Gå til innhold

Benderz

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Benderz

  1. Liten oppdatering fra meg på nyåret:
    Stillingstittel: Techlead
    Sektor: Privat
    Erfaring: 16 år
    Utdanning: Bachelor i informatikk pluss ymse
    Sted: Oslo/hjemmekontor
    Goder: Mobil, hjemmekontor, sommertid fra mai til september, ekstra fri i romjul (uavhengig av antall svarte dager) + fri to andre inneklemte dager og noen andre ansattgoder jeg helst ikke vil liste opp siden det da vil identifisere arbeidsgiveren min.
    Lønn: 900k

    Jeg føler jeg egentlig ligger litt lavt i forhold til sektor og antall års erfaring (men så igjen så er reallønna mi også litt høyere hvis man regner inn sommertid og de andre fridagene).

    • Liker 1
  2. 8 hours ago, Tunfisk1 said:
    Stillingstittel: Seniorutvikler
    Sektor: Privat
    Erfaring:  ca 10 år
    Sertifisering: Ingen
    Arbeidsoppgaver: Utvikling - fullstack/backend Java
    Utdanning: Master
    Årsinntekt: 923.000 + overtid 
    Goder: De vanlige (mobil, PC, helseforsikring, mer ferie +++)
    Alder: 35
    Sted: Oslo

    Er det in-house eller konsulent? 

  3. 4 minutes ago, Salvesen. said:

    Helt enig, min samboer er helsesøster(sykepleier med spesialisering). Hun er nå på "maks" lønn. Rundt 550'. Hun har langt mer høyere utdanning enn meg(ikke fullført min B.Sc engang). Likevell har jeg passert henne for lengst og øker ekstremt i forhold pr år. Det er ganske tragisk.

    Ja, det var mer et "hjertesukk" og noen tanker jeg har gjort meg mens jeg har fulgt denne tråden, og absolutt ikke en kritikk eller en kommentar til @sureup. Jeg ville bare legge det til slik at andre nyutdannede som kommer inn på denne tråden kanskje kan ha det i bakhodet hvis de tenker at det er lavt med f.eks. 540' som startlønn etter tre eller fem års utdanning og null erfaring. Jeg synes denne tråden er utrolig nyttig for oss som er i bransjen. slik at man få en følelse av hva andre ligger på og kanskje har bedre kort når man skal forhandle lønn, men vi må også huske på hvor priviligerte vi er som har valgt et yrke hvor markedet er villig til å betale så godt. Det er kona mi som er (kreft)sykepleier her i familien, og når jeg ser hva hun står i gjennom arbeidsdagen kontra hva jeg gjør, så burde lønningene vært motsatte hvis det skulle vært "rettferdig", imho. 

  4. 18 hours ago, sureup said:

    @KajacAngående staten så har flere av etatene begynt å skjønne at de må tilby mer konkurransedyktig lønn. Det blir jo uansett mye billigere enn konsulenter. Selv fikk jeg noe over 550k som startlønn for ett år siden, så det kan hende noen etater har begynt å følge teknas begynnerlønnsanbefaling for masterutdannede? (550k i 2019 og 570k i 2020)

    Oppdatering for meg:

    Stillingstittel: Utvikler
    Sektor: Stat
    Erfaring: 1 år
    Utdanning: Master i informatikk
    Sted: Oslo
    Goder: Mobil+ab, internett, betalt lunsjpause, fleksitid, 2 ekstra feriedager rundt jul/nyttår, konferanser
    Lønn: 600k

    Uansett tenker jeg at vi også må stikke fingeren i jorda og se på hva vi gjør kontra hva vi får betalt. Yrket vårt krever spesialkompetanse, men når man se hva andre med spesialkompetanse får (f.eks. sykepleiere med spesialisering som ligger på 540 000 med full ansenitet uten tillegg), så kan det kanskje være greit å stikke fingeren i jorda og ta en liten reality check. Jeg er veldig glad for at jeg har godt betalt, bevares, men det er tross alt ikke alltid rocket science det vi sitter med, så jeg kan bli litt svett i solidaritet med andre yrkesr som er like krevende og mer, men som mottar kanskje halve lønna.

    • Liker 1
  5. Hei!

    Jeg solgte min gamle bil som delebil i går til en person som så langt jeg forstod har tenkt å eksportere den til et østeuropeisk land. Omregistrering er gjort elektronisk og kontrakt er fyllt ut og signert, så alt papirarbeidet er på stell. Rett før han skulle dra, spurte kjøperen om han kunne få det gamle vognkort del A, fordi det stod noen opplysninger der som gjør det enklere å få den over grensa fra Polen til det østeuropeiske landet. Jeg sa til ham at han jo ville få det nye vognkortet om noen få dager fra Vegvesenet, men han lurte likevel på om han kunne få det, med alle personopplysninger krysset ut med tusj. 

    På grunn av rot i sysakene, fant jeg ikke det i går kveld så jeg ga det ikke til ham, men det dukket opp i dag. Er det noen grunn til at jeg ikke bør overlevere det til ham? Kan det forfølge meg på en eller annen måte nå som bilen er omregistrert til ham og kontrakt er underskrevet? Hvis det ikke kan slå tilbake på meg noen som helst måte har jeg ikke noe i mot å gi ham det, men hvis det derimot kan bite meg i halen senere, vil jeg selvfølgelig ikke gjøre dette.

  6. En liten oppdatering fra min side her nå.
     

    Stillingstittel: Tech lead, in-house, privat sektor

    Erfaring: 13 år som utvikler, tre år på drift før det.

    Sertifisering: Ingen

    Utdanning: Bachelor i informatikk

    Årsinntekt: 850.000 fastlønn

    Goder: Mobil, fleksitid, sommertid, fri hver jul og et par andre dager i løpet av året.

    44 år, mann. 

     
    • Liker 1
  7. Som en erfaren rekrutterer sa til meg en gang. Lønnen din er bare en funksjon av hvor mye penger arbeidsgiveren din har og hvor redd sjefen din er for at du skal slutte...

     

    Jeg ville tatt den samtalen med arbeidsgiver og sagt det som det er. Du opplever at lønnen din ikke er konkurransedyktig, men du ønsker å bli værende siden du trives og lurer på om det er mulig å finne en løsning. Det kan ikke skade å ta en prat, så får du heller evaluere på de nytt hvis de ikke imøtekommer.

    Takk skal du og de andre som har svart ha. Lønn er ofte ikke det som er lettest å snakke med kollegaer om, så det var fint å kunne lufte det litt her. 

     

    Jeg er fullt klar over at lønna mi er ganske bra (kona mi er sykepleier og får *ikke* den lønna hun fortjener), men jeg vil jo også maksimere familiens "lykke" i den grad det er mulig, og mer penger betyr ofte færre bekymringer (når alt annet er på stell).

     

    Jeg vil si at jeg i min posisjon er ganske viktig for den delen av bedriften jeg jobber for, og det vil være betydelig ulempe om jeg skulle ta hatten min å gå. Samtidig er jeg ikke en veldig kynisk person og har heller ikke lyst til å fremstå som det for arbeidsgiver. 

     

    Jeg tror jeg gjør som det er nevnt her og tar en ærlig snakk med sjefen om dette, og så får jeg heller se hva som kommer ut av det. Hvis det er full brems, så vet jeg hva jeg har å forholde meg til, og hvis ikke så har jeg jo oppnådd det jeg ville.

     

    Takk igjen for mange gode tilbakemeldinger!

     

    I'll keep you posted :)

    • Liker 2
  8. Stillingstittel: Tech lead, in-house, privat sektor

    Erfaring: 13 år som utvikler, tre år på drift før det.

    Sertifisering: Ingen

    Utdanning: Bachelor i informatikk

    Årsinntekt: 770.000 fastlønn

    Goder: Mobil, fleksitid, sommertid, fri hver jul og et par andre dager i løpet av året.

    43 år, mann. 

     

    Jeg ble ansatt som seniorutvikler i utgangspunktet, men har deretter rykket opp til å bli tech lead med mye mer ansvar, møter osv. Jeg lurer på om jeg bør ta en prat med arbeidsgiver om et lite lønnshopp. Hva mener dere? Jeg vet at jeg kan få mer hvis jeg bytter jobb, men har egentlig ikke lyst til det siden jeg trives godt. Jeg har ikke lyst til å gi ved dørene heller. Råd?

  9. På min arbeidsplass er det flere som har vært borte i andre stillinger for så å komme tilbake igjen etter en tid. Jeg synes ikke det er noe nederlag, men ville kanskje latt det gå noen mnd. Ikke for at andre skal syns det er teit at du går så kjapt tilbake til den gamle jobben, men fordi det tar tid å føle seg "hjemme" på en ny arbeidsplass. For min del tok det vesentlig mye lenger tid enn 3 uker før jeg følte meg komfortabel i min nåværende jobb.

    Ja, du har rett i det, og jeg har ikke tenkt å gjøre noe drastisk før jeg har latt det gå litt mer tid og jeg har kjent litt mer på det. Jeg ville bare lodde stemningen litt i forhold til hva andre måtte tenke rundt dette :)

  10. Heisann,

     

    Jeg startet i en ny jobb for bare tre uker siden, men allerede kjenner jeg at jeg savner den forrige jobben min. Det er absolutt ingenting å utsette på den nye jobben, og jeg har blitt tatt godt i mot, fått bra utstyr osv., men jeg kjenner likevel at jeg har lyst til å si opp og spørre om jeg kan få tilbake den gamle jobben min. Begge jobbene er utviklingsjobber i privat sektor. Den nye jobben gir litt mer kroner i kassa og har kortere arbeidsvei, mens den andre jobben hadde litt andre typer goder i tillegg til mye større fleksibilitet, mer hjemmekontor og andre goder som ikke kan omsettes i penger. 

    Det er også veldig godt miljø der. Grunnen til at jeg sa opp, var litt av faglige grunner og litt pga at jeg begynte å bli rastløs. 

    Jeg har ikke brent noen broer til den gamle jobben min og vi skiltes på gemyttlig vis. Jeg vet derfor at jeg mest sannsynlig kan få tilbake den gamle jobben min ved å ta en telefon.

    Jeg føler meg likevel fryktelig teit som har brukt all denne tiden og energien på intervjuer osv., for deretter bare å ha lyst til å dra tilbake til den gamle. 

    Det jeg derfor lurer på er: hvordan ville dere stilt dere i lignende situasjon, og hvor lenge bør jeg gi den nye jobben før jeg eventuelt sier opp (gitt at jeg får et tilbud fra den gamle)?

×
×
  • Opprett ny...