Gå til innhold

Martin O. Nygård

Medlemmer
  • Innlegg

    214
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Martin O. Nygård

  1. Hun burde fått sparken for lenge siden og ikke over datainbruddet. Pendlerboligsaken og diverse reiseregninger viser at stortingsdirektøren har hatt lite kontroll . Har virket som om hun lot politikerne bestemme og glemte at andre etater burde hatt et ord med i laget om det som foregikk var etter regelverket. Vist altfor mye tillit til ferske politikere. Det er råtne epler i alle kasser.
  2. MDG får i pose og sekk. Dess mer de bruker på Fornebubanen dess mindre blir det til veg. Dess verre deres byråd er med prosjekt- og budsjetkontrol dess mindre blir det til de prosjektene de ikke vil skal skje. Siste er vel at det ikke skal brukes noe som helst på veg i uoverskuelig fremtid samtidig som det skal tas enda mer boempenger som skal tømmes i FBH = FornebuBaneHullet. Hvor lenge vil befolkningen i resten av Oslo tolerere at de allerede velbemidlede i sørvest stikker av med alle midlene, igjen. Tror ikke de er så helt glade på eksempel Smestad siden multiplankrysset deres har falt ut av planen, igjen.
  3. Nar et sivilt i drift flyselskap tar en 737 flyr den nyleverte maksinen gjerne en rute neste dag. Men forsvaret har en stor stab som jo gjerne skal vise hvor viktige de er men samtidig ikke viser vilje til litt ekstra insats når de gis en oppgave. Og for dem er det bedre a sjekke og dobbeltsjekke og så se om man kan avlaste ansvaret til noen inleide. Og om den prosessen tar et par tre ekstra måneder er ikke det noe noen blir holdt personlig ansvarlig for. Har de blitt sidelinjet til kontorarbeid er jo den hurtige karrierestigen uansett fortapt. Etter det har jo amerikanerne selv fått føle hva som skjer når den gale oljen spesifiseres for operasjoner i nord. Det kan gå greit noen få ganger men er man permanent basert på Andøya skal det helst gå godt hver gang. Det er jo ikke som om det norske forsvaret har haugevis av andre å ta av om 1 enkelt fly havarerer. Forsvaret mistet mange dyktige fagfolk når krigsskoleoffiserene fikk vedtatt at offiserer som ikke hadde krigsskolen i fremtiden maks kunne være sersjanter. Mange spesialister pensjonerte seg da istedet for å bli dedgradert. Det var et knep krigsskoleoffiserene trodde de trengte for egne forfremmelser da forsvaret skulle være lite og bli mindre år for år. Nå når forsvaret igjen skal vokse klager de samme på at det ikke er nok offiserer til alle stillingene. Og da spesielt de administrative ikke direkt ledende posisjonene i utlandet som karriereoffiserer ofte skyr. For utenfor Norge vet alle at striper på armen ikke er like godt som stjerner, utenom i marinen. Det erkjente jo selv forsvarssjefen, eller var det sjefen for hæren, når hans top sjefssersjant ikke ble respektert av utenlandske offiserer under siste øvelse.
×
×
  • Opprett ny...