Gå til innhold

6RCURCGB

Medlemmer
  • Innlegg

    1 246
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av 6RCURCGB

  1. Jeg støtter den, dropp medier og gå heller tur. Jeg opplevde selv et slags fysisk ubehag når krigen brøt ut. En klok kollega av meg sa at han aldri bekymret seg for ting han ikke kunne gjøre noe med. Vi kan berolige oss med at vi som medlemmer av NATO er på rett siden i denne konflikten. Russland er militært sjanseløse mot NATO og de har ingenting å tjene på å fremprovosere noe som utløser artikkel 5. Utfordringen til NATO er å reagere kontant og passe overbevisende på evt. provokasjoner. NATO overvåker luftrommet og vi har bra kontroll på hvor missilene kommer fra. Nå er det is i magen som gjelder... Ting tyder på at det var Ukrainske luftvernmissiler som landet i Polen. Det er fullstendig uten betydning, Russland bærer absolutt alt ansvar for hendelsen.
  2. Russland har vært i krig med vesten lenge, de prøver å skape usikkerhet og tvil og de tøyer grensene hele tiden. Russland terroriserer hele Ukraina med raketter, nå har noen av de landet i Polen (ca. 850Km fra fronten). Putin må komme med en umiddelbar og uforbeholden unnskyldning til Polen og Nato. Ingenting annet er akseptabelt. Uansett om det var med forsett eller ikke vil Russland nå få en test på om Nato er seriøse. Jeg antar vi vil vende det andre kinnet til (igjen).... Eneste måten å oppnå varig fred i Europa er å knuse de russiske styrkene i Ukraina og sette grensene tilbake til pre 2014.
  3. Du skriver at operatøren driver med pigging, det fremkommer ikke at det er spekulasjon fra din side. Med mindre du jobber i Gazprom har du antagligvis lest/hørt dette et sted. Hvis de pigger med noe som kan tette røret ved skadestedet gir det en slags mening. I de prosjektene jeg har vært med i sier RFO sjøvann med O2 scavenger, biocid og farge. Dette er grønne/gule kjemikalier iht. OSPAR HCNF. Jeg vil tro at tørr gass ville vært mye billigere og lettere tilgjengelig enn N2 eller glykol. Ikke umulig at de kjører blowdown ned i eksportlinjene istedenfor å fakle heller. Jeg har aldri sett RFO prosedyrer kreve N2 eller glykol på linjer...
  4. Det blir isåfall mye nitrogen. Har du noen kilder? Mtp. at russland ikke har kompetanse til å reparere dette men er avhengige av vesten finner jeg det lite sannsynlig at russerene skulle bruke ressurser på skadebegrensing etter å selv ha sprengt hull....
  5. Kilde? Selv ikke russisk propaganda vil være så dum og selvmotsigende...
  6. Med en stor produksjon basert på "gratis" vannkraft hadde selvfølgelig Norge kunne tatt seg råd til et par gasskraftverk på steder hvor spillvarmen kunne utnyttes. I snitt hadde strømmen blitt dyrere men vi hadde hatt reservekraft. Paradokset er at Norge ikke har gjort noe for å møte økende forbruk. Vindkraft ute i "gokk" hjelper ikke. Strøm er ikke kjekt å ha, det er helt essensielt for et moderne samfunn.
  7. Husholdningene i sør har redusert strømforbruket sitt drastisk: https://elhub.no/nyheter/redusert-forbruk-i-husholdninger-og-fritidsboliger-i-sor-norge/ Vi kan utelukke at myndighetene greier å oppnå noe i nærheten. De skylder også på værgudene. Jeg vil kalle det fullstendig resignering av Statnett.
  8. https://www.tu.no/artikler/her-rives-norste-storste-gasskraftverk/413193 Det har blitt mange fallitterklæringer i norsk grønnvaskingspolitikk etterhvert. At Norge kun har en turbin på Mongstad i backup er helt ufattelig.
  9. Denne avgjørelsen står seg veldig dårlig i disse tider...
  10. Det er et betydelig volum ja. "Overnight the Nord Stream 2 landfall dispatcher registered a rapid gas pressure drop on Line A of the Nord Stream 2 natural gas pipeline," Nord Stream 2's operator said in a statement adding pressure in the pipeline dropped from 105 to 7 bars overnight." "According to the Danish Energy Agency, more than half of the gas has already escaped from the affected lines. The lines will probably be empty by October 2, the head of the agency, Kristoffer Böttzauw, said at a press conference on September 28. The twin Nord Stream 1 & 2 pipelines, which are made up of two pipes each, were hit by an explosion at the weekend and sprang leaks that saw pressure in both sets of pipelines fall to nothing. After Sweden’s seismological services confirmed there was an explosion in the vicinity of the pipes during the evening of September 25, speculation has been rife over who was responsible for the attack on a major piece of European energy infrastructure. The explosions happened just outside Danish territorial waters at a depth of 80-90m, according to German reports, making an attack a technically difficult operation and suggesting either submarines or advanced underwater technology must have been involved." Jeg får riktignok ikke trykk og estimert gjenværende mengde til å gå ihop. Hvis trykket på mottakssiden på mandag var 7 bar g betyr vel det at den delen av røret er tomt nå. Mesteparten av volumet er oppstrøms lekkasjen men man skulle tro at trykket for lengst var utlignet og at det nå er sjøvann som fortrenger gjenværende gass.
  11. Hvis trykket falt 100 bar umiddelbart etter bombene smalt. Indikerer ikke det at det kun er volumet av røret som gjenstår å lekke ut? Sjøvann burde nå forlengst ha fortengt gjenværende gass. Eller kjører Russland eksportkompressorene slik at lekkasjene vedvarer?
  12. Det smalt i samme område i 2016, om det var en øvelse eller noe helt annet vet vi ikke (offisielt). Tilstandsovervåkning foregår på innsiden. Iom. at ledningen er begravet er det vel heller sjeldent de gjør utvendig befaring.
  13. Hvis det er tekniske problemer med anlegget er det ikke viljen til Russland det står på. Husk at mesteparten av det de sier er løgn og resten er usant. Har Russland egentlig gjort noe som tjener dem selv på lang sikt siden 2014? Putin har vært i krig med vesten siden han kom til makten. Ser ut til at europeiske politikere litt på overtid begynner å innse dette... Europa har bare seg selv å takke. Vi var grådige og ville ha billig gass. Det grønne skiftet har vist seg å være en pseudomoralistisk botsøvelse hvor vi byttet bort vår egen sikkerhet for å sette oss selv på pidestall som ledende på miljøpolitikk. Vi vendte det andre kinnet til i når Russland tok Krim i 2014. Ikke overraskende kommer regningene nå og vi er nødt til å høre på de baltiske landene og Polen. Europa må gro seg et sett med baller og stå samlet oppimot Russland. Eneste måten å oppnå langvarig fred i Europa er å knuse de russiske styrkene i Ukraina.
  14. Men hvordan skal man ta inn mer lys? Azimut og fall gir fluxen av solstråler. Jeg forstår ikke hvordan dette skulle kunne forbedre noe som helst. En enkel skisse som viser lysbrytningen hadde hjulpet. Uansett, jeg putter denne i kategorien for svindel inntil tekniske skisser eller PoC publiseres.
  15. Statnett er ikke enige, vi kommer fort til å bli mye mer avhengige av import...
  16. Jeg tenker at antall lux utenfor dette superpyramideglasset er eksakt det samme som på utsiden av et vanlig solcellepanel. Hvis man greier å dirigere mer lys inn på panelet er det sikkert lurt hvis man ikke kan montere solcellepanelet i riktig retning i første omgang. Vi avventer uavhengige tester.
  17. Det er ikke snakk om å bygge gasskraftverk. Det er snakk om å bruke de gasskraftverkene vi har hatt inntil nylig, Kårstø og Tjeldbergodden. Det er snart ikke billig vindkraft å oppdrive fordi Europa har kvittet seg med store mengder regulerbar kraft. Vindkraft er et blindspor. OPEX for offshore vind ligger på 118 Euro/kW mens landbasert sol ligger på 18 Euro/kW. OPEX for offshore vind kan øke dramatisk ettersom anleggene blir eldre, allerede ved 10 år trenger vindturbinene masse ettersyn, nye vinger osv. På sikt kan kanskje kjernekraft basert på Thorium evt. fusjon være fremtiden men det fordrer at Vesten investerer i utvikling/oppskalering av konseptene for å finne ut om det har noe for seg eller ikke. Hovedproblemet er at den norske politikken er ideologisk drevet og forsyningssikkerhet ikke ofres en tanke.
  18. Ahh, Matt Ferrell. Kanalen som fullstendig ukritisk hyller selv de mest tåpelige ideer som teknologiske gjennombrudd.
  19. Solar Roadways er debunket herifra og tilbake på historiens søppeldynge for svindel. Det er ikke ett eneste aspekt ved konseptet som er realistisk. Prøver du å argumentere for at det faktisk er en plausibel løsning?
  20. Det er det som er kjernen av problemet. Hvorfor diskuterer vi ikke det faktum at vi setter opp dyr vindkraft der det ikke er behov mer strøm mens det ikke finnes for eks. gasskraftverk på land som kan ta forbrukstoppene og sørge for forsyningssikkerheten.
  21. Vindturbiner utsettes for omfattende vibrasjoner over brede spektre. Nasellene omtales av flere som torturkamre for utstyr. For eks. innfestning av utstyr kan feile etter kort tid. Antagligvis er hver lokasjon også litt forskjellig mht. vibrasjoner så det er ikke gitt at det ikke blir problemer selvom utstyret er utprøvd andre steder.
  22. HO batteriene går ikke så fort varme nei. Man bruker da aldri nøkkel for å montere skiven, det er tilstrekkelig å stramme for hånd. Nøkkelen trenger man kun for å løsne. Metabo, Bosch, Milwaukee og sikkert mange andre har hatt verktøyfrie muttere lenge. De fleste spindler er M14 så det er en smal sak å bruke en verktøyfri mutter på hvilken som helst maskin.
  23. Å utnytte prisdifferanser var argumentasjonen for å etablere de første kablene. "Forsyningssikkerhet" lyder litt bedre og er nå den offisielle argumentasjonen.
  24. Politikere jobber for sine særinteresser. De bruker mye tid på å løse egenskapte eller helt uvesentlige problemer. Langsiktige strategier og reelle utfordringer er selvfølgelig ikke noe som får fokus. Politikerenes manglende styring på Statnett og Statkraft er helt hårreisende. Det skulle aldri vært noe som heter flaskehalsinntekter for eks. Jeg er halvveis enig med deg. Norge går ut av ACER og bygger to store gasskraftverk så vi er sikret mot tørrår. Eksportkablene synes jeg er kjekke å ha. Vi kan fortsette å importere ukontrollerbar kraft fra Europa når den er billig og spare på vannet...
×
×
  • Opprett ny...