Gå til innhold

1Dr.E

Medlemmer
  • Innlegg

    1 950
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 1Dr.E

  1. Håper vi snart kommer dit at rettighetene til dem med en utradisjonell seksuell orientering eller kjønnsidentitet er like selvsagt som kvinners rettigheter, og at vi kan ha en markering som egentlig er overflødig for de fleste.

    Der vi er nå forstår jeg godt at noen føler seg presset av det de opplever som hysteri rundt det. Ta Thon-affæren som et eksempel: Thon-kjeden ble stemplet som hatefulle fordi de ikke ville være med på flagging. Hadde de blitt stemplet som kvinnefientlige dersom de ikke stilte med et eller annet 8. mars?

    Det burde ikke være sånn. Det burde ikke være et behov for så voldsom deltakelse.

    Det er litt sånn "dersom du ikke høylytt stemmer i med oss så oppfatter vi deg som hatefull og skal sørge for at alle vet det!"

    Noen som har sett Seinfeld og paraden mot AIDS? Den treffer ganske bra synes jeg.

    Jeg synes jeg bør få støtte LHBT uten å delta på fargesprakende oppsetninger. Selv om jeg er en nøktern person så er jeg ikke imot dem som er sprudlende.

    Det er supert at vi er forskjellige, men å tvinge andre med på å skulle være det er også feil.

    Hvis jeg er sinnsykt glad i danseband skal jeg få lov til å kose meg max med det, men samtidig ikke bli fornærmet om DJ-en på nattklubben nekter å sette på Ole Ivars utpå kvelden...

     

     

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  2. zanta skrev (På 3.5.2024 den 6:35 PM):

    Jeg har D-Link-kamera. Trenger brukerprofil, men ikke abo, for å se live feed og opptak på SD-kort.

    Samme med Ezviz-kameraet til 399,- fra Elektroimportøren.

    Det kan også streames på lokalt nettverk med IP, brukernavn og passord, testa med frigate og rtsp://admin:[email protected]:554/h264

    Så jeg kan sette opp dette og få live bilder inn i Home Assistant, men må ha appen med konto (ikke sky-abonnement) for å sette opp kameraet og for å se opptak fra SD-kortet.

  3. 1Dr.E skrev (På 16.4.2024 den 9:13 PM):

    Sønnen min og jeg tok veien til golf i fjor sommer. Til helgen skal han spille sin første turnering. Han fylte nettopp 12.

    Turneringen ble en kjempeopplevelse for ham :)

    Det var 4 klasser, A, B, C og D, der han var den eneste påmeldt i D-klassen (hcp 36-54).
    Han spilte Stableford, mens de andre spilte netto slag.
    Halve startlista hadde under 20 i hcp, og den med høyest handicap etter ham hadde 35.


    Han var registrert med hcp 52,8 og oppnådde 53 poeng.

    image.png.451876a95bae4dc94dd68807bace801c.png

    Med 106 slag hadde han havnet nest sist dersom han konkurrerte i samme system som de andre, men det er ganske kult å se at han har noen veldig gode hull! (Kun ett par 5-hull han ikke tok poeng på, og var ett slag unna 1 poeng der)

    Han har imponerende raskt fått dreis på svingen sin, og treffer fryktelig konsistent og rett med driver og jern. Det skinner gjennom at han har veldig mye å hente på puttingen sin. Flere ganger var han på greenen på 2 slag - og brukte 4 putter.

    På de 10 par 4-hullene brukte han i snitt 5,3 slag - og det er helt der oppe sammen med resten.
    (har anonymisert lista)

    image.thumb.png.6953c3f8a595b5c6acf2494238dcc228.png

     

    Selv om turneringen ikke var HC-gjeldende (ballplassering) lot man ham godkjenne scorekortet for å skrive ned handicapet, og han gikk med det ned til 35,4. Det er nok riktigere.

  4. Jeg har en slik til gulvvarme som virker gåen (klikker av og på veldig raskt hvis jeg ikke skrur den et stykke forbi 2, og jeg må velge mellom å ha enten kaldt eller 30 grader varmt vaskerom.

    17136059764364406609588575427644.thumb.jpg.8a9632ad452c3f1d4b24a88507e7249f.jpg

    Kan jeg erstatte den med denne?

    https://www.elektroimportoren.no/namron-zigbee-touch-termostat-16a-hvit/4512737/Product.html

    (Er på tilbud, og jeg samler gjerne slikt i Home Assistant via Zigbee når jeg først må bytte)

    Eller er det andre anbefalte varianter med zigbee? Er litt skeptisk til Namron egentlig...

    Før noen spør: Jeg skal ikke koble dette selv. Har et par dimmebrytere som skal byttes også, så jeg kjøper inn alt samlet og får en elektriker til å ta jobben.

  5. Sønnen min og jeg tok veien til golf i fjor sommer. Til helgen skal han spille sin første turnering. Han fylte nettopp 12.

    Han ble raskt bedre enn meg ass!

    Har spilt litt på simulator i vinter, og jeg blir imponert over hva han har fått til etter bare noen måneder med golfing. Riktignok simulator, men dog.

    20240317_1228353.thumb.jpg.bff6a99396f2cbc9b8a6511b770d190b.jpg

    Tror vi har funnet noe han skal få glede av hele livet her ❤️

    • Liker 2
  6. Kjører Tesla 3 i jobb. Imponerende bil på mange måter, udugelig på andre.

    Å pakke ut og inn av denne er noe skikkelig dritt. Må leke tetris i bagasjerommet, og hvis man ikke tar seg jobben med å rydde bakluka for snø har man fylt rommet og alt som ligger der etter åpning. Bagasjerommet er ganske stort, men med liten åpning.

    Den er ekkel å stige ut og inn av, og er bråkete på motorvei.

    Og infotainment er generelt veldig bra, men jeg savner Android Auto og tilgang til mobilen min sine apper slik jeg får i privatbilen.

    • Liker 1
  7. Jeg trakk 2 kabler gjennom da jeg byttet ut koaks en gang.

    Kjøpte én lang cat6, fant midten på denne og dro midten gjennom trekkerøret (slik at begge ender av kabelen lå igjen i den enden jeg trakk fra. Festet cat-kabelen til enden av koaksen med fiskesene slik og brukte den til å dra den gjennom med. Måtte knekke bra på kabelen, men kutta bare vekk en god porsjon rundt denne knekken da jeg fikk den ut i andre enden, og terminerte til dobbel veggkontakt. 

    Brukte glidemiddel, og det gikk veldig greit.

    • Liker 2
  8. trikola skrev (På 19.10.2023 den 11:40 AM):

    1.5 år fransk som hjelper bittelitt en sjelden gang og - hold dere fast: 4 bortkastede år med latin

    Har alltid hatt litt lyst til å lære meg latin! Læringskurve og nytteverdi har stoppet meg, men jeg liker elegansen i hvor kort og presist ting kan sies på latin når man oversetter setninger og uttrykk man kommer over.

    Jeg har 2+3 år med fransk fra ungdomsskolen og videregående, men begynte aldri å bruke det nok til at jeg kan snakke det i dag (20 år siden). 

  9. Gunfreak skrev (14 timer siden):

    WOW var aldri noe for meg, prøvde 2 ganger og kom aldri lengre enn level 40 noe.

    Men husker tilbake med koselige minner når jeg vandra rundt med dvergen min i snø på kvelden. Eller når man banka opp fugleskremsel på noen jorder.

    Samme her. Spilte ut gratismåneden som kom med spillet. Husker best rusling i skog på leting etter blomster og villsvin.

    Tror jeg er for pirkete for dette. Når man har en sjekkliste stående med åpne punkter klarer jeg ikke legge det fra meg og gå videre før det er fullført.

  10. Inspector skrev (15 timer siden):

    Hva skjer hvis man slår på fjernlyset i bilen og man kjører i 100 km/t ?
    Blir da lysets hastighet 300 000 km/s + 100 km/t ?

    Nei, lyset vil fremdeles bevege seg med lysets hastighet, uavhengig av bilens hastighet. Når du slår på fjernlyset i bilen og kjører i 100 km/t, vil lyset fortsatt bevege seg med en hastighet på ca. 300 000 km/s relativt til omgivelsene, ikke med 300 000,00277 km/s. Lyset fra fjernlysene vil derfor fremdeles nå objekter foran bilen med samme hastighet, uavhengig av hvor fort bilen beveger seg.

×
×
  • Opprett ny...