Gå til innhold

apekjeksen

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av apekjeksen

  1.   

    8 hours ago, NoTrace said:

    Men du forstår at det fortsatt er ulovlig å drive i Norge? Vedtaket fra Lotteritilsynet står fortsatt.

    Jada, jeg regner med det blir kjapp advokatmat heldigvis og ikke noe vi trenger aa uroe oss for. For min del er ikke den ulovlige biten av firmaet noe jeg driver veldig mye med, og for de som trenger den er det heldigvis veier som omgår  problemet.

  2. Uff ser jeg var litt ekkel i går, beklager det! Alle har selvsagt mulighet til å drive med hva de vil. At dere rapporterer med gode intensjoner er ikke noe jeg burde le av.

     

    Jeg var egentlig mest ute etter å le litt av bjelland butikken da jeg visste den eksisterte men ikke hva de drev på med, men så bomma jeg litt likevel..

     

    Det blir morro å se hva som skjer i norge fremover! Samme hva som skjer så betviler jeg at det vil ha noe å si for de som har investert i skyer. De som håpte å tjene masse på å verve cashback kunder og lignende kan kanskje slite litt med å finne et beite, men det var vell liten tvil i om den biten skulle få det til å gå rundt for noen.

     

    Dere som sier jeg må gå all in: Som med all annen innvestering må man ikke innvestere mer enn man har råd til å miste :)

     

    Håper dere setter pris på en ekstra tråd bump!

    • Liker 1
  3. Hehe den bjelland butikken er morro, godt å se at dere bruker tid og energi på å diskutere og rapportere den. Det beviser vell nok en gang hvor lite den gruppa her egentlig har å si i lyoness saken.

     

    Nå kommer lyoness til å få skyer i enda flere nye land og inntektene har steget siden de jeg fikk inn i 2018.

     

    Bare kos fremover!

    • Liker 1
  4. Jeg har en katt som hater fyrverkeri, så jeg sitter som regel sammen med henne på nyttårsaften, da går det som regel greit selv om klørne setter seg i låret mitt når de nærmeste rakettene smeller. Jeg har titalls naboer som feirer, så det er lite realistisk for meg å spørre om de kan la være..

     

    Jeg synes det er flott at han spurte. Med mindre han var ufin oppforderer jeg det til å la ham få vite at det vil bli raketter ettersom barna ønsker det. Samtidig ville jeg gitt han et tidsrom på kanskje to timer slik at han kan ta seg en lang tur.

    • Liker 6
  5. følge feminister er kvinner så ekstremt svake at de trenger kvotering. De kvinnene som har vist sin kunnskap og kompetanse er ikke spesielt positive til kvotering. For å si det mildt. 

    For noe tull.

     

    Som mann ser jeg daglig menn som får ufortjente fordeler i samtlige deler av vårt samfunn også, men det snakkes ikke om på samme måte. Problemet er selvsagt at ikke alle menn får disse godene i like stor grad og dermed oppleves det som veldig urettferdig. Enda verre er det at vi tror gjerne selv at vi "fortjente dem" eller lignende på grunn av våre kunnskaper og ferdigheter, noe som sannsynligvis til dels er sant selv om penis i mange sammenhenger også hadde en del å si.

     

    At kvinner som får fordeler er satt i system føles derfor urettferdig, hvorfor skal jeg måtte "fortjene" mine fordeler ved å være mann men damer bare får dem av systemet?

    • Liker 2
  6. Hei!

     

    Jeg og fruen bruker ikke TV mye, men skulle gjerne hatt en billig tv utelukkende til streaming (Netflix/HBO) og konsoll spill (Switch).

    Fruen vil ha så stor TV som mulig til så liten penge som mulig, men jeg tenker at dere her sannsynligvis vil råde i mot akkurat det..

     

    50 tommer er på ønskelista, selv om vi sitter bare knappe 2 meter fra fjernsynet.

    Full HD minimum - 4K kunne vært greit, men mulig det er best å unngå det med mitt budsjett?

    Maks pris 4500, men dersom det er lite å hente fra 2500 til 4500 er jeg også åpen for noe mye billigere..

     

    Jeg bor i England og tar utgangspunkt i denne websiden: http://www.expertreviews.co.uk/tvs-entertainment/1405322/best-tv-deal-uk-tv-deals-from-4k-hdr-tvs-full-hd

     

    Samsung UEMU6400 og Samsung UE50MU6120KXXU virker som to gode kandidater, en riktignok litt over min maks pris, men jeg er villig til å gå høyere dersom det er et betydlig hopp i kvalitet fra mitt nåværende prissjikt.

    Om dere har andre tanker / det er noen produkter jeg bør unngp / noen spesifikasjoner jeg definitivt bør få med meg er jeg veldig glad for litt hjelp.

  7. Årsaken til at du ikke fikk lov til å melde utvandring er fordi studenter i utlandet ikke får lov til å melde utvandring (studier anses som midlertidig opphold).

     

    Norges skatteavtale med England innebærer at så lenge du ikke har andre inntekter enn lønnsinntekt skal du utelukkende skatte til England. Norge kan ikke beskatte din britiske lønnsinntekt når du er bosatt i England.

     

    Formueskatt kan kun ilegges person bosatt i staten, med unntak av formueskatt for fast eiendom som kan ilegges av staten eiendommen ligger i.

     

    Disse reglene går foran Norges regler om å beskatte inntekt etter utvandring.

     

    Jeg kan vanskelig se for meg noen økonomiske vanskeligheter du skulle få av å melde utvandring nå.

     

    Hei Krikkert,

     

    Det du skriver er veldig betryggende, men jeg har også funnet andre kilder (dog noe utdaterte) som påstår annet her: http://www.dn.no/talent/2012/12/28/slik-unngar-du-utenlandstabbene

     

    • Du skal i utgangspunktet skatte av inntekt og formue til Norge i utflyttingsåret pluss tre år til.
    • Du må melde flytting utenfor Norden innen seks måneder etter utflytting

    Hadde satt pris på flere svar!

     

    ps: Bare så det er sagt er jeg klar til å gjøre opp for meg, men jeg vil vite mest mulig før jeg eventuelt får en smell slik at jeg kan spare opp først.

  8.  

    Hei! Jeg skjønner ikke helt omfanget av hva jeg har rotet meg opp i men håper egentlig at noen kan forklare meg hva som vil skje og at det sannsynligvis ikke er så ille som jeg frykter..

     

     

    Jeg flyttet til England i 2012 for å studere. Etter studiene (2013) fikk jeg meg ett "internship" i 6 måneder (ubetalt jobb) før jeg ble ansatt i firmaet. Jeg ble boende og har vært i fast jobb siden den gang. Nå, 5 år senere er jeg fyllt 30 og tenkte jeg skulle planlegge for å kjøpe leilighet.

     

    Jeg kikket tilfeldigvis innom skattedirektoratet sine sider og la merke at jeg er merket som "Bor i norge". Jeg prøvde å endre dette en gang for lenge siden, men det lot seg ikke gjøre av en grunn jeg ikke husker.. Deretter gikk det i glemmeboka. Jeg har selvsagt skattet til england mens jeg bor her, men slik jeg forstår det nå er reglene at man skatter til norge i X antall år først..

     

    Jeg er redd for at jeg vil få store økonomiske vansker av å melde flytting først nå.. Trenger tips og råd før jeg ringer skatte etaten i morgen. Hva vil skje?

    Trolig intet, men jeg vil anbefale deg å flytte tråden til juss-seksjonen, og fårhåpentlig kommer Krikkert inne med noen observasjoner.

     

    Ikke ring før du har fått noen orientering.

     

    PS. Har lignende situasjon, som nå har vart over 20år så ingen hastverk med å gjøre noe.

     

     

    Takk for svar. Har fått tråden flyttet og venter nå bare på flere svar. Godt å høre at jeg ikke er den eneste.

  9. Hei! Jeg skjønner ikke helt omfanget av hva jeg har rotet meg opp i men håper egentlig at noen kan forklare meg hva som vil skje og at det sannsynligvis ikke er så ille som jeg frykter..

     

     

    Jeg flyttet til England i 2012 for å studere. Etter studiene (2013) fikk jeg meg ett "internship" i 6 måneder (ubetalt jobb) før jeg ble ansatt i firmaet. Jeg ble boende og har vært i fast jobb siden den gang. Nå, 5 år senere er jeg fyllt 30 og tenkte jeg skulle planlegge for å kjøpe leilighet.

     

    Jeg kikket tilfeldigvis innom skattedirektoratet sine sider og la merke at jeg er merket som "Bor i norge". Jeg prøvde å endre dette en gang for lenge siden, men det lot seg ikke gjøre av en grunn jeg ikke husker.. Deretter gikk det i glemmeboka. Jeg har selvsagt skattet til england mens jeg bor her, men slik jeg forstår det nå er reglene at man skatter til norge i X antall år først..

     

    Jeg er redd for at jeg vil få store økonomiske vansker av å melde flytting først nå.. Trenger tips og råd før jeg ringer skatte etaten i morgen. Hva vil skje?

  10.  

    Etter å ha spilt ARMS ble jeg sikker på at arms er flawed og jeg kjøpte derfor street fighter 2 i stedet.

     

    Digital Foundry var alt annet enn imponert, så spørs om det var så lurt.

     

    - Native 1080p

    - Frame rate is steady 60, outside of Hado mode where it can drop here and there.

    - Zoomed in like HD Remix but with corrected aspect ratio for sprites, no option to pick zoomed out 4:3 HD visuals like in Remix.

    - Re-drawn character portraits more faithful to originals

    - Some stage elements are static when using HD visuals (no bobbing boat in Ken's stage, clouds don't move in Ryu's stage) while they move in classic mode.

    - Classic mode uses new HUD but otherwise old visuals, the HUD is more faithful to original visual style than the one used in HD remix.

    - Can't mix old sounds with new music or vice versa, have to choose between old sound/music and new sound/music.

    - New sounds/announcer a bit empty sounding.

    - Lack of d-pad on joy cons will kill your thumb if playing in handheld mode.

    - Doesn't make sense as a full priced title, should have been priced similarly to HD Remix in 2008.

     

    Men gameplayet er det ingenting å si på, akkurat like morro og kompetetivt som det alltid har vært.

  11. Såvidt started med løping og trenger noe så enkelt som en mp3 spiller og klokke(ikke nødvendigvis noe man har på armen, men den enheten må vise tid), helst i en eneste handy enhet som er noe vanntett i tilfelle det kommer en skur.

     

    Jeg vil ikke løpe med mobilen på armen (Føler den kommer til å falle ut) og jeg er egentlig ikke interessert i hverken pedometer eller andre ting.

     

    Noen som har tips?

  12.  

     

     

     

     

    Hva er diskusjonen / hva er det jeg skal svare på?

    apekjeksen skrev at de fleste spill allerede er tilgjengelig på andre platformer. Jeg svarte at det forutsetter at de fleste Switch-eiere også eier de andre konsollene. apekjeksen svarer deretter at det er rimelig å tenke seg at gamere har hatt flere konsoller. Da svarer jeg at Switch ikke er laget for gamere, men for folk flest.Og da startet kveruleringen på definisjonen av "gamer", som egentlig er åpenbart ut fra konteksten.

    Det er kun åpenbart hvis man mener at gamere er en avgrenset gruppe av spillere. Derav diskusjonen.

    Det er åpenbart hva apekjeksen la i ordet, og jeg fulgte opp hans bruk av ordet. Det vet jeg at du skjønner, så hvorfor fortsette med kveruleringen?

     

    Jeg definerer en gamer som en person som spiller spill og jeg har lite til overs for de som mener gamere bare er de som 'praccer 5 timer dagen i counter strike' og lignende. Jeg tror det er et mindretall som kjøper switch som sin aller første spill maskin. De som er interesserte i switch har spilt spill før enten det er konsoll, pc eller mobil og tablets.

     

    Uansett hva bakgrunnen deres er her vil de altså ha sett mange av disse spillene før, og om de ikke ble kjøpt den gang så ser jeg ikke hvorfor de skulle bli kjøpt nå heller. Dersom de ble kjøpt før så er det selvsagt mulig de vil ha det "on the go" men jeg tror heller at de fleste vil hoppe over.

     

    Som nevnt, jeg har og liker switch, men jeg ser meg lei på mengden blodfans som skryter spillarkivet opp i skyene.

    Hvorfor skrev du da "det er rimelig å tenke seg at gamere har hatt flere konsoller"? Slik er det jo ikke. Folk i det "utvidede markedet" som f.eks. Wii nådde hadde ikke flere konsoller. Med andre ord er det irrelevant for vanlige folk som ikke har spill som en hovedhobby om spillene finnes på andre konsoller.

     

    Igjen: En som har hatt flere konsoller er gjerne en med større interesse for spill enn f.eks. den vanlige husmor i gata.

    Ja det var nok noe uklart - tankegangen var at om man har kjøpt switch og en annen spillmaskin så har man 2, som jeg kallte "flere". Du har selvsagt rett i at for mange er dette den første.

     

    Ser av tallene over at switch har mer spill enn PS4 i et lignende tidsrom, det er greit nok. Lurer på hvordan den er i forhold til ekslusive titler?

     

    Jeg spiller mye spill, men det er er nøyaktig 5 spill jeg har interesse av, og bare 3 jeg faktisk ville kjøpt for summen de selges for. For all del, jeg klarer meg godt med 3 frem til splatoon 2 kommer.

  13.  

     

     

    Hva er diskusjonen / hva er det jeg skal svare på?

    apekjeksen skrev at de fleste spill allerede er tilgjengelig på andre platformer. Jeg svarte at det forutsetter at de fleste Switch-eiere også eier de andre konsollene. apekjeksen svarer deretter at det er rimelig å tenke seg at gamere har hatt flere konsoller. Da svarer jeg at Switch ikke er laget for gamere, men for folk flest.Og da startet kveruleringen på definisjonen av "gamer", som egentlig er åpenbart ut fra konteksten.

    Det er kun åpenbart hvis man mener at gamere er en avgrenset gruppe av spillere. Derav diskusjonen.

    Det er åpenbart hva apekjeksen la i ordet, og jeg fulgte opp hans bruk av ordet. Det vet jeg at du skjønner, så hvorfor fortsette med kveruleringen?

     

    Jeg definerer en gamer som en person som spiller spill og jeg har lite til overs for de som mener gamere bare er de som 'praccer 5 timer dagen i counter strike' og lignende. Jeg tror det er et mindretall som kjøper switch som sin aller første spill maskin. De som er interesserte i switch har spilt spill før enten det er konsoll, pc eller mobil og tablets.

     

    Uansett hva bakgrunnen deres er her vil de altså ha sett mange av disse spillene før, og om de ikke ble kjøpt den gang så ser jeg ikke hvorfor de skulle bli kjøpt nå heller. Dersom de ble kjøpt før så er det selvsagt mulig de vil ha det "on the go" men jeg tror heller at de fleste vil hoppe over.

     

    Som nevnt, jeg har og liker switch, men jeg ser meg lei på mengden blodfans som skryter spillarkivet opp i skyene.

    • Liker 1
  14. Har en venn som bruker fritykoker en gang i uka og mener at kjøkkenet hennes ikke lukter eller har fettlag fra fritering.

    Hver gang jeg går inn i leiligheten hennes er det en svak eim av frityr i gangen som blir sterkere og sterkere mot stua og kjøkkenet, fatter ikke at hun kan bo der.

     

    Air fryer er "helt ok", kjøp det om du finner en på tilbud.

  15.  

    Blodfan ja, føler meg verdtsatt for øyeblikket  :rofl:

     

    Dårlig lineup, Det er bare zelda og en haug med indiespill som vi har hatt tilgang til over lang tid.

    https://i.reddituplo...821ed01ff25c74a

     

    Greit nok at Nintendo ikke gir alle sine spill samtidig, det er ren taktikk. ALLE vet at hvis Nintendo pusher sine beste spill ut på release day så vil ikke 3rd party spill selge noe som helst... slik har det alltid vært og slik er det. Open your eyes! 

     

    Ikke en gang Nintendo har troa på switch, da hadde de gitt seg med 3ds nå. I stedet sier de at de skal leve side om side bare i tilfelle switchen flopper.

     

    Hvor har du dette fra? usikker om  du er helt seriøs eller bare helt dum.

     

    Prisene er sinnsyke..! Jeg vil gjerne betale i bøtter og spann, men når selve konsollen står for 100 USD av prisen og resten er accesories, da er noe feil.

     

    Skal si meg enig på en ting, prisen på spillene var litt drøyt.  :realmad:

    Om 3000,- blir realitet på maskinen så er det innen rekkevidde, ekstra utstyr er valgfritt.

     

    Online koster penger, og fortsetter å rettferdigjgøre prisen med gamle NES spill, spar meg.

     

    This shit again? alle husker X1 og PS4 når de pratet om dette, folk gikk bananas, hvordan er det idag? normalt.  :lol:

     

    Beklager Nintendo, jeg kjøper ikke konsollen deres denne gang heller. Kom tilbake når dere forstår dere på dagens marked.

     

    Siden du forstår market, hva bør de satse på? 

    Satse på kraftig hardware? finnes ingen gode statestikk som støtter deg der dessverre.

     

    Nei, du får gå tilbake til din mentor Gabe Newell og spille alle de gode spill som kommer på Steam hverdag  :cool:

     

     

    La meg først si at jeg også er en Nintendo fan, og jeg har hatt alle konsollene deres med unntak av Wii U. Jeg hadde lyst på Wii U også, men det var alt for mange elementære feil ved den konsollen.

     

    1: Kall det gjerne taktikk, det vil stoppe mange fra å forhåndsbestille. Færre launch salg gjør at færre vil støtte Switch over lang tid, og så er vi i Wii U land igjen (null tredje part støtte). Når mesteparten er indie spill eller gamle ports (se for eksempel Street Fighter 2 som skal selges for nesten full pris, 40 USD) så blir det også få salg og dermed mindre tredjeparts støtte.

    Beklager, dette er ikke godt nok. Dette er ikke en ny generasjon for alle, de konkurerer på lik linje med de andre konsollene som har spill i bøttevis. Da trengs en sterke lineup en dette.

     

    2: Herlig argument du kommer med der ja. Reggie har ved flere annledninger sagt dette, og det er vell ganske åpenbart at det er fordi de vil tjene mer på 3DS salga (og at den er backup i tilfelle switch flopper). https://www.cnet.com/uk/news/nintendo-switch-reggie-fils-aime-3ds-tablet-launch/

     

    3: Joy con kontrollene er dyre. Gamle ports selges til full pris (Street fighter nevnt over), Flere av spilla er type "minigame" spill, se feks Arms. Ser morro ut, men full pris verdi? Neppe. Til og med 1 2 Switch koster full pris, og er uten tvil noe som burde vært inkludert.

     

    4: At de har gjort det på andre konsoller gjør det ikke til en god ting. De har forsvart dette med at serverene til Mario Kart og Supersmash er så dyre. Spoilers: De er fullstending P2P. Ja, de har matchmaking servere, dette kan kjøres på en potet. 

     

    5: Ikke putt ord i munnen min. Kraftig hardware racet er grunnen til at jeg skippet forrige generasjon, ingen nyvinninger. Det er derfor det er trist at så mange dårlige valg skal ødelegge for det som ser ut som en fantastisk artig konsoll. Fått med deg dette sjakktrekket for eksempel?: http://www.forbes.com/sites/insertcoin/2017/01/15/nintendo-really-is-using-a-phone-app-for-the-switchs-voice-chat/#15fdc28741d4  ? Helt serriøst, hva f4#n?!

    Switch har mange gode momenter, men for hvert gode moment har de bæsja på leggen.

  16.  

    Etter hypen har lagt seg har jeg avbestilt.

     

    Det er finnes ikke en eneste grunn til å forhåndsbestille..!

     

    Dårlig lineup, Det er bare zelda og en haug med indiespill som vi har hatt tilgang til over lang tid.

    Utestet tech.

    Ikke en gang Nintendo har troa på switch, da hadde de gitt seg med 3ds nå. I stedet sier de at de skal leve side om side bare i tilfelle switchen flopper.

    Prisene er sinnsyke..! Jeg vil gjerne betale i bøtter og spann, men når selve konsollen står for 100 USD av prisen og resten er accesories, da er noe feil.

    Online koster penger, og fortsetter å rettferdigjgøre prisen med gamle NES spill, spar meg.

     

     

    Beklager Nintendo, jeg kjøper ikke konsollen deres denne gang heller. Kom tilbake når dere forstår dere på dagens marked.

     

    Fant bilde av deg på nettet, er det deg? :p

     

    https://uploads.disquscdn.com/images/920e0d57aa30dafbbd2f40fe4d5f688295606f2d7ac99359e87b93b40d4615e0.png

     

    Typisk blodfan uten kritiske sanser som må prøve å latterligjøre andre fordi de ikke har andre argumenter.

    • Liker 2
  17. Etter hypen har lagt seg har jeg avbestilt.

     

    Det er finnes ikke en eneste grunn til å forhåndsbestille..!

     

    Dårlig lineup, Det er bare zelda og en haug med indiespill som vi har hatt tilgang til over lang tid.

    Utestet tech.

    Ikke en gang Nintendo har troa på switch, da hadde de gitt seg med 3ds nå. I stedet sier de at de skal leve side om side bare i tilfelle switchen flopper.

    Prisene er sinnsyke..! Jeg vil gjerne betale i bøtter og spann, men når selve konsollen står for 100 USD av prisen og resten er accesories, da er noe feil.

    Online koster penger, og fortsetter å rettferdigjgøre prisen med gamle NES spill, spar meg.

     

     

    Beklager Nintendo, jeg kjøper ikke konsollen deres denne gang heller. Kom tilbake når dere forstår dere på dagens marked.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...