Gå til innhold

Smartass

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Smartass

  1. Jeg tror Komplett har blitt litt stormannsgale. Selv brukte jeg nesten bare

    Komplett inntil nylig grunnet pris, godt utvalg og no BS support.

     

    Men i det siste har de:

     

    * Krevde "returgebyr" av firmaet jeg jobber for siden vi måtte returnere noe RAM vi hadde bestilt feil. Vår feil ja, men det sier litt om service innstillingen, og for privatkunder ville det ikke vært noen issue uansett da de har angrefrist. Beløpet betyr ikke så mye, men holdningen at man skal skvise kunder for penger i stedet for å yte "god service" betyr alt.

    Det synes jeg er helt i orden. Alternativet er å øke prisene for alle, slik at de som bestiller, returnerer osv på riktig premisser må betale for kunder som krever mer ressurser fra leverandøren

  2. Bestilte nylig et kabinett type Antec Sonata fra databutikken.com/no.

    Den kom i dag, jeg hentet den nettopp, og uten å ha testet det virker selve kabinettet i fin stand.

     

    Men, som noen kanskje vet, trenger man nøkkel både for å åpne CD-rom dør og sidedør på Antec Sonata.

     

    Jeg har lett alle synlige steder, men finner ingen nøkkel.

     

    Noen som har noen tips eller erfaringer med lignende, burde jeg bare sende mail til databutikken?

    Nei, du burde skrive et kjedebrev hvor du klager på mangelen og databutikken og sender til alle kjente og ukjente. Lag et par sinna tråder i diverse forum også. ;)

  3. Boxed kjølere har ikke det beste ryktet i forumet, men fortvil ikke.

    Du kan eventuelt ta av kjøleren og sjekke om kjølepastaen er på plass, kan lønne seg med Arctic Silver 5 kjølepasta.

    Cpuen funker bra ved 65C. Huks, høyere varme - bevegelse (hurtighet)

    Pun intended :-D

    Edit: tykke fingre.

    Du må huske på å slå av pcn om du skal ta av kjøleren

  4. La meg ta ett eksempel.

    Det fantes lagringsmedier for 5 år siden som kunne huse 100GB, men det var ikke mange som kjøpte det da. Dette ville sikkert kostet 100.000 eller mer for å ta et tall ut av luften. Dersom du hadde ventet 3 år kunne du kjøpt et par harddisker på tilsammen 5-6000 og oppnådd det samme.

     

    La oss si at det 1998 nå. Det dere vil er at vi betaler 100.000 nå fordi da vil det vare lenger og at det er bortkastet penger å kjøpe 500MB disker nå, fordi de vil være fulle om et år eller to. Dersom vi da følger deres utmerkede, fremtidsrettet plan hiver vi 90.000 ut av vinduet.

     

    Det er noe av det samme med bredbåndsutviklingen her til lands. Det lønner seg ikke å kjøre ut 100Mbit/s til en masse kunder idag for å være fremtidsrettet når disse investeringskostnadene vil være 60-70% lavere om 3-5 år. Ihvertfall når 99% av behovet for 10-100Mbit/s linje idag i privatmarkedet er for warez.

    Infrastrukturen må komme først og tjenestene etterpå. ellers blir det som å starte en radiokanal uten å tenke på at folk må ha radio for å bruke tjenesten. Med 10-100 mbit/s til hver leilighet så er bredbåndsbehovet dekket for flere decennier, kanskje mer framover. Investering i denne infrastrukturen vil åpne for nye tjenester, men samtidig åpne for billigere og bedre tjenester som allerede finnes i dag.

     

    Men uansett er jeg ikke så pessimistisk som for et par år siden. Kommer ADSL2 osv i nær fremtid går det på skinner snart i Norge også.

  5. 400MHz minnet mitt kjører på 333MHz, og jeg lurer på hvordan dette kan stilles til 400MHz. Noen som gidder å hjelpe meg?

     

    (Har søkt, fant ikke noe.)

    inn i bios og sette klokkefrekvens på 200 istedet for 166. tryk del ved oppstart og let i de menyene du finner. vær helst sikker på at minnet ditt greier 400 først ;)

  6. men den tråden fra artikkelen funker jo ikke kengre :no:

     

    det var en lang tråd om nye catalyst 4.7 som jeg hadde 3 innlegg i, men den er borte vekk, tråden altså :thumbdown:

     

    nå er det ingen tråder om 4.7 annet enn en beta tråder o.s.v

     

    off topic: sluttet ut eller sluppet

    synes sluttet ut, høres veldig rart ut

    Nettop, derfor laga jeg en der den kunne diskuteres om det ønskes.

     

    Skrivefeil i emne rettet :)

    kom inn her bare for å se hva "sluttet ut" kunne bety i forbindelse med drivere...

  7. Når skal på internet trenger du en eller annen firewall for å sikre deg, routere har vanligvis det og maskiner koblet til router kan ikke ses på internet. Med switch kan hver pc tilkoblet nås direkte fra internet og det kan bli problemer med virus/hacking osv. Ville anbefale switch om pc-er skal kobles sammen lokalt, men skal du på nettet er router å anbefale.

  8. Hei valentino

     

    De paragrafene i straffeloven du i tillegg bør vurdere er:

     

    § 261. Den som rettsstridig bruker eller forføyer over en løsøregjenstand som tilhører en annen, og derved skaffer seg eller andre betydelig vinning eller påfører den berettigede betydelig tap, straffes med fengsel inntil 3 år. Medvirkning straffes på samme måte. Under særdeles formildende omstendigheter kan bøter anvendes.

     

    § 393. Med Bøder straffes den, som retsstridig bruger eller forføier over Løsøregjenstand, der tilhører en anden, saaledes at den berettigede derved paaføres Tab eller Uleilighed, eller som medvirker hertil.

     

    Så spørs det vel bare om du ved å bruke en annens nettverk påfører den andre "betydelig tap" eller bare "Tab eller Uleilighed"? Å sette den andre i en posisjon der han ufrivillig bryter kontraktsvilkårene for sitt abonnement må vel kalles i det minste "uleilighed"

     

    Men dere som "låner" andres nettverk synes vel kanskje ikke det er noen uleilighet å miste bredbåndstilknytningen? Kan godt greie dere uten kanskje?

     

    Min konklusjon er i hvert fall at dette er klart straffbart hvis du ikke har en avtale med den som har nettverket på forhånd.

    Nettverk er ikke løsøre. Det er heller tjeneste så de paragrafene der tar ikke for seg WLan.

  9. Til dere som sier at det er greit å "snylte"

     

    - Hva om vedkommende har GB begrensning på sin linje ?(Han kan da bli økonomisk lidende) vet du om personen har dette ?

     

    - Hvordan vet dere at det er "ledig" ubrukt kapasitet på linjen

    (om linjen ikke er i bruk klokken 03:00:00 betyr ikke at den ikke er i bruk klokken 03:00:01)

     

    - Internettforbindelse er en betalingstjeneste, hver enkelt person betaler for tjenesten til sin ISP

     

    - Internettlinjen DU snylter på tilhører står på en person som er ansvarlig for linjen, det du gjør på vedkommendes linje må blir vedkommende ansvarlig for.

    (Du stjeler ikke bare bits & bytes, du stjeler en IP adresse)

     

    - Det spiller ingen rolle om DU "bare" skal lese epost og surfe, hvor går grensen ? og hva om dere er X antall personer som "låner" litt er det forsatt greit ?

     

    Jeg ble mildt sagt oppgitt og fustrert av å lese denne tråden, og avslutter med at endel personer må lære seg normal folkeskikk, bli voksne - lovlig eller ikke. Problemet er vell heller at Lovverket ikke er oppdatert etter den teknologien vi har tilgjengelig.

    Er mange som med vilje har nettet sitt åpent for at andre kan få lov til å bruke det, uten at de nødvendigvis trenger annonsere det. Om andre bruker nettet kan du jo merke ganske fort på hastigheten så noe stort tap blir det uansett ikke. Blir bare en lærepenge dersom han/hun ikke har lyst til å dele nettet sitt. Bedre å oppdage at noen kobler seg til nettet ditt for å surfe osv enn at du våkner av at antiterrorpolitiet kommer og tar deg fordi du skal ha drevet en al qaida hjemmeside, hacket en bank eller drevet med barneporno på nettet. :)

     

    Men et råd er kanskje uansett å finne ut hvem som eier nettforbindelsen og spørre om det er meningen nettet skal være åpent slik at du kan bruke det på lengre sikt.

  10. Så lenge nettet er åpent og du bruker det til lovlige ting med din pc og ikke driver å snoker på lokale pc-er ville jeg si du ikke gjør noe galt. Er jo mange som deler nettet sitt ut gratis med vilje. Om du derimot må hacke for å logge deg på, eller at du snoker i private filer, da gjør du noe straffbart med strafferamme på flere års fengsel.

  11. CD/DVD brennere, MP3 spillere og liknende kan bli forbudt i USA, etter at Senator Orrin Hatch (Kristen predikant og plateselskapseier, selvsagt republikaner) har kommet med et forslag om å forby alt som det er sannsynlig at brukes til piratkopiering.

    Senator Hatch er ikke alene, han har klart å samle bred støtte rundt forslaget som man kan risikere at vedtas.

    Les mer på IT Avisen

    Skulle heller være forbudt, kanskje fengselsstraff, for å utgi åndsverk (bøker, musikk, spill etc) som ikke holder kvalitetsmessige mål.

  12. Hei,

     

    skal ha meg en midlertidig skjerm, men vil ha en som er ok til photoshop og tekst. Hadde nettopp en Iiyama 903DTA (454), og var veldig fornøyd med bildet på den - problemet var bare holdbarheten...

     

    Nå gidder jeg ikke bruke så mye på en skjerm, så 3000 NOK får være maks. www.jmdata.as ser ut som en bra løsning da. For 3k kan jeg velge mellom flere muligens steingamle 21"+ skjermer.

     

    Er litt skeptisk til kvaliteten på bildet, det finnes jo ålreite nye 19" CRT til litt over 2000 som også kan være aktuelle.

    De 21" de selger på jmdata er proffe, har en selv. Bare sjekk den du kjøper ikke er skadet. De skjermene kostet 10-12000 for 3 år siden. De må nok være byttet fordi bedrifter og offentlige etater absolutt skal ha lcd.

  13. Ifølge forskning så jobber man bedre med bredere skjerm. Spesielt jenter drar nytte av bredere synsfelt. Så er det vel også bare i spill det byr på problemer, eller hur? Det er sikkert noen spill som har begynt å støtte 16:9 også antagelig :)

    fuck jentene

  14. Sånn ettersnar, vil jeg si at du skulle ha prøvd om igjen når du fikk feilmelding og ikke restarte maskinen. Alltid gått bra når jeg har flashet bios, både fra win og dos. Men lurer på om du kan kjøpe en biosbrikke og bytte ut den du har. Bare passe på at det er samme type.

×
×
  • Opprett ny...