Gå til innhold

heiv

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av heiv

  1. Er dette så lurt for din egen del?

    Vil ikke dette så tvil hos deg selv om din egen kompetanse hvis du skaffer deg ekstra fordeler du egentlig ikke skulle hatt?

    Jeg visste at våre eksamener ble gjenbrukt og at jeg kunne sett på tidligere studenters arbeid for inspirasjon og fasit om jeg ville, men jeg gjorde det ikke for å vite med meg selv at min karakter var nøyaktig for mitt prestasjonsnivå. Jeg fikk gode karakterer og kan føle meg sikker på at mitt arbeid generelt er godt over gjennomsnittet i kvalitet.

    Selvtillit er verdens beste motivator for å bli god.

    Nei. Jeg jobber som bare det og vet jeg allerede er god. Vil bare benytte meg av alle mulige lovlige virkemidler for å få best mulig resultat.

  2. -Over 50% av norske medisinstudenter utdannes i utlandet, samt vi har mye arbeidskraft fra utlandet. Med andre ord har du mere til felles med flertallet av dine fremtidige kollegaer om du har utdanning fra utlandet.

    -Norske leger har ikke noe spesiellt høy status i faget andre plasser enn i Norge.

    -Det er mye mere imponerende/større dedikasjon å reise vekk i så mange år fra sitt hjemland, vekk fra sine kjente og kjære, med ny kultur, nytt språk etc.i søken etter legedrømmen. Samt er det strengere og hardere læremiljø ved mange av unviersitetene rundt om enn her hjemme.

    -Grunnen til at så mange utdanner seg i utlandet er jo ikke for at de har så sykt lyst til det, det er jo fordi Norge velger å legge tilrette for det av økonomiske årsaker.

    -Det er jo et behov for de som utdanner seg i utlandet eller?

     

     

    Kan du utdype hvorfor det er så "mye" stigma rundt utenlandsstudenter, og hvilke "store" deler av karrieren dette vil gjelde?

    Og er dette faktiske modne utdannede leger som sier, eller umodne medisinstudenter?

     

     

    Wow-reaksjon? Haha, hvilket studieår/skole befinner du deg i?

     

    Og nei, jeg studerer ikke medisin,og heller ikke noe annet i utlandet

    Oppfordrer deg til å lese innlegget mitt en gang til. Jeg opplyser bare om et par observasjoner jeg har gjort, uten å si at det betyr så mye. 

     

    Jeg skriver ikke "mye stigma", men "en viss stigma". Dette vet jeg fordi jeg daglig hører folk i kantina snakke om skrekkhistorier de har "hørt fra en de kjenner som studerer i utlandet". Om disse historiene stemmer eller ikke er urelevant for mitt poeng, som er at en god del folk i miljøet har gjort seg opp en mening om studenter i utlandet som ikke nødvendigvis er særlig positiv. Om TS skal velge å bry seg om det er opp til han. 

     

    En annen observasjon er at relativt mange blir veldig imponerte når du forteller at du studerer medisin i Norge. Om dette er viktig eller ikke sier jeg ikke noe om, men kanskje det er viktig for TS. 

     

    Poengene mine gjelder primært land i Øst-Europa, som for eksempel Polen. 

  3. Du må vite hva som kjennetegner hver periode (romantikken, barokken osv.), du må vite noe om noen forfattere fra hver periode og du må ha lest og analysert et par tekster fra hver epoke. Så må du kunne litt språkhistorie, som blant annet inkluderer utviklingen av nynorsk. Anbefaler at du kjøper "å lykkes med"-bøkene i norsk (litteraturhistorie og litterære tolkninger). 

  4. Jeg studerer medisin i Norge. Dersom du gjør det i utlandet, så vær klar over to ting:

    -Folk som ikke studerer medisin vil ikke være like imponert. Med det, så mener jeg at du vil ikke få den "wow-reaksjonen" du får når du forteller noen at du studerer medisin i Norge. 

    - Det vil gjennom store deler av karrieren medfølge en viss stigma. Det er relativt mange medisinstudenter i Norge som ikke har særlig mye til overs for utenlandsstudenter. Disse vil være dine fremtidige kollegaer. 

     

    Vet ikke om dette betyr noe for deg, bare nevner det. 

  5. Ja akkurat statistikk og samfunnsmedisin tror jeg kan være litt kjedelig altså. Vært litt borti det i statistikk i S2 og samf.med. når jeg tok årsstudium i medisin grunnfag på Bjørknes. Biokjemi og cellebiologi liker jeg godt faktisk, synes det var gøy i bio 1+2 + kjemien, og når jeg hadde grunnfag :) Men det kan jo bli litt kjedelig siden man har hatt mye før og man gleder seg jo mest til de andre fagene :) 

    Men jeg har også hørt det med at de to første årene kan være litt kjedelige siden man har mye basalfag. 

     

    Det er bra at det sosiale er bra da. Hvordan synes du det er i Oslo egentlig? Lett å bli kjent med folk eller er det mange som er fra Oslo og allerede har mange venner etc.? 

     

    Bor du i studentbolig forresten? Hvordan synes du isåfall det er?

    Om det er lett å bli kjent med folk svhenger nok mest av deg som person. Jeg synes det var lett og har fått mange nye venner. Mange er enten fra Oslo eller ikke langt unna, men det opplever jeg ikke som noe problem. Tror medisinstudiet er et av de mer sosiale studiene en kan gå.

     

    Har bodd i studentbolig i et års tid og synes det er veldig greit. Eneste er at sio har en tendens til å ta seg litt mye friheter til å feks. ta seg inn i boliger med kort eller ingen varsel på forhånd ol.

  6. Takk for hyggelig svar tilbake :)

     

    Skjønner den, hva med å spørre de som var fadder for deg eller andre på høyere årskull? De vet sikkert om noen man kan henvende seg til.

    Det skal jeg gjøre, kan sende deg en PM da. Gleder meg noe helt enormt! Det skal jeg nok ja, for er jo greit å bli kjent med andre. Vet du forresten om det er sånn at de deler faddegruppene helt tilfeldig? Har hørt noe fra ei som studerer noe annet, om at man kan bli plassert med folk mer på sin alder etc.

    Synes du det er greit å gå vårstart? Jeg bare tenker litt på hvordan gjør du det med sommerferien siden man skal ha eksamen i det man hadde 1.semester tidlig på høsten :)

     

    Jeg håper selvsagt mest på høsten siden da kan jeg starte før, men da må isåfall poengsummen holde seg lik eller gå ned. Men hvis det blir våren så får jeg bare jobbe litt ekstra :)

    Stort sett tilfeldig tror jeg, med mindre du kjenner noen faddere som kan snakke med fadderstyret for å få deg på gruppa. Stort sett fin mix i alder og kjønn på alle gruppene.

     

    Oppfordrer deg til å være forberedt på at studiet i seg selv kan være ganske dritkjedelig i perioder. Veldig mye statistikk og «samfunnsfag» i starten og videre mye tørr biokjemi og anatomi de to første årene. Selv finner jeg mest glede i det sosiale foreløpig og trives derfor som medisinstudent, men ikke grunnet det faglige. Mange som fikk seg en overraskelse når de begynte.

  7. Nå har ikke jeg noen erfaring med dette siden jeg ikke har startet på medisin enda, men hva med å ta kontakt med OUS eller et annet sykehus i nærheten av deg og spørre om å få være med på en kirurgisk avdeling etc en dag? De har jo hospitering, men vet ikke hva slags avdelinger de lar folk hospitere på. 

     

    Kan jeg få spørre om en ting forresten? Jeg mener å huske du begynte i vår, hvordan var det? Har UiO høst og vår på 1 og 2 valg. Har 0,1 poeng over snittet fra høsten i fjor, så er ganske sikker på å komme inn på vårsemesteret for skal vel mye til at det går opp 1,1 poeng håper jeg. Hvordan var ventetiden? Hva gjorde du fram til januar, er redd for å kjede meg veldig da jeg liker å holde på med skole/fag og synes alltid sommerferien er så lang  :D  

    Trives du sålangt? 

     

    Jeg krysser selvsagt fingrene for høststart, men nå har det jo gått opp de siste årene så... Veldig irriterende at det bare er en karakter som skulle vært høyere for at jeg hadde ligget godt over snittet på høstsstart :hrm:  Men håper det ikke går opp, både for min del, men også fordi da vil jo folk sikte enda høyere neste år også øker det jo enda mer. Men det må da snart ta slutt.

     

    Hehe, takk for hyggelig svar, selv om det ikke er til særlig hjelp. Domus Medica ligger rett ved siden av rikshospitalet og er forbundet med en glassbro. Mange av oss er på sykehuset stort sett hver dag for å sitte på lesesalen. Greia er bare følgende: hvem tar du kontakt med? Sykepleierne aner ikke. Skal man gå rett til kirurgen? Hvor finner man han? Sykehuset er ganske svært og noe uoversiktlig for oss som enda er på preklinisk og ikke har vært rundt i regi av universitet.

     

    Jeg jobbet på høstsemesteret, gikk fint å vente. Si gjerne ifra når du forhåpentligvis begynner til høsten hvis du trenger noen råd angående bøker til blokk 1/2 eller lignende. Skal forrestem være fadder, så kanskje vi sees. Anbefaler deg definitivt å delta på alt i fadderuka!

  8. Er det noen som vet om det er mulig å få godkjent 1.året på medisin ved NTNU som modul 1 ved UiO?

    Jeg begynte i Oslo nå i vår, og jeg tror at hun ene som begynte samtidig hadde fullført et eller to år på NTNU, uten at det hjalp. Ny studiemodell gjør det visst mer eller mindre umulig å få til dette i dag. Ta å sjekk studieplanen vår og bedøm om du synes det virker likt som NTNU. I tillegg kan du jo sende en mail til fakultetet og høre hvordan de vurerer det. 

  9. Etter å ha jobbet som pleieassistent på et sykehjem i sommer, så ble jeg nå i juleferien tilbudt å ta tre vakter. Jeg har ikke fått ny kontrakt og den jeg hadde fra sommeren er gått ut. De to første vaktene har jeg gjennomført og den tredje skulle være en dagvakt (8-15) 31.12, altså nyttårsaften. 

     

    Litt tidligere i dag ble jeg kontaktet av sykehjemmet med beskjed om at vakten på nyttårsaften er flyttet til aften, og at jeg må jobbe fra 1500-2230. Dette sa jeg fra om at var uaktuelt for min del da jeg har planer og anser det som svært dårlig skikk å bytte på den måten. Personen jeg snakket med var en sykepleier som bare videreformidlet det lederen hadde gjort. 

     

    Det jeg lurer på er følgende: Er det lov å gjøre dette? Har jeg uansett rett på den opprinnelige vakten og lønn for denne? 

     

    Jeg planlegger å møte opp klokken 0800 for å gjennomføre den opprinnelige vakta. Det vil under ingen omstendigheter bli aktuelt å være igjen der etter klokken 15. 

  10. To tredjedeler i indeksfond, resten på konto i DNB. 

    Kjøpt Porsche 911.

    Tatt flysertifikat og kjøpt et fett fly til et par millioner.

    Kjøpt leilighet i Oslo for 6-8 mill.

    Betalt ned gjelden til moren min, gitt henne 2 millioner på konto. 

    Ferdigstilt oppussing av bilen jeg arvet etter farfar.

    Kjøpt en Omega Speedmaster og Rolex Explorer. 

    Drukket Champagne til frokost hvertfall to søndager i måneden. 

  11. Min eksamen var slik: 

     

    Forberedelsesdel (30 min):

    Fikk utdelt et hefte med en tekst på 2-3 sider. Ble bedt om å forberede meg på å drøfte teksten. I tillegg ble jeg bedt om å presentere en tekst jeg hadde lest om "sosiale utfordringer" eller noe i den duren. Ettersom jeg ikke hadde forberedt meg nevneverdig på eksamenen, så bladde jeg febrilsk i engelskboka og fant en tekst jeg kunne lese. 

     

    Eksaminasjon (30 min): 

    Forklarte hva den utdelte teksten handlet om, vi diskuterte noen momenter med den og gjorde flere digresjoner. La fram teksten jeg nettopp hadde lest, forklarte hva den handlet om, hvorfor jeg hadde valgt den osv. Her måtte jeg bullshitte litt siden jeg ikke hadde lest den.

     

    Tilleggsspørsmålet fra sensor var om om jeg kunne nevne en nyhetsartikkel fra et engelskspråklig land. Her husket jeg ikke en spesiell artikkel, men snakket om nyheter fra presidentvalget. Fikk snakket litt om Trump, noe som var interessant. 

     

    Endte på karakter 6. 

     

    Råd: 

    Les gjennom engelskboka og gå litt nøye gjennom noen av tekstene. Lær deg forskjellene og likhetene mellom politikken i England, USA og Norge. Lær litt om språkets utbredelse og vit fakta som hvor mange som snakket engelsk i verden, hvor mange som har det som morsmål vs. andre-språk. Les nyheter på engelsk. Øv deg på å snakke engelsk. Det jeg gjorde var å diskutere med meg selv i dusjen. Viktigste er bare at du venner deg til å snakke språket. Selv om jeg er relativt flink til nettopp det, så tar det alltid litt tid å bli "varm i trøya" når det er en stund siden sist. 

     

    Bør du lese en engelsk bok eller ikke? 

    Jeg anbefaler at du gjør det. Både fordi du da er sikker på at du kan snakke om en bok dersom det blir spørsmål om det, men også fordi det er god trening og hjelper deg å "komme inn i det". 

×
×
  • Opprett ny...