Gå til innhold

0QE8JCM8

Medlemmer
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av 0QE8JCM8

  1. EU : "I dag bestemmes prisene for strøm på det europeiske markedet av den dyreste strømkilden". Som er prisen på elektrisitet produsert med gass. Hadde vi vært store nok kunne vi solgt billig gass til EU. Så kunne EU produsert billig strøm, og da ville til slutt vår strømpris falt. 😉 Dessverre er vi miniputt på laget så det hjelper ikke.
  2. Hvis vi eksporterer 15,6TWh pr år og Tyskland bruker 503TWH pr år (6030kWh*83,4mill) så er det hele 3% av tyskernes forbruk vi gir dem. Legg til resten av EU så får de noe rundt 1-2%. Norge kan ikke redde noen fra energimangel, vi er musa som pisser i havet. Jeg ville uansett gjerne sett kablene stengt i en periode så vi hadde fått realitetstestet påstandene fra de som hevder at kablene ikke påvirker prisene mer enn noen få prosent. Hvorfor skulle det hjulpet på prisene å øke kapasiteten mot midt-Norge hvis overføringskapasitet mellom områder ikke påvirker prisene? Please, slutt å lyve oss rett opp i ansiktet, ta en edruelig debatt istedenfor å bløffe.
  3. Og når det gjelder strømmen så er det ikke fra utlandet at inntektene kommer. Det er forsvinnende lite energi som faktisk selges til utlandet, det som gir penger i kassa er at vi i Norge må betale EU-priser for strømmen som brukes her i landet. Kablene brukes bare som påskudd til å presse opp innenlands priser på strøm. Jeg vet det høres utrolig ut, men bare sjekk hvor mye energi som faktisk sendes ut i forhold til hvor mye vi bruker innenlands. Det er pensjonister med gamle hus sør for Dovre som skal fylle statskassa og sørge for millionbonus og overskudd til ledere og eiere i energibransjen.
  4. https://www.statkraftvarme.no/kundeservice/priser/prismodell/ "Fjernvarmeprisen er underlagt energiloven og fram til 1.juli 2022 fulgte vi strømprisen i det gjeldende nettområdet. Det gjør vi fortsatt for næringskunder. 01. juli 2022 innførte nettselskapene fakturering av effekt også for privatkunder noe fjernvarmeselskapene ikke har mulighet til å følge. Vi blir derfor stående på den gamle modellen som er beskrevet nedenfor hvor effekt- og volumledd bare gjelder for næringskunder." Fritt valg. Betal strømpris for strøm eller betal strømpris for brent søppel. Problemet her er nok at tanken "prisen er det markedet er villig til å betale" har fått fullt frislipp i et uregulert monopolmarked, og alle ser bort fra muligheten for at "prisen er kostnaden for å produsere pluss et rimelig påslag" har noe for seg. Skal politikerne gjøre noe med dette så trenger de innsikt, og det får de ikke ved å vinne valgkamper og surfe på populismebølger.
  5. Yes! Ursula Rules. "I dag bestemmes prisene for strøm på det europeiske markedet av den dyreste strømkilden".......Hvilken strømprismafia klarte å innføre denne himmelstormende galskapen i utgangspunktet? På samme måte er prisene i hele det norske strømmarkedet bestemt av den høyeste prisen vi kan selge 1kWh for til utlandet. Igjen : Selger du en kg poteter for 100kr, så er ikke prisen for alle poteter i Norge automatisk 100kr/kg! Her trengs det en granskning av hvordan dette systemet har blitt til, det lukter ikke så lite av at de som har laget systemet er de samme som sitter og håver inn penger på at det er slik. Kanskje vi endelig kan bli kvitt utopien om at det monopolistiske strømmarkedet kan fungere som et fritt marked. Fritt marked - det er bare å riste på hodet. Ikke bare er strømmarkedet et monopol, men prisen i EU er koblet direkte til andre energikilder så det er ikke engang fritt hvis du velger mellom ulike kilder. I Norge har vi det samme tullet, tror noen at de kan velge billig fjernvarme når strømmen er dyr? Nei, de kan nok ikke det, for prisen på fjernvarme er koblet til strømprisen. Her må det ryddes opp langt mer grunnleggende enn den tafatte leflingen med strømselgerne vi ser nå.
  6. Jeg tenker at det ville vært bedre å oversette hele artikkelen og ikke bare deler av den : "The train makes use of electromagnets and permanent magnets to hold itself up. Equally placed in all four corners, these magnets are the perfect balance for a smooth sailing trip down the Jiangxi province of China, where the Red Rail is based. " https://wired.me/technology/this-train-in-china-is-powered-by-magnets-and-ai/ Earnshaw er nok borte, men teoremet er ikke så lett å komme forbi.
  7. Så de har opphevet Earnshaws teorem? Hvis det hadde vært sant, kunne de like gjerne påstå at toget drives uten forbruk av energi. Ingen av delene er mulig.
  8. Ingen data Din Pulse er konfigurert riktig men vi har ikke mottatt noen måleverdier fra den. Dette er det Tibber sier, etter å ha fungert en stund så har den sluttet å fungere. Problemet med å koble selve varmeanlegget i huset ditt opp mot en ustabil tjeneste bør være åpenbar. Jeg sier ikke at teknologien ikke er moden, problemet er at det ikke finnes noen krav eller godkjenning mhp. stabilitet av de systemene som huseier må kjøpe inn for å tilpasse seg effekttariffen. Nok et område i det norske energimarkedet hvor de som skulle styrt dette tror at markedskrefter fungerer i et monopolmarked.
×
×
  • Opprett ny...