Gå til innhold

Wizendraw

Medlemmer
  • Innlegg

    1 297
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wizendraw

  1. Hei igjen

     

    Jeg forsøkte det som ble foreslått her, men det hjalp ikke. Jeg endte opp med å sende spørsmålet til Steam support, og det viste seg at de har fjernet støtten for 64-bit i Half-Life 2. Synes det var lovlig lite informasjon, men da vet jeg i hvert fall grunnen. Savegames er tydeligvis 64 bit-spesifikke, så jeg ender opp med å bruke sv_cheats 1 for å hoppe dit jeg var.

  2. Hei!

     

    Jeg oppgraderte nettopp systemet mitt fra Pentium 4 til et 64 bit-system. Jeg var såre fornøyd da jeg installerte og kjørte Half-Life 2 og fant at det kjørte perfekt i 64 bit-mode på tilnærmet maksimal grafikk. Helt til i morges:

     

    Jeg starta maskinen som vanlig. I stedet for å starte HL2 fra Steam slik jeg pleier starta jeg det rett fra desktop-ikonet, og det er det eneste jeg kan komme på som var annerledes. Når HL2 starter pleier det å komme opp en liten notifikasjon øverst til venstre som forteller at 64 bit-mode er aktivt, men den dukket ikke opp. I tillegg var alle saves vekk, i den forstand at de ikke finnes inne i spillet men ligger i mappa si i filsystemet.

     

    Jeg prøvde først det åpenbare; google. Alt jeg klarte å spore opp var ting som forklarte hvordan man gikk fra 64 bit-mode til 32 bit, men jeg plukket opp at 64 bit er default og at "-64bit" som launch option skal force det enda et hakk. Det hjalp ikke.

     

    Neste skritt var å slette HL2 fra steam ("delete local content") for så å installere det igjen. HL2 startet direkte etter nedlasting, altså uten å oppdatere til 64 bit-versjon slik den gjorde første gang. Grafikkinnstillingene var også intakte.

     

    Dermed forsøkte jeg å slette det på nytt, i tillegg til å slette hele mappa "hl2" i Disk:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\username\ eller hvor det nå ligger. (Jeg tok selvsagt kopi av mappa "SAVE".) Jeg sletta også det jeg fant av HL2-relevante ting i registeret. (Alle mapper med navnet hl2 eller lignende, ingen overmapper eller andre ting.) Etter enda en nedlasting skjedde omtrent det samme igjen, men nå var ikke grafikkinstillingene lagret.

     

     

    Er det noen som har noen forslag? Det er ikke aktuelt å formatere/reinstallere windows (jeg mener å huske at det var standardoppskrift sist jeg drev med dette). Er det noen som kjenner til andre med samme problem, eventuelt noen forumtråder et sted på det store Internettet? Det hadde vært supert!

     

     

    Til slutt kommer spesifikasjonene på systemet mitt: (Jeg fulgte oppskriften "Studenten" på prisguide.hardware.no, men oppgraderte skjermkortet litt.)

    AOpen ES45C

    Asus P5K

    Corsair XMS2-6400 DDR2-800 2048 MB

    ASUS GeForce 9600 GT 512 MB PCI Express

    Intel Pentium E5200

     

    Jeg kjører Windows 7 Professional.

     

    Veldig takknemlig for alle svar!

  3. Your musical compatibility with CypheroN is Very High

     

    Music you have in common includes Pink Floyd, David Gilmour, Dimmu Borgir, Mötley Crüe and Radiohead.

     

    Bra! :)

     

    http://www.last.fm/user/wizendraw

     

    Når det gjelder super compatibility så har det faktisk skjedd meg flere ganger, det er ikke _så_ uvanlig. Men jeg har inntrykk av at det blir vanskeligere jo mere musikk du hører på, fordi den får flere artister å sammenligne med og det hele blir mere komplisert.

  4. Hei!

     

    Jeg hørte en sang på nrk p3 (tror det var i p3morgen-tid, jeg var i halvsøvne) for et par uker siden. Jeg husker jeg tenkte at "den var bra, den må jeg finne igjen", men så glemte jeg hvordan den hørtes ut. I stad kom jeg imidlertid på litt av refrenget, og jeg prøver febrilsk å søke den opp.

    Jeg mener å huske at det er ei dame med veldig lys stemme som synger "I'm blue for you" og så synger hun "for yoou-uh-uh" eller noe nærmest i fistel. Jeg har prøvd google og jeg har prøvd spillelistene, men jeg finner den ikke =(

     

    På forhånd takk!

     

    EDIT: Nå fant jeg den! For de som lurer så er det Chairlift - Bruises.

  5. Vi arrangerte LAN i vinter i Bøler flerbrukshall i Oslo, som har et mykt gulv av den typen jeg tror menes her. Det er sånn som synker en knapp centimeter inn hvis du klemmer hardt på det. Vi brukte europaller med bordplater på, og la en ganske tykk bølgepapp under (fra rull, veldig greit). Det var ingen merker etterpå, selv der hvor scenen hadde stått (ganske mye vekt fordelt på få, små føtter) forsvant merkene etter noen timer.

     

    EDIT: Her er bilde av herligheten:

    foto0139800pxzf6.jpg

  6. Jeg har sett at de fleste anmelderne hyller Joker, naturlig nok, og mener at han stjeler showet fullstendig. En gikk så langt som å si at han kjeda seg når Batman var på. Jeg må nesten si at selv om Joker var sykt fet så er det Batman som er mannen med stor M i filmen, måten han oppfører seg på og hele karakteren ga meg en skikkelig god følelse. Joker er bare rablende gal, Batman er en superhelt og filmens numero uno.

  7. Dæven så bra film, altså. Så den to ganger i løpet av fredag, og nå begynner den å synke inn. Jeg kan ikke helt se hvordan de skal lage en treer uten å inkludere Jokeren på en eller annen måte, når han faktisk er pågrepet og ikke død. Han har jo vist at han glatt mekker å stikke av fra fengsel dersom han vil. Det blir også for dumt om Two-Face lever likevel, sånn "Oi, den kuleste skurken har ikke skuespiller mere, så fint hvis du gidder å våkne opp igjen!".

     

    Den beste oppskriften er kanskje som folk sier her, at Ledger erstattes av en annen skuespiller, og Joker er med i treeren (mengden må vurderes ifht hvor god skuespilleren er, stoler på Nolan her). Så får en annen skurk den mest framtredende rollen. Jeg kan ikke forestille meg at Nolan/Bale klarer å lage en dårlig Batmanfilm, da trekker de seg heller ut. Men det skal jo mye til for å toppe denne.

     

    Men en sak fra TDK: Når Rachel og Dent er fanga og rigga til med eksplosiver - det er Joker som bevisst sier feil til Batman? Jeg synes ikke det ble forklart helt godt nok (jeg er bare treig), men Joker var vel rett og slett interessert i at Batman skulle få seg en knekk ved å redde feil fyr. Det viser jo også at Batman ikke er den idealisten Dent er, og prøver å redde kjærligheten framfor Gothams framtidshåp.

     

    Jeg synes de skylder oss en treer med den avslutningen.

  8. De gjøkene hos Oslo kinematografer påsto over mail _i dag morges_ at billettene til fredag kveld skulle legges ut i morgen tidlig. Og hva får jeg se når jeg sjekker etter jobb? Joda, de er lagt ut, og kremen av kremplassene er tatt. Kan vel likevel ikke klage på de plassene jeg faktisk fikk, men jeg synes billettsalget til Oslokinoene virker helt ad hoc...

  9. Jeg leser på aftenposten.no at jordansk påtalemyndighet har tiltalt bl.a. Kurt Westergaard i forbindelse med Muhammed-tegningene. Først tenkte jeg at dette bare var politisk spill, men så ser jeg at en som visstnok er ekspert på Jordansk strafferett uttaler at "det er en realistisk sjanse for at de tiltale kan bli domfelt og fengslet." Dette må da forutsette at Danmark utleverer de siktede etter at de evt. blir domfelt? Det står også noe om at de kan bli etterlyst gjennom Interpol. Jeg forstår ikke det helt - betyr det at et land kan lage en eller annen lov og så sikte noen i et annet land for brudd på loven og kreve å få straffe dem?

     

    Håper noen med kompetanse kan oppklare dette for meg!

  10. Som det korrekt påpekes i tråden så representerer ikke Løite Norge offisielt - bare partiet sitt og seg selv. Dermed står hun fritt til å gjøre hva hun vil. Men dersom det noen gang skulle bli aktuelt for Løite med en plass i regjering, må man, slik jeg ser det, sørge for å få en forsikring om at hun ikke har noen tilknytning til Sverige. Det ser her ut som Løite "føler like mye lojalitet til fremmede makter som til Norge", og slikt kan vi ikke ha noe av fra en god FrPer...

  11. Herregud som jeg digger Young Lust fortiden "uuuuuuh I need a dirty woman!" "oooh I need a dirty girl!" :love:

     

    Hvilke Pink Floyd DVD-er anbefaler dere da? Har sett The Wall, og holder meg faktisk litt unna P.U.L.S.E fordi jeg liker Waters.

    Hvis du er ute etter en god Waters-konsert så anbefaler jeg å se etter In The Flesh Live-plata hans. Det finnes en utgave som inneholder konserten både på CD og DVD, og den er himmelsk!

     

    For øvrig et godt initiativ med en sånn tråd!

  12. Da mener de trolig at du ikke har god nok sak :/

    Off topic: Ikke for å være kverulant, men når Kjæremålsutvalget avviser en anke så er det ikke fordi de mener at ankende part har en dårlig sak, men fordi saken ikke er prinsippiell / viktig nok til at Høyesterett kan bruke tid på den.

  13. At vedtaket forutset 3/4 fleirtal er vel ikkje konst. sedvanerett, ettersom det står uttrykkjeleg i grl. § 93..?

    Nettopp.

     

    Men jeg skjønner ikke annet enn at mannen tuller - det ville jo være et direkte brudd på grunnlovens ånd, om ikke annet, at man skulle legge slike bånd på de folkevalgte. Riktignok gjennom folkeavstemninger, men det måtte vel i så fall være formelt vedtatt? Rett nok kan jo konst. sedvanerett trumfe grl. (lex posterior?), men praksis etablert ved to tilfeller kan da ikke være nok? Med mindre man kan si at det er hevdvunnet, men der må jeg melde pass =)

  14. Jeg leste Arne Strans politiske kommentar i Dagsavisen i dag: http://www.dagsavisen.no/innenriks/article330186.ece

     

    I nest siste avsnitt kommer han med følgende utsagn:

    Spillereglene ble gjentatt forut for EU-avstemningene 1972 og 1994. I praksis er de blitt konstitusjonell sedvanerett: Et eventuelt ja-flertall i en rådgivende folkeavstemning om EU-medlemskap skal behandles av Stortinget med utgangspunkt i grunnlovens paragraf 93 som forutsetter tre fjerdedels flertall.

     

    Har han egentlig belegg for å si noe slikt? Jeg har minimal peiling på forfatningsrett, men koser meg for tiden med Andenæs/Fliflet. Og der får jeg inntrykk av at kravene er ganske strenge for at noe skal kunne betraktes som konstitusjonell sedvanerett (type parlamentarismen).

     

    Det kunne være gøy å se hva de juridiske tyngdene på forumet mener om saken =)

×
×
  • Opprett ny...