Gå til innhold

fcuk_IT

Medlemmer
  • Innlegg

    1 539
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fcuk_IT

  1.  

    Jeg vil anbefale å kjøpe seg heller en brukt Em5 eller EP5 med den gode bildstabilisering og mye bedre handling. EP5 har wifi mens EM 5 har søkeren men ingen Wifi.

    En brukt EM10m1 vil også ha bedre handling enn EPl7 men bare det samme dårligere IBIS.

    Objektiver: pancake zoom 14-42 EZ er veldig bra for sin pris og størrelse

    Alternativ panasonic 12-32 pancake zoom hvis du vil ha der videre

    25mm 1.8. Bra og rimelig Normalobjektiv

    45mm 1.8 bra for portretter

    45-150 bra og rimelig telezoom

    Du får mye bra brukt på foto.no eller på finn.

    Lykke til med ditt valg og fotohobby

    Jeg har ikke råd til å kjøpe flere objektiver, men jeg trenger ett til allsidig bruk! Er derfor usikker på om jeg skal velge 14-42 mm eller den på 25 mm. Anyone?

     

    Tusen takk for svar til dere andre!

     

     

    Olympus sitt egne 17mm 1.8 er et glimrende all-round objektiv. Tegner helt fantastisk.

     

    Jeg likte EPl7 veldig godt, faktisk bedre enn EM10MKII av en eller annen grunn. Men, søkeren var nyttig i blant når det er sagt.

  2. Ellers så vil jeg bare si meg enig med Nautica. Hvis du vil ha noe som gir merkbart bedre ytelse i dårlig lys, men ikke vil gå for systemkamera, så er det de lyssterke entusiastkompaktene som gjelder.

     

    Du kan jo ta en titt på denne guiden som et startpunkt.

     

    Husk at det ikke bare er sensorstørrelsen som bestemmer hvor bra ytelse du får i svakere lys. Lysåpningen på optikken har minst like mye å si, så vær obs på grafene på første siden av artikkelen (funker ikke på mobiltelefon, ser det ut til -i hvert fall ikke min).

     

    RX-100-serien samt Canon G9x er vel kanskje de som pakker mest ytelse inn i den minste pakken. Panasonic lx100 er det som er generelt best i svakere lys, spesielt på lengre brennvidde. Men det er også markant større enn de andre.

     

    De fleste av disse kameraene gjør en god jobb på motiver som ikke beveger seg for fort i typisk innendørsbelysning. Men skal du fange unger i fullt firsprang og trenger enda kortere lukkertid av den grunn, da kommer du nok ikke unna å gå opp i størrelse på både kamera og optikk.

     

    I daglig bruk, når du skal holde kameraet og betjene med en hånd eks. så er LX100, 100ggr. bedre enn RX100(I/II/III/IV/V).

     

    Det var et lett valg for min del som reisekamera når jeg også så på prisen. Holder ganske lenge på en lading også. Digger også muligheten til å legge inn fokallenge steg (24,28,35,50,70 og 75mm) på objektivringen.

  3.  

     

    Bensinmotorer med direkte innsprøyting slipper riktignok ut ørlite grann mindre CO2, men de er jo så skitne at de burde være forbudt. Dette er jo i grunn allmenn kunnskap, på samme måte som dieselbil "overraskelsen" folk tydeligvis fikk etter årevis med rekordsalg av dieselbiler.

    Den allmennkunnskapen må ha gått meg hus forbi. Jeg har alltid syntes at diesel-eksos stinker verre enn bensin-eksos. Hvorfor mener du det skal være allmennkunnskap at bensin-eksos skal være verre enn diesel-eksos?

     

    Mener du det er bedre at diesel-motorer overtar markedet for bensinmotorer? (i hht uttalelsen din om forbud).

     

    Nei, merk at dette problemet kun gjelder for nyeste "generasjon" bensinmotorer, de med den såkalte direkteinnsprøytingsteknologien. Vanlige biler i salg fra før ~2015 har som regel ingen av problemene. Problemet er altså helt nytt, og skapt av at bilindustrien tilpasser seg regelverk der andre skadelige stoffer enn CO2 ikke blir straffet.

     

    Eldre bensinmotorer > diesel > GDI motorer i når det gjelder helseskadelige utslipp.

     

    Jeg står forøvrig ved uttalelsen om at motorer med opp til 1000 ganger mer helseskadelige utslipp enn tradisjonelle bensinmotorer bør forbys.

     

     

    Tja, tilbake i 2006 kjøpte jeg en Golf GT TSI. Den hadde allerede da direkteinnsprøytning, og partikkelutslippet av helt udiskutabelt da jeg ganske raskt kunne observere avlegging av sot på støtfangeren bak.

     

    Denne bilen ble etterhvert erstattet av en Fiat 500 i 2008, dette var en dieselbil med partikkelfilter. Når jeg hadde kjørt med denne 68000km og det var på tide og selge, så strøk jeg for morro skyld fingren langs innsiden av eksosutløpet.

     

    Helt ren på fingeren gitt!

     

    Volkswagen ruller i disse dager ut partikkelfilter på enkelte av sine TSI-motorer, og med tid og stunder kommer de til a ha dette på alle sine direkteinnsprøytede motorer.

  4. Dette er ikke et svar, men et tankespill.

    Jeg har tenkt å prøve meg på fullformat digitalt, og med en del fine objektiver fra filmtida tror jeg Sony sitt speilløse fullformatsystem er "tingen". Jeg har brukt 24x36 i mange år i filmtida, og savner og liker smal dybdeskarphet. Jeg har et lite lass med MFT-utstyr som jeg er veldig fornøyd med, men savner muligheten til å bruke mine gamle objektiver med den rette billedvinkel og DOF.

    Jeg har tenkt å investere i et A-7 hus, mest på grunn av liten vekt (minst like lett som Olympus EM-1)

    Lange teleobjektiv behøver jeg ikke. Det synes jeg funker godt nok med Panasonic 100-400.

    Men altså portrett og landskapsfoto, jeg ser ikke behovet for lengre teleobjektiv enn 85mm.

    A-7 ll er selvsagt et alternativ, men jeg ser ikke det store behovet for billedstabilisering i huset.

    Har tenkt på et grunnoppsett med A-7, 28(2) og den nye 85 (1,8) når den kommer.

    Og adaptert gammelsnacs( f.eks Canon FD 85 (1,2), Koinica 57 (1,4) ogsåvidere.

    Jeg ser selvsagt at jeg kan bli "fanget" av systemet, men det er bare artig. Har man en galskap, så har man det.

     

    Jeg vil sette stor pris på tanker fra ekspertisen på Sony FE!

     

    A7II er forbedret på så mange områder ifht. A7 at bildestabiliseringen ikke burde være den utslagsgivende faktor.

     

    - Forsterket fatning, og i det hele tatt bedre bygd med sterkere materialer

    - Mye bedre grep

    - Mindre utsatt for reflekssjon fra sensor (skal ikke påstå at fenomenet er helt eliminert)

    - Mye mye raskere fokus med Metabones-adapter

     

    Jeg hadde heller kjøpt et pent brukt A7II framfor et nytt A7, for å si det sånn.

     

    P.S. Bruker A7II med MBIV og Sigma Art objektiver, tungt, men fytti grisen så bra det er!

     

    Har også brukt litt Voigtlander (40mm f/1.4 Classic og 35mm f/1.2) Hvis du vil gå for manuelle objektiver, så kan jeg anbefale den veien, du får bilder med karakter i bøttesvis med disse, men med masse "tekniske feil" som kan få internetteksperter til å få i fistel ;)

  5.  

     

    En hardwaremessig no-brainer. Siden jeg har krav på meg å ha Windows-maskin på jobb må jeg ennå slite med Samsung Ativbook 9 (NP940) fordi jeg rett og ikke finner en god erstatning (...). 

     

    Jeg forstår ikke problemet. En Mac er også en Windows-pc, om man installerer Windows.  

    En Mac har ingen problemer med å kjøre andre operativsystemer enn OSX. Det er bare å installer Windows, f.eks. i Apples BootCamp. Med BootCamp blir harddisken partisjonert for henholdsvis OSX og Windows (eller et annet valgt OS).

    Ved å velge startdisk (partisjon) får man en pc som enten fungerer som en ren OSX-maskin eller som en ren Windows-maskin.  

     

    http://www.macworld.com/article/1164817/virtualization/the-best-way-to-run-windows-on-your-mac.html

    https://support.apple.com/en-us/HT204990

    https://support.apple.com/en-us/HT202676

     

    Fra artikkelen: 

    «Skal en lojalt bli i Apple-verdenen, med de kompromisser dette kan føre med seg, eller utnytte situasjonen ved å lodde stemningen for en Windows-basert bærbar?»

    - Selvsagt skal man ikke være lojal mot et system eller konsern (med mindre de betaler lønnen din). Man tar i bruk de verktøy man trenger. Og siden en Mac kan kjøre alle operativsystemer, så kan den også kjøre omtrent alt som finnes av programvare på markedet. Så hvem er det egentlig som kompromisser? 

     

     

    ... fixet lenke..

     

     

    Ikke alle it-avdelinger er villige til å stille til rådighet en mac med windows 10 pro, noe jeg ikke har problemer med å forstå.

  6. er vell heller Dell sin som er proff her, apple sin er bare en dyr for folk som har trengsel for å vise seg fram

     

    Som arbeidsverktøy skal det mye til for å komme unna at MBP simpelthen er best på følgende områder (uansett hva vi sammenligner med, faktisk):

     

    a) Skjerm, bedre høyde/bredde format, og bedre bildekvalitet

    b) Mekanisk og elektromekanisk Støy

    c) Tastatur

    d) Touchpad

    e) Byggekvaltiet/stabilitet

     

    På andre ikke relevante områder er den også med god margin best:

     

    a) Lydkvalitet, helt suveren til VOIP-samtaler over høyttaler, svært god til musikk også når man er lei headsetet

    b) Strømplugg (gjelder ikke lengre 2016-modellene etter min mening)

     

    En hardwaremessig no-brainer. Siden jeg har krav på meg å ha Windows-maskin på jobb må jeg ennå slite med Samsung Ativbook 9 (NP940) fordi jeg rett og ikke finner en god erstatning (denne har lavfrekvent viftestøy som MBP, har rimelig godt tastatur, akseptabel touchpad og har relativt god QHD-skjerm).

    • Liker 3
  7. Jeg er veldig glad i M-systemet, ikke minst grunnet to svært gode objektiver som får disse til å skinne. Det er selvsagt 22mm f2 og 11-22mm jeg snakker om. To helt fabelaktige, og prisgunstige objektiver, sleng på Sigma 30mm med EF-adapter så har man et system hvor bildekvalitet i alle fall ikke er noe problem. Tele er ikke noe for meg, men det er ingen mangel på gode EF teleobjektiver som er relativt kompakte.

     

    Oly prøvde jeg meg på i sommer, pene kameraer, men ikke all verdens imponerende bildekvalitet - dog i godt lys var komboen EM 10mkii og 17mm F/1.8 helt nydelig, 45mm f/1.8 skuffet med dårlig fargegjengivelse og dårlig kontrast. Selv 25mm 0.95 Nokton ga ikke nok lys til å få skikkelig gode innendørsbilder på dagtid.

     

    M3 med Sigma 30mm f/1.4 leverte bedre på dette området. Det som er dårlig med M-systemet er treg AF, håper virkelig M5 retter opp dette. Her er både EM10mkii og E-PL7 veldig gode.

    • Liker 5
  8. Jeg tipper man drar den fra langside til langside på mFT sensorer og fra kortside til kortside på APS-C.

     

    Stemmer, brukte de på mFT-husene, og bruker de på A7II nå med godt resultat.

     

    De er laget av et materiale som ikke avgir "lo" som endel andre swabs gjør. Væsken som følger med tar litt tid å tørke, men det er ikke verre enn å vente noen sekunder ekstra før neste forsøk om nødvendig.

  9.  

    Det ble A7II med Voigtlander 40mm Nokton Classic på VM-E (Close Focus Adapter) i stedet.

     

    Godt å komme tilbake til FF, fra mFT ble det nå et neste sjokkerende hopp i bildekvalitet, særlig etter etterbehandling.

    Sjokkerende hopp? Hva slags kamera og objektiv kom du fra? Synes ikke forskjellen var så stor når jeg selv gikk fra MFT til A7II.

     

     

    OMD EM10MKII og E-PL7

     

    For all del, gode kameraer som jeg fikk mye bra ut av. Men det var ikke like mye å gå på i etterbehandling, og støy var det allerede på laveste ISO. Fargene kollapser så snart lyset blir litt dårlig, eller man går over ISO400.

     

    Objektivene jeg brukte:

     

    17mm f/1.8 (Favoritten, rask fokus, skarpt, god farge og kontrast)

    25mm f/0.95 Nokton (Objektivet som fikk meg til å bytte til A7II)

    45mm f/1.8 (Klart dårligst på kontrast og fargegjengivelse)

    60mm f/2.8 Macro (Skarpt, men urent glass gir dårlig macro-bokeh)

    • Liker 1
  10. Finnes det en "guide" der ute som kan vise til hvordan enkelte Leica/Zeiss eller Voigtlander objektiver oppfører seg med Sony A7 serien?

    Tenker f.eks. Leica SEM 21 f3.4 eller Zeiss Biogen 21mm ZM.  :hmm:

     

    Steve Huff har masse info og tester av diverse Voigtlanderoptikk på A7-variantene. Javisst, hjørnene lider ved bruk av vidvinkeloptikk, men om man er glad i å benytte åpen blender blir jo dette et problem av mindre interesse. Jeg kommer uansett til å teste ut Heliar 15mm III.

     

    Begynner dog først med 35mm f/1.7 Ultron på A7 med VM-E Close Focus Adapter.

  11. Prøv gjerne både elektronisk søker og optisk søker i butikken og legg merke til hvordan holdeteknikken er annerledes enn med EOS M. Gjør deg også opp en mening om hvilken type du ønsker. Foretrekker du elektronisk så anbefaler jeg enten Olympus, Panasonic eller Sony. Foretrekker du optisk så er det tre merker å velge mellom: Canon, Nikon og Pentax. Liker du ikke holdeteknikken med søker (inn til ansiktet) så fortsetter du med EOS M.

     

    Har du noen EOS EF eller EF-S objektiver? I så fall vil du kunne spare på å velge Canon. Hvis ikke så er det liten grunn til å henge seg opp i Canon spesielt.

     

    Canon er ikke kjent for allværskameraer i den prisklassen. Du vil enten måtte velge noe gammelt brukt eller droppe det kravet.

     

    M3 med elektronisk søker gir mulighet for god holdeteknikk. Veldig nyttig med muligheten å vippe den opp og kikke ned i søkeren. En mulighet jeg savner på OMD EM10II.

     

    Hastigheten til M3 er dårligere (af og lukkerforsinkelse) enn Olympus-kameraene mine (hadde M3 før OMD) men jeg må si at støyegenskapene og "spillerommet" med tanke på redigering i "post" på Olympus-kameraene er skuffende dårlig. Det er som å bli satt tilbake til 2010 i så henseende.

     

    Svaret på det for min del ble f/0.95 og manuell fokus.

  12. Hold inne fokusmodus og vri hjul til du kommer til auto. Da velges det som er nærmest under alle fokuspunktene automatisk. LV har egen innstilling, usikker på om den har full auto eller punkt i forskjellige størrelser

     

    Mener å huske at om man brukte 3D Auto (eller noe sånt) på D800 så kunne AF-systemet sammen med lysmåleren være i stand til å finne øynene i et portrett.

  13. Som tidligere både bilist, mopedist og syklist i Oslo sentrum kan jeg veie inn med følgende.

     

     

    Beste tiltak for å lære seg å sykle "by the book" er å først lære seg å kjøre moped (ikke MC, de er for raske). Med moped går det relativt sett sakte, og du MÅ forholde deg til trafikkreglene.

     

    Som syklist kan jeg si at man trenger like godt overblikk over hva som skjer bak en, som foran en, til enhver tid. Benytt fortau utenfor sentrum, innenfor vær aktsom, men benytt veibanen. Unngå å skvise deg inn til høyre for biler i kryss, skal du stå til høyre, gjør det mellom to biler. I kryss anbefaler jeg ellers at du står og venter i midten av ditt felt om du skal rett frem. Skal du krysse veibanen, vær nøye med plassering tidlig, ta plassen du trenger, men vær oppmerksom, og tydelig.

    • Liker 3
  14.  

    Øyet som ser og de greiene der. For meg ville Pen F være en større oppgradering fra E-M10MKII, enn til E-M5MKII siden begge to har like dårlig sensor, sett med dagens øyne.

     

    Ser Pen F har fått dårligere omtaler for følgefokus enn (i hvert fall) E-M5 II i noen tester. Det er synd og reduserer verdien av en litt bedre sensor i mine øyne. Skulle jeg hatt 20MP sensor i dag måtte det blitt GX8, men det er noe større igjen. Enig med fo2re her at Olympus har tatt retrostilen litt for langt (igjen) på Pen F.

     

     

    Helt uenig i og med at det kommer et EM-1MKII og helt sikkert EM-5MKIII engang, og da er man tilbake der noen ønsker å være.

     

    Det er bare snakk om timing og posisjonering i forskjellige markedssegmenter.

  15.  

    Noen som kjøpte Pen F ? Hva er deres erfaring ?

    Ser de har satt ned kit pakken med 1000,- på JP.

     

    Har ikke kjøpt det, men testet det og med mindre søker enn E-M5 MKII til en høyere pris, så er vel dette ett trist eksempel på når retro strikken blir tøyd så langt at den ryker...

     

     

    Øyet som ser og de greiene der. For meg ville Pen F være en større oppgradering fra E-M10MKII, enn til E-M5MKII siden begge to har like dårlig sensor, sett med dagens øyne.

×
×
  • Opprett ny...