPI system. Alle andre systemer leverer LPG i gassform til inntaksmanifold. Mange proffe byggere her i landet, men ingen forhandlere av Vialle desverre.

     

    Jeg hadde en Volvo XC 70 2,4 turbo med Vialle LPi system. Den gikk som et uvær med PPC trim fra BSR og hadde 250 HK og 410 nm på propan. Det måtte vel være norges raskeste propantruck.. Men med kjempeforbruk. Bilen var importert fra Belgia med ferdig montert LPi system fra Nederland. Måtte gjennom mye strål for å få den godkjent i Norge etter de nye normene.

     

    Norm om godkjenning av LPG drift som ble iverksatt ifjor er dessuten noe som kan hindre at en Mazda 5 blir godkjent hvis det ikke finnes typegodkjent og fabrikkspesifikt anlegg akkurat for denne modellen.

     

    Har kjørt turbodiesel både før og etter min LPG Volvo og jeg må si at diesel har mye lavere kostnader og bedre kjøreopplevelse med høyt dreiemoment. Mazda 5 er en bra og praktisk bil. Men det finnes mange tilsvarende andre biler med dieselmotor og automat. Eller så ville jeg ventet til den kom med automat, for det gjør den vel snart. Kona har forresten litt tilsvarende bil en Kia Carens 2.0 CRDi fra 2003 som både har diesel og automatgear, så det er merkelig at Mazda venter så lenge.

×
×
  • Opprett ny...