Gå til innhold

Ploppe

Medlemmer
  • Innlegg

    128
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ploppe

  1. Drunkenvalley skrev (39 minutter siden):

    Igjen: Korleis?

    Altså kor mykje erfaring har du med elbiler? Det er ganske godt forseglet uten eksponerte elementer. Kor i alle dager skal det gnistre frå nøyaktig at det skaper synlege gnister, som ikkje likegjerne kan vera naboen som forvirrer lys reflektert på ein nær overflate?

    Og ladekabelen er kledd i tjukk gummi. Igjen - ingen eksponerte elementer.

    Det her vil være gjenstand for undersøkelse med en konklusjon fra produsent. Hverken du eller jeg kan legge frem svaret, i hvert fall ikke jeg som har null peiling på el-bil og dens like. Så, det spiller vel egentlig ingen rolle hva naboen har sett? Og naboens observasjon kan vel heller ikke betviles da det var vedkommendes oppfattelse av situasjonen. H*ens, din eller min sannhet er tre ulike sannheter av samme sak. Det vi ser, ser vi ulikt..og så får vi nok helt sikkert Polestars syn på saken etterhvert😉

    Men altså, du har noen betimelige spørsmål. 

    • Liker 2
  2. bojangles skrev (På 29.12.2019 den 9.23):

    Magnettog er fine de, men at vi får de her til lands har jeg dårlig tro på.

    Vi har ennå ikke fått til dobbeltspor til Østfoldbyene og har surret med dette i hva, 40 år nå? Fra Drammen og noen fattige mil sydover tok 30 år å få ferdig 30 km med firefelts motorvei. Enkelte har drømt om tog i Troms og Finnmark siden krigen. Og det er fortsatt ikke kommet så langt som til en konkret utredning. Noen jernbane lengre nord i landet kommer nok aldri. 

    Og utredning, det er noe vil er svært gode på. Utredningene sysselsetter og bevarer arbeidsplasser og vi har gjort det til en vitenskap å få de til å vare, så lenge som overhodet mulig. Enhver utredning tar årevis. Og mange alle får anledning å komme med tilsvar. Kanskje blir utredningen tatt til følge og vedtatt. Da blir det massive interessekonflikter i etterkant og drakampen starter for alvor. Underveis øker sluttregningen og etter en halv mannsalder har vi ikke fått til noen ting av betydning.

    Magnettog? Om dette skal utredes så tar nok utredningen brått 15 år minst, kun å utrede. Så kommer all krangling og manglende gjennomskjæringsevne fra politikerne. Virkemidler og verktøy har de til å sørge for a politiske vedtak gjennomføres, men det krever så mye mot å stå for noe. Er mye enklere å bare la neste regjering ta ansvar.

    Alle og hans onkel skal uttale seg om utredningen og mene mye om mangt. Budsjettet som utarbeides blir igjen nord europas dårligste eksempel på praktisk bruk av matte og økonomene som blir involverte må enten ha faglige utfordringer de ikke har tatt tak i eller så har de fått føringer på kammerset om hvor mye de skal bomme på prisen, slik at utbygningen fremstår rimelig. En halv mannsalder senere har vi fortsatt ikke kommet i mål. Det eneste som har skjedd underveis er omlag 10 budsjettsprekk og før svevetog er blitt en realitet så er vi alle blitt pensjonister, begravet grunnet alderdom eller blitt så gammal og glemsk at vi slett ikke husker at det var snakk om at det skulle bli noe svevetog.

    Den norske modellen dere. Jay!

    Ha en riktig godt nytt år. Regner med at det som vanlig vil bli fylt med togforsinkelser, buss for tog og ekstra slitsom pendling fordi vi ikke klarer å vedlikeholde kritisk infrastruktur. Og på veiene så så blir det minst like mye kaos og Texas som vi har sett dette året. 

    Må ikke glemme at utredningen (e) også må utredes. Gjerne av en utredet utredningskommisjon.

    • Liker 1
  3.  

    Blir interessant å lese denne tråden også. Teslaeiere som forsvarer alt Tesla gjør. Forsvaret er visst allerede i gang ser jeg.

     

    Mer interessant å se gubbeklubben grei hyle og bære seg i ethvert kommentarfelt med mantraet hvor ille elbiler er.

    Hilsen person med sliten Nissan Leaf.

    El-bil eller ei, Tesla har opparbeidet seg et nokså frynsete rykte hva kundeservice gjelder eller? Det virker nå som at de gjør mye rart frem og tilbake..

    • Liker 1
  4.  

    Er det mulig? Er du virkelig villig til å bytte ut Porsches unike kvalitet/kjørefølelse/tech mot en Model 3?

    Får jo minst 2 model 3 til samme pris som porchen da. Og Model 3 har faktisk ganske fantastisk kjørefølelse og tech i tilfelle du ikke har fulgt med.

     

    Kan porchen kjøre selv f.eks? Eller kan du styre den fra mobilen? Model 3 er vel og like rask til 100..

    Åffer er det så utroooolig viktig med denne 0-100 greia?? Har folk så innmari dårlig tid?

    • Liker 2
  5.  

     

    Er det ikke vanligvis påkrevd med overtrykksrespirator hvis det er fare for H2S-eksponering uansett? Det vil jo minke faren for lekkasje gjennom skjegget betraktelig. Eller spekulerer arbeidsgiveren muligens i å spare noen kroner på å bare bruke vanlige vernemasker?

     

    Mot H2S kan det brukes vanlige masker med filter til nøds for å komme seg vekk, mener jeg, men friskluft/overtrykksmaske er absolutt det beste. Maersk er ekspertise på H2S, vi har flere ganger hatt «pakker” fra de utplassert ved jobber der H2S er forventet og da har det vært små oksygenflasker og masker hvis jeg ikke husker helt feil.

    CO derimot er det kun friskluft som hjelper, sånn jeg har forstått det.. korriger meg hvis jeg tar feil.

    Arbeidsgiver har ikke lov til å spekulere seg vekk fra slike krav, det er rimelig godt regulert på norsk sokkel i alle fall. Ikke tror jeg de tar sjansen på å ta seg råd til å spekulere heller.

    Kommer helt an på hvor mye H2S det er snakk om. Høyeste jeg har opplevd på norsk sokkel et ~600 ppm. Dette er dødelig dose, men ikke veldig høyt i sammenligning med andre deler av verden... Passere du 1000ppm, så mener jeg at det er clean shave policy og frisk luft masker under arbeid, mot flukt masker ved evakuering i tilfelle eksponering. 1000 ppm, så puster du inn, aldri ut igjen.

    Du har helt rett, selvfølgelig har mengde en avgjørende betydning. Og som en annen påpeker, man tuller ikke med H2S..derfor brukes fortrinnsvis pusteluft.

    Har selv ikke vært borti voldsomme mengder, men vi har hatt forhåndsregler med utplassert oksygen på strategisk plasser.

  6.  

    Altså: Den gassen der er ikke noe man tuller med, og HMS-tenkning er absolutt på sin plass. Noe annet ville vært i overkant spesielt.

     

    Han har hobbet i firma i 30 år, og interne regelendringen er nylig foretatt. Vil det da liksom si de har drevet uansvarlig og hasardiøst i 30 år?

     

    For øvrig har jo gubben ganske minimalt skjegg (se bildet/Dagbladet)

     

    Det som kunne vært interessant å vite, er hvorvidt skjeggforbudet er et allment sikkerhetskrav (pålagt av Petroleumtilsynet eller annen statlig myndighet) eller om omtalte clean-shave policy kun er det aktuelle selskapets eget påfunn. Hvis det siste, taper de garantert rettsaken.

    Vi har ikke noe slikt krav/skjeggforbud, har fortsatt skjegg, og mange mer enn meg.

    • Liker 1
  7. Er det ikke vanligvis påkrevd med overtrykksrespirator hvis det er fare for H2S-eksponering uansett? Det vil jo minke faren for lekkasje gjennom skjegget betraktelig. Eller spekulerer arbeidsgiveren muligens i å spare noen kroner på å bare bruke vanlige vernemasker?

     

    Mot H2S kan det brukes vanlige masker med filter til nøds for å komme seg vekk, mener jeg, men friskluft/overtrykksmaske er absolutt det beste. Maersk er ekspertise på H2S, vi har flere ganger hatt «pakker” fra de utplassert ved jobber der H2S er forventet og da har det vært små oksygenflasker og masker hvis jeg ikke husker helt feil.

    CO derimot er det kun friskluft som hjelper, sånn jeg har forstått det.. korriger meg hvis jeg tar feil.

    Arbeidsgiver har ikke lov til å spekulere seg vekk fra slike krav, det er rimelig godt regulert på norsk sokkel i alle fall. Ikke tror jeg de tar sjansen på å ta seg råd til å spekulere heller.

    • Liker 2
  8. HMS rytteriet tar ingen ende.

    Arbeidsgiver er vel forpliktet å sørge for nødvendig beskyttelsesutstyr?

    Hvis arbeidsgiver ikke har tenkt på å ha skjeggeklausul i kontrakten, så må de vel sørge for at beskyttelsesutstyret tåler skjeggelekkasje (altså ha overtrykk inne i maska)?

     

    Beskyttelsesutstyr skal de stille med ja og det gjør de nok helt sikkert, men tror ikke skjegg inngår i designkriteriene for slikt utstyr..

  9. Nå fremgår det ikke av artiklene hvor involvert denne ingeniøren er i arbeide som medfører høy risiko mht evt eksponering, men hydrogensulfid er ganske ufyselige saker som det kan være en del av i enkelte råoljekvaliteter, så bedriften har et poeng. Men det er en tendens til at slike bedrifter har felles regler internasjonalt slik at det som er viktig lokalt ett sted medfører påbud alle andre steder. Lurt med konformitet, men det kan ha negative utslag selvsagt.

     

    H2S er meg bekjent ikke noe stort problem i nordsjøolje. Litt anderledes i Midtøsten og Mexicogulfen, og på enkelte felt i Mexico er det et kjent problem.

     

    Man kan si hva man vil om skjegg, men gassmasker/dykkermasker blir IKKE tettere av at brukeren har skjegg.

     

    Arbeid med hydraulikk forbinder jeg stort sett med olje for styring av kraner, for manøvrering av sylindere/stempler osv. Kort sagt et arbeidsmedium. Har aldri hørt om H2S i hydraulikkolje..men fra råtnet organisk materiale i f.eks en brønn eller tank ja...

    Forøvrig er jeg selv med som røykdykker på brannlag, har skjegg og har aldri hatt problem med det eller blitt beordret til barbering. Det får da være måte på til detaljstyring, hehe..

    • Liker 1
  10.  

    Synes nå det er en uting å legge ut for bestilling noe som ikke kan prøves på forhånd..

    Jeg vet ikke jeg, men det er nå min mening?

     

    Det er ikke bestilling, det er reservasjon. Man kan si fra seg sin reservasjon om man ønsker, når man har bestilt bilen, skrevet kontrakt og betalt er det boe helt annet.

    Joda...hvis en skal pirke på det, tror du forstod meningen?

  11.  

    Toyota veit hva de driver med.

    Hva slags tulleman er det som trur at verden kan stille om til 100% elbiler på 10 år?

    Er du klar over hvor mange nye kraftverk og ledninger som må bygges verden over for å få til det? Derpå prisen for batteribiler, muligens det foeles greit i norge der bensinbiler er sykt dyre å elbiler er subventionert men slik er det ikke i resten av verden som ikke har like mye penger (noe ikke norge ville hatt heller hvis det ikke var for oljeexporten).

    Så sist, alt lithium som må graves opp for å få til det. Er det i det heletatt mulig på 10 år?

    Om ikke mange år er Toyota og mange andre på banen med fasstoffbatterier,da er problemene du beskriver ovenfor eliminert.

    Om 20-30 år går det aller meste på batterier og hydrogen,biler,motorsykler,båter,anleggsmaskiner,ja absolutt alt som i dag går på fossilt brennstoff. Kansje langdistanse fly og store skip fortsatt går på en kombinasjon med hydrogen/fossilt altså hybrid.

    Neste år sier ‘yota, neste år...følg med?

  12. Dere skriver "Det er selvfølgelig også verdt å påpeke at GPS-baserte fartsmålinger ikke nødvendigvis er de mest nøyaktige, så det er sannsynligvis verdt å holde et øye på bilens eget speedometer om det er bil du kjører. " Hva baserer dere dette på?

    Etter mine erfaringer er fartsmåling med GPS, både på mobil og på dedikerte GPS-enheter mye mer nøyaktig enn de aller fleste speedometere! Det har jeg fått bekreftet gjennom flere år, hver gang jeg passerer er av disse måletavlene som strår i veikanten rundt omkring. Basert på erfaring med andres hastighet på veier med strekningsmåling/gjennomsnittsmåling viser de aller fleste speedometre for høy hastighet, opp til 10% eller mer.

    Jeg vil derfor anbefale alle å legge inn en GPS-app som viser hastighet på telefonen sin (finnes flere gratis) og sjekke hva reell hastighet er når speedometeret viser f.eks. 50 og 80. Nøyaktigheten er veldig bra på rette strekninger. (Litt dårligere nøyaktighet i svinger fordi GPSen beregner hastighet ut fra målt tidsforskjell mellom to punkter med en gitt avstand)

     

    Tenkte på det samme ang. GPS Min viser tilsvarende som måler langs vei, mens speedomter på bil ligger konsekvent rundt 4-5 km/t for lavt avhengig av hastigheten.

  13. Forsåvidt enig i spørsmålet siden ladeeffekt og hurtigladeeffekt burde være ganske proporsjonalt. Men det sagt så er prosent en idiotisk måleskala for ladehastighet. Man burde heller bruke km rekkevidde per minutt ladetid eller noe sånt.

     

    Om den ene elbilprodusenten oppgir 0-80% på 30 minutter på en 20 kWh bil og den andre gjør det samme med en 100 kWh bil så er det jo himmel og hav forskjell selv om begge deler er 30 minutter. Den første lader kanskje 8 mil rekkevidde per halvtime og den andre 40 mil per halvtime.

    Tenkte ikke på ulike batteristørrelser da spørsmålet poppet opp i hodet, så da blir det sånne halvdumme spørsmål, hehe.

    Men enig med du, prosent høres ikke ut som en ideell «måleenhet»

×
×
  • Opprett ny...