Gå til innhold

Legalia

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Legalia

  1. Ved kommunale avgifter er kommunen såkalt særnamsmann. Ved klage/tvist skal dette bringes inn for tingretten etter tvangsfullbyrdelsesloven § 5-16: "Namsmannens avgjørelser og handlemåte under tvangsfullbyrdelsen kan påklages til tingretten av alle som rammes , i den grad fullbyrdelsen ikke er avsluttet." Behandlingen i tingretten vil med all sannsynlighet foregå skriftlig - det blir altså neppe en rettssak. Det er likevel mulig å få løst tvisten før det går til tingretten. Kommunen skal ha en kommunal klagenemnd for å behandle klager på enkeltvedtak fattet av kommunen. Er det noe slikt som er lagt til grunn, er dette en mulighet.
  2. Slik var det frem til oktober 2020. Siden den gang, har purregebyret vært på 1/20 av inkassosatsen, altså kr. 35. Så kan man selvfølgelig få flere purregebyr, men "prisen per stykk" er kr. 35. https://lovdata.no/forskrift/1989-07-14-562/§1-2
  3. Etter forfall på faktura, må det purres før saken går til inkasso. De fleste seriøse bedrifter har kontroll på dette, da det strengt tatt ikke er så fryktelig vanskelig. Som sagt tidligere er det imidlertid en del firma som overlater til sitt inkassobyrå å sende disse purringene. Det er juridisk sett helt greit, men får man et brev fra et inkassobyrå med overskriften inkassovarsel så skjønner jeg at man fort kan tro at saken er til inkasso. Det er den imidlertid ikke. Man kan velge om man sender en eller to purringer før saken går til inkasso. Uansett skal den siste purringen hete "inkassovarsel" eller i hvert fall si tydelig at dersom man ikke betaler, vil saken bli overført til inkasso. Purregebyr er kr. 35 pr purring. Når så fristen på inkassovarslet er ute, er man i "inkassoløypen". Da kommer det i tillegg salær. Forholder man seg ikke til visse tidsfrister, dobles dette.
×
×
  • Opprett ny...