Gå til innhold

Stefski

Medlemmer
  • Innlegg

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stefski

  1. On 1/18/2022 at 8:59 PM, The Very End said:

    Så det du sier er at vi kan generalisere at en enkelt vindmølle opplever problemer og faller ned til at samtlige vindmøller da har kort levetid? 

    Ellers ser jeg frem til positiviteten som kommer til å blomstre her inne. Tror folk glemmer at ny teknologi sjeldent er en smertefri prosess. Om ethvert forsøk på endring hadde blitt stoppet når uhell var ute hadde vi ikke kommet oss ut av hulene våre. 

    Veldig enig med deg i det du skriver her. Skulle ønske at man rent generelt kunne ha samme tilnærming, når det gjelder kjernekraft. Det har vært ulykker (joda, med litt større konsekvenser enn når en vinnturbin tilter), men synes man burde forfølge mulighetene heller enn å få panikk og begrave hodet i sandet.

    • Liker 2
  2. Jeg tror du har rett der. Hvor teknisk bra den enn er, så likner den mer på et veltet kjøleskap enn en BMW. :-)

    Jeg vil nesten vedde på at BMW kommer til å introdusere en ny i3 om kanskje 2-3 år, men denne gangen med et utseende mer på linje med den vanlige 3-serien.

    De gjør det med i4 og 4-serien, og jeg skulle bli mektig overrasket om ikke det kommer en i5 innenfor et halvannet års tid også.

     

  3. Tanken streifer meg, at MS kanskje er i gråsonen her mht konkurranseforvridning eller utnyttelse av markedsmonopol: "Alle" har jo Office 365 idag, og dermed Teams "gratis". Regnestykket i bedriftene blir ganske enkel da: "Skal vi bruke en 3.-parts software, hvis feature-liste er mer eller mindre lik den softwaren vi allerede betaler for?"

    Jeg synes Slacks grensesnitt og features, når det gjelder chat, er overlegen Teams, men på featurelisten blir det jo fortsatt et kryss for begge alternativer. Dermed har management null insitament til å velge Slack, hvis bedriften allerede har O365.

    Slack må jo nærmest få datamusen din til å drite sjokolade, hvis de skal få et feature-overtak på Teams.

     

  4.  

     

    Gitlab mener at ingen data skal være tapt, med mindre man ikke har en lokal kopi av repoet

    Så dataer er altså tapt, eller hva? Tidenes frekkeste uttalelse.

    Banken mener ingen penger er tapt, så lenge man har gjemt dem i madrassen.

    Rolig nå folkens... Det er ikke helt uvanlig, at man har en lokal kopi av repoene - ihverfall om det er noe man jobber aktivt med. For min egen del hadde det ikke vært naturlig å ha noe repo _bare_ på en git-tjeneste.

    Den mest kritiske delen av dette er vel, at denne hackeren truer med å publisere repoene offentlig. Kan jo være forretningshemmeligheter, som man er avhengig av forblir sånn.

  5. Interessant artikkel, men er ikke pumpen i dampkretsen tegnet feil vei? Jeg ville tro denne var for å pumpe kondensat tilbake til varmevekskeren for å fordampes igjen. Eller misforstår jeg noe?

     

    Litt usikker på om pumpe-symbolet angir strømningsretning. Men hvis den gjør, så er jeg enig med deg. Temperatur-angivelser på tegningen antyder, at vesken burde strømme "med klokka".

  6. Isolert sett høres dette jo forlokkende ut. Desverre brente jeg meg på mitt siste møte med LG: en Optimus 2X, som LG var helt spektakulært trege med å oppdatere. Selv Wikipedia nevner det: "The phone holds the record for the longest update holdout, taking 16 months to receive a firmware update from Android 2.2 to 2.3" (https://en.wikipedia.org/wiki/LG_Optimus_2X). Det var dengang folk på fora rundt om omskrev LGs slagord til "Lies (are) Good".

    Nå er jo dette en liten evighet siden i mobil-år, og godt mulig at LG har forbedret seg på dette området siden. Men akkurat det har jeg ikke tenkt til å prøve av selv...

    • Liker 1
  7.  

    Jeg har hatt problemer med at jeg blir oppringt fra callsenters (indisk mest trolig). Disse bruker en teknikk for å spoofe telefonnummer (har blitt oppringt av 10-sifret norske nummer blandt annet :p ). Heldigvis bruker de serier av telefonnummer hvor de kun endrer de siste tallene. Disse har jeg klart å sperre med iOS Appen WideProtect som lar meg spesifisere de første sifferene i nummer som appen blokkerer helt og ikke lar komme igjennom. Hadde på det verste opp mot 10 daglige oppringinger, men nesten ingen som kommer gjennom lengre.

    Har blitt oppringt av et norsk nummer med "Anne Lise Andersen" men telefonterror viser 92% farlige/svindel for dette nummeret.. Tydelig at spoofing ikke er så vanskelig.. :/

     

    edit: Tok telefonen, men instantly hørte mye støy og "do u spek engrish and u have microsoft pc?" på klassisk indisk stemme..

    - "Yesh, yesh"

    • Liker 2
  8. "I tillegg har selskapet rundt 2 258 milliarder kroner på bok"

    Jeg synes den formuleringen fremstår noe sensasjonell - i konteksten den står i, får den det til å se ut som om Apple har samlet sammen det som tilsvarer godt 2 billioner kroner på en bankkonto.
    Iflg Wikipedia hadde Apple per 2017 "total assets" på $375319 milliarder. Det tallet, omregnet til NOK, svarer sånn noenlunde til det artikkelen sier at de har "på bok".
    Man skal dog være oppmerksom på at "total assets" er det vi på norsk vel kaller samlede eiendeler. Det inkluderer altså alt hva selskapet eier, deriblant bygninger, maskiner, utestående fordringer, osv. Altså, en del mer omfattende enn bare "kontanter og verdipapirer", og til dels mye vanskeligere omsettbare enn penger på bok.

    • Liker 1
  9. Det er så fint at vi nå også på norsk, tydeligvis, har begynt å kalle det "å avlevere våpen". Det føles så mye bedre og fredeligere. Er så mye enklere å forbli uforstyrret i vår fine boble av Facebook-oppdateringer om middagsretter og videoer av pusekatter og Snapchats med ansiktsgrimaser, når vi slipper å få sånne stygge bilder av død og lemlestelse, som er hva "avlevering av våpen" dekker over.

    [sarcasm off]

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...