Gå til innhold

srbz

Medlemmer
  • Innlegg

    9 028
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av srbz

  1. Sitat

    Hva gjør du hvis du blir utsatt for trakassering?

    • Si fra til arbeidsgiver. Som arbeidstaker har du plikt til å si ifra til arbeidsgiver dersom du blir kjent med at det forekommer trakassering på arbeidsplassen.
    • Det er viktig å si fra om trakassering slik at arbeidsgiver får vite at det forekommer og får muligheten til å håndtere saken og å følge deg opp. I tillegg skal arbeidsgiver, sammen med de ansatte, jobbe systematisk forebyggende for å forhindre at dette skjer igjen.
    • Du kan også si fra til verneombud, tillitsvalgte og bedriftshelsetjenesten.
    • Dersom du sier fra gjennom virksomhetens avvikssystem, og saken ikke blir håndtert av arbeidsgiver, har man etter lovens bestemmelser rett til å varsle.
    • Du har rett til å varsle arbeidsgiver, verneombud, tillitsvalgte og arbeidsmiljøutvalg.
    • Dersom ikke saken blir løst internt, kan du varsle Arbeidstilsynet.

    https://www.arbeidstilsynet.no/tema/trakassering/#Hvagjørduhvisdublirutsattfortrakassering?

    • Liker 1
  2. Aetius skrev (8 timer siden):

    I forgårs fikk jeg Star Citizen til å kjøre på min heller crappy laptop:

    • Intel® Core™ i5-8250U 1.6 GHz prosessor
    • NVIDIA GeForce MX150
    • 8 GB RAM

    Imponerende. Du trenger forsåvidt ikke noen råtass av et skjermkort for å få spillet til å kjøre sånn noenlunde. Så lenge du har minst 4 GB VRAM er det stort sett lite å hente FPS-messig på å bytte til et kraftigere skjermkort, slik spillet er nå.

    Det som er langt viktigere, er å ha spillet på SSD, og å ha minst 16 GB RAM. Helst 32 - hvis du ikke ønsker å måtte nøysomt lukke alt av bakgrunnsprosesser hver gang det skal spilles. Å i det hele tatt få spillet til å kjøre på 8 GB RAM uten å krasje er imponerende, men jeg ville nok heller forsøkt å streame det fra desktop til laptop via https://moonlight-stream.org/ fremfor å installere det natively.

  3. Zork skrev (16 timer siden):

    Grensene for hvor mye penger man kan svindle fra godtroende mennesker? De er unektelig gode der.

    Vel, de har fremdeles et langt stykke å gå før de i det hele tatt nærmer seg EA-nivå. Og i motsetning til loot boxes og lignende har man ganske god kål på hva man egentlig betaler for når man bruker penger i Star Citizen.

    Skjønt - det var ikke alltid slik, men de som spyttet inn penger under kickstarter og følte seg snytt pga. feature creep etc. har allerede hatt tilbud om tilbakebetaling. Og så er det fremdeles slik at man kan spytte inn hundrevis av dollar for et skip som ikke er ferdig utviklet enda, og som kanskje viser seg - den dagen det omsider blir tilgjengelig i spillet - å ha blitt til noe ganske annet enn det som opprinnelig var forespeilet. Men dette er noe alle som investerer større summer i dag er innforstått med, og i den grad man ikke er det så har man aktivt oversett eller valgt å misforstå tydelige advarsler før betaling.

    Med det sagt så er det påfallende hvor mye penger enkelte (undertegnede inkludert) velger å bruke på dette. Ifølge tall på deres egen nettside er det i skrivende stund 3 301 788 registrerte brukere (brukerkonti), og de har hentet inn totalt $393 342 859 over årenes løp. Det er i gjennomsnitt $119 per brukerkonto, og med tanke på at det helt garantert er minst hundretusenvis av konti registrert kun for Free Fly events, uten en eneste krone brukt, og at det trolig er millionvis av konti som "kun" har brukt mellom ca $40 og $60, som er prisen på en typisk starterpakke (eks. mva.) - så er det definitivt anomalies som har brukt ganske spinnville summer på dette. Men jeg synes ærlig talt ikke at å f.eks. bruke 10 000 kr på å bidra til utviklingen av et spill i alpha kommer i nærheten av å være like ille som å svi av 10 000 kr på spillerkort i FIFA.

    Det finnes forøvrig ganske omfattende tredjeparts overvåkning av inntektene deres.

    • Liker 3
  4. Kan ikke se at denne har vært listet her de siste par mnd. EVGA GeForce RTX 3080 Ti FTW3 ULTRA til 17995 hos Elkjøp. Lagerdato 07.09.2021

    https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/grafikkort/325858/evga-geforce-rtx-3080-ti-ftw3-ultra-grafikkort-12-gb

    image.thumb.png.db8f732e1435188e010bd80c6430551a.png

    BadCat skrev (På 27.8.2021 den 17.37):

    Når dere tar skjermdump som viser skjermkort fra NetOnNet vil postnummeret deres vises til høyre hvis dere er logget inn.

    Samme gjelder forsåvidt Komplett, men her kan dette enkelt sensureres selv, slik poster over meg har gjort.

    • Liker 1
  5. Juggel skrev (4 timer siden):

    Kjenner jeg blir provosert over at det snart kommer enda flere nye skip etc i neste event.

    Spillet pr nå trenger ikke flere skip. Utviklerne må da for faen skjønne at jo mer tid de bruker på piss som dette jo lengre tid bruker de på bug fixing og utvikling av andre deler av spillet som er viktigere for å i det hele tatt få det spillbart.

    Jeg er enig, men vil legge til at dette var langt verre før. Fra mars 2016 og i flere år fremover dyttet de ut nye concept sales hver mnd, like clockwork.

    Jeg finner ikke noen mer oppdatert timeline, men jeg føler at nye concepts kommer langt sjeldnere nå enn de gjorde den gang. Vi skriver nå mai 2021, og jeg kan knapt erindre at det har vært noe nytt siden Nomad kom i november i fjor. Vel, ROC-DS er ny, men er strengt tatt bare en (fullstendig unødvendig) variant av ROC som kom i fjor.

    Nizzen skrev (2 timer siden):

    Er det "elementære" tinga så ødeleggende at spillet ikke kan spilles, eller er det "elementære" tinga bare ting som man må lete etter for å lage et problem for seg selv?

    Hvis du bruker alle ingame-pengene dine på å fylle skipet med commodities som du skal selge en annen plass i solsystemet for profitt, så er det å forvente at serveren krasjer før du har kommet frem, og hele inventaret er potensielt tapt, og du er raka fant. Slik har det vært siden de introduserte cargo trading for ca 2,5 år siden. De har tatt noen grep for å redusere risikoen for å miste alt, men fremdeles er det slik at hvis serveren du spiller på går ned - noe som skjer relativt ofte - så må du claime skipet på forsikring neste gang du logger inn, og mister all cargo som var ombord.

    Cargo er pdd fremdeles den mest profitable måten å tjene penger ingame på, forutsatt at du har et stort cargoskip og nok kapital til å fylle det med cargo, men på grunn av risikoen for å miste cargo gjør jeg heller bounty hunting. Betaler nesten like bra, og jeg taper ingenting om spillet krasjer, bortsett fra progresjonen på kontrakten jeg holdt på med.

    Problemet er at en spiller som ser for seg å primært gjøre cargo runs når spillet etterhvert blir stabilt nok til at det er profitabelt med minst mulig risiko for tap pga server krasj, har kanskje pledget hundrevis av dollar mot et dedikert cargoskip. Disse skipene er ofte ikke særlig godt egnet til andre roller som krever dogfighting etc, så man kan ikke nødvendigvis enkelt pivotere til å gjøre bounty hunting og tilsvarende. Man kan kjøpe seg et kampskip ingame, men da må man ha tjent opp ingame-pengene først. Catch-22. Alternativt kan man bytte skipet man eier i noe annet, men det er en mer semi-permanent løsning på et midlertidig behov.

    Det skal sies at de fleste cargo skip kommer med en fighter loaner, men disse loanerne er ikke særlig godt egnet til å gjøre de mest profitable bounty-kontraktene.

    Spillet er fremdeles alpha, og det skorter ikke på bugs som er game breaking, eller som ihvertfall ville vært det i spill jeg er mindre tilgivende overfor. Golf ball bug, som påvirket spillere i hopetall for noen år siden, gjorde spillet fullstendig uspillbart for dem som ble rammet. Såvidt jeg vet forekommer dette fremdeles, men i langt mindre grad ettersom folk har lært seg hva som forårsaker det. Dessuten har CIG lagt til støtte for at spillere selv kan resette sin character. Dette fikser problemet, men wiper all progresjon.

    Med det sagt er det fullt mulig å ha spilløkter i timevis uten å møte på problemer som er vesentlige nok til at man gir opp (forutsatt at man gjør andre ting enn cargo). Jeg synes også CIG bør fokusere på å fikse bugs og implementere de skipene, solsystemene etc. som de har annonsert fremfor å peise på med nye salg, men så opplever jeg også at de har blitt vesentlig mye bedre på dette i løpet av de siste par årene.

  6. Torry Hol skrev (På 1.2.2020 den 22.34):

    Hva er normal lønn for en (kolonial)butikkmedarbeider som er 21-åring og har jobbet 2,5år i den samme butikken?

    pr idag er lønnen på 157,- og har vært det siden dag 1.

    Jeg vet ikke med kolonial spesifikt, men det er omtrent det samme jeg hadde for en 6-7 år siden i annen ufaglært stilling (deltid) i varehandel med 3-4 år i samme bedrift. Det var en tålelig, men ikke spesielt imponerende lønn den gang. Jeg gikk rett over i deltidsstilling på lager (truckfører) der lønnen kort tid etter økte til 190/t pluss ganske betydelige ubekvemtillegg (tariff). Ettersom jeg stort sett kun jobbet ettermiddag-kveld enkelte lørdager kunne effektiv brutto timelønn i snitt for et dagsverk fort krype opp i 260.

  7. Vel, siden 3.0 kom ut har systemkravene økt. Tidligere var minimumskravet 8 GB RAM, quadcore CPU, og ingen spesifikke GPU-krav såvidt jeg husker, utover DX12-kompatibelt. Nå lister minimumskravene 16 GB RAM (pluss at du virkelig er nødt å ha pagefile aktivert, uansett hvor mye fysisk minne du har), quadcore CPU, og minimum 2 GB VRAM.

    I realiteten kan du omtrent bare glemme å spille med noe mindre enn 4 GB VRAM, og om du ikke har SSD vil det gå vesentlig ut over både lastetider og framerates. Hvis du må "slette halve disken" for å få plass til spillet bør du uansett virkelig vurdere å utvide SSD-kapasiteten din. Du får nok ganske ålreite 1TB-SSDer til under tusenlappen hvis du plukker dem opp på tilbud, og det finnes spill som tar en god del mer lagringsplass enn SC. Pagefile bør også ligge på SSD. Spillet bruker pagefile aktivt, uansett om du har 16 eller 128 GB RAM.

    Med det sagt er det nå, i motsetning til i 2.x- og tidlig 3.x-dagene, mulig å få mer enn ~25 FPS hvis hardwaren din er on par. Jeg aner ikke hvor krevende det er å kjøre spillet i 3440x1440, men mistenker at det kan bli krøll å kjøre i non-16:9, så kanskje det er best å skru ned til 2560x1440 med black bars. RX 460 bør kanskje byttes i noe litt mer kapabelt uansett oppløsning, men det koster ingenting å forsøke med hardwaren du har først.

  8. Det er gratis å prøve i disse dager btw.

    https://robertsspaceindustries.com/promotions/37-Free-Fly

     

    Frem til 3. november.

     

    Bruk en referral code når du registrerer konto, så får du litt ekstra starting cash i tilfelle du ender opp med å kjøre spillet nå eller i fremtiden. Kjenner du noen som har spillet, spør etter deres kode, eventuelt plukk en fra f.eks. https://randomizer.transversetheverse.com/

  9. Jeg vil også skyte inn at hvis TS har holdt koken på et midrange skjermkort fra 2012 så sier vel det sitt om hva behovet egentlig er. Når TS ønsker seg full oppgradering til 5k, og det ikke lar seg gjøre, så betyr ikke det at det er om å gjøre å svi av 5k på én komponent. GTX 1660 (Ti) ville vært en enorm oppgradering fra et aldrende GTX 660 for 2-3k. Selv et brukt 1050 Ti til rundt en tusenlapp ville nok utgjort en verden i forskjell.
     
    Oppgraderingspakke m/ 6-core CPU, HK, 16 GB RAM - 4390,-
    Brukt GeForce GTX 1050 Ti - 700,- eks. frakt

     

    For såvidt over estimert budsjett har du flett ny oppgraderingspakke pluss et brukt skjermkort som i og for seg ikke er veldig imponerende, men som bør gruse alt fra 2012 og holde til PUBG i 1080p.

     

    Hvis du påregner å få litt tilbake for de gamle komponentene på bruktmarkedet kunne du forsåvidt spyttet inn mellomlegget mot et enda bedre skjermkort. Jeg ville kanskje tatt oppgraderingspakken først (selv om skjermkortet er hovedflaskehals i TS sin maskin akkurat nå), og sett hvor mye jeg fikk solgt de gamle delene for. Du trenger ikke sope inn mange hundrelapper før budsjettet plutselig dekker et brukt GTX 1060 eller kanskje et 1070 isteden.

    • Liker 2
  10. For å flisespikke litt så innebærer begrepet "backup" at man har de samme dataene lagret minst to plasser. Dersom alle dataene dine kun er lagret på én ekstern harddisk, og alt er tapt dersom noe skjer med disken, så har du ikke backup. Da har du bare dataene lagret et annet sted.

     

    For data du ikke har råd til å miste bør du få på plass en ordentlig backupløsning. Skylagring er et alternativ. Du kan også splitte dataene dine på ulike fysiske lagringsmedier (f.eks. to separate eksterne harddisker, eller en ekstern harddisk pluss minnepinne/minnekort etc), men det vil være en mer manuell prosess å holde dette oppdatert. Dessuten sikrer det deg ikke mot hendelser som at huset brenner ned eller tap av bagasje under reise dersom du alltid oppbevarer originalen og kopien samme sted.

  11. Bakoverkompatibel er vel det meste av PCIe-utstyr; spørsmålet er hvor stort ytelsestap du må påregne ved å kjøre den i en PCIe 3.0 slot kontro 4.0. Og X570-hovedkort koster litt, så det kan fort ende opp med å bli en god del penger ut vinduet for noe du potensielt ikke merker forskjell på i praksis uansett.

     

    Personlig hadde jeg gått for Corsair Force Series MP510 960GB M.2 SSD og hoppet over PCIe 4.0 i denne omgang, men det er selvsagt en vurdering du må gjøre selv. Jeg har bare ikke tro på at jeg får bruk for den ekstra hastigheten før det er på tide med nok en oppgradering, og prisene forhåpentligvis har falt endel.

  12. på FM20 så er minimum kravet : Prosessor: Intel Pentium 4 (64-bit), Intel Core 2 or AMD Athlon 64 – 2.2 GHz +.

    Dette er 15+ år gamle single core prosessorer. Jeg tror ikke du finner datamaskiner mindre enn 10 år gamle som ikke kan kjøre det spillet der.

     

    Til skolearbeid vil den nok også holde i massevis. Skal du utvikle og deploye massive systemer (tenk titusenvis linjer kode) kan 8 GB RAM være lite. Dette er overhodet ikke aktuelt å gjøre i assembly, men høyskoler/universiteter underviser gjerne systemuvtikling i høyere nivå programmeringsspråk, skjønt omfanget av prosjektene avgrenses av lengden på semesterne slik at applikasjonene sjelden blir spesielt massive uansett. Dessuten har mikrotjenester vært buzzword i flere år nå, så sannsynligheten for at du kommer borti massive applikasjoner er nok forsvinnende liten. But I digress.

  13. mot slutten av året

    Så potensielt ~3 mnd frem i tid?

     

    Det er riktignok ingen vesentlige hardware releases på kalenderen fra verken Intel, AMD eller Nvidia på denne siden av nyttår, men priser og tilgjengelighet fluktuerer ofte såpass at det er pent lite vits å detaljplanlegge PC-kjøp så lang tid i forkant. Du får derfor ikke noe konkret handlelisteforslag fra meg i denne omgang.

     

    Bygge selv eller bruke komplett?

    Folk er forskjellige, og for meg personlig er det viktigste å kunne velge de komponentene jeg ønsker å ha i maskinen. Komplett sin PC-bygger er ofte et ålreit kompromiss ettersom du har en viss mulighet til å konfigurere bygget selv. Du får imidlertid som regel en ganske begrenset liste predefinerte komponenter å velge blant, og oppgraderingene koster som regel flesk.

     

    Når tiden for innkjøp nærmer seg bør du vurdere aktuelle alternativer mot hverandre, både ferdigbygg/Komplett PC-bygger, og selvbygg. Komplett har dann og vann ganske gode tilbud på utvalgte konfigurerbare maskiner, slik at prisen kan bli spiselig, kanskje tilogmed konkurransedyktig mot selvbygg, selv om du slenger på noen oppgraderinger.

    • Liker 3
  14. Kan æ bytte det ut med dette? 

    ASUS ROG Strix B450-F GAMING, Socket-AM4

    Vel, om du ser på produktsiden til Komplett sier den (i skrivende stund) øverste brukeranmeldelsen følgende:

     

    Köpte denna med en ryzen 5 3600, tog hem allt, byggde ihop allt och trodde det var endast det jag behövde göra, men det stämde inte riktigt. För att allt skulle funka som det ska göra behövde jag "flasha" kortet till den nyaste bios uppdateringen vilket tog lite tid, sedan också överklocka moderkortet så att mina minnen på 3200mhz skulle fungera på max hastighet. Kortet kraschade flera gånger vilket gjorde mig tvungen att återställa kortet och börja om tills jag hittade rätt inställningar för överklockningen. D.O.C.P fungerade ej för mig så fick manuellt öka voltage och minne hastigheten. Men, nu när jag fått ihop allt och allting fungerar så är jag ändå nöjd :)

    Brukeren sier imidlertid ingenting om hvordan han flashet BIOS. Normalt krever vel en BIOS update at du har en fungerende CPU installert, men med disse nyere hovedkortene vet jeg ikke sikkert. AMD har en ordning der de sender ut utlånsprosessorer slik at man får flashet BIOS, men om dette tilbys her på berget aner jeg ikke. Dessuten tar sikkert slikt en evighet med snail mail.

     

    Det enkleste og tryggeste er nok å få en (skriftlig) garanti fra forhandler før du bestiller, på at hovedkortet kan benyttes sammen med en 3rd gen Ryzen og at de tar seg av eventuell nødvendig BIOS-oppdatering før forsendelse.

×
×
  • Opprett ny...