Gå til innhold

Øl_Mariachi

Medlemmer
  • Innlegg

    333
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Øl_Mariachi

  1. Hva bør man gå for i dag? AMD eller Intel? Nvidia eller ATI?

    Og hvilken kombinasjon er best - med tanke på lyd- og bildekvalitet, ytelse, støy 24p, osv?

     

    Noen kombinasjoner jeg har oppe til vurdering selv:

  2. Ok, Cyberdog på Avforum mener poenget med Xonar faller bort, og at en like gjerne kan kjøre LPCM via hovedkortet analogt ut til forsterkeren (nedsamplet, men dog).

     

    Har litt bange anelser om dette, men nå er det også en stund siden jeg har tatt i bruk lyd fra hovedkort (har alltid blitt veldig missfornøyd før..). Men dette kan jo selvfølgelig ha endret seg. (?)

     

    Så, hvis GPU'en i 9300 kortene er såpass bra - og jeg også kan kjøre lyd via dette - er vel strengt tatt det eneste jeg trenger et Asus P5N7A, og en E8500 cpu, så skulle 24p HD-ytelse med god 7.1 lyd være i boks? Da får jeg jo råd til en TB disk til osv - så det er jo gode greier :)

     

    Men har også begynt å leke litt med tanken på å kunne bruke maskinen til litt spilling også - bilspill med ratt og pedaler på en 5090H kunne vært morro det.. Dette for eksempel, eller dette. Eller vil det bare bli for mye bråk - og ødelegge hele morroa?

  3. Ok - det er mulig jeg missforstår hva Xonar kan gjøre. Jeg har (p.d.d.) forsterker uten HDMI med DTS TrueHD, Dolby Digital HD osv. Men jeg har 8-kanals external in. Forsterkeren tar vel da signalet helt rått - og kjører det direkte ut uten videre prosessering. Vil jeg ikke da likevell kunne få DTS TrueHD osv, ved å kjøpe Xonar - Deluxe - og bruke tilleggskortets 8-kanals utgang mot forsterkeren min? Eller er bare deluxe-kortet noe jallagreier som er ment for 7.1 pc-høyttaleroppsett?

  4. Hmm - ikke dumt oppsett det der Obergeru!

     

    Så du mener bestemt jeg bør skippe Xonar kortet?

     

    I så fall hadde det vært interessant å høre om folks erfaringer med den innebygde lyddelen i Asus P5N7A-VM. Har selv til dags dato aldri opplevd et hovedkort med tilfredsstillende kvalitet på det innebygde lydkortet. Men det kan jo selvfølgelig ha endret seg.. ?

  5. Takker for svar folkens.

     

    I denne tråden http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread....p;highlight=24p mener de faktisk at den innebygde gpu'en i nVidia 9300/9400 baserte hovedkort er bedre enn 4850/4870 til HD-avspilling!!

     

    Kanskje en burde velge Asus P5N7A-VM, GeForce 9300, m-ATX og bare drite i ekstra GPU da??

     

    Ønsker derimot i utgangspunktet ikke bruke innebygd lyd fra hovdekortet - da jeg har veldig dårlige erfaringer med dette fra før.. Og da er vel bare Xonar eneste fornuftige løsning pr dags dato - hvis man vil ha best mulig lydkvalitet? Har ikke HDMI på forsterkeren (foreløpig) - men har 8 kanals ext int - så da må jeg ha deluxe utgaven..

     

    * Har forøvrig tenkt å bruke Scythe Ninja Mini ja obergeru, men det må jeg bestille utenom fra netshop eller noe.

     

    * Grunnen til at jeg har med den touch-skjermen er pga at det må være med skjerm i oppsettet for at det skal kunne karakteriseres som en hjemme-pc. Grensen er også på latterlige 19", så da blir valgene få. Kan jo selvfølgelig bare kjøpe den aller billigste - og putte den inn på et kott. Men jeg tror også det kunne vært greit med den touch-skjermen - for å styre spillister o.l. uten å må bruke tv/projector..

     

    * Logitech denivo mini tastatur er nok sikkert veldig bra ja. Og får jeg råd bør jeg kanskje velge dette. Det andre ble rett og slett valgt pga pris.

  6. Tenkte jeg skulle benytte hjemme-pc ordningen på jobb - og gå til innkjøp av en HTPC som kan vare noen år. Skal i hovedsak brukes til film, musikk og bilder. Lite/ingen spilling vil jeg tro. Jeg ønsker spesielt en maskin som håndterer video i full HD og med god lydkvalitet. (enten via Blu-Ray - eller direkte fra disk). Selvfølgelig ønsker jeg også at den skal være så stille som mulig.

     

    Men i hjemmepc-avtalen ligger der noen begrensninger:

    - må handles hos komplett.no

    - må koste under 20k inkl moms

    - må være ferdig bygget hos komplett (vet ikke helt hva dette koster, regner med ca 1000,- ??)

    - må ha Microsoft OS

    - må ha med skjerm :cry: , max 19" :dontgetit: , og tastatur/mus (slik at det oppfattes som en pc.)

     

    Det jeg til nå har satt opp er:

    Sum 19034 ,- + bygging

     

    Takker for alle innspill! :)

  7. Da var tiden kommet for å gå til innkjøp av en ny skjerm til mitt pc-oppsett.

    Fra før har jeg en NEC 2180UX, og den nye skjermen skal stå i dual oppsett mot denne.

     

    Krav:

    • Skal brukes til fotoeditering, grafisk design, programmering + noe spilling
    • Må matche 2180UX ca. i størrelse (Høyde: 32,4 cm indre (viktigst), 45,7 ytre),(bredde ikke så viktig)
    • Må ha 1200 pixler i høyden. (Dvs 1600x1200, el 1920x1200)
    • Må være sort.
    • Bør ha to dvi innganger, da denne skal brukes som hovedskjerm for både stasjonær og bærbar pc.
    • Skal være av høy kvalitet, og minst mache 2180UX på dette området.

    Foreløpige alternativer:

    Har mest lyst på en større skjerm enn 21", så i så måte er de to siste her de høyest aktuelle.

     

    Det skal sies at det er jobben min å sitte fremfor en slik skjerm, så kvalitet er viktig. At det koster sjorta kan det derfor hende jeg må bite i meg. (Betalte 13k for NEC skjermen jeg har nå...)

     

    Innspill til hva en bør velge mottas med takk! :)

  8. QVL-lista til Maximum Formula inneholder ikke et eneste brikkesett fra OCZ. Selv sliter jeg mem feil i memtest ved bruk av 8GB OCZ Performance Platinum, men ingen feil ved 4GB.

     

    Noen som vet hvor komplett den lista til Asus er? De kan jo ikke ha fått testet alle brikkene som er ute på markedet. Dessuten ser det nesten ut til at det kun er dem som fungerer som er med på lista. Etter mitt syn burde QVL-lista også inneholde alle brikkene de har testet, også de dem vet ikke vil fungere.

     

    Håper forøvrig senere Bios-oppdateringer kan fikse opp i noen av problemene.. :)

  9. 8520dcn: Prøv å ta ut alle minnebrikkene før du starter PC-en. Hvis ikke dette fungerer, koble fra grafikkort, harddisker og alt annet enn cpu fra kortet. Når du da forhåpentligvis har kommet forbi cpu init problemet, kan du sette inn del for del igjen.

     

    Husk å bruke de blå slottene, hvis du skal kjøre kun to minnebrikker.

    Memtest86+ er også fint å kjøre for å sjekke at det ikke er noe feil med minnet.

     

    :)

  10. Etter å ha hevet ut mitt gamle TT Bigwater sett fra maskin trenger jeg ny vannkjøling til min nå alt for varme stock-kjølte løsning. Håper noen her kan hjelpe med å plukke ut gode komponenter til mitt oppsett - uten at det blir så alt for dyrt.

     

    Mitt oppsett som skal kjøles:

    Asus Maximus Formula SE. (Tenker å bruke den innebygde vannblokka.)

    Intel Q6600

    MSI 8800GTX

    Kabinett: Lian-Li PC6277B

    PSU: OCZ PowerStream 520W

    Vurderer også harddiskkjøler(e), men kanskje ikke med det første.

     

    Tenker ikke bare ytelse, men også en del i forhold til støy.

    Så god ytelse, lav støy er målet.

    På forhånd takk for all hjelp. :)

     

  11. Det spørs hvor store krav ReCore har til skjermen det. Hvis han ikke har ahatt en annen veldig bra skjerm før, blir han ok veldig fornøyd med feks Samsung 226CW. Hvis kravene er høyere bør han nok gå for en litt bedre en. Og til ren spilling er nok 226CW mer en bra nok.

     

    Tror nok ikke jeg ville brukt 1000,- ekstra for å få et Ultra-kort istedenfor et GTX. Da Ultra bare yter marginalt bedre, og GTX i de fleste tilfeller kan klokkes opp til Ultranivå rimelig enkelt. Mens Ultramodellene ikke har like stort klokkepotensial, da de er pressa ganske så godt allerede. (I enkelte tester har en faktisk hatt problemer med å få Ultrakort stabile på ultra hastighet.. :dontgetit: ). Det du eventuelt kan vente på er 2stk 8800GT i SLI, som nok vil yte bedre enn både GTX og Ultra (single), til bare marginalt høyere pris (uten at vi vet nøyaktig pris enda da). Disse kortene er like om hjørnet, og det blir spennende å se hva de kan yte i forhold til dagens topp-kort.

     

    Men hvis du ikke kan vente, ville jeg gått for GTX. (Noe jeg også har gjort (MSI 8800GTX OC - fabrikkoverklokket til Ultranivå på core og minnehastighet, fortsatt med overklokkingspotensiale videre opp)).

     

    :)

×
×
  • Opprett ny...