Gå til innhold

aschj

Medlemmer
  • Innlegg

    881
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aschj

  1. Jeg er litt forvirra.Hvis en bryter patent, åssen skal man da kode annerledes?Hvis du og jeg har laget et sak som f.eks registrerer antall klikk.For så sammenligner koden opp mot hverandre så minner de om hverandre.Er det å bryte patent?Eller mener de at facebook bryter patent fordi de rett og slett har "kopiert" koden?Mulig jeg er en smule lite informativt angående patent, kanskje noen kunne forklare meg hva er det de bryter? er det ide'en ?

    Som du selv er inne på, er det forskjell på ide og implementasjon. Kode er dekket av åndsverkslover, og har ingenting med patenter å gjøre. Patenter dekker konsepter, som "En liste med nyhetsoverskrifter med linker til hele artikler". Hvordan du faktisk implementerer dette har ingenting å si i forhold til om du bryter patenten eller ikke.

  2. Hei,

     

    Jeg har kjøpt en Shuttle SN27P2, og er storfornøyd, bortsett fra en merkelighet: CPU- og harddiskviftene går selv om maskina er slått av. De går på full hastighet (og lager følgelig rimelig høyfrekvente lyder), og slår seg ikke av etter ei stund, som ville vært fornuftig. Har noen erfaring med problemet og vet hvilken innstilling i BIOS jeg kan stille på for å få dem til å stoppe? Eventuelt andre tips som ikke innebærer å kutte strømmen mottas med takk.

     

    Mvh.

  3. Harddisker som skal snakke med hverandre bør stå på forskjellige kanaler, så det lureste er kanskje å sette din andre HD som secondary master, og så sette cd-drevet som slave.

     

    Dette er fordi det ikke kan skrives til og leses fra samme kabel samtidig. Det vil si at når en enhet sender noe, må den vente til den andre enheten har lest seg ferdig før den kan sende mer.

     

    Ellers blir det en sann glede når S-ATA har hele markedet, sånn at vi slipper dette tullet :D

  4. Når det gjelder kopisperrer så burde man tenke seg veldig nøye om. Dersmo dette blir forbudt så kan man likesågodt droppe alt som heter mp3 og mp3 avspillere. Som en sa her tidligere....vi betaler ikke for plata, men for musikken! Dersom jeg kjøper en cd så er det jo naturlig at jeg vil laste denne over også til mp3-spilleren min.

    Vi betaler for retten til å se filmen, høre musikken, spille spillet, osv. Med denne loven kommer retten til å bli noe mer spesifikk; vi betaler for å se filmen, høre musikken, spille spillet, osv. på det medium den blir presentert.

     

    Det vil bli svært vanskelig å forklare hvordan man i det hele tatt har musikk i mp3-format.

     

    For øvrig ber jeg alle lese den flotte artikkelen Haugseth skrev for en tid tilbake. Spesielt viktig er det han sier om at Staten ikke har noen tradisjon for å blande seg inn i hva folk gjør i 'hjemmet'. Jeg tror ikke dette vil få noen konsekvenser for noen.

  5. Begge bruker primært den porten du sa. De har imidlertid også innebygd muligheten til å koble via port 80 (http), og dette er så vidt jeg vet umulig å blokkere uten å stenge ute vanlig trafikk også.

     

    Om dette er en arbeidsplass er det synd å blokkere et verktøy for informasjonsutveksling. Om dette er et hjem er det bedre å 'ta personen fatt', evt. gjøre tiltak for å hindre at msn/windows messenger blir lagt inn på lokal maskin.

     

    Edit: Du kan kanskje blokkere all trafikk fra/til messenger.hotmail.com da?

  6. Fordelen med å kjøpe uten operativsystem er at du kan sette opp maskina akkurat som du vil, med Linux, OS/2 eller hva enn. Å legge inn Windows på en operativsystemløs maskin skal gå gaske greit. Bare finn driverne til nettverkskortet og brenn dem på ei skive, så laster du resten fra nettet.

  7. At et spill sier den ikke finner skiva selv om du har den mounted er ganske naturlig, siden det spillet ser etter er kopibeskyttelsen, og den har du ikke på ditt image. Noen cd-mountere kan emulere visse typer kopibeskyttelse. Det finnes også enkelte image-typer som tar med kopibeskyttelsen i imaget.

     

    Den enkleste løsninga er å bruke den originale plata.

     

    Det som står i Device Manager er ikke noe å bry seg om.

  8. Jeg også.

     

    Men vist dette ikke funker, er det noe andre alternativ som er bedre enn iframe da?

    Eller må jeg bare bruke iframe på vanlig måte?

     

    Hva gjør "proffe" nettsider?

    "proffe" nettsider bruker vel som regel et publiseringssystem, der innhold blir henta fra en database og inkludert i en slags mal for sida. Dette blir gjort med serverside-språk som PHP, ASP, JSP o.l.

    Evt. at de holder seg til HTML 4.01, som f.eks. denne sida.

×
×
  • Opprett ny...