Gå til innhold

ahumoe

Medlemmer
  • Innlegg

    608
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ahumoe

  1. Hei!

    Jeg skal ha meg et hodesett til maks 600. Brukes mest til film og musikk. Jeg vil ha så god lyd som mulig for de pengene, men er også opptatt av komfort.

     

    Jeg har gått gjennom en del tråder der trådstarter har hatt det samme budsjettet som meg, og fått tilbakemeldinger på at AKG K 518 DJ er et veldig godt valg. MEN, samtlige av de som har anbefalt hodesettet sier at det ikke er behagelig å ha på seg i lengre perioder. Det er noe med mangel på puter i toppen av bøylen. Og jeg vil gjerne unngå å bruke 500kr(som jeg synes er mye penger) på et hodesett som jeg så vidt kan se en film med uten å bli irritert av dårlig komfort.

     

    Derfor spør jeg etter et sett som er like godt som AKG K 518 DJ, MEN med god/akseptabel komfort. Noen forslag?

     

    Edit: Hva med disse?

    AKG K 530 Hi-Fi Fullsize

    AKG K 430 Ear-pad

  2. Ta det hele på garantien eller reklamasjon, du har 5 år på disker så denne burde du benytte deg av sporenstreks.

    I tillegg har WD sin 500Gb disk en god del problemer med elektronikken, den er ikke like solid som de andre i serien og kan gi symptomer svært like du har sett.

    Hos meg konket en disk over natten, funket fint for å så si takk og farvel dagen etter.

    Den andre begynte å gi meg sirkulerende datafeil ved skriving så den gikk det greit å ta backup ifra før den gikk på garanti.

    Åja, jeg trodde det var 1 år eller noe jeg. Men det er jo kjempeflott! Hvor skal jeg egentlig henvende meg? Jeg kjøpte den på norsk nettbutikk(husker ikke helt hvilken). Men jeg bør kanskje kontakte WD direkte?

  3. Kjør programmet.

    Får du FAIL i rød skrift?

    Ja får rødt kryss(med fail ved siden av). Virker ikke så veldig lovende. Gikk inn på "SMART Disk Information" og der står det grønn hake på alle bortsett fra "Re-allocated Sector Count" som har et rødt kryss. Den har ID=5 Value= 117 Threshold= 140 Worst=117 Warranty=1. Er det noen måte å fikse dette på? Er ikke interessert i dataene på disken, men bare få den i gang igjen :roll:

  4. Er den ikke ødelagt da?

    Hva med å bruke WD sitt eget diagnoseprog?

    Pass i grønn eller Fail i rød.

     

    Ekstern disk på ristete togtut?

    Ville heller ha brukt SSD til det.

     

    Altså før jeg prøvde å formatere disken(og etter togturen), så fungerte den jo ganske greit. Den var treg og vanskelig å skrive til(gikk nå og da). Men gikk helt fint ann å lese fra. Så om ikke annet ønsker jeg å tilbakestille disken til tilstanden den var i før jeg formaterte den. Så togturen ødla litt, men formateringa gjorte harddisken ubrukelig.

  5. Hei.

    For ca. 2 år siden kjøpte jeg en WD Essential 500Gb ekstern harddisk. Etter en togtur begynte den å bli litt skrullete(enkelte filer gikk ikke ann og lese). I går, ca. et halvt år etter togturen, fungerte harddisken rimelig greit. Men har hatt en del problemer med å skrive til harddisken, men lesing har gått helt fint.

     

    I dag kopierte jeg over all data til en annen disk, for så å formatere den eksterne WD disken. Men da jeg prøvde fikk jeg bare en feilmelding. Jeg prøvde så å slette disken(skrive 0'er til den) med HD tune(et program). Men det hjalp ikke noe.

     

    Noen som kan hjelpe meg? Et eller annet program slik at jeg får formatert disken?

  6. Jeg har fått inntrykk av at nesten uansett hvor billig kompaktkameraet er så er kvaliteten ganske bra. Så jeg er litt usikker på hva slags prisklasse jeg skal legge meg i.

    Merkelig, det er det motsatte jeg har inntrykk av. Prøv heller å legge i litt mer penger 2000+ og kjøpe et kamera med en brukbar sensor som f.eks. Fujifilm F100 eller Canonkameraer uten for mange megapixler.

     

    Hmmm...ja. Sikkert lurt på mange måter. Men dette er vel egentlig mitt(eget) første kamera. Så tenkte som så at jeg får heller kjøpe et dyrere ett seinere, dersom jeg tar mye bilder. Og så er det jo ikke helt krise heller hvis et billig kamera ryker heller.

  7. Hei

    Jeg tenkte jeg skulle kjøpe meg et ganske billig kompaktkamera. Men jeg er også opptatt at kvaliteten skal være bra/akseptabel. Kameraet skal brukes mest til vanlig bruk, som å ta bilder på fest, av venner osv. Tar nok noen naturbilder og. Jeg har fått inntrykk av at nesten uansett hvor billig kompaktkameraet er så er kvaliteten ganske bra. Så jeg er litt usikker på hva slags prisklasse jeg skal legge meg i.

     

    Oppsummert: Hvor langt ned i pris kan jeg gå uten at kvaliteten på kameraet blir merkbart dårlig? Noen som har forslag til et kamera med bra pris/ytelse forhold?

    Er Nikon Coolpix S220 en grei kandidat?

  8. Hei ja nå er det vel 8-10 forslag i tråden. Trådstarter har vel ikke kommentert noen av de forslagene som er kommet inn, men postet nye forslag selv hele tiden. Vet du egentlig hvor du skal hen nå?:)

    Hehe ja. Jeg har vel kanskje ikke vært så nøye med å kommentere alle forslagene...men jeg har vurdert dem nøye. :)

     

    Jeg kan jo si litt hva jeg tenker: alle hp-pcene er høyest aktuelle. Derimot har jeg forkastet FUJITSU SIEMENS'en og Packard Bell'en. Dette har ikke noe med spesifikasjoner å gjøre, men mer subjektiv oppfatining av designet, som jeg ikke synes er bra(men dette er da min mening).

     

    Vi står da igjen med: HP Pavilion dv3-2030, HP Compaq 6530b i tillegg til de to jeg nevnte; HP Pavilion dv4-1210eo og Toshiba Satellite U400-13N. U400 er den eneste av disse tre som jeg har lest en test på(fikk 5'er). De andre har jeg ikke funnet noen test på. Så det hadde vært veldig fint hvis noen hadde funnet det.

     

    Jeg synes det er viktig å lese en test på en pc før jeg kjøper den. Greit å vite smådetaljer som om vifta eller tastaturet på pcen bråker eller andre ting. Og flere bilder. Har lett etter flere bilder av HP-pc'ene, men finner ikke noe. Fint hvis noen kan hjelpe meg.

  9. Er en annen en her: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=446220

    Det er også en HP, men den har litt svakere prosessor. Skjermkortene skal være jevngode, etter det jeg har lest meg fram til.

    Utenom disse har jeg ikke funnet noen andre 13,3" med dedikert skjermkort i samme prisklasse. Er kanskje litt lettere om du vil opp i 14,1".

    Denne virker ikke så verst. Hadde vært fint om noen kunne finne en test eller erfaringer med den, liker ikke kjøpe "i blinde". Ellers så fant jeg nå en aktuell 14.1": HP Pavilion dv4-1210eo. Fint om noen fant tester/erfaringer på den også.

  10. Jeg har også vært på utkikk etter en bærbar i 13-14" klassen, og helst med dedikert skjermkort sånn at det kan spilles litt...

     

    Har sett litt på denne:

    http://www.netshop.no/aspx/loginVnet.aspx?...amp;plid=113861

     

    Ellers har Multicom noen greie som du kan konfigurere selv!

     

    Si fra om hva du bestemmer deg for da, og evt om du er fornøyd! :thumbup:

    Jeg utsetter nok kjøp til det nærmer seg studiestart...

     

    Den HP- pc'en der ser veldig bra ut. Men jeg tror det er utgått. Finner den heller ikke på andre nettbutikker. Det fins nyere modeller, men de er dyrere. HP-pcene jeg har prøvd har jo veldig gode taster, så de er høyest aktuelle. Men finner desverre ingen HP 13.3" eller 14" til 6-7 tusen, må opp i 9 tusen. Og så har jeg sett litt mer på dell.no. Og da har jeg funnet ut at utvalget av 13.3" pc-er er mye bedre om en går inn på "små og mellomstore bedrifter".

     

    Går det egentlig ann for privat-personer å kjøpe der? Når jeg klikker kjøp og videre, finner jeg ikke noe sted der man skal fylle inn noe bedrifts-greier. Det virker også rimeligere der.

  11. Hei.

    Ønsker meg gjerne en pc som The Innovator. Familien skal gå til anskaffelse av en stasjonær pc til ca. 4-5000kr. Uten noe ekstra skjerm eller noe, altså bare kabinett med innhold. Men jeg orker ikke bygge pc nå. Så tenkte egentlig bare å gå på elkjop å raske med meg noe. Men så tenkte jeg at en får vel mer for pengene når en kjøper på nettet?

     

    Så er det noen som har forslag/link til en ferdig bygd pc slik som The Innovator?

  12. 32 bits operativsystemer kan adressere 4 GB, som inkluderer videominne og diverse resursser på hovedkortet. Generelt sett får man tilgang til et sted mellom 3.2 og 3.5 GB. Likevel er det ikke helt poengløst å ordne seg for eksempel 2 x 2 GB, siden du da bruker kun to minnemoduler (dette er lettere å holde styr på for minnekontrolleren), og fordi du med to identiske brikker kan dra nytte av doble minnekanaler, som øker den effektive hastigheten på begge brikkene.

     

    Det finnest metoder for å gi tilgang til mer enn 4 GB minne på et 32bits OS, men dette er som standard skrudd av, fordi det krever spesifikk støtte fra alle driverene en har installert. På konsumentmaskiner kan det være en god del hardware som ikke har drivere med slik støtte, og dette kan føre til at en får et ustabilt system. Jeg vil mye heller anbefale å legge inn et 64-bit OS i stedet for å tukle med dette.

     

    Problemet med "tapt" minne er kun et problem når man treffer den øvre begrensningen på 4 GB. Med 4 GB systemminne, 512 eller mer videominne, pluss diverse ting på HK, så ligger man jo faktisk på nærmere 5 GB minne, og derfor må systemet kutte ned hvor det svir minst, som vil si på systemminnet.

     

    Tusen takk, nå fikk jeg endelig en god forklaring på det! :thumbup:

  13. Hei.

    Jeg har lest litt rundt om kring og har fått det meg at grensen ligger på 4gb ram på 32bit windows. Og så har jeg hørt at man da bare får 3gb tilgjengelig pga. at noe går med til et eller annet. Men betyr dette da at det ikke er noe vits i å sette inn 4gb ram, fordi noe går bort likevel? Eller får man tilsvarende reduksjon av tilgjengelig minne dersom en setter in 3gb(dvs. bare får brukt 2.6gb eller noe)?

     

    Jeg skal nemlig kjøpe ny pc med 32bit windows, og lurer da på hvor mye minne som jeg bør kjøpe for å få maks ytelse. Det mest naturlige er å kjøpe til maks grensen, dvs. 4gb. Eller tar jeg feil?

  14. Du får Dell PCen for rundt 7k. Husk å bruke Dell kuppong kode. Venter du på et 15% tilbud sparer du rundt en tusenlappen, og kommer ned i 7k.

     

    Vista er ikke tregere enn XP. Mengden minne bestemmes av versjon Windows i bit. 32 bit XP og 32 bit Vista håndterer samme mengde minne. 64bit Vista er mer stabil, har flere driver osv. enn 64bit XP.

     

    Hmmm...ja de har en del rimelige 15.4 tommere. Skulle nok helst ønske 13 eller maks 14 tommer(skrev opp til 15" i posten, så ja det er jo aktuelt). Men om det er noen andre 13-14" pc'er som er i henhold til beskrivelsen ovenfor, så er jeg veldig glad for respons. :)

  15. Hei.

    Jeg skal kjøpe meg bærebar pc. Er litt usikker på hvor mye jeg skal bruke, men 6000 høres greit ut. Det jeg legger mest vekt på er:

    -godt tastatur. Blir nok en del programmering på den.

    -godt design.

    -HDMI utgang. For å koble til tv-skjerm.

    -generelt ganske kraftig maskin. Ingen krav til harddiskstørrelse eller grafikkort. Men burde være nok minne og prosessorkraft så jeg slipper lagging.

     

    Tenkte meg 13-15 tommer stor skjerm. Dell's XPS-serie faller i smak, både med godt design og behagelig tastatur. Desverre er pcene ganske dyre. En pc som denne ,men til en lavere pris, hadde vært supert.

     

    Jeg har også alt av programvare(også windows), så det har jeg over hode ikke bruk for. Er også ganske skeptisk til Vista. Har hørt at pc'en blir syykt mye tregere med Vista enn med xp. Fordelen med Vista er vel at man kan ha mer minne?

     

    Noen forslag?

  16. Jeg har nå flashet BIOSen. Den har nå den nyeste versjonen, 2.1. Den eneste forskjellen nå er at helt på startup teller den sakte oppover anntall megabyte med ram.....og den stopper på 195 mb, akkurat som før.

     

    Dette begynner å bli frustrerende. Er det noen som har hørt om et hovedkort som ikke tar mer enn 195mb ram? Dette er en pc som er kjøpt i år 2000!

  17. prøv å oppgrader bios: http://global.msi.com.tw/index.php?func=do...amp;prod_no=343

     

    prøv evnt. å bytte om plassen på rambrikkene.

     

    Har prøvd å bytte om ram-brikkene, fungerer ikke noe bedre. Jeg har imidlertid oppdaget noe nytt. Uansett hvilke ram brikker jeg putter inn, så er maks ram som registeres 195mb.

    Jeg tenkte at hovedkortet/bios var så gammelt at den ikke registrerte den ny-kjøpte ram brikka. Jeg prøvde derfor med en annen ram brikke som jeg vet fungerte på en eldre maskin, men den fungerte ikke heller. Og jeg prøvde en ny, funket ikke.

    Det er ikke noe galt med ram-portene for begge virker fint(byttet om ram-brikkene).

     

    Men selv en eldre maskin burde da kunne registrere mer enn 195mb ram? Jeg ser at BIOS oppdatering er en mulighet, men det er risky og mye slit. Og jeg har på følelsen av at det ikke hjeper noe.

     

    Og BIOS versjonen jeg har nå er Award Software International 6.00 PG Date 11/16/00. Versonen som er henvist over er 2.0. Jeg regner med det er en annen "serie" med BIOS oppdateringer? Vil de passe til maskinen da?

  18. Hei.

    Holder på å restaurere en eldre pc. Den hadde 128mb PC133 SDRAM ram fra før og har nå kjøpt en ny Kingston 256mb PC133 SDRAM. Opp gjennom årene har jeg erfart at minne er det letteste å oppgradere da det bare er å sette inn i slot'en og plug and play. Men slik var det ikke nå.

     

    Bios registerer bare 192mb(ca.) ram, mens CPU-Z registerer det riktige 384mb. Kingston brikken blir altså ikke riktig registert. Hovedkortet er et MSI MS-6178, BIOS Award Software International 6.00 PG Date 11/16/00. Vet ikke om det er hovedkortet som skaper problemer,men tror ikke det siden brikken registeres i CPU-Z. Kjører nå windows 2000, tror ikke problemet ligger der heller.

     

    Noen som kan hjelpe meg?

×
×
  • Opprett ny...