Gå til innhold

Penneknekt

Medlemmer
  • Innlegg

    1 451
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Penneknekt

  1. Jeg har nettopp fått meg ny bærbar, en Lenovo X220, uten optisk drev. Maskinen ble levert med en 320 GB harddisk med Windows 7 Professional ferdig installert. Jeg akter imidlertid å bytte ut snurredisken med en nyinnkjøpt Samsung 830 SSD (128 GB). Problemet er dette: Hvordan får jeg installert Windows 7 på den nye harddisken min?

     

    Jeg har en USB-minnepenn, og vil gjerne bruke Microsofts egen USB/DVD Download Tool til å lage en boot-utgave av Windows 7 på denne. Men jeg trenger en ISO-fil av Windows 7 for å gjøre dette. Kan jeg laste ned dette fra Microsofts nettsider dersom jeg oppgir produkt-IDen fra den allerede installerte Windowsversjonen på maskinen min?

  2. Må si meg imponert over batterikapasiteten i min nye Galaxy S2 med Extended Battery Kit på 2000 mAh (den som gjør mobilen ca én mm tjukkere). I skrivende stund har jeg 53% kapasitet igjen, og mobilen har nå vært påslått i 2 dager og 21 timer. Det skulle bety at jeg kan forvente en batterisyklus på nesten 6 døgn. :)

     

    Kunne jeg spurt hvor du har kjøpt battery kitet? Skulle gjerne hatt et slikt selv!

    Og er det noen som vet hvor man får kjøpt flip casen fra Samsung?

     

    Kjøpte både mobil og ekstrabatteri gjennom cdon.no.

  3. Må si meg imponert over batterikapasiteten i min nye Galaxy S2 med Extended Battery Kit på 2000 mAh (den som gjør mobilen ca én mm tjukkere). I skrivende stund har jeg 53% kapasitet igjen, og mobilen har nå vært påslått i 2 dager og 21 timer. Det skulle bety at jeg kan forvente en batterisyklus på nesten 6 døgn. :)

     

    Det skal nevnes at jeg nesten ikke bruker telefonen til spill eller musikk (kanskje sammenlagt én times bruk siden forrige lading), og at jeg har GPS, 3G og WiFi avslått. Men jeg bruker ikke tredjepartsprogrammer som JuiceDefender for å forlenge batterikapasiteten, og telefonen er heller ikke rootet for bruk av SetCPU og lignende avanserte innsparingsmetoder. Kjører 2.3.5-versjonen av Android.

    • Liker 1
  4. Lover bra! Håper de beholder filmsekvensene ved attentater. Sammen med Starcraft er Shogun det strategispillet jeg har hatt størst glede av. Kombinasjonen av det strategiske makronivået og de taktiske kampsekvensene er unik i spillsammenheng.

     

    Krysser fingerene for at det begrensede geografiske omfanget gjør det lettere å luke ut bugs og dårlig AI, slik at vi kan få en finpusset spillopplevelse "right outta the box".

  5. Herlig! Mange takk for info, nå kan jeg senke skuldrene fire hakk. Er det bare å ringe XPS-support da? Har du link til kilde, forresten? :)

     

    Er bare å ringe eller skrive mail. Eneste du skal være klar over er at du høyst sannsynlig blir mødt med engelsk i andre enden. Kontorene for XPS-support ligger, så vidt jeg vet, i Irland, India og Sverige. Jeg skrev mail og synes det fungerte glimrende - de svarte veldig raskt og fyren var kunnskapsrik. De sa heller ingenting om at den opprinnelige serviceavtalen var utløpt siden problemet var GPU-relatert.

     

    Link til kilde for utvidelse av garantien ligger her: http://en.community.dell.com/blogs/direct2...-worldwide.aspx

     

    Glimrende! Kan jeg spørre hvilken mailadresse du benyttet? Får ikke opp kontaktinfo til XPS-support fordi service-tagen min gikk ut i februar. Vil helst unngå dyre telefonregninger, så jeg foretrekker mail fremfor telefon.

  6. Maskinen min (kjøpt januar 2008) har nå fått den samme hardware-feilen som har vært nevnt tidligere i tråden. Skjermen blir blå med blinkende grønne streker, og jeg får følgende feilmelding:

     

    NMI: Parity check: memory parity error

     

    Trolig er det skjermkortet som er i ferd med å ta kvelden. Ifølge diverse forumeksperter betyr dette at jeg må bytte ut hovedkortet (siden GPU'en er loddet fast). Men: Dell-garantien min gikk ut i februar (hadde bare 1 års garanti). Er det muligheter for å få reparasjonskostnadene dekket likevel? Gjelder norsk forbrukerkjøpslov for handling av Dell-maskiner? I så fall er vel garantien reklamasjonsretten gjeldende i fem år.

  7. Var i samme båt som trådstarter for et år tilbake. Var veldig nysgjerrig på Macbook Pro, men endte opp med en Dell XPS m1330. Grunnen til det var at jeg fikk mer ytelse for pengene med Dell-maskinen. Betalte 9000 kroner for 2GB ram, 2,4 GHz Core 2 Duo og dedikert skjermkort på 128MB. Prisen for Mac med et tilsvarende oppsett (den billigste MBP-modellen) kom på rundt 15.000, såvidt jeg husker. Har aldri angret på valget mitt.

     

    Når det er sagt synes jeg fortsatt Apple-maskinene (eller rettere sagt OSX) har mye snasent å by på.

     

    Relevant programvare finnes til begge plattformer. Adobe (Photoshop/Lightroom/Premiere) har versjoner for både OSX og Windows.

  8. Lightroom er svaret, skjønner jeg. Regner med programmet har støtte for RAW/NEF?

     

    I lightroom kan du redigere så mye du vil på bildene dine, og alle endringene blir liggende i lightrooms katalog, og du overskriver aldri originalen. Dette gjør at du ikke trenger flere versjoner av hvert bilde.

     

    Glimrende! Jeg går ut ifra at man da "eksporterer" ferdigjusterte bildefiler, mens originalen blir liggende intakt?

×
×
  • Opprett ny...