Gå til innhold

myhken

Medlemmer
  • Innlegg

    9 054
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av myhken

  1. Hadde man brukt ReactOS eller Android på harddisken om det kan være årsaken til harddisken ryker.

    Eller en tidlig windows 10 beta.

     

    Du skjønner uheldigvis nokså lite hvordan f.eks en harddisk virker. Det er jo likegyldig hva slags OS eller programmer, eller hvordan disken brukes, så lenge man er innenfor de sepcsa produsenten setter.

    Når de sier 180TB les/skriv per år så betyr det ca 500 GB les/skriv per dag - de definerer ikke at - Windows 10 beta, ja da kan du ikke lese/skrive 500 GB data per dag - eller at Linux eller beta versjoner av Windows skulle skrive/lese så enorme mengder data at du bruker opp 180TB innen kort tid.

     

    Men alt er masseprodusert - så at en disk ryker en gang i blant kan handle om så mangt. Derfor stilles det også få spørsmål fra leverandøren om du benytter deg av reklamasjon. Men du har jo aldri gjort det, så alt du skriver og mener er jo bare, akkurat dine meninger, og har ingen ting med virkeligheten å gjøre.

    Og du ignorerer jo alle de som faktisk har erfaringer med reklamasjoner. Gratulerer !!

    • Liker 2
  2. Problemet er vel seagate ikke gir over 2 år garanti. Så er disken eldre er det nok komplett\digitalimpuls etc som må ta tapet.

    Enkelte tilfeller vertfall andre steder blir ting sendt på verksted å undersøkt bøyde plater er som regel tegn på dårlig bruk. Eller at på utsiden er skadet.

     

     

    Men du vet forskjell på garanti og reklamasjon? Men først, Seagate gir 3 års garanti på disse diskene, så nok en gang tar du feil.

    Men garantier er helt uinteressant her i Norge, særlig for privatpersoner. For så lenge et produkt er ment å vare lengre enn to år, så har man 5 års reklamasjonsrett - helt uavhengig av produsentens garantier.

     

    Skulle likt å sett den butikken/produsenten som tok inn en disk på reklamasjon og åpnet den for å sjekke platene. De går garantert rett i søpla, for kostnaden ved å ev. sjekke dem mer enn at de blir koblet i en docking eller i en pc bare for å se om det er liv i disken eller ikke - ville vært så høy at det bare er lønnsomt å gi ut en ny disk.

     

    Så du må lære om hvordan reklamasjonsretten her i Norge gjør slik at vi har en av verdens beste ordninger på elektronikk.

    Og bare glemme ordet garanti - det er stort sett bare helt uinteressant for oss privatpersoner.

     

    For firmaer er det mye mer viktig med garanti perioder - men også de har 2 års reklamasjonsrett uansett om garantien på produktet bare er ett år.

     

    Jeg jobber innenfor IT sektoren - og har hatt flere diskusjoner med store pc leverandører der de internasjonale kontorene prøver seg med kun garantien - men der de må gi etter for 2 års reklamasjon når de har sjekket opp regelverket som gjelder for Norge.

    • Liker 3
  3. Har kjøpt den hos komplett, men amazon er eneste som selger harddisken i dag ja.

     

    En ting er reklamasjonsrett, men vet av erfaringer en del butikker\nettbutikker prøver å vri seg unna reklamasjonsretten å si bruksområdet er feil. Særlig dustinhome\cdon\netonnet hadde jeg kjøpt den der risiker jeg å måtte ta tapet selv hvis jeg sa jeg brukte den til gaming og ikke som backup disk\arkiverings disk.

     

    Er jo lov å prøve seg.

     

    Men må jo si at man er ganske bort i natta om man bruker en slik Archive disk til å kjøre spill eller programmer fra da. De var jo veldig klare i markedsføringen av disse diskene at de kun er ment for mer eller mindre statisk data man stort sett bare leser fra.

    Jeg bruker de fleste diskene mine akkurat slik - har lagt min store digitale filmsamling på dem. Utenom når jeg ev. ripper en ny film, så leses det kun fra diskene når jeg ser en film fra en av dem.

     

    Ser at Komplett nå selger 8 TB Ironwolf disker til samme pris Archive diskene hadde, og disse diskene er jo 7200 RPM disker som man da faktisk kunne brukt til å kjøre spill fra f.eks.

     

    Men uansett om det er tullete eller ikke å kjøre spill fra Archive disker - jeg har aldri blitt spurt om hvordan jeg brukte disken når jeg har benyttet meg av reklamasjon. Og jeg har alltid hatt type 30+ disker stående på 24/7 så det har jo blitt noen reklamasjoner på disker gjennom årene. Det er jo veldig enkelt, enten fungerer disken eller ikke.

    Fungerer den ikke og disken er under 5 år, ja da har man krav på reklamasjon. (om disken da ikke har skader fra fall, dynket i Cola eller lignende da).

     

    Så hvis du var så mindre smart at du faktisk sa at du hadde brukt disken på en måte den absolutt ikke var ment for, ja da fortjener du jo å ikke få godkjent reklamasjonen. Men tviler egentlig på at de har muligheten til å avslå.

    For i sepcsa fra Seagate står det jo at disken er rated til å takle 180TB skriv/les per år og at den kan stå på 24/7.

     

    Så uansett bruk, så lenge du ligger under 180TB les/skriv per år - gir rett til reklamasjon.

     

    https://www.seagate.com/www-content/product-content/hdd-fam/seagate-archive-hdd/en-us/docs/archive-hdd-dS1834-3-1411us.pdf

  4. Vel dette gjelder ikke Seagate Archive HDD 8TB.

    Riktignok har komplett gitt full kjøpslov på slike, men de er egentlig ikke beregnet til gaming eller NAS.

     

    Problemet med forbrukerkjøpsloven er for det første vet man bruken er feil så har man skyld i problemene

    Men komplett\digtal impuls pleier ofte ikke være vanskelig der. For det nok butikken som sitter med tapet.

     

    Nok en gang så vet du ikke hva du skriver om.

    Jeg har 10 slike disker - og sist da en gikk i stykker - var det null stress å få en ny fra Komplett.no på reklamasjon. Alle harddisker solgt i Norge har 5 års reklamasjonsrett, om du har kjøpt de som privatperson.

    Som firma har du max 2 års reklamasjonsrett.

     

    Men kjøper du disken i utlandet (du linket jo til Amazon) så sier det seg selv at du kun får garantien fra produsenten - og du risikerer også at du faktisk må sende den til det landet du kjøpte den fra, om ikke det er samme service område som Norge.

    Men det varierer veldig fra produsent til produsent. Noen tilbyr jo verdensomfattende garanti.

  5. Hei på dere.

    Jeg gjør oppmerksom på at det dere holder på med her er forbudt i forhold til åndsverkloven, og kan straffes med bøter eller fengsel.

    https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1961-05-12-2#KAPITTEL_7

     

    Careful...

     

    Vennlig hilsen Ketil

     

    Så at jeg samarbeidet med en fyr (fikk 50/50 betalt i penger og tjenester) og at han velger å ikke gi meg passordet for at samarbeidet skjærte seg - så bryter jeg åndverksloven for å få åpnet et dokument jeg bestilte, som er spesifikk til mitt firma?

     

    Ville vel tro vi kom like langt i en rettsak - jeg har jo mailer osv på at jeg bestilte dokumentet, hvordan det skulle se ut, innhold osv osv - og svar på skype at han ikke vil gi meg passordet. Men han kan jo selvsagt bevise at det var han som laget dokumentet.

    Men navnet på mitt firma står jo i headeren og spørsmålene er spesifikt for det jeg driver med...

     

    Så vet ikke hvordan den saken ville endt jeg ;)

  6. Du kan prøve noe annet. Det er en linje som sier w:enforcement="1", foandre den til w:enforcement="0". Dette burde fjerne passord funskjonen slik, at dokumentet ikke er "låst".

     

    Se ellers denne linken: Word: Unlock a password-protected document

     

    Prøvde det også, men får da samme feil som når jeg prøver å fjerne den delen kakeshoma beskriver, og har nå også prøvd med begge metoder å bruke Windows sin zip funksjon å pakke mappen igjen.

     

    2018_04_19-reddoc2.jpg

     

    Edit: Flau nå.... jeg pakket jo mappen - men skulle jo pakket innholdet i mappen og ikke hele mappen.

    Da fungerte det fint, dog nå testet jeg bare Chavalito sin løsning, men den første virker sikkert den også. :blush: :blush: :blush: :blush:

  7. Endre filendelsen til .zip og pakk ut filene.

    Gå til utpakket mappe>word, åpne Settings.xml i Notepad.

    Søk etter "documentProtection" og fjern hele strengen fra < til />

    Lagre filen.

    Zip filene og endre filnavnet og endelsen tilbake til .docx

     

    Se her, jeg fjerner riktig her? Lagrer filen. Så bruker jeg Winrar til å pakke filen i .zip format uten komprimering. Filen øker da fra 200k til 2MB. Men Word får ikke åpnet filen etter jeg endrer fra .zip tilbake til .docx

     

    2018_04_19-reddoc1.jpg

  8. For en stund siden fikk jeg en fyr til å lage et skjema i Word for meg med dropdown valg, avkryssningsbokser og andre funksjoner som gjør det enkelt å fylle ut et skjema.

    Men han passordbeskyttet redigeringen (altså ikke selve dokumentet).

    Nå skulle jeg gjort noen endringer - men det skjærte seg litt mellom oss - og han er ikke villig til å oppgi passordet.

     

    Det finnes guider på hvordan man kan gjøre dette (som denne), men når jeg gjør dette, så mister jeg alle de funksjonene som er hele poenget med dokumentet.

    For så fort jeg lagrer dokumentet i et annet format enn nyeste Word format, så forsvinner funksjonene.

     

    Så er det noen som vet om det finnes noen måte om få bort det gamle passordet uten å miste funksjonene - eller et program som kan gjøre jobben.

    Hadde jeg kunne laget slike funksjoner i Word selv, hadde det jo ikke vært noe problem, men det kan jeg ikke.

     

    Vi snakker som sagt da ikke om at selve dokumentet er kryptert/passord beskyttet, men at det står som "protected Document" - og at jeg da ikke får endret på funksjonene, men bare kun bruke skjemaet slik det nå er. (men det har skjedd noen forandringer som jeg må oppdatere).

  9.  iTunes har så og si tatt opp alt minne (109GB), så jeg kan ikke slette noe. Er det enkleste å skru ut harddisken? Noen som har greie på dette?

     

    Enten har du verdens råeste pc med over 100 GB med RAM, eller så heter det faktisk harddisk plass og ikke minne. Minne = RAM som man vanligvis har 8 eller 16 GB av ;)

     

    Men du fikk en bekreftelse på at backupen var gjennomført og var helt OK?

    Hvis ja, så virker det som om disken din bare er for liten til å få lagt tilbake backupen. Prøv da med en ekstern harddisk eller lignende.

  10. Husk å bruke en tomt Flash Drive!! hvis du skal ha den på en USB disk. Jeg brukte faren min sin 500GB disk til å ha ISOen i. Det var cirka over 200GB med bilder og andre dokumenter. Alt ble borte. Har tenkt å spare penger og sende den til reperasjon, før han merker det. Det går også gjennomrette med programmer, men koster jævlig dyrt!! over tusen KR

     

    Du får jo ganske klare advarsler på om du virkelig vil slette alt innhold på .iso filen om du bruker Microsoft sine egne verktøy. Også Rufus sier vel i fra om du virkelig vil slette alt innhold på disken før du hiver .iso filen over.

  11. Dere som lagrer BluRay. Er det HEVC x265 encoded, eller full BluRay rip på 50-75GB per film?

    Mesteparten av filmene jeg har liggende er x265, som skal ta mindre plass enn x264 og likevel ha bedre kvalitet.

     

     

    Jeg bruker .mkv Passthrough - beholder kun engelsk (og ev norsk) lydspor, dog i alle formater som 3.2 - 5.1 - 7.1 osv + undertekster. Min erfaring er at de fleste BluRay filmer da ender opp på rundt 35-40 GB.

    Jeg rører ikke video innstillingene - de er 1:1 - og ja det er i x264 format.

  12.  

    Jeg vet ikke hvordan Facebook har løst dette, men de har jo alle muligheter til å endre/slette en cookie når du aktivt logger deg av Facebook. Her er jo forskjellen at du ikke logger deg av Facebook når du restarter PC'en.

     

    Hva om du logger deg på Facebook med 2FA, og så bare avslutter Edge uten å logge deg av Facebook først?

    Kan du da hoppe rett inn i Facebook igjen uten å gå via login-siden og uten å oppgi 2FA?

    (Vent 60+ sek fra du avslutter Edge til du starter den opp igjen, så du er sikker på at 2FA-koden er byttet ut.)

     

     

    Ser ut som dette fungerer likt både i Edge og Chrome. Også når man avslutter nettleseren brått. Når jeg åpner nettleseren da, kommer man ikke automatisk inn på de sidene man var (slik som ved en reboot), men om jeg da går inn på facebook.com f.eks (eller en av de andre tjenestene) er man fortsatt pålogget, til og med tofaktor kodene har vært byttet minst en gang.

    Men det rare var at Edge tydeligvis fikk med seg at jeg logget meg på via Chrome (mens Edge var avsluttet) på Facebook. For mens jeg hadde Facebook oppe på Chrome, og så åpnet Edge (etter en brå avslutning) kom jeg ikke inn på Facebook lengre.

     

    Dette må testes litt mer i kveld...

  13.  

    Her er det jo Facebook som slipper deg inn uten å be om ny tofaktor-kode. Selv om Edge skulle ha cachet den koden du tastet inn første gang, så ville jo den koden være ugyldig ved neste forsøk, som du selv er inne på. Det spørs om ikke Facebook på en eller annen måte (cookies?)  "husker" deg i Edge på din PC i en viss tid etter at du har hatt en vellykket innlogging (med både passord og tofaktor).

     

    Det må jo gå an å teste om dette også gjelder andre PC-browsere, og om Facebook oppfører seg likt med Safari på Mac, e.l.

     

     

    Men Facebook lagrer ingen ting om jeg logger meg på, logger rett ut, og så logger på igjen (innenfor 60 sekunder) må jeg fortsatt skrive inn den gamle koden manuelt.

    Og dette gjelder ikke bare Facebook, jeg har slått på tofaktor på 10 av tjenestene mine, som DomeneShop, Gmail, flere av hosting selskapene jeg bruker i utlandet (Hetzner, OVH, Kimsufi osv) og nå har jeg testet med de fleste, og alle slipper meg rett inn om pcen rebooter etter jeg har logget på. Men helt umulig å få til på normale måter.

  14.  

    Burde ikke router-softwaren ha logget deg ut etter en viss tid?

    Selv om browseren har lagret router-passordet ditt, så burde jo ikke routeren slippe deg rett inn uten å be om passordet på nytt. (At man da ikke trenger å gjøre noe annet enn å taste Enter er en sak for seg.)

     

     

    Hadde du lest mitt svar så ville du sett at han har helt rett i at noe rart skjer, for mine tofaktor koder jeg har på Facebook er gyldige i bare 60 sekunder, og etter rebooten min hadde jeg fått 3 nye koder, men likevel kom jeg rett inn på Facebook, kun basert på den gamle koden. Så gud vet hva som skjer, men de kommer seg faktisk inn ved å omgå sikkerhetsinnstillingene til hva enn du var logget på når pcen starter på nytt.

    • Liker 1
  15. Jeg testet nå på en ren 1709 installasjon med Edge. Logget meg på Facebook for første gang på den virtuelle pcen og jeg har aktivert tofaktor pålogging på min Facebook. Svarte nei til alle spørsmål om å lagre passordet. Og også at denne leseren skulle lagres.

    Ergo så SKAL jeg få spørsmål om to faktor koden i minstefall neste gang jeg logger på den enheten.

     

    Tok så å rebootet mens Facebook fortsatt var åpen, og som du sier trådstarter så åpnet Edge seg etter rebooten og jeg kom rett inn på Facebook siden. Testet å gå til andre områder på Facebook jeg aldri hadde vært inne på på den enheten, for å sjekke om kanskje kun ting som var cachet kom opp, og til min store overraskelse så fungerte alle områder på Facebook uten problemer.

     

    Så her lagrer tydeligvis Microsoft info som den i prinsippet aldri skulle ha lagret. Jeg trykte aktivt NEI på alle spørsmål både i nettleser og Facebook om å lagre info på denne pcen. Og som sagt skulle tofaktor koden som bare er gyldig i 60 sekunder, aldri blitt lagret på enheten. Da pcen var startet opp hadde tofaktor koden allerede blitt byttet 3 ganger. (ser det i appen på telefonen).

     

    Så skjønner bekymringen din.

  16. ....

     

    Skal ikke legges skjul på at det har blitt kjøpt en del 1000 bluray filmer opp gjennom (også dvd, men de er i mindretall).

     

    Imponerende, vi bruker jo egentlig plassen nokså likt. Har 1.500 DVD filmer + nå noe over 700 BluRay filmer, også i full kvalitet. Har også noen hundre GB med bildefiler + så mye backup og .iso filer osv.

     

    Men er en stund til jeg får tusenvis av BluRay plater :D

  17. Ja da har jeg reinstallert og oppdatert og rebooted det meste, noe gjenstår, men det blir i morgen.

     

    Forbanna møkk :dribble: skulle kose meg med skikkelig god middag, en flaske vin fra 1945  :eek: (ja 73 år gammel) og en god film, alt begynte jo å skje når jeg hadde begynt på middagen, så måtte nødfikse mens ting sto i ovnen osv, hive i meg middagen, og så fikse resten...rakk dog noen glass med 1945 årgangen da :w00t: :w00t:

    Så når de hadde kommet med løsningen, begynte morroa med reinstallering (vet at du egentlig ikke trengte det, men gjorde det likevel) og den pålagte rebooten du må gjøre uansett og så noen minutter med taskmanageren oppe for å se om alt virket som det skulle, før jeg fortsatte med neste server/pc...en lørdagskveld jeg ikke får igjen.

    • Liker 1
  18. Ikke dette jeg hadde planlagt å bruke lørdagskvelden på...nå er jeg endelig i mål - noe dritt med alt for mange pcer og servere rundt om kring, og alle kjørte Malwarebytes Premium.

    Her hjemme 4 pcer og 2 servere + 4 virtuelle pcer og servere.

    Ute i verden: To nokså store servere med et hav av virtuelle servere + 4 mindre fysiske servere. En server hang så skikkelig at jeg måtte bestille en fysisk restart av serveren, heldigvis stort datacenter og meget rask support.

     

    Og nå venter jeg egentlig bare på telefoner fra venner og familie, for jeg har jo "lurt" de fleste jeg hjelper med pcer de siste årene til å bruke Malwarebytes...utrolig smart gjort i dag skjønner jeg... :realmad::wallbash::grumpy:

  19. Jeg har brukt Malwarebytes Premium i mange år nå, og alltid vært veldig fornøyd, men i dag skjedde (og fortsatt skjer) noe jeg aldri har opplevd før.

     

    Plutselig trynet RDC pcen min helt (win10), mens jeg prøvde å finne ut hvorfor, trynet hele serveren RDC pcen kjører på (Win2016), på samme tid hørte jeg en lyd på stuepcen, som sto på med TV og lyd, og meldingen der, var at alt minnet var brukt (Win7), så trynet to eksterne RDC pcer som ligger på to servere i utlandet, før hele serverene også trynet.

     

    Felles for alle var at de hadde fått en advarsel i Malwarebytes at webprotection var slått av, så malwarebytes ikonet fikk en rød trekant på seg.

     

    På de pcene/serverene jeg fikk tilgang til via RDC og/eller Teamviewer var det Malwarebytes som spiste opp all RAM og CPU.

     

    Det var både versjon 3.1.2, 3.2.2 og 3.3.1 på de pcene/serverene som trynet. Men, Malwarebytes trynet ikke på alt jeg har av utstyr. F.eks ble ingen av mine Windows Server 2012 R2 servere rammet. Kun Server 2016, Windows 10 og Windows 7.

     

    Har nå måtte disable Malwarebyte tjenesten og sette den til deaktivert (om ikke prøvde bare programmet og restarte seg selv hele tiden i en evig loop). Og har fått kontroll på de pcene/serverene der jeg fikk gjort dette.

     

    Men sprøtt at et såpass annerkjent program som Malwarebytes, og faktisk betalversjonen greier å tryne så mye utstyr på samme tid, både her hjemme og på servere i utlandet.

     

    Noen andre som opplevde noe slikt nå?

×
×
  • Opprett ny...