Gå til innhold

Jan1984

Medlemmer
  • Innlegg

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jan1984

  1. Vil nok si at rustningen hans i sesong 1 var mer historisk korekt, selv om den ikke så helt riktig ut, den ser ut som det er naglet avlange stål biter i vesten, armguards og skuldre. Noe de gjorde i Brigadine armor, som ga veldig god beskyttelse. Denne nye ser mer fantasi ut, og det kan være stål plater inni eller bak læret, men da har du nedsatt bevegelse, har ikke sett noe historisk rustning som ser ut som denne. Og hvis det er bare kokt lær, så var det en billig form for rustning som de helst forsterket med chainmail eller stål biter.

  2. Jeg har et lite snekkerverksted på hytta som jeg tar i bruk i sommermnd, Dette er dog på en koloni så tette naboer er "mine" kunder her

     

    Jeg lager fuglekasser som er pene å se på, typ med mye detaljer, glass etc etc.

     

    Jeg lager som oftest 1 type av hver og legger ut bilde av de.. Også begynner jeg å lage fler ettersom folk bestiller dette.. Ikke største inntekten men omlag 10-15k mnd når jeg holder på.

     

    Ellers lagde jeg noen bord med en slags "bålpanne" i midten. Som jeg solgte for 5k stk og en campingplass i nærheten her så annonsen på finn og bestilte 4 stk.

     

    I år blir det å dreie boller ut av epoxy resin og tresplinter.. Gir en kul effekt og mange liker disse. 

     

     

    Hadde tatt en titt på youtube og sett på inspirasjon. Der jeg får min fra ^^ Også selger det så selger det,, Har hatt flere år med bomsalg og værste var vell 2 første årene solgte jeg nada.. Så hang in there :)

     

    Ikke dumt :)  Jeg var glad i å dreie på videregående, det er vel helt sikkert penger å tjene på det å, så hvis jeg får tak i en brukt men bra dreibenk med dreijern så er det fullt mulig jeg kjøper det å. 

    Jeg har tenkt til å lage forskjellig bord, og hadde jeg hatt verkstedet mitt klart nå, så hadde jeg lagd utemøbler, men vet ikke om jeg får alt klart til å tjene noe på utemøbler i år.  Ellers skal jeg lete etter inspirasjon til diverse pene møbler.

     

    Problemet jeg har for øyeblikket, er å få tak i en tykkelse og planhøvel som er bra og ikke koster enormt, om det er en maskin med begge deler eller om jeg kjøper de seperat, jeg har ikke sett mange kunn planhøvler i norge, og maskinen må ikke være tyngre enn att jeg eller 2 kan bære den ned i en kjeller.  

  3. Hei, skal sette opp snekkerverksted, og må kjøpe inn ganske mye.  Vil gjerne ha tips og hjelp over hva jeg bør kjøpe og hvor jeg kan få det billigst.  Jeg har erfaring fra trearbeid på videregående, men det er over 12år sia.  Ellers er planen att jeg skal lage møbler og selge de fleste av disse, så jeg kan få tjent inn hva jeg investerer i dette, og da putte mer i det, men å få en ekstra inntekt.

     

    Jeg har bestilt meg bordsag, Bosch GTS 10 XC.  Den var å få til 6800kr så slo til.

    Mangler bord, og er på utkikk etter ett brukt, for å holde kostnadene nede, da det vil bli ganske dyrt for alt jeg skal ha.

     

    Lange tvinger til å lime sammen planker til bord, tenker da på sånne lange skinner, ikke vanlig skrutvinger, selv om det er en skrutvinge på sett og vis, men presset ligger rett over skinna, så bordbitene kan hvile oppå skinnene, trenger flere av disse og har ikke funnet det, ser bare en som leier det ut https://leieting.no/listings/140167-lange-tvinger-for-store-plater

     

    Ellers trenger jeg å vanlig tvinger, sikkert en del av de.

     

    Plan og tykkelseshøvel, brukt som ikke er for gammel hadde hvert greit, ellers ny til under 6-8000kr.  Tror jeg må greie meg med en noe liten og smal, kan nok glemme en som tar 60cm+ i bredden, da hadde man kunne høvle hele bord, da 60 er ofte en bredde man går opp til og ikke så mye over fra det jeg husker fra videregående.  Ellers 30cm høvel hadde hvert ønskelig men ser ut som 25cm er mer realistisk til den prisen.  Jeg er ikke noe expert på maskiner og hvilke som er bra, så kom med forslag.

     

    Bør kanskje gå for ei båndsag å, hvis man ikke skal greie seg med stikk sag i første omgang, men ei rimelig båndsag er noe jeg vurderer.

     

    Dreibenk har jeg lyst på, men kan kanskje vente med den til senere.

     

    Overfres og søyleborrmaskin, eller kan jeg sløyfe søyleborrmaskin i første omgang?  Overfres kan å borre/frese ut tapper og hull til tapper, og en drill med en jigg kan borre ut hull til f.eks.. husekr ikke navnet på de, men sånne små pinner til å binde sammen bordbiter.  Ellers vet jeg det er å få egne sager til akkurat det, men det blir veldig mye man skal ha da..  Vurderer å sag til sånne kjeks.

     

    plansliper, greier jeg meg med 1 eller bør jeg å ha båndsliper?

     

    slipemaskin til å holde redskapen kvast.

     

    Kvalitets huggjern, ikke det dyreste man finner, men noe som holder i åresvis, og holder eggen kvass ei god stund.

     

    høvel eller 2.

     

    håndsag, de japanske ser bra ut, vil å kanskje ta i bruk noen enkle teknikker fra japansk trearbeid.

     

    avsug eller en støvsuger.

     

    Jeg har en grei 18v drill med bits og borrer.  Jeg har å kapp og gjærsag.  snekkerkasse med vater skrutrekkere og diverse samt ett par kraftig slagdriller.

     

    Vinkel trenger jeg, men hva mer bør jeg kjøpe?

     

     

    Spørsmålet er kanskje hva skal jeg lage?  Jeg skal lage møbler som det ikke er vanskelig å selge og tjene penger på, samt att de ikke er de mest kompliserte å lage i første omgang, i usa så jeg en som tjente penger på å lage farmers table's, han solgte rundt 3 av disse i mnd.  Så salong bord er absolutt noe å vurdere, men jeg vil å ha tips hva som er lurt å lage.  Det er ikke sånn att dette er kunn for å tjene penger, jeg har interesse for trearbeid, og kommer til å lage mye forskjellig utfra hva jeg har lyst til å lage, og hva en trenger i eget hus, men jeg trenger penger til å dekke utgifter.  Så hva kan være lurt å lage som vil selge bra? for en som har noe erfaring, men å mangler nok mye.

  4. Total war, å er det dere tenker med egentlig? det virker mer som dere har gått vekk fra å ville skape noe virkelig bra som dere bryr dere sterkt om, til å bli ett stort selskap som ser på hvor mye penger kan vi tjene. Att det skal være enkelt nok til å tiltrekkes flest mulig nye folk, men samtidig ignorere fanbasen, som gang på gang, har gitt klare utrykk for att Rome 1, og Medieval 2, var de beste spilla. Med å konstant gjøre spillet enklere, og fjernet mekanismer, har de gjort spillet kjedelig. Jeg har spilt Thrones of Britannia i bare 13 timer, og alt nå, lurer jeg på om jeg gidder å spille det mer, føler sterkt att jeg trenger flere modder for å gjøre det intresankt. Mens de gamle spilla, med modder har jeg mange hundrevis av timer, hvis ikke noen tusen.

     

    Så skal jeg trekke fram ett spill som Europa Universalis IV, ett spill som har hvert ute siden 2013, det har hele tiden blitt lagt til mer og mer innhold, med flere og flere mekanismer som gjør att jeg fortsatt spiller det, jeg bynte riktignok ikke med det så tidlig som i 2013, men jeg har over 2400 timer i det.

     

    Skjerp dere, gå tilbake i medieval 2's røtter, med de mekanismene som var der, og utvid på det, gi oss mer og mer mekanismer. Utvid byggning muligheter drastisk, diplomati sammenlignet med Eu4 er en vits. Handel eksisterer ikke i thrones of britania, det er auto, sånn att du skal slippe å ordne med det... hva er morro med det? Eu4 att, handel kan påvirke økonomien din drastisk, og har hvert vitalt gjennom hele siviliserte verdenshistorien, ikke bare for penger, men ressurser, som var vitalt for å faktisk kunne være på teknologisk lik linje.

     

    Å hvis de er bekymret for att det skal bli for komplisert for nye folk, så kan de heller innføre auto mekanisme som Medieval 2 faktisk hadde, vil du ikke ta deg av alt, ja så sett på auto og Ai'en vil ta seg av bygging og public order for deg.

     

    Hadde jeg kunne bestilt ett total war spill etter mitt ønske, så hadde jeg innført mange av de mekanismene som er i eu4, uten å måtte ta det til verdenskala som eu4 er. Fått inn att alle traits og ancillary som var i Medieval 2, som generaler fikk utfra hva de faktisk gjorde, om det var å vinne slag, og om de oppførte seg chivalrous eller sadistiske slaktere, til å ta seg av byer som guvernør og hvordan de styrte det utfra mengder skatter de trekte inn og hvor glad lokal befolkningen var med de, og alle random traits fra om de var stygge eller pene og att det faktisk ville påvirke populæritet og fruktbarhet i form av hvor ivrig gubben eller kjæringa var på partnern sin :p

     

    Jeg vil ha Manpower, hvor mye menn jeg kan trekke inn i hærene mine, inndelt i klasser, fra den laveste til rikeste, og da hvor mye jeg har av hver, rike vil gi meg bedre utsyrte soldater, da de har råd til det beste utstyret, mellomklasse vil jeg å kunne trekke forholdsvis bra utstyrte soldater, mens lavere klasser blir da de som møter opp med det billigste utstyret.

    Økonomien i landet, vil da påvirke hvor stor andel hver av disse klassene er, så kjører du økonomien i grunn, eller krever høye skatter over lengre tid, forvent å kunne rekrutere ferre gode soldater, da rike og mellomklasse vil synke, mens lavere øker.

     

    Og jeg vil ha direkte konsekvens for hvor mye arbeidskraft jeg vil miste om jeg skulle miste mange tusen menn i slag, som nå ikke kan gå tilbake til avlingene sine og yrkene sine, og dermed gi mindre mat og penger. Valg om jeg vil tillate mye innvandring, noe som kan erstatte tapene mine når det gjelder arbeidskraft, men vil da selvsakt påvirke public order, eller så er innføring av slaver å en måte, de vil jeg da tjene enda mere på, men går det over styr kan jeg dra på meg ett kraftig opprør, ala Spartacus.

     

    Religion og kultur burde begge innføres for fullt, positive og negative sider av det og utfordringene med det, mulighet til å akseptere religioner, bytte religion og sette 1 religion som statsreligion for så å få alle som ikke tror på den til å bli opprørske.

     

    Leiesoldater burde være med i alle total war spill, og kanskje til og med muligheten til å leie ut egne soldater. Leie soldater vil å kunne spice opp hærer, da du kan å leie inn soldater fra andre land med helt andre typer soldater. Perserne brukte greske hopliter, Grekerne og romerne brukte elefanter, horse archers og mye annet i hærene sine, Napoleon brukte Mamlukker, og Polske elite cavaleri, Chartago var avhengig av dem. Leiesoldater har alltid hvert en vesentlig del av krig, og kan være det ekstra du trenger for å vinne kriger, vil derfor ha inn ett bra og variert system for å rekrutere leiesoldater.

     

    Mer kontroll over handel og skatter.

     

    Ett bedre politisk system, med karakter utvikling, faktisk bry deg om og følge karakterer og familie mens de klatrer det politiske og militære eller administrerende stigen.

     

    Bygging, hvorfor ikke ha muligheten til å bygge store byer?. Å bli restrikte av antall bygninger er helt ulogisk, så lenge du har penger, matrialer og befolkning, så burde en by kunne vokse, på den måten kan å en by bli mektig uten å måtte erobre store områder, Selve byen Roma og Chartago var jo digre byer med en stor befolkning, pga handel og bra jordbruk til å støtte en voksende befolkning, Roma måtte jo etterhvert importere Korn fordi den vokste så stor i befolkning, men å arial og alle mulig bygninger, som templer, palasser, skoler, ofentlig bad, kloak og effektiv vannsystem, teater arenaer statuer og forum, villaer og mye annet. Jeg ville ha mulighet til å kunne bygge underverk. Hvor bra en by vokser og trives vil da påvirke guvernøren som styrer byen, og han vil få traits utfra hva som ble bygget, skattehåndtering, festivaler, og bygging av templer eller kirker, håndtering av ulykker og katastrofer, samt spådommer. Størelse på Garrison og bygging av forsvar, Har du en by som ligger tett ved grensa til en potensial fiende, så ville det ikke være dumt å bruke mer av skattene fra den byen til ett større og bedre forsvar.

    Jeg vil å kunne se hele byen og alle bygningene samt folk som går rundt og driver med sitt, tenker da mest inne i slag, men å kunne se byen vokse på kartet etterhvert som bymuren ble utvidet og store bygg dukke opp.

    Areal på by muren må da kunne økes ettersom den vokser, og du ville kunne bygge bedre murer, og dobbel mur f.eks, med indre forsvar.

     

    Siege, stor skala som det igrunn er nå i thrones of britania, men jeg vil ha mulighet til å velge og bygge ut ett bedre forsvar, og få flere forskjellige bymurer, og festninger samt ordentlig fort. Romerne befestet jo hele Rhin grensen og hadrians mur, hvorfor ikke selv ha muligheten til å kunne gjøre det? Det skal selvsagt koste en del penger å gjøre noe sånt, så man må ha nok midler til det, men hvis man å kan styre størelse på garrison, så ville man kunne styre hvor dyrt det ble å bemanne det.

     

    Nå ble det en ganske lang post, og det er mer en kunne gå innpå, men hvis jeg fikk det meste av dette i ett total war spill, så ville det få meg hektet og det ville vært null problem å brukt hundrevis av timer i det.

  5. Det er lang tradisjon for å tilskrive enkelte slag altfor stor betydning, spesielt hvis man har kunnet knytte dem til en nasjonal mytologi. Slaget i Teutoborgerskogen var en katastrofe, men romerne tapte ofte slag mot fiendene sine for så å lære av feilene sine, komme tilbake og vinne. Like etter fadesen i Teutoborgerskogen var romerne tilbake, slo germanerne i en rekke trefninger og sendte raid inn i Germania, men uten at det resulterte i en kolonisering slik som i Gallia. Hvorfor? En forklaring som har vært foreslått er at romersk sivilisasjon var basert rundt byer og i alle andre områder de innvaderte så kunne de ta kontrollene ved å erobre byene, men i Germania fantes ikke byer og bosetningen var spredt utover et ulendt terreng uten infrastruktur.

     

    Keiser Aurelius var i ferd med å erobre Germania, han døde, og sønnen Commodus ga F i germania, han ville heller leke Herkules i arenaen. 

  6. Vil dere si at Julius bidro til Romerrikets fall, og hvordan? 

    Og hva var egentlig den viktigste grunnen til at Roma gikk under? har lurt ganske lenge på dette

    Selv om Romerriket kunne være mer militært effektivt under en sterk Keiser, så var det så mange dårlige keisere som bidro til borgerkrig og maktsyke generaler att det ble virkelig ustabile tider.  Republikken var mye mer stabil, men om Julius Caesar ikke hadde erklært seg diktator på livstid og så August keiser, så hadde nok noen andre gjort det. 

     

    Problemet lå i att, en hver consul fikk såpass stor militærmakt, at han kunne gjøre seg til enehersker, og etter Marius inndro den laveste klassen inn i Legionene som kanskje ikke følte den sterkeste lojalitet til Republikken, så kunne en inspirerende General og ikke minst en som betalte legionærene sine godt, gjøre dem mer lojale til seg selv enn Republikken.

     

    Det er 3 viktige grunner til att vest romerriket gikk under.

     

    nr 1.  Første har jeg alt beskrevet over, att enhver general som fikk nok makt og mange nok Legioner under seg, kunne gjøre seg til Enehersker, dette skapte mange borgerkriger og ti tusenvis av liv gikk tapt under alle borgerkrigene og jakten på keisertronen.  Dette selvsakt svekket vest romerriket.

     

    nr 2.  Keiser Hadrian, han gjorde en stor forandring, han mente att Romerriket ikke burde ekspandere mer, men heller mure igjen og bli defensive.  Dette forandre på hva Roma var, Roma var Legionærene, de som hadde bygd riket.  Å bli Legionær var det stolthelt i, du kom triumferende hjem etter endt erobring til stor jubel av folket som hadde ivrig fulgt med på nyhetene hjemme.  Og du kunne skaffe deg rikdom gjennom plynder, å du ble lovet land etter endt karriere, men jakten på plynder og stabil lønn, og eventyr dro nok mange fra den lave klassen inn i Legionene.

    Når Hadrian stoppet å utvide riket, så forsvandt muligheten for plynder, og livet ditt ble å vakte ett grensefort eller ett fort lenger bak som skulle komme til unnsetning av grensefortene.  

    Dette gjorde att mange ville rett og slett ikke inn i hærene.  Romas stolthet som var Legionene var blitt snudd på hode.

     

    nr 3.  Masseinnvandring, store folkegrupper ville inn, for å slippe unna finder som Hunn'erne.   Noen ble sluppet inn, og de ble grovt behandlet av korrupte og penge sluke romere, som skapte en rasende befolkning som tok til våpen etter nok misshandling.  Andre sloss seg inn og plyndret der de kom.  Tidligere under Republikkens dager hadde de stoppet store folkevandringer med militærmakt, men nå var hærene svekket, pga punk 1 og 2.

     

    Det er nok å andre ting som bidro, som stor korupsjon, mangel på nasjonal følelse fra tidligere erobret folk som nå var en del av riket og sloss i hærene, det ble mer og mer ikke romere i hærene.  Å sloss for en dårlig keiser, var vel heller ikke like stort som det hadde hvert for romere å sloss for republikken sin.  Vil å nevne Kristendommen som bidro til mye uro, da alle andre tidligere religioner hadde ikke noe problem med å eksistere sammen, så var kristendommen ett direkte angrep på alle andre guder og religioner, og på den tiden kom du ikke inn i himmelriket med mindre du døde en martyr død, så mange dypt troende aktivt prøvde å bli martyrer, men romerske dommere ville ikke korsfeste deg uten grunn, så en kan jo tenke seg att disse ikke akkurat bidro til ett stabilt samfunn.  Det ble senere gjort om så alle døpte kom inn i himmelriket, da kirken hadde fått etablert seg som statsreligionen.

     

    Det kan vel å være andre ting, men jeg mener disse er de viktigste grunnen til att vest romerriket gikk under.  Øst Romerriket varte i nesten 1000 år til.

  7.  

     

    Desverre er det ikke så mye av det, reviews med solid faglig grunnlag er det skremmende få av i audio-bransjen.

     

    AtW

    Det er synd.  Jeg har sett mye på ZReviews, og litt metal571, jeg vet ikke hva de har av faglig grunnlag, men virker som de har god peiling.

     

    Z reviews er jo interessant å se på i småe doser, men det er så forbasket mye babbel på han. Mer underholdning enn god omtale.

     

    Hehe, ja litt kan det vel bli, men jeg har ikke så mye imot det, og som du sier så er det underholdende å :)

  8. Folk som har et bredt erfaringsgrunnlag med fysisk utstyr har gjerne greie referanser til å mene noe om utstyr. Når du da i tillegg vet sånn høvelig hvordan smaken deres er kan gjerne et grunnlag til å si noe om hva som kommer til å passe deg av utstyr. Det er vanskeligere å gjøre store feilvalg med slike referanser. Ja, det er en god del synsing innen audio og svorne fan av diverse utstyr som folk er villig til å forsvare rimelig fanatisk, men det er bare sånn det er. ZReviews har et bredt grunnlag og verdifulle sammenligninger. En annen kar med greie referanser er Tyll Hertsens som driver Inner Fidelity. Riktig nok en industriansatt mann, men likevel uavhengig nok i framstillingen til at det ikke er ren merke-markedsføring men rimelig godt forankret i egenskapene til produktene.

    Ja, Zreviews ser ikke ut til å mangle på¨erfaring, med alt han reviewer.  Når det kommer til smaken hans, så har jeg fått prøvd 2-3 headphones som han har reviews av, å jeg kan ikke si jeg er uenig i meningene hans.  Han foretrekker HD600, jeg venter på å få prøvd HD650 og samenligne de 2, det jeg vil si om HD600 er att de har den beste vokal lyden jeg har hørt, og da plugget i Schiit Jotunheim, storfornøyd med Jotunheim foresten, jeg får rett og slett fantastisk bra lyd nå.  Ett annet headset jeg kjøpte meg, tiltenkt gaming og låter der en del bass er å foretrekke, Fidelio X2, 897kr for veldig bra headphones som koste nesten 2800kr når de kom hvis jeg ikke tar feil, var for bra til å ikke plukke opp når det var bare 30min kjøring unna, de blir vel ratt ikke å få tak i snart heller i norge, annet enn brukt, så jeg slo til mens jeg hadde sjansen.

     

    Jeg skal sjekke han ut, takker for tipset :) 

  9. Ok, da blir det nok HD600 eller HD650, Jeg skal teste de ut og finne ut hvilke jeg liker best.  Har å bestilt Schiit Jotunheim, jeg vurderte rørforsterker, men etter att jeg fant ut att de blir skikkelig varme, og jeg har ei datter på 2 år som klår på alt, så vart rørforsterker utelukket.  Håper nå jeg ikke har tatt i for mye forhold til det jeg får.  Jeg kunne f.eks kjøpt Fidelio X2 til 900kr og kjøpt modi2/magni2 brukt til 1600kr, har ikke hørt Fidelio X2 men hører mye skryt om de.  Tenker nå att dette er en investering, att jeg kommer ikke til å oppgradere, mulig jeg kjøper meg ett til headsett med tida som gjør ting litt annerledes, men kommer ikke til å oppgradere DAC/Forsterker, hvis jeg hadde kjøpt modi/magni stack, så hadde jeg kanskje ville oppgradert med tiden, så da dropper jeg å bruke penger på de og går rett for Jotunheim, det svir litt i lommeboka nå, men jeg kan spare det innatt over tid.  Så håper jeg blir skikkelig fornøyd med hva jeg får :) 

     

    Er ikke sikkert jeg er ferdig med tråden her enda, men jeg vil takke for all hjelp og alle svar :)  Jeg kan skrive hva jeg synes om Jotunheim med usb dac når jeg har fått testet den, ellers er det folk med mye mer peiling enn meg der ute som har gjort reviews :)

  10. Tar på øra? Med mindre du har Dumbo sine ører skal ikke disse skvise ørene sammen. Hvis øreklokkene er for stramme kan du strekke de ut litt og litt.

    Øretelefona er noe av det mest komfortable jeg har hatt på øra/hode.  Det er lyden jeg prater om, som Tacanacy skriver, så er de for mid-forward, og for min hørsel så blir det slitsomt i lengden.  Veldig synd, for jeg var veldig fornøyd med de ellers.

  11. Hva mener du med at de tar på øra? Siden du nevnte volum, så antar jeg at du ikke mente fysisk. Jeg har brukt dem så vidt en uke og synes de er for mid-forward: bass og treble er dyttet tilbake. Det er litt slitsomt.

    Jeg mener akkurat det du beskriver der.  De blir slitsomme i lengden, å derfor skal de returneres.  Øretelefona i seg selv er kjempekomfortable.

  12.  

     

    Sennheiser HD 650 (eller 6XX, Massdrop sin versjon av denne, med litt designendringer og kortere kabel) fås kjøpt hos Massdrop nå for 200 dollar pluss frakt. Lang leveringstid, though.

    6XX har akkurat samme lyd? Jeg regne på 200kr i frakt, mulig det er for lite, men med toll så er det 1000kr å spare, det som virkelig sug er att en må vente til langt utti mars 2018, så det tror jeg ikke har tolmodighet nok til. Ellers takk for tipset :)

    Ja, lyden skal være akkurat den samme, kun design som skiller disse (annen farge på plasten) og kortere kabel (med 3,5 mm Jack istedenfor 6,3 mm som 650 har).

     

    Ok, er de ikke å få tak i norge? og hva er såfall prisen?

  13. Jonny sitt tips er bra hvis du tåler litt ventetid, ellers kan bare guffe opp med EQ med HD600 så blir dem nok temmelig lik HD650 da du har samme lydegenskapene selv om frekvensresponsen er mer flat. HD650 pleier også å bli solgt til rundt 2800 kr. Temmelig stort prishopp nå nettopp (desember syndomet?). Jotunheim er et knallprodukt hvis du kjøper med DAC-kort.

     

    Det koster gjerne litt med godt utstyr. Fordelelen med en god rigg er at den varer i årevis om du tar vare på den.

      

    Hvis du er keen på å spare penger;

    Jeg bruker PC-versjonen av denne og er storfonøyd, så du trenger ikke et svært beist for å få godlyd hvis du er på budsjett.

    Sabre 9018 var før forbeholdt svindyrt referanseutstyr innen audio-markedet. Det at du får dette i en liten nøytral USB-klump til den prisen det selges for er egentlig ganske utrolig.

     

    Edit: Det er en grunn til at denne finnes i to ulike versjoner. PC-versjonen er ikke direkte kompatiblel med de fleste Android-dingsene. Når jeg testet dette kom det bare forvrengt ugjennkjennelig lyd ut, så om du vil ha en dings du kan kombinere til begge formålene er det nok lurt å gå for Android-versjonen og et adapter

    Ja, det er en mulighet.  2800 var bedre pris ja, synd jeg ikke tenkte på de når det var black friday(vet ikke om de var på salg men)  Ja jeg såg review av Jotunheim, fikk veldig skryt.  Så det frister.  Ja det koster, å jeg lik å kjøpe no ordentlig, så lenge jeg har penger til det da, ellers venter jeg ofte.  Men kan godt hende jeg blir veldig fornøyd med modi/magni, eller en billigere dac som du linke, det var hvertfall fin pris, jeg må uansett ha en forsterker da.

  14. Sennheiser HD 650 (eller 6XX, Massdrop sin versjon av denne, med litt designendringer og kortere kabel) fås kjøpt hos Massdrop nå for 200 dollar pluss frakt. Lang leveringstid, though.

    6XX har akkurat samme lyd?  Jeg regne på 200kr i frakt, mulig det er for lite, men med toll så er det 1000kr å spare, det som virkelig sug er att en må vente til langt utti mars 2018, så det tror jeg ikke har tolmodighet nok til.  Ellers takk for tipset :)

  15. HD600/HD650 var vel etter det jeg har forstått brukt veldig mye under utviklingen av dem så det er en god match. HD600 er litt flat i lydbildet uten at det er veldig sjenerende. HD650 er litt mer mer moderne og lyttevennlig for konsumentbruk. Her ser du de justeringene jeg foretrekker på HD650. Som du ser er det endel mer dypbass, mindre mellomtone og mer diskant. Dette synes jeg drar ut mer detaljer og gjør lyden generelt mer interessant og engasjerende.

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=916301&page=461&do=findComment&comment=22933093

    Ja da er det jo mitt i blinken :)  Jeg så HD600 til 2500kr nye, så jeg har sikret meg de, var bare 1 igjen, men er ikke sendt enda, så jeg kan cancle order, eller returnere senere da, men HD650 billigste jeg ser er 3333kr  Er de å få billigere noen stand?  Blir en del penger, i og med att jeg skal ha dac og forsterker å.  Recivern min, drar 50 ohm, men jeg tror ikke den drar 300 ohm etter det jeg så i spesifikasjoner.  Ut av ren nysjerighet, har du prøvd Jotunheim? der fårn med dac for en tusenlapp til.  Men må riktig nok ut med 6tusen da, ikke noen sum jeg har lyst til å bruke, men sammtidig så lurer jeg på om det kan være en innvestering, er den værdt penga forhold til magni 3?  Jeg kan jo leve på lettkokt havregrøt 1mnd :p hehe.

  16. Rør brukes gjerne fordi de har en sjarmerende vreg på lyden som mange synes høres behagelig ut. Blir litt det samme som folk som vil ha vinyl som knitrer. Det finnes rørutstyr med temmelig gode spesifikasjoner, men dette koster flesk. For en som bare vil ha nøyaktig lyd er solidstate  som er så å si alt annet i markedet mer teknisk riktig lyd til en bedre pris/ytelse.

    Ja, kunne vøri artig å prøvd, men mer safe å gå for vanlig forsterker.  Jeg har funnet ut att jeg skal returnere Sennheiser HD599, jeg syns de blir litt slitsome i lengden å høre på, jeg har ikke visst helt hvorfor, da jeg ikke er expert på dette, men hørte en reviewer som sa akkurat det samma, så da skal jeg prøve ett annet headphones.  Tenker litt på å prøve sennheiser hd600, da må jeg såfall ha noe som drar 300ohm, er modi 2/magni 2 eller 3 fortsatt å annbefale med hd600? 

  17.  

     

    Det er en god kombo til HD599. De to hertingene som har designet disse er svært dyktige på å designe godlyd for en fornuftig pris. Specen på disse overgår greit det HD599 kan levere.

    Kan jo å angre kjøpet om jeg ikke blir imponert, så er kanskje ikke så dumt å prøve de, men å syns du om det jeg fant på finn?  Sennheiser HD700+valhalla 2 og Hegel super, Dac'en vil jeg tro blir i spinkleste laget, rørforsterkeren er jeg nysjerrig på, nå har jeg ikke hørt på rørforsterker før, så det er kanskje litt riski, jeg tror det skal være fint til f.eks klassisk musikk, og det er noe som er nydelig å høre på med ordentlig utstyr.  Ellers skal det brukes til all type musikk og ikke minst gaming da.

     

     

    Rørforsterkere gir i beste fall like god lyd for en høyere pris, som regel dårligere og dyrere.

     

    AtW

     

    Ok, Valhalla 2 får bra review, det er entry lvl rørforsterker uten billig lyd fra røra.

  18. Vet desverre ikke nok om Valhalla / Hegel til å til å hjelpe deg.

    Bruker selv modi2 / magni2U (Nå selges jo Magni 3) på et par Mad Dog til PCen med APO EQ og jeg er superfornøyd.

    Testet et par andre hodetelefoner også men ingen Sennheisere enda.

     

    Kan også være verdt å spørre litt trundt i denne tråden.

    Mye folk med peiling her:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=916301

    Høres bra ut, kan nok hende jeg ender opp med samma eller lignende :)

     

    Jeg skal ta en kikk på der, takk for tipset :)

  19.  

    Jeg ser foresten Sennheiser HD700 + Valhalla 2 + Hegel super, på finn til 5000kr  Det er ikke for sent for meg å angre kjøpet på Sennheiser HD599 og lykortet og heller kjøpe det, eneste er Hegel super virkelig bra nok DAC?

    Personlig er jeg ikke spesielt glad i lyden på HD700, men den har sin fanbase. Har ikke testet Hegel SUPER selv men den får grei kritikk. Samme med Valhalla 2. Du kan jo justere ting med EQ for å få den lydsignaturen du liker, men for enkelhets skyld er det smart å legge seg rimelig tett opp til den lyden du foretrekker uten at du trenger å mokle så mye med justeringer som gjerne spiser batteri og potensielt forringer lydkvaliteten om du er på farten.

     

    Nå bruker jeg primært Fidelio X1 (X2HR selges nå) som jeg synes er et svært godt kompromiss på pris/kvaitet. Disse har en livlig lyd uten at de er skarpe. Velartikulerte om enn litt ubalanserte frekvensmessig.

     

    Jeg har ikke prøvd HD700 så jeg vet ikke hva jeg synes om de, vet bare att de skal være veldig bra.  Hegel super kan vara bra når man er på farta ja, men jeg ser primert etter utstyr for hjemmebruk.

     

    Skal være bra de ja.  Jeg vet ikke åssen de er for gaming?  Derfor jeg bestilte Sennheiser HD599 og tester ut Audio technica ATH-AD700x, men musikk har å like mye å si.  Tror jeg ender opp med Sennheiser HD599 og lever tilbake 700x selv om jeg synes de er veldig fine til gaming. 

  20. Det er en god kombo til HD599. De to hertingene som har designet disse er svært dyktige på å designe godlyd for en fornuftig pris. Specen på disse overgår greit det HD599 kan levere.

    Kan jo å angre kjøpet om jeg ikke blir imponert, så er kanskje ikke så dumt å prøve de, men å syns du om det jeg fant på finn?  Sennheiser HD700+valhalla 2 og Hegel super, Dac'en vil jeg tro blir i spinkleste laget, rørforsterkeren er jeg nysjerrig på, nå har jeg ikke hørt på rørforsterker før, så det er kanskje litt riski, jeg tror det skal være fint til f.eks klassisk musikk, og det er noe som er nydelig å høre på med ordentlig utstyr.  Ellers skal det brukes til all type musikk og ikke minst gaming da.

  21. Som regel får du bedre bevarte detaljer, lineær frekvensrespons uten store utslag i volum. Brukbart buffer som tillater greit volum uten klipping, stram bassrespons p.g.a lav dempefaktor grunnet lavohmig utganstrinn og generelt en god ratio på signal til støy. De fleste løsningene spiller høyere og driver tungdrevne hodetelefoner bedre.

    Å da anbefaler du modi 2 og magni 2?  Eller ville du gått for noe bedre og kanskje brukt for å få råd til det?

     

    Jeg ser foresten Sennheiser HD700 + Valhalla 2 + Hegel super, på finn til 5000kr  Det er ikke for sent for meg å angre kjøpet på Sennheiser HD599 og lykortet og heller kjøpe det, eneste er Hegel super virkelig bra nok DAC?

  22.  

    Jeg vet ikke hvor mye påkostet det er på RX-v1900, detti var en veldig bra reciver når den kom, som jeg brukte til svs høytalere, og det er en stor tung kasse på 17kilo, noe som får meg til å lure om de små modi/magni klarer å gi like god lyd.  Hadde jeg hatt de her kunne jeg ha sammenlignet.  Jeg fikk hvertfall en wow opplevelse når jeg plugge i headsettet i recivern sammen med en 4kspiller og spilte cd.  Når det er sagt, så var det sammenlignet med ett Xonar U5 lydkort, som skal leveres tilbake.

    Da får du vel neppe så mye lydmessig ut av å bytte. Det jeg vet om av Xonar-modeller holder alle en høy kvalitet.

     

    Det er ikke Xonar essence, men ett 7-800kr eksternt lydkort.  Det er stor forskjell fra å høre på den tilkoblet reciver, forhold til en cdspiller tilkoblet reciver.  Lurerpå om en Hegel HD10 eller HD11 hadde hvert ett lurt kjøp brukt, men da er det kanskje recivern som blir for dårlig.. vet ikke..

×
×
  • Opprett ny...