Gå til innhold

Roar_Am

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Roar_Am

  1. cocos skrev (7 timer siden):
    Roar_Am skrev (På 8.2.2023 den 11.15):

    Er jo ikke så rart, når Playstation ikke har maktet å produsere nok konsoller. Fikk endelig tak i min PS5, etter å ha deltatt i loddtrekninger på Amazon i nesten 4 måneder. Tipper Sony ville solgt mange mange flere konsoller hvis de hadde produksjonskapasitet.

    Hva har det med PS4 å gjøre?

    Fint lite, ser jeg nå. Leste feil og trodde han siktet til den siste konsollen.

  2. Mannen med ljåen skrev (Akkurat nå):

    Ja, han blir drept om han ikke dreper ukrainere. En trist situasjon å være i, men å drepe uskyldige er ikke et alternative.

    Hvis enhver motvillig vernepliktig heller skjøt sitt befal, kunne krigen sluttet mye raskere.

    Sant så sant. Ironisk nok har de jo også gjort nettopp det du sier - Russiske befal er blitt overkjørt med tanks, slått med klubber og skutt i rene henrettelser fordi soldatene nekter å bli kanonføde. Tipper det er derfor de måtte hente inn menn fra Kadyrov, som mangler alle moralske skrupler og sympati for etniske russere.

    • Innsiktsfullt 1
  3. Mannen med ljåen skrev (13 minutter siden):

    Når Igor Vernepliktov befinner seg på fronten har han fortsatt muligheten til å enten skyte eller ignorere sersjanten som beordret ham til å skyte sivile.

    Litt ryggrad må man kunne forvente. Sersjanten kan skyte skolejenta selv, om det er så viktig for ham.

    Har kommet flere meldinger om at russiske soldater henrettes med skyting hvis de nekter å følge marsjordre ved fronten. Jobben som "enforcers" gis ofte til Kadyrovites. Tror det vil belyses mer i fremtiden.. Når det er sagt så har jeg null sympati med Russland i denne krigen.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  4. Leon83 skrev (På 29.1.2023 den 7.37):

    www.bitstamp.net. Høy likviditet. Ingen uttaksgrense. Dønn seriøst foretak med mange års erfaring. SEPA-transfer er vel det eneste man behøver for å overføre til og fra. (utenlandsbetaling fra nettbanken når man overfører til Bitstamp).

    Eller norske firi.com. Men det er lavt 24-timers volum der, så hvis man skal selge mye er det nesten bare å glemme.

    Kontrakten for DAI har elendig likviditet...men jeg synes det er bra volum mellom bitcoin og fiat hvertfall. Hvilke kontrakter er det du handler som du synes volumet er så lavt på?

  5. DJViking skrev (På 29.1.2023 den 7.12):

    Hvilke Nettside vil dere anbefale for bruk av Kjøp og Salg?
    Enkelt i bruk. Kan betale med Kredittkort, og Google Pay.
    Kan enkelt overføre penger til norsk bankkonto.

    Jeg har tidligere brukt BitcoinNorway for kjøp/salg av Bitcoin.
    Nå får jeg ikke logget inn der lenger, og jeg får heller ikke epost fra dem angående tilbakestilling av epost. Dem vil heller ikke svare meg på melding på Facebook om hjelp til dette.

    Jeg hadde opprettet meg en konto hos Binance, men der får jeg ikke kjøpt noe verken med mitt Mastercard eller Google Pay (med samme mastercard).
    Jeg har også en konto hos LocalBitcoins.com

    Jeg trenger også å overføre 0.21 ETH lokalt fra min PC til en online wallet.
    https://medium.com/free-code-camp/how-to-transfer-funds-on-the-ethereum-network-using-the-geth-cli-b7eac16aa3a9

    Trur nok jeg ville brukt en norsk børs for å kjøpe kryptovaluta. Det er så mye shady som skjer om dagen og har en følelse av at det kan smelle på nytt når som helst. Også liker jeg ikke at utlandske børser krever scan av passet mitt. Husker hva som skjedde med han Ole Henrik Golf i Lørenskog-saken. Kryptografen har en artikkel om å kjøpe kryptovaluta som jeg synes forklarer ting litt bedre. Bruker firibørsen selv og der har jeg innskudd som krediteres innen noen minutt fra bank, pluss at de har åpna for å kjøpe kryptovaluta med visa. Eneste er at du må passe deg for er og bruke markedsordre. Koster skjorta fordi det er så r*va likviditet der.

    et tips: du skal bruke online wallet så er Metamask den beste lommeboka etter min mening: https://metamask.io/

  6. Snikpellik skrev (5 timer siden):

    Siste oppdaterte offisielle tall i Tyrkia og Syria er 11.325 døde og 45.500 skadde. Absolutt grusomt. WHO mener over 20.000 er døde, kanskje mange flere.

    Synes det er en vanskelig øvelse å tenke positive utfall av noe sånt, men om det kan få Erdogan til å miste makta er det jo fint for både Ukraina og NATO. Fokuset kommer i hvert fall nå i langt mindre grad til å være på utenriks i den kommende valgkampen.

    Opposisjonspartiene i Tyrkia, seks i tallet, har enda ikke blitt enige om en felles presidentkandidat som skal utfordre Erdogan. Så det gjenstår å se hvem det blir. Det vi vet er at opposisjonen er sterkt kritiske til Erdogans utenrikspolitikk og hans håndtering av Sverige, og at de ønsker å få Tyrkia inn i EU. Men det ligger nok an til en kandidat fra CHP, der både partilederen og ordførerne i Istanbul og Ankara ønsker å bli kandidat.

    Til noe lystigere: Det er nå visuelt bekreftet at russerne har fått over 1000 av sine stridsvogner ødelagt i Ukraina. Totalt har de mistet 1688.

    Dette er altså bare de man har visuell bekreftelse på.

     

    Fra det jeg har lest så er den sterkeste motkandidaten ordføreren i Istanbul, Ekrem İmamoğlu. Han ble "såklart" dømt for å ha fornærmet noen i regimet til Erdogan i fjor. Hvis jeg forstår det rett så har han ikke lov til å stille til valg i denne runden. Da er det vel kun et par andre stykk som har sjansen til å slå wannabe-diktatoren.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  7. Nei, de har ikke innsyn - Men det er snakk om å endre lovverket nå, hvertfall så samboere/ektefeller får innsyn i forbruksgjeld. Tviler på at de vil inkludere øvrige slektninger som stiller kausjon. Reaksjonene kom etter nyhetssaken der et ektepar måtte selge "halve" boligen for å dekke inn gjelden til den ene ektefellen.

    https://e24.no/privatoekonomi/i/GGb81x/her-kan-du-kjoepe-halv-enebolig-til-halv-pris

    • Liker 2
  8. Rim skrev (På 15.9.2020 den 5.01):

    Nå har det vel kommet frem at en rekke VPN leverandører faktisk logger en del data som de ikke skulle/burde, samt at noen er shills for NSA så for alle praktiske formål så er det umulig å vite om VPN leverandøren faktisk holder det de lover.

    Hvor kan man lese mer om det? Søkte nå, men fant ikke noe.

  9. Martin54 skrev (På 8.9.2020 den 6.44):

    Søker en etter VPN info i Norge får man opp en masse sider med såkalte ekspert vurderinger  av VPN leverandører: vpnportalen.no,  bestvpnnorge.no, nb.vpnmentor.no, vpnxpert.com, nb, vpnpro.no, vpnnorge.no.....

    Sidene er suspekt like med angivelige "tester" med syltynt teknisk innhold som stort sett består av sammenligning og oppramsing fra VPN leverandørenes egne  sider. For meg ser det ut som suspekt dårlig skult reklame. Noen av de innrømmer også med liten skrift at de får prosenter ved bruk av VPN linkene fra sidene deres! Mange av forfatterne er etter nærmere ettersyn mest utenlandske navn noe som sier meg at sidene slett ikke er så norske som de gir seg ut for.
    Så..er det noen uavhengige norske sider som tar for seg VPN uten fordekte kommersielle hensikter?

    Forstår dilemmaet ditt. Selv har jeg brukt SurfShark i et års tid og synes den tjenesten er helt grei. Eneste kjipe er at de ikke lar meg bytte om på ip-adressen i Norge, så jeg sliter med å streame sumo på utenlandstur. (Ikke at det er noe stort problem nå med Covid, men verdt å vite).

    Ville kanskje sjekket ulike VPN selskap her: https://itavisen.no/beste-vpn-norge/. Liker at de er åpne om at de får betalt for nye leads og har merket hver knapp som markedsføring. Jeg tror forøvrig ikke det er lovlig å unnlate å opplyse om dette på de sidene du nevner i innlegget ditt hvis de bruker .no domener.

    Itavisen har også noen omtaler av tjenestene som virker til å være genuine, da de kritiserer deler av tjenestene slik som prisen og tekniske aspekter. Men ettersom de får betalt er det umulig å vite om det er genuint.

    Jeg vet om 1 uavhengig side som ikke ser ut til å legge inn koder i linkene. Det er http://www.dataporten.net/vpn/. Men den listen gjelder kun for gratis VPN og de er ikke alltid pålitelige.

    En siste ting: Grunnen til at de vises som utenlandske navn er at de har brukt internasjonal koding. Altså: Du har et hovedomene vpnX.com, også kan du lage en norsk versjon på en underside som vpnX.com/no/. Da forblir forfatternavnet det samme, men innholdet oversettes til norsk. På den måten ser det ut som en norsk side, enda det ikke egentlig stemmer.

    • Innsiktsfullt 1
  10. Morromann skrev (1 minutt siden):

    Har du hatt corona er du vel immun og behøver vel ikke en gang å følge noen av smittevernsreglene? Jeg synes det er rart at det ikke er utstedt immunitetspass som gir de som har vært smittet og blitt syke diverse privilegier.

    Sant. I utgangspunktet burde jeg vel være det. Men nå har jeg også lest at immuniteten min kun varer i 3-12 måneder (avhengig av hvilken artikkel jeg leser) som er litt spesielt. Så det blir vel til at jeg tar vaksinen på sikt. https://www.theguardian.com/world/2020/jul/12/immunity-to-covid-19-could-be-lost-in-months-uk-study-suggests

  11.  

    Dette kan kanskje virke som et litt rart spørsmål, men jeg eier et kredittkort som jeg har spart opp ganske mye cashback poeng med.

     

    For de som ikke kjenner til det, så er cashback en slags rabatt ordning - med den forskjellen at det kun gjelder ved handel hos utvalgte butikker. Jeg belaster kortet for faste utgifter, og betaler ned det jeg skylder innen fristen, hver måned. Hver gang jeg handler med kortet får jeg poeng, men jeg bruker de aldri til kjøp hos de butikkene som byr på rabatt.

     

    Nå blir det mye tid til forklaring, men spørsmålet mitt er om det finnes noen måte å konvertere disse poengene til kontanter? Blir nesten som å handle mat med et Trumfkort over lang tid.

     

    Tenkte at en mulig løsning, er å bruke alle pengene til kjøp av en dyr vare hos en nettbutikk, før jeg bruker angreretten - og ber om at jeg får pengene tilbake som bankoverføring. Vet bare ikke om det lar seg gjøre..

     

    Har cashback poeng tilsvarende 7 000 kroner, så det er snakk om en del penger. Disse vil jeg helst bruke på det jeg selv ønsker.

     
    Verdsetter alle idéer og tips!

     

    Ser at det ikke var særlig mye respons her. Kanskje spørsmålet jeg stiller er litt for vanskelig....Virker uansett ikke som at det finnes noen kort som tilbyr denne typen løsning. Sjekket alle kortene på denne listen, og det var ikke et eneste alternativ som lot meg konvertere poeng til penger. Synd.

  12. Dette kan kanskje virke som et litt rart spørsmål, men jeg eier et kredittkort som jeg har spart opp ganske mye cashback poeng med.

     

    For de som ikke kjenner til det, så er cashback en slags rabatt ordning - med den forskjellen at det kun gjelder ved handel hos utvalgte butikker. Jeg belaster kortet for faste utgifter, og betaler ned det jeg skylder innen fristen, hver måned. Hver gang jeg handler med kortet får jeg poeng, men jeg bruker de aldri til kjøp hos de butikkene som byr på rabatt.

     

    Nå blir det mye tid til forklaring, men spørsmålet mitt er om det finnes noen måte å konvertere disse poengene til kontanter? Blir nesten som å handle mat med et Trumfkort over lang tid.

     

    Tenkte at en mulig løsning, er å bruke alle pengene til kjøp av en dyr vare hos en nettbutikk, før jeg bruker angreretten - og ber om at jeg får pengene tilbake som bankoverføring. Vet bare ikke om det lar seg gjøre..

     

    Har cashback poeng tilsvarende 7 000 kroner, så det er snakk om en del penger. Disse vil jeg helst bruke på det jeg selv ønsker.

     
    Verdsetter alle idéer og tips!
×
×
  • Opprett ny...