Gå til innhold

xB^

Medlemmer
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xB^

  1. Må bare si det var utrolig flaks at jeg tilfeldigvis så dette i går. Ringte nå og forandra, betaler jo 469,- i mnd fra før av (+ 75 for leie av tidenes dårligste telefonlinje) så nå blir det 270,- i mnd + 75 , så sparte jo 199kr i mnd.

     

    Though skulle de ha et endringsgebyr på 295,- for det.. synes det var litt rart ? Endringsgebyr for å være trofaste mot de ett år ? ;P jaja.. sparer det inn igjen på litt over en mnd men.

     

    Uansett, for de som ikke har fått det med seg... penger å spare, ring 07979!

    Står ingenting på tilbudet om at det ikke er for eksisterende kunder :)

  2. Vi har hatt eleketriker her som fiksa en del andre ting , og han målte i samme slengen intaksspenningen til sikringskapet. den lå på ca 225-226V , og var innenfor det som agder energi (nettleverandør) plikta å levere. så fikk ikke de til å gjøre så mye med det.

     

    er bare dum installasjon i huset som er problemet.

     

    Noen forslag til noen litt rimeligere spenningsstabilisatorer da ? :> trenger ikke akkurat 13A hehe..

  3. Her virker det som det er en del kloke hoder (litt gammal tråd men) .

     

    jeg har en litt kinkig problemstilling , i det huset jeg leier.

     

    tingen er at inntaket til huset (3fase) og hovedsikringsskapet er ute i

    en bod utenfor huset, og så går det kabler i bakken fra der og inn til

    selve huset. Dette resulterer i ganske langt kabelstrekk fra inntaket

    til veggpunkter og slikt . i tillegg så er det gamle greier, og tynne ledninger (2x 1,5m) 10A.

     

    problemet mitt er da , at det er rett og slett veldig lav spenning inne i kontaktene ved last. Ligger normalt rundt 205-206V , slår en på en 700w ovn som står på samme, så målte vi det helt nedi 199V.

     

    Sier seg selv att det ikke er så bra, når vi har to pc'er og en server, og diverse anna "finelektronikk" som står på samme kursen.

     

    Problemet er at jeg har merket at strømforsyningene har begynt å lage sån "høyfrektenve" lyder under last av pc'en , noe jeg antar er pga den sliter mer

    når den får så mye lavere innspenning ? jeg har ikke så veldig greie på dette.

     

    Operasjonen å flytte inntaket over på huset, flytte sikringsskap og legge nye kabler og slikt i huset kommer fort på 20K, så har pratet litt med huseier om mulighet å heller investere i en ganske kraftig UPS , som "fikser" problemet, og jeg kan koble alt av utstyret som er litt verdifult i.

     

    Har derfor fraskrevet helt offline ups'er, da det ikke primært er batteridrift jeg er ute etter, mer noe som kan stabilisere spenningen.

     

    line-interactive er jeg faktisk litt usikker på om vil klare det noe bra med så lav innspenning ? om den hele tia må "booste" opp for å kunne klare å levere 230V ut.. når den får konstant 200-206V inn.

     

    Er Online UPS'er eneste alternativet ? og vil dette "løse" problemet godt nok til at jeg kan være sikker på at ikke noe av utstyret tar skade over tid ? Iogmed at den kjører altid strømmen gjennom batteriet, og inverter for å lever stabil utspenning.

     

    Prisene på de er jo ganske høye.. så er litt i tvil selv. jeg nevnte en pris ca rundt 2500 ,og det kunne huseier fint dekke. men er usikker på om kraftige line-interactive vil kunne gjøre jobben.

     

    Håper på noen saklige og bra forklarte svar. Nytter ikke si sån vinkelroten av ditt og datt utgjør en kurve som vrir sinusen og knytter den bak øret.. om noen skjønner. Forklar litt så "vanlige dødelige" kan forstå :) så jeg kan vise dette til huseier.

     

    Skulle nesten hatt en til hjemmekinoen og, er jo litt følsomt utstyr med masse forsterkere og dvdspiller og prosjektør og diverse.

  4. Jeg kan _IKKE_ anbefale los .. noe ustabilt piss. jeg krangla så mye med de i 4-5 måneder at de til slutt gav seg og jeg fikk si opp abonemanget uten å betale avbestilingsgebyr.

     

    LOS ramler fremdeles ut i ett sett, noe de har gjort siden de økte med 2-3 tusen kunder forrige sommer. det var greit i begynnelsen.

     

    adsl delen dems er uansett kjøpt opp av nextgentel, så du får nextgentel ip ...

    blanding av to onder.. hehe..

     

    se deg om etter andre alternativer.

     

    www.start.no er like så billig om ikke billigere, og leverer på alt av telenor sitt.

  5. Og for guds skyld .. raid 1 eller raid 5 :) kjøre viktige data på enkle disker , eller raid0 , er igrunn ikke så mye sikkert. Ofte kan disker få sån "instant death" , at de dør uten noe form for forhåndsvarsling.

     

    Hadde en maxtor 200gb , 3 uker gammel .. raid 0 .. plutselig hang pcen i 5 sekunder, og så fikk jeg sån "dealyed write failed" .. og da var den kaputt.

     

    Samma skjedde med en LaCie 250gb ekstern (Møkkasatans WD disker) , 5 min gammel!! sku flytte på den , løfta den 3 cm .. hørte et klonk , og så varn dæv.

  6. Noe jeg liker med vanlige butikker, i forhold til netbutikker.. det nytter å prute.

     

    Var for litt siden , på utkikk etter en ny , GOD , dvd spiller.

    Valget stod mellom Phillips's nyeste 9000 sak , og Pioneer DVD-668AV-S

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=123604&cks=PRL

     

    5500 kr .. ja det er mye .. men ja jeg skal ha no orntli noe, kamerat av meg har samme og har sett mye på den , så valget falt på den da :)

     

    Med en tilfeldighet, stakk jeg innom expert.. og så at de hadde akkurat den der utstilt, siste igjen for 4900kr .. hmm .. litt pruting og så gikk jeg hjem med den under armen for 4500, med full garanti og alt av tilbehør var ikke utpakket engang. Er ikke så lett å ringe komplett.no og prute "jo du .. hør nå her.. "

     

    hehe . Selgere på elkjøp er ikke værre en andre steder, en må bare være litt påpasselig, og ikke være helt "sitting duck".

  7. Kan bekrefte det med WD og MAxtor .. spes 200 gb pata serien . hatt en del smell der :/ to maxtor 200 som røyk bl.a .. og 2 stk maxtor 160. uff.. holder meg til samsung og seagate nå. har og 8 stk 250 hitachi . de lager sån "klonk" lyder iblant , men mister aldri no data eller lager trøbler.. er vant til sånt fra hitachi :D

     

    har 2 stk 40gb hitachi i game pc'n og , helt samme lydene. kommer sån "klikk klakk" akkurat som de speeder ned, og opp igjen. Og nei det er ikke dårlig psu , begge pc'ene har oversized psuer.. av kvalitet. Tagan og thermaltake..

  8. roac:

    Du har nok misforstått da.

    Ved Raid0 deles filene opp mellom diskene uansett størrelse.

    Skal du laste et bilde f.eks, så må hver enkelt disk i Raid oppsettet finne frem sitt filfragment. Er diskene i tillegg fragmenterte, blir det flere filfragmenter (som vanlig) å lete frem.

    Det fungerer ikke slik du prøver å fortelle, at de kan lete etter hver sin hele og forskjellige fil samtidig.

    Ved RAID 0 spesifiseres en størrelse på blokkene som stripes, denne er typisk på 512B, 1k, 2k og så videre opp til 64k, avhengig av konfigurasjon. Gitt at denne er på f eks 4k, og blokkstørrelsen på filsystemet er den samme, så vil skriving av en liten fil (dvs mindre enn 4k) medføre skriving på én disk (pluss oppdatering av filsystemet som sådan). Dersom blokkstørrelsen på filsystemet er på 2k, så vil man i ca 50% av tilfellene fremdeles ha skriving til bare én disk dersom snaue 4kB med data skal skrives, da begge de to blokkene (på filsystemet) havner på samme fysiske disk (innenfor 4k stripe-blokken). I de andre tilfellene får man skriving til to disker. Dersom blokkstørrelsen på filsystemet er større enn blokkstørrelsen på RAID-settet er man garantert at alle skriveoperasjoner medfører skriving på mer enn en disk. Dersom man f eks har 1k stripe-blokk, og 4k blokker på filsystemet, og raidsettet inneholder 4 disker som er stripet, så VET man at enhver skriveoperasjon innbefatter alle diskene. Jeg mener fortsatt at jeg ikke har misforstått, men motbevis meg gjerne.

     

    Hvilken blokkstørrelse du bør ha på raidsettet avhenger i stor grad av hva det skal brukes til. Videoredigering og andre oppgaver som krever mye sekvensiell IO har typisk store blokker (64k), mens andre operasjoner som har mange småoperasjoner eller småfiler gjerne har mindre.

    Begynner vel bli litt off topic dette , men ja ..

     

    Jeg har fått med meg det med stripe size , men viste alikavel ikke

    det at de kunne skrive "individuelt" ..

    googla litt og fant en grei forklaring.. tror jeg ble litt klokere..

    men føler kanskje det blir feil og si at de søker individuelt, tror heller du mener

    det at en fil ikke nødvendigvis spannes over to disker :)

     

    http://www.pcguide.com/ref/hdd/perf/raid/l...leLevel0-c.html

     

    Nå leste ikke jeg hele det der stykket i detalj heller da, skumma bare fort gjennom det ..

  9. 10k

    Gjennomsnittlig søketid 5.2 ms

    7.2k

    Gjennomsnittlig søketid 8.9 ms

    det er forskjellen :!:

     

    maskinen blir raskere med 10k harddisk

    raskere booting og programmer du har på harddisken blir raskere å starte

    Det er helt korrekt det du skriver, men et lite tankekors:

     

    Raptor 73GB koster 1550 på komplett data.

     

    Samsung Spinpoint P80SD koster 550 pr stk. To av disse sammen med en billig SATA Raid kontroller (350 kroner) vil sannsynligvis gi bedre ytelse enn Raptor-disken. Søketiden vil være høyere, men til gjengjeld er det to disker som kan søke, så ved små skriveoperasjoner vil søkingen balanseres mellom de to diskene, så forskjellen i søketid merkes ikke like godt som på en enkelt disk.

     

    Nå ville jeg ikke anbefalt en slik løsning på et kritisk system, det hele er satt opp for å demonstrere hvordan ting henger sammen, og hvilke alternativer som finnes. I databasesystemer er det ofte hensiktsmesig å ha flere tregere disker enn å ha de raskeste diskene på markedet. To 10000 rpm disker som stripes er raskere enn en 15000 rpm disk, og av den grunn anbefaler jeg gjerne kunder RAID 10 med 10000 rpm disker i steden for 15000 rpm disker.

    Quote : Søketiden vil være høyere, men til gjengjeld er det to disker som kan søke, så ved små skriveoperasjoner vil søkingen balanseres mellom de to diskene, så forskjellen i søketid merkes ikke like godt som på en enkelt disk.

     

    Okey ? Hva slags raid form er det du tenker på , som gjør at disker kan jobbe "uavhengig" av hverandre ? :) i Raid 0 stripes de jo , og data deles 50/50 over diskene . skal os'et søke etter en fil, så søker den til raid settet, som igjen søker helt likt på begge diskene . De kan jo ikke jobbe uavhengige av hverandre..

     

    Quote 2 : I databasesystemer er det ofte hensiktsmesig å ha flere tregere disker enn å ha de raskeste diskene på markedet. To 10000 rpm disker som stripes er raskere enn en 15000 rpm disk, og av den grunn anbefaler jeg gjerne kunder RAID 10 med 10000 rpm disker i steden for 15000 rpm disker.

     

    Trodde at database systemer bestod veldig mye av i/o operasjoner , noe som gjenspeiler at det da vil være nødvendig med kjapp aksesstid, for å finne mest mulig ting på kortest tid ?

     

    Raid 10 har vel ca samme ytelse som en vanlig enkelt disk m tanke på aksess tid (RAID 0 + mirror ) , men høyere vedvarende overføringshastighet (pga raid0)

     

    Correct me if im wrong .. men følte noe skurret litt med den forklaringen din..

     

    Bruker selv 74gb raptorer i to av mine maskiner, og det er som natt og dag sammenlignet med 7.200 rpm disker. 7.200 disker i raid0 kan heller ikke sammenlignes mot en 10k disk med rundt 5ms acess tid. Greit, ved lasting av store defragmenterte filer, er såklart raid0 suverent, men med lasting av programer o.l som laster mange moduler som er spredt over mange filer, er lav aksess tid gull verdt.

  10. Har handla sikkert 10-15 demovare kort fra komplett oppigjennom årene.. aldri vært en feil med noen av de. Men ja, en bør være klar over at det KUN er kort som følger med :) de var ikke like flinke til å merke med dette før nei..

     

    Men jeg har fått en del hovedkort i sån store "jiffy" poser, og jeg trodde ikke disse akkurat var antistatiske ? .. siste Asus P4C800-E kom i en stor jævel av en jiffy pose, ingen sån grå antistatisk som de pleier.

     

    Men alt funka da greit.. er litt kjipt med demovare når en skal selge videre og da, må lissom selge det uten en ting ekstra og. Bla det i/o shieldet er veldig kjekt å ha, for å avlaste en del porter (er noen som er unødvendig brutale med å sette inn bla ps.2 mus/tastatur o.l.)

×
×
  • Opprett ny...