Gå til innhold

Gibos

Medlemmer
  • Innlegg

    521
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gibos

  1. Det norske markedet er vist støvsugd for ps4 konsoller, men nå er jeg på ferie i Spania hvor det står stablet opp til taket med konsoller.

     

    Er det noe problem å kjøpe PS4 i Spania VS Norge? Jeg ser helt bort i fra garantien men vil alt fungere som det skal med online konto, oppdateringer og språk?

     

     

    EDIT: Dette er vist svart på før, sitter på elendig nett så det går ikke så raskt å bla seg igjennom.

  2. Jeg har selv brukt P2812 i bridge mot Telenor med RT-N66U bak.

    Det fungerer fint med VDSL. Får du problemer med VPN, så ligger nok ikke problemet i modem.

    Sjekk at du får en offisiell internettadresse fra modemet og ikke fra routermodemets LAN.

    Som sagt har jeg ikke noe problem med BRIDGE mode og N66U bortsett fra VPN. Jeg tenkte det var best å la routeren styre så mye som mulig av configen, sitter nok enda litt fast i ADSL tiden med manuell config :)

     

    Det hadde sikkert vært bedre å begynt spørsmålet med VPN problematikken.

    VPN fungerer tilsynelatende helt ok, men noen ganger får jeg ikke en gyldig DNS. Jeg har klødd meg i bakhodet en stund uten å finne svar på problemet (derfor vill jeg flytte all config inn i N66U)

     

    Så jeg kan altså koble meg opp med VPN men får ikke en gyldig DNS, jeg kan logge på routeren men ingen internett. Dersom jeg legger inn Google sin DNS i N66U VPN setting funker det, men det er liksom ikke slik jeg vil ha det. Tar gjerne i mot tips

  3. Det som fungerer helt greit er som følger

     

    Telefonkontakt til DSL i ZyXEL, ut fra LAN 1 til WAN på N66U. P2812 står da i BRIDGE modus og N66U tar seg av DHCP. Ingen config er da nødvendig på N66U

     

    Men jeg sliter litt med VPN funksjonen når det er slik, derfor lurte jeg på om det var mulig med

     

    telefonkontak--> DSL på Zyxel---> WAN modus på Zyxel--> WAN porten på N66U ---> PPPOE config (eller det som skal til)

     

    Når jeg kobler det slik får jeg kontakt med internett med det kreves tilleggsinformasjon for å slippe ut, la inn det jeg tror er nødvendig info på PPPOE (epost og passord til gjeldene konto) men får feilmelding. Det er VDSL som gjør meg ekstra usikker, ikke sikkert det er mulig

  4. Hei

     

    Jeg er muligens på villspor her så da må jeg spørre.

     

    Har Telenor VDSL og Zyxel P2812.

     

    Er WAN porten på P2012 kun for fiber eller kan jeg sette den opp med WAN og konfigurere N66U til å håndtere koblingen? Har satt P2812 i BRIDGE men får fortsatt noe rusk i maskineriet når jeg bruker VPN serveren i N66U

     

    Så da kunne jeg altså tenkt meg å bruke N66U til å håndtere PPPOE for å se om VPN fungerer bedre dersom det er mulig med VDSL

    Får selvfølgelig ikke dette til å virke så jeg vil gjerne høre om andre har fått det til, eventuelt hvordan de har gjort det :)

     

    For å oppsummere er oppsettet jeg prøver på: WAN modus på Zyxel og PPPOE config på N66U

  5. Har et problem jeg ikke greier å finne ut av.

     

    Jeg har satt opp et systemet med MDT 2012 og WDS for tanking av maskiner via PXE boot, alt ser helt greit ut i starten men så svarer maskinen med restart.

    Jeg kommer så langt som dette her post-4725-0-33097600-1370351558_thumb.jpg

     

    Har et testmiljø hjemme med samme oppsett, der fungerer det utmerket (med samme maskin)

     

    Noen forslag?

  6. Hei (igjen)! Vurderer faktisk også ett macro objektiv, og har sett litt på EF 100mm f/2.8L Macro IS USM og synes dette virker som et bra objektiv. MEN, det er (etter min mening) litt dyrt, og jeg kunne tenkt meg ett mye billigere.. Jeg ønsker å kunne komme nærme insekter og andre små ting, f.eks snøfnugg. Holder 100mm til dette eller bør jeg ha større? Vet dere om noen rimeligere, men lignende modeller for Canon? Vet jeg spør fælt etter objektiv-hjelp og valg av det, men jeg kan ikke så mye!

     

    Jeg har EF 100mm f/2.8L Macro IS USM, det er et kjempeobjektiv som du garantert kommer til å bruke til mye annet enn macro. De fleste tar macro med stativ, men IS gir deg muligheten til å sløyfe stativet i de fleste tilfeller, dessuten er IS kjekt når du bruker linsen til andre ting enn macro. Lyssterkt og sylskarpt objektiv du kommer til å få mye glede av.

  7. Har du prøvd å skrive

    SLUI 3 i "Kjør".

    Da får du opp dette bildet, og mer automatisk kan det vel ikke bli.

    win8act005.jpg

     

    Jeg regner med at du har Enterprise versjonen og Technet Pro konto da siden du har gyldig nøkkel, men ikke har skrevet den inn under installasjonen. På Windows 8 Pro og "Core" må du jo skrive inn en nøkkel under installasjonen for å gå videre som blir aktivert automatisk når installasjonen er ferdig.

    Stemmer det, oppgraderte fra win 7 til win 8 enterprise. Dette alene er irriterende, får ikke aktivert Windows med de begrensningene det medfører. Ellers er det plenty med andre ting som ikke fungerende antivirus, drivere og programmer. Men det fikser seg selvfølgelig om en stund, men jeg trenger ikke nettbrett os på pcen min

  8. Og likevel vil sannsynligvis du og alle andre bruke det om 1-2 års tid. Akkurat som vi sa med Vista.

    Når MS kommer med en versjon uten de idiotiske nettbrettfaktene skal jeg gjerne ta i bruk win 8. Har for øvrig en lovlig lisens på win 8 som jeg ikke får brukt. Hvorfor ikke? Det er rett og slett umulig å skifte key selv om jeg har brukt alle triksene i boken, sitt flere timer i tlf for å aktivere den manuelt er uaktuelt.

  9. Husker da at det var noen som var veldig negative til Windows 7 også da...slik er det hver gang det kommer noe nytt.

    Vi skulle fortsatt ha brukt Windows 1.0 om vi skulle ha hørt på alle som ikke ønsker endringer. Skal innrømme at jeg har vært veldig skeptisk til Windows 8. Likte ikke preview versjonene, og hadde vel bestemt meg for at Windows 8 var noe herk. Men så kom RTM, og jeg lekte meg litt på en virtuell pc. Så fant jeg Classic Shell, og så hadde jeg plutselig Windows 8 på begge mine bærbare og er stor fornøyd.

    Flott os når man må legge på Shell for å finne seg til rette. Til din kommentar om win 7 vet jeg ikke helt hva jeg skal si, alle i mine kretser tok det til seg fra dag en som det beste OSet fra MS noen sinne, Vista brukte jeg noen uker før jeg var tilbake på XP.
    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...