Jump to content

Per Østensen

Medlemmer
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 :)

Recent Profile Visitors

412 profile views
 1. Innen 2040 er bilene blitt selvkjørende. Kanskje er det forbudt med menneskekjørte biler fordi de selvkjørende er så mye sikrere. Det har også blitt mange færre bileiere fordi selvkjørende taxi er så billig. Taxi-eierne er de viktigste kundene til bilfabrikkene, og det spørs hva de vil ha.
 2. Jeg har kjørt elsykkel siden 2010. Da var det ingen ferdige sykler i handelen, jeg måtte bygge om en vanlig sykkel. Det var bare navmotor for framhjul å få kjøpt. Siden har jeg bygd om mange sykler, alle med framhjulmotor. Slike motorer er spesielt bra om vinteren. Hvis hjulet kommer i løssnø og vil skli ut, trekker motoren det inn igjen.
 3. Jeg vet om en med regenerering: Golden Motors sin navmotor Magic Pie. Den har direktedrift og blir derfor bra stor. Jeg vet ikke om den er er bra eller mye brukt. Jeg har aldri sett noen i bruk.
 4. 2000 arbeidsplasser i høykostlandet Norge - er det noen som tror på det? Kanskje robotene er telt med og det bare er 20 menneske-arbeidsplasser?
 5. Beklager, men uten tilhengerfeste er denne uaktuell. Hvorfor skal det være så vanskelig å få el-bil med tilhengerfeste? Jeg vet at den vil bruke mye strøm med tilhenger, men behovet er bare å kjøre en sofa på søppeltippen o.l.
 6. Det var veldig langt svar fra 1P4XZQB7 på et enkelt spørsmål. Jeg antar svaret er dette: En bildynamo må nødvendigvis kunne brukes på mange forskjellige hastigheter siden den følger turtallet på motoren. En vindturbin er derimot svære saker, og det vil være begrenset hvor fort den kan rotere før den blir ødelagt av sentrifugalkraften.
 7. Helt feil. Jeg antar at "direkte strøm" betyr varmekabel og panelovn. Dette er energisløseri. Bruker man strømmen til en varmepumpe kan man få 3-5 ganger mer varme per kWt. Vann er en effektiv metode for å fordele varmen til rommene. Dessuten kan man lett legge om til andre varmekilder hvis de blir billigere. En varmekabel kan kun bruke strøm. I tillegg kan vannbåren varme aldri medføre brann.
 8. Da spørs det om finnene klarer å gjøre en uavhengig vurdering, eller om dette er et forhåndsbestemt lureri-show som det norske flykjøpet.
 9. "Men at de har tente lys på dekk en stund etter at de legger fra land er visstnok helt normalt på alle tilsvarende fartøy, så usikkert hvor langt man kommer med dette." -------------------------------------------- Det er da ingen unnskyldning at noe er "normalt". Ned Okstadbakken i Trondheim er det helt normalt å kjøre i 90 i høyre felt og 100 i venstre. Jeg har aldri hørt om fartskontroll her. Men skulle det komme kontroll, kan ingen slippe bot fordi det er "normalt" å kjøre så fort.
 10. Det er to lags forbrytelser. De som går ut over andre medborgere og de som ikke går ut over andre (men kan være et tap for staten eller for moralen). Hvis noen stjeler sykkelen min går det ut over meg. Hvis noen selger meg en flaske smuglersprit er det bare litt tapt inntekt for staten. Men jeg har inntrykk av at sistnevnte prioriteres. Enda mer hvis noen selger litt hjemmedyrket ganja. Da ringer det i alle moralalarmklokker på politistasjonen, og de stiller mannsterke opp for å ta den farlige forbryteren.
 11. 5CJ56A5D er en kjent vitenskapsfornekter som troller alle tråder som handler om klima eller forurensning. Ingen grunn til å ta h*n alvorlig.
 12. En får satse på denne campingvogna, så burde batteriet holder lenger. https://dinfritid.no/2008/07/på-camping-i-verdens-minste-campingvogn
×
×
 • Create New...