Jump to content

Normix

Medlemmer
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Normix

 1. Demontert alt slik som i bildet ditt. Tatt ut alle tannhjul, tatt ut brettet over viklingene, og også senterakselen. Uten alle tannhjulene så roterer senterakselen fritt. Ingen tenner knekt på tannhjul heller. Setter stor pris på at dere tar dere tid til å svare.
 2. Men den nye motoren oppfører seg likt, og også den andre motoren som virker.
 3. Jeg måtte legge inn fire siste siffer på fysisk kort for å aktivere.
 4. Akkurat ja. Det lar seg vel kanskje ikke lettvint reparere hjemme? Tusen takk for tilbakemeldingen.
 5. Lar seg dreie med tang rundt akseltappen, men motstanden er STOR. Det er noen viklinger inni motoren. Kanskje noen vet om disse steppermotorene kan renses på en måte? Jeg åpnet opp, tok ut alle tannhjul, vasket og oljet lett. Hovedakselen står på en magnet, som roterer inni viklingene. Denne akselen driver så flere tannhjul i et gearsystem. Tilsynelatende enkelt opplegg, men jeg kan ikke se hva som gjør at akseltappen ikke roterer med strømtilførsel. Som tidligere beskrevet, så vibrerer og durer steppermotoren, så den prøver på noe tilsynelatende. Setter stor pris på tilbakemeldinger?
 6. Som forrige taler skriver, gratisvalget som heter Blue. Fikk Curvekortet i posten etter bare noen få dager, kanskje det var mellom en og to uker en plass.
 7. Takk for svar. Motoren lar seg ikke dreie fritt. Jeg kjøpte en ny på ebay, og denne roterer heller ikke fritt. Likeledes er det en til steppermotor på varmepumpa, og den roterer heller ikke fritt. Mekanismen som skal roteres er i orden. Tror jeg må prøve å få tak på en brukt med samme plugg. Min plugg er omtrent 10mm bred. Den nye pluggen er omtrent 13mm bred.
 8. Da kan jeg bekrefte at Curve fungerer med Google Pay. Jeg la mitt Sparebank1 visakort inn i Curve, og registrerte så Curve-kortet hos Google Pay. Åpnet låseskjermen, la telefonen på terminalen, og Google Pay gjennomførte kjøp. Tusen takk for tips om Curve.
 9. Takk for svar. Motoren har 5 ledninger. Når jeg starter varmepumpa, og dekselet skal bevege seg, så kjenner jeg at motoren durer, men akseltappen beveger seg ikke. Var innom Power for å høre om de hadde noen kasserte pumper, men det fantes visst ikke. Varmepumpa mi fungerer godt, sett bort fra at det øvre dekselet ikke beveger seg. Dette har ikke noe å si for funksjonen. Usikker på om jeg tør flytte over pluggen. Jeg har lite kunnskap om elektronikk.
 10. Beklager, her var jeg uklar. Curvekortet ble også konfigurert til bruk i Google Pay. Som du skriver, så lar det seg ikke gjøre med Sparebank1-kort.
 11. Fikk nettopp Curve-kortet i posten. Fikk lagt det til i Google Pay uten problem. Har enda ikke prøvd i betalingsterminal, så gjenstår å se om det virker, men ser jo ut som det vil gjøre det.
 12. I huset mitt er det installert en Panasonic varmepumpe TE9DKE. Den øvre lufttilførselsklaffen styres av en liten stepper motor. Denne motoren har betegnelse 24BYJ48, og jeg tror dette er en svært generisk del brukt nær sagt overalt, og i hvertfall på varmepumper. Luftklaffen har stoppet i en posisjon. Jeg har demontert motoren, tatt ut alle tannhjula og smørt, men motoren bare durer, uten å dreie den lille akslingen. Jeg kjøpte ny motor fra ebay, men pluggen er bittelitt bredere. Har vurdert å skjøte inn den gamle pluggen, men er redd for å ødelegge noe mer. Noen som har noen tanker?
 13. Innstillinger - batteri - App-oppstart - administrer manuelt
 14. Byttet til Hudya etter å ha irritert meg over Ice en stund. Ice ville for øvrig ikke gjøre noe med prisen for å beholde meg som kunde. Markedet bestemmer, og her kan Ice få seg en høyere straff enn de ser for seg.
 15. Sa selv nettopp opp abonnement hos Ice etter mange år som kunde. Ice var overhodet ikke interessert i å justere pris for å beholde meg som kunde. Fikk også tilbud om 100mb, men det holder ikke. Jeg håper Ice ser konsekvensene av denne prisøkningen.
 16. Da har Garmin kontaktet meg, og tilbyr en Garmin Marq Adventurer som erstatningsklokke. Den koster kr 18499, og jeg betaler mellomlegg på kr 2920. Alt i alt en løsning jeg er sånn tålelig fornøyd med. Mest av alt ville jeg nok hatt lik klokke som jeg leverte inn, men den er gått ut av produksjon. Den nye klokka er også flott, og har noen flere funksjoner. I tillegg var jeg ikke forberedt på å legge ut nesten kr 3000 ekstra denne måneden. Fortsatt forundret over Garmin sin måte å behandle kunder på. Takk skal dere ha for å ha tatt dere tid til å svare.
 17. Jeg er enig med deg. Forstår ikke hvorfor Garmin oppfører seg slik. De taper selvfølgelig meg som fremtidig kunde, og kanskje noen som leser saken min tenker seg om før de kjøper Garmin-klokke. Merkelig foretningsførsel.
 18. Jeg eier en aktivitetsklokke merke Garmin Fenix Chronos titan. Klokka er kjøpt januar 2017 for kr 13899. Klokka er beskrevet av Garmin som en elegant GPS-klokke i urnakerkvalitet. Her er link til produktet. Garmin Fenix Chronos Jeg ga beskjed til Garmin 27. november at knappene ikke lenger fungerer slik de skal. Jeg fikk beskjed fra Garmin om å sende inn klokka. Jeg betalte for frakt. Etter noen dager får jeg beskjed om at ny klokke er på vei til meg. Det er derimot en helt annen modell. Modellen er svart, og bærer ikke preg av å være elegant. Klokka er priset til kr 12299. Her er link til produktet. Garmin Fenix 5X plus titan Jeg ga uttrykk for å være sterkt uenig i å motta en slik klokke i erstatning. Erstatningsklokka er en nyere modell, og har noen forbedringer, er litt billigere, men er først og fremst ikke en elegant klokke. Garmin var uenig, og mente klokka er en god erstatning. Jeg har foreslått å betale mellomlegg til en dyrere utgave som jeg kan akseptere å bruke. Garmin har ikke svart på det forslaget, og anser nok saken som ferdig. Nå sitter jeg med en klokke jeg absolutt ikke vil bruke, og føler meg svært dårlig behandlet. Jeg har sendt saken til Forbrukerrådet, og venter spent på svar derfra. Behandlingstid kan nok være bortimot 8 uker. Hva synes dere?
 19. Flere steder i nærheten, som er mindre bygder, har Telenor bestemt at noen av telefonsentralene skal legges ned ved årsskiftet. Kobbernettet skal visstnok fases helt ut fra 2023. Jeg kommer nok til å takke ja til tilbudet fra Altibox om å legge inn fiberkabel kostnadsfritt. Skulle det vise seg å bli dårlig rekkevidde på trådløse signaler, så får jeg oppgradere med egen ruter. Takk for alle innlegg.
 20. Takk for alle svar. Jeg vil tro leveransen av nettsignaler er betydelig bedre gjennom fiberkabel, enn gjennom gammel kobberledning. Alikevel har kobbersignalene fungert svært bra i alle år, og jeg har ingenting å utsette på Nextgentel sin leveranse. Bor i enebolig på et plan, med grunnflate 130 kvm. Trådløse signaler er i dag svært gode, og rekker i hele huset, terrassen og en del av hagen. Veldig komfortabelt. Jeg blir skremt av alle dårlige tilbakemeldinger jeg leser, men det er nok slik at de er i fåtall. Jeg bør kanskje slå til på tilbudet om å få lagt inn fiber i huset kostnadsfritt?
 21. Er det rett fram å kjøpe seg en egen ruter, for deretter å bruke den? Kan det være slik at leverandør ikke vil feilsøke med annet utstyr enn deres eget? Eventuelt at det blir vanskelig og omfattende å sette opp selv? Jeg er ikke særlig kunnskapsrik innen nettverk og data.
 22. Takk for svar. Jeg er enig i at det i utgangspunktet er et godt tilbud. Jeg er mest bekymret for irritasjonen over et år med dårlige trådløse signaler.
 23. Jeg har i dag bredbånd levert fra Nextgentel gjennom kobberledning. Trådløs ruter som leverer signaler i hele huset, samt terrasse og noen meter rundt huset. Veldig godt fornøyd. Nextgentel har lagt på prisen en del, grunnet vedlikeholdskostnader på gammel kobberledning. Lyse sier kobberledning ikke lenger vil få vedlikehold og skal fases ut innen få år. En kar fra Lyse/Altibox var på døra, og ville absolutt legge inn fiber kostnadsfritt, mot et års binding. Noe dyrere enn eksisterende bredbånd fra Nextgentel. Leser på bytt.no at svært mange har negative opplevelser med Altibox. Spesielt svake signaler levert gjennom trådløs ruter. Karen fra Altibox mente han ikke hadde hørt negative tilbakemeldinger. Jeg fortalte Altibox-karen at jeg ikke vil ha dårligere produkt enn det jeg har, og til høyere pris. Han kunne ikke garantere noe. Jeg sa at da er jeg ikke interessert. Han sa da at Altibox/Lyse skulle diskutere saken, og komme tilbake til meg. Han "truet" for øvrig med om hva jeg har tenkt å gjøre når kobbersignalene forsvinner, og jeg ikke har fått lagt inn fiber. Vi er tre i husstanden, og kan alle sammen streame samtidig uten problemer. Jeg vil gjerne ha det slik i fremtiden også. Frykter at det ikke vil bli sånn med Lyse/Altibox. Vi har venner med fiber fra Lyse, og de opplever mye problemer. Må også bruke kablet nettverk for å få nok kapasitet. Bør jeg beholde kobbersignaler noen år til, eller slå til på Altibox sitt tilbud? Regner med 5G blir godt utbygd etterhvert, og at ubegrensede datapakker blir mer tilgjengelig.
 24. Det ble til at jeg kjøpte en Vivoactive 4. Første inntrykket var at den ser noe simpel og leketøysaktig ut. Den er svært lett, og den sitter meget godt på håndleddet. Jeg vil si jeg ikke merker at den er på. Jeg opplevde desverre at klokka låste seg flere ganger, og at responsen på touchskjermen er svært treg. Valgte derfor å sende klokka i retur.
 25. Takk for generøst tilbud Kikket litt på Instagram-bildene dine, og ser ut som vi deler interessen for friluftsliv. Flotte bilder
×
×
 • Create New...