Gå til innhold

Anonym.2002

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Anonym.2002

  1. Hei! Trenger hjelp med følgende oppgave: En horisontal stang ab som ikke er jevntykk veier 1.5kg og har lengden 1.2m. Stangas høyre ende er festet til en vegg. Et lodd med massen 5.0kg henger i den venstre enden av stanga. Stanga blir holdt på plass av en snor som er festet i den venstre enden av stanga og i veggen. Snora danner vinkelen 50 grader med veggen. Snordraget blir målt til 85N. a) Hvor langt fra veggen ligger angrepspunktet til tyngdekraften på stanga? Ok, her har jeg tegna figur. Prøver å bruke formel for kraftmoment M=a*f og løse mhp på af, men tror jeg har gjort feil.. fasit 0.46m b) finn kraften fra veggen på stanga Takk for all hjelp på forhånd
  2. Hei! Har søkt kybernetikk og robotikk på NTNU fra høsten av. Noen som har erfaring med første året mtp. pensum? Har fysikk1 fra før av - hva burde jeg gå igjennom for å forberede meg best mulig? Har hørt at Kyb er tungt. Hvor ille kan det bli? Takk for svar på forhånd!
  3. Hei! Lurer på følgende oppgave: Rikke og Peder går på ski. De starter kl 12 og går i 3 timer. Peders rute har parameterframstillingen: x = 5t - 13 y = 5t-8. Første del av ruten til Rikke er gitt ved : x = 10t - 26 y = 5t - 8. Hun kommer så fram til et kryss der hun bytter rute. Den nye ruten er gitt ved x = 2t-10, y =-3t a) Skiløypene deres krysses i løpet av turen. Finn tidspunktet da hver av dem passerer dette krysset. Fant at skjæring må være i punktet (0,5). Peder passerer krysset da etter 2,6 timer. Hvordan finner jeg Rikke sitt tidspunkt? b) Hvor langt unna var de hverandre da Peder passerte krysset?
  4. Hei! Lurer på følgende oppgave: En sylinder har et innskrevet rektangel. Rektanglet har omkretsen 12. Bestem radien til sylinderen når den har størst mulig volum. Har prøvd: Volum av sylinder er pi*r^2*h. For å finne størst mulig volum, må funksjonen deriveres (?)... Hvordan kommer jeg videre?
  5. Hei! Lurer på følgende oppgave: En bedrift selger et år 12500 enheter av en vare. Bedriften har som mål å øke salget med 5% per år de neste årene. Formel for salgstallet er an = 12500 *1,05^n-1 Hvor mange prosent øker salgstallet i alt med på fire år? Ok, vet at a1 = 12500. S4 = 53876.... Blir det riktig å bruke sum formelen? Hvordan skal jeg løse den?
  6. Hei! Jeg skal bytte kollektiv innad i sit bolig i Trondheim før sommerferien. Men jeg ser nå at jeg regnet litt feil på hvor lang tid jeg kommer til å trenge på flyttingen mtp. eksamener og liknende, så jeg ønsker å beholde kollektivet jeg bor i en uke ekstra enn først antatt. Er dette mulig, nå som jeg faktisk har signert kontrakt og oppsigelse på kollektivet? Noen som har opplevd noe liknende? Håper Sit Bolig sit er snille med sånt!
  7. Ok, prøvde denne metoden men fikk bare fram det ene punktet P. (AO x AB)*AP =-42t-84 --> t = -3 ---> P(4,0,-1) Mistenker at jeg har gjort feil og skulle fått fram en andregradslikning siden det er to punkter P på l. Hva har jeg gjort feil?
  8. Hei! Ser etter studentbolig fra høsten 2023, og synes Teknobyen studenthus ser interessant ut. Høres sosialt ut at det er mange på huset og at alle (over hundre) studenter må dele kjøkken sammen (hva enn dette medfører?).... Så har noen erfaring med Teknobyen? Synes det virker bra å bo så nærme NTNU Gløshaugen, i tillegg til at hyblene har eget bad... Takk for svar
  9. Hei! Lurer på følgende oppgave: Mari bor i et telt med trekantet grunnflate. Det har ei vertikal stang som er 3,0m lang og to barduner som går fra punktene B og C til toppunktet T på stanga. Stanga står i punktet A. Punktene har koordinatene A(0,0,0), B(5,-2,0), C(3,4,0) og T(0,0,3) La D være et punkt på bardunen BT. Vis at det finnes et tall t slik at: CD = [2-5t, -6+2t 3t] Jeg legger merke til at CD = t [2-5,-6+2,3] = t [-3, -4, 3] og at CT = [-3,-4, 3] Hvordan kommer jeg videre? Er dette riktig?
  10. Hei! Lurer på følgende oppgave: Vi er gitt punktene o(0,0,0) a(3,2,2) og b(1,4,0). Linja l har en parameterframstilling: x=-5-3t y=-3-t z=5+2t Bestem alle punkter P på linja l som er slik at volumet av tetraederet OABP er 7. vet at man må bruke formel for volum av tetraeder på vektorform. V=1/6 (AO x AB)*AP... Men kommer meg ikke videre. Setter pris på hjelp
  11. Kan hele chatten bli slettet hvis jeg sletter e-post-kontoen?
  12. Hva kan jeg gjøre for å få slettet e posten helt også hos motparten?
  13. Problemet er som tittelen sier. Har klart å sende sensitiv e-post til feil person gjennom Microsoft Outlook. Vet at de har en slette-funksjon, men vil e-posten uansett dukke opp hos motparten?
  14. Sivilingeniør gir nok bedre trivsel enn medisin: man trenger ikke ta hensyn til dårlige arbeidstider og turnuser. Men sivilingeniør kan nok være et tyngre studie enn medisin. På den andre siden har medisinstudiet mye obligatorisk undervisning. Tror jeg hadde trivdes mer på medisinstudiet enn ingeniør. Så vinninga går opp i spinninga. Trives nok bedre på medisinstudiet, men sivilingeniør gir bedre trivsel i det lange løp…
  15. Ja, det er sant at legeyrket blir mer en livsstil enn en jobb. For å ikke snakke om dårlige arbeidstider og stress. Skal jeg bare tenke på lønn, må det bli indøk energi og miljø. Noen av dere som har noen erfaringer med indøk?
  16. Jeg har nok en større interesse for biologi og kjemi enn fysikk og programmering. Jeg er ikke spesielt begavet i fysikk, men tror det hadde vært overkommelig. All forståelse for matte og fysikk hadde jeg fått gjennom hard jobbing. Derfor tror jeg kyb hadde vært det tyngste studiet. Indøk har derimot økonomifag som er lettere enn ingeniørfagene. Søkte faktisk master i bioteknologi i fjor, men så bare innså jeg at dette ikke var typisk meg. Føler Gløshaugen satser mer på datateknologi og fysikk enn kjemi. Blir man sivilingeniør, føler jeg at man uansett ender opp som IT-konsulent - på et eller annet vis, med mindre man tar PPU eller PhD. Jeg ønsker meg en praktisk hverdag, der jeg kan gjøre både teori og praksis - derfor tror jeg en eller annen stilling som forsker hadde passet. Innerst inne har jeg alltid hatt en drøm om medisin, som de fleste andre jenter. Jeg har stor interesse for biologi, fysiologi og kroppen generelt, og får veldig stor glede av å gjøre noe godt for andre mennesker. Jeg er altså ikke den typen som kunne gått medisin bare på grunn av prestisjen. Det negative med medisinstudiet må være tiden etter de første seks årene: turnusene, nattjobbing og spesialiseringen. Har ikke helt snittet til å komme inn enda, så jeg må nok ta opp noen fag for å komme inn (synes denne ventetiden bare kan litt kjip)...
  17. Hei! Jeg er en jente på 20 år som står litt "fast" i livet...Nå begynner søknadsfristen for Samordna Opptak å nærme seg, og jeg lurer fortsatt på hva jeg skal velge. For tiden står det i mellom følgende valg: -Kybernetikk og Robotikk (NTNU): Høres gøy ut, men har hørt at dette er tungt... Litt skeptisk til at det er så få jenter på studiet. Hvis jeg søker dette, er det fordi jeg skal ta fordypning innen medisinsk kybernetikk. Men fordypningen er først i fjerde klasse, så det blir mange tunge fag før fordypningen starter -Energi og miljø (NTNU): Har egentlig mest lyst til å gå indøk, så dette er backup-planen for å komme inn "bakveien" -Industriell økonomi og teknoloigledelse, indøk (NTNU): Liker kombinasjonen av teknologi og økonomifag. Virker som man blir velig attraktiv på arbeidsmarkedet -Medisin (UIO, UIB, NTNU): Vurderer også medisin da jeg har en interesse for kjemi og biologi - kunne godt tenkt meg en forskerjobb. Men har ikke helt snittet til å komme inn enda, så det må bli et år der jeg tar opp fag. Jeg er snart ferdig med et årsstudium i matematiske fag på NTNU Gløshaugen. Trives veldig godt, men synes det fort kan bli litt tørt - og dermed har jeg også medisin i tankene. Tror jeg hadde trivdes veldig godt med medisin, men vet ikke helt om det er verdt å bruke et helt år på å ta opp fag fra vgs...Føler meg litt stressa, siden mange klassevenner fra vgs snart starter på bachelor... Så noen som har noen tips? Hva er best å gjøre?
  18. Hvordan? Har du flere tips?
  19. Hei! Lurer på følgende oppgave: Hva er det største arealet en sirkelsektor med omkrets 20 cm kan ha? Kan jeg bruke formel for omkrets av sirkel 2*pi*r, for å deretter finne radiusen, også sette inn i formel for areal av sirkelsektor. A=1/2 *v*r^2 Hvordan finner jeg vinkelen v?
  20. Takk for svar Har lyst til å søke stud ass senere - og da må jeg legge til karakterkortet. Vil den d’en komme med da?
  21. Men vil den ikke ligge i ntnu sin database? Eller vil alle karakterene fra årsstudiumet bli «skjult» for senere arbeidsgiver?
  22. Slet litt med den digitale forståelsen på studiet. Nå som jeg er ferdig med faget, har jeg imidlertid lært meg mer. Tror faktisk jeg hadde fått bedre karakter av konten… Men tenker også at mange Siv.Inger får karakteren d i de tyngste fagene. Så den karakteren kommer mest sannsynlig før eller siden… Er ikke motivert for å ta det opp, da jeg har masse annen skole å gjøre….Men hvis det skal til for å velge fra øverste hylle så…
  23. Ser mest på studiene kybernetikk og robotikk eller elsys… Tok dette årsstudiumet mest for «gøy»
  24. Vil karakteren ha noe å si for sommerjobber og arbeidsgiver når jeg skal gå Siv.ing i fremtiden?
×
×
  • Opprett ny...