Gå til innhold

joacande

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joacande

  1. Hei!

     

    Jeg har Windows Vista 32-biters operativsystem på en Dell 1501. For ikke mange ukene siden kjøpte jeg en WD harddisk ( WD-harddisk) ), på 250 GB. På den ligger all musikken min, i tillegg til at jeg har en annen harddisk (Maxtor 200GB) som jeg har mye annet på.

     

    Da jeg installerte WD-harddisken, la den seg til på plasseringen F:, mens Maxtor på G:. Etter at det var i boks, la jeg all musikken fra WD til i iTunes-biblioteket, og brukte en god stund å få ryddet opp i musikken i iTunes. Så det betyr jo at jeg må ha WD-harddisken tilkoblet når jeg skal høre på musikk, men utrolig kjekt, fordi jeg da sparer en del plass på PC-en.

     

    Men igår da jeg koblet til WD-harddisken, la den seg til på G:, mens Maxtor på F:, altså - de byttet plassering. Og det betyr at iTunes ikke finner sangene.

     

    Så, spørsmålet er, hvordan får jeg skiftet plassering på harddiskene? Har prøvd å finne det ut, men uten hell.

    Var det ok forklart?

  2. Hei!

    Jeg har tenkt tanken å kanskje selge mitt D70 etterhvert, og lurer på om noen vet noe om hva jeg kan få for det?

    Tror kanskje ikke jeg får allverden for det, men det hadde vært interessant å høre hva dere syns det kan selges for.

     

    kjøpte det for litt over 2 år siden, tatt cirka 30 000 bilder med det, og det er pent brukt, uten noen skrammer eller fysiske feil.

     

    Takker for alle svar!

  3. Etter å ha lest topic'en Kjei bruksanvisning 350D , begynte jeg å tenke etter om det var noen funksjoner ved kameraet mitt jeg ikke skjønte.

     

    Det er en knapp som heter BKT, og som står for Bracketing (tar jeg helt feil?).

    Jeg har lekt meg med den og funnet ut hva den gjør. Men aldri helt skjønt når man trenger den? Noe spesielt den gjør/ kan brukes til?

     

    takker for alle svar!

  4. Og grunnen til at det er smart å gjøre det Kristallo sier er fordi bildebrikka ikke egentlig tar med konturerer idet den tar bildet. Det er noe kameraet selv legger til i bildet etterpå. Med andre ord, man har ikke 100 prosent kontroll. Derfor er det smart å vente med det til etterarbeidet på pc, for da har kan man få det hlt perfekt. Selvfølgelig er det jo ikke krise hvis man har på auto skarphet (jeg har ikke hatt noen problemer med det), men som sagt, da har man ikke totalt kontroll.

  5. hei!

     

    Her om dagen var jeg på Clas ohlson for å kjøpe en skjøtekontakt til RJ45 kabler, og oppdaget at det fantes to typer. En som var rett, og en som var krysset.

     

    Jeg skjønte hva som var forskjellen, men spørsmålet er:

     

    når har man bruk for en skjøtekontakt som er krysset?

     

    (og krysset er vel det at rekkefølgen på ledningene snus, altså blir speilvent)

    Gjerne rett meg hvis jeg tar feil, eller om noen har noen bedre forklaring.

  6. jeg ville heller brukt closest subjekt istedenfor dynamic. Har ikke tatt fryktelig mange sportsbilder, men jeg vil tro du får litt flere skarpe bilder på den måten.

     

    Hvor stor var banen du fotograferte? Jeg skal begynne å ta flere fotballbilder for Ringerikes blad av HBK, og lurer på om 200-linsa mi rekker langt nok? Tviler egentlig, men det er jo bare en måte og finne det ut på..

  7. Jeg bruker Fotostation..Veit ikke om så mange kjenner til det, men jeg vet det brukes i en del aviser.

     

    Fungerer utrolig bra..jeg har lagret 2,500 bilder på pc'en cirka, fordelt på 30 mapper, og jeg har system på det..Jeg beholder det opprinnelige nummeret fra kameraet.

     

    Jeg kunne sikkert løst det på en bedre måte, men det jeg har fungerer..

  8. Som nevnt ovenfor: muligheten til å bruke trådløs blits, er en helt vanvittig rå mulighet. Du får utrolig mange forskjellige muligheter, og du kan eksperimentere på en helt ny måte.

     

    jeg anbefaler på det sterke å kjøpe SB-600 eller SB-800. selv har SB-600, men vurderer sterkt å gå til anskaffelse av SB-800, for å kunne bruke begge som slaveblister, eller 800 som hoved-, og 600 som slaveblits.

  9. Mitt tips er å bli godt kjent med kameraet. Lære seg alle knappene, og deres funskjoner. Selvfølgelig, kan være vanskelig å lære seg alt med en gang, men greit å iallfall ha hørt om funskjonene.

     

    Skal man ta gode bilder, er det en fordel å kjenne kameraet sitt. Kameraet er på mange måter "verktøyet" til en fotograf (sammenlign med en snekker som ikke kan sage; verktøyet er halve jobben..)

     

    Håper du blir fornøyd med 300D :thumbup:

  10. Godt det var til hjelp :D

     

    Ja,Behringer har mange fine små miksere! Lyst til å kjøpe en sånn selv! sinnsykt praktisk på *småjobber*.

     

    Det går jo an å lage lydsignalet om til minijack, og så koble det til mikrofoninngangen på kameraet, eller hva? (som sagt, har ikke så peil på videokamera..hehe..)

  11. Har ikke så greie på filming og video, men jeg er lydteknikker, så jeg kan forklare hva jeg ville gjort.

     

    for å unngå at du får støy i mikrofonen, går det an å sette på en hette, eller bare så simpelt som en raggsokk. Da fjerner man de svakeste lydene, og på den måten får man isolert lydkilden på en god måte.

     

    I tillegg ville jeg brukt en teknikk som ofte brukes på kor, å lage en fransk kobling. Sett opp to kondensatormikrofoner, på ett stativ, og vend de slik at de står i 90 graders vinkel, altså slik: \ / ( svært improviserisk tegning, men \ og / er en mikrofon).

     

    Deretter kobler man det til mikserpulten, også panorer du lyden litt til hver side (høyre/venstre). Da får man med seg all lyden som skjer, og man får det i litt stereo(bare dumt å panorere mikrofonene helt til hver sin side. Aldri testet det ut faktisk, men etter hva jeg har hørt blir det da dårligere lyd)

     

    På en konsert ville jeg gjort det slik, men jeg aner ikke om den teknikken der fungerer også i filmverdenen.

     

    men som sagt,raggsokk-trikset er genialt uansett :thumbup:

  12. *Spennende tema* :D

    Jeg er 15 år og har drevet med fotografi i to år allerede, og har absolutt tenkt til å gå fotoutdanning! Derfor har jeg sett litt etter utdanningsmuligheter.

     

    I Trondheim er det en skole som heter Fotofagskolen . Det er en privatskole, så den koster en del, men der får man utrolig god oppfølging og man lærer masse etter hva jeg har hørt! Bare se på linken, og se bla hvor utrolig gode lærere som jobber der.

×
×
  • Opprett ny...