Jump to content

Hjødleif

Medlemmer
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

735 profile views
  1. Takk for gode råd og masse motivasjon? Selv har jeg begynt å jobbe meg gjennom kursene på Khan Academy, skal også ta en kikk på Campus Inkrementet du sendte?
  2. OK, takk for godt svar. Men med en 5er i standpunkt i naturfag på VG1. Ville det vært lurest å velge Kjemi 1 med tanke på at jeg kanskje vil bli naturfag lærer, eller IT1 for å kanskje sikre en toppkarakter til neste år?
  3. På vidergående har eg søkt R1, F1, IT1 til neste år, selv om jeg vurderer å bytte IT med kjemi, har også søkt entreprenørskap. Jeg kunne også velge biologi og geofag istedenfor entreprenørskap, men tenker at realfagene jeg allerede har valgt er det jeg trenger. Problemet er at jeg ønsker å bli en vidergående/ungdomskole lærer, og undervise i sammfunsfag, naturfag og matte. Samtidig som jeg har veldig lyst til å utdanne meg som dataingeniør og jobbe innen data... For meg hadde det beste vært å prøvd begge deler, for å se hva som passer meg best. Hvilket utdanningsløp burde jeg velge på vidergående også videre?
  4. Selv vil jeg si jeg er en sterk elev, jeg gikk ut med 4,72 i snitt på vitnemålet fra ungdomsskolen, og fikk 4 i snitt første termin på vg1. Jeg er god i Samfunnsfag, Naturfag, Engelsk og Norsk. Men matematikken tar jeg for lett på hver gang, på ungdomskolen følte jeg at jeg hadde god kontroll på hver prøve, men endte opp med en 4er i snittkarakter. Altså er jeg en stor optimist som oppnår lite resultater? Jeg var sikker på at jeg ikke skulle ta P på videregående, da jeg alltid er ute etter å pushe meg selv. Valgte derfor T matte og fikk et totalt sjokk, med 2 på første prøve. Jeg vil si jeg fulgte med i timene, gjorde som regel leksene og spurte læreren i timen om det var noe jeg ikke forstod. Feilen er at jeg burde jobbet mye mer hjemme og faktisk fått stoffet til å sitte. Prøve etter prøve slurvet jeg alltid med noe, det gikk bare i 2ere og 3ere fra dag 1. Etter videregående ønsker jeg å gå i førstegangstjenesten, og deretter utdanne meg som dataingeniør. Ut ifra det jeg vet er det dataingeniør utdanningen som gir deg høyeste generell kompetanse for data som du kan vise frem til på papiret. Det jeg jobber mest med i dag er å bygge, reparere, vedlikeholde og selge PCer. I tillegg lager jeg også nettsider for privatpersoner på egen linuxserver som jeg har konfigurert selv, dette via mitt eget firma som går godt. I dag hadde jeg en heldagsprøve, da jeg viste dette var prøven som kom til å bli grunnlaget for standpunktskarakteren, tenkte den late meg at jeg bare kunne øve mye 1 uke før, og takket være coronapandemien fikk jeg øvd 4-8 timer hver dag i snitt. Dette viste seg å fungere svært dårlig, etter fasiten ble lagt ut ser jeg at jeg hadde mange slurvefeil på grunn av misforståelser, masse slurvefeil og en rekke oppgaver jeg ikke skjønte bæret av hvordan jeg skulle løse ... Til neste år har jeg søkt R1, IT1, Entreprenørskap 1 (vurderer kanskje å bytte til Geofag / Biologi), og F1. Planen min er å bruke sommerferien til å øve på matte og spansk (hater spansk, men det blir avgangsfag). Dette for å danne meg et godt grunnlag for Realfagsmatten og fysikken som jeg skal begynne på neste år. Når det gjelder 1T karakteren håper jeg at jeg kan bli så god i R1 og R2, at jeg kan ta en privatisteksamen på vg3 og få en god standpunktkarakter i 1T på førstegangsvitnemålet. Hva tenker dere?
×
×
  • Create New...