Gå til innhold

masterboy

Medlemmer
  • Innlegg

    709
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av masterboy

  1. Finnes vel flere utgaver av disse, er vel litt forskjellig hvordan de skal kobles. De fleste jallautgavene kobles inn på railtrykkføleren. Denne påvirker signalet så styreenheten tror dieseltrykket er for lavt og kjører på med mer trykk og da får den mere diesel. Det er langt i fra optimalt og ender opp svart røyk og til slutt vil du sote igjen det meste.

     

    Når man får beskjed om at noe ikke finnes, er det ofte fordi det ikke finnes på lageret til den du snakker med.

     

    Får lagt inn ny map hos SKN

    http://www.skn-tuning.de/en/kategorie780.html

     

    Det er riktig at man skal være velge "powerbox" med et kritisk øye! Dog, så kar jeg hørt mye bra om kcr.se uten at jeg selv har prøvd noe derfra.

  2. Jeg tror at bedrifter er flinkere til å holde igjen på kostnader enn tidligere, og ønsker å ha konkrete tall på lønnsomheten av å gjøre store utskiftinger. Her i Norge er i allefall det en klar trend. Om man ikke klarer å gi dette, så blir det også vanskelig å argumentere for oppgraderinger.

     

    Hva gjelder programvare så er fremdeles XP benkers, og sikrer at ting virker som det skal. Win7 er et alternativ, men kun om en må bytte på grunn av maskinvaresvikt.

     

    Terminalserver trenden har også blomstret, og da er jo et av argumentene at kravene til klientene er små, og XP fungerer fint. Terminal eliminert jo også mye av problematikken med vedlikehold og maskiner kan erstattes først når maskinvaren feiler.

     

    Når det gjelder HP, så er jeg ikke imponert over kvaliteten på desktop produktene de siste årene. Sikkert veldig subjektivt fra min side, men opplever kvaliteten som underlegen i forhold til de viktigste konkurentene, og systemer som er satt sammen av løse komponenter lokalt.

  3. All tuning av elektronisk innsprøytning, være seg bensin eller diesel er best å ta på dynamometer slik at en kan forske seg fram til akkurat de verdiene som er helt optimal for den aktuelle bilen. Har man f.eks. oppgradert eksos, turbo, injektorer osv. er dette helt nødvendig for å hente ut alt potensialet. Dette er mer kostbart enn en boks som bare kobles på ledningsnettet i motoren eller en standard tuningfil (modellspesifikk selvsagt) som lastes inn via diagnosekontakten.

     

    Tenk på det litt som å få sydd en dress, der skredderen måler opp så den sitter helt perfekt, kontra å kjøpe noe på HM som er sydd etter en standard mal på en stor fabrikk i Bangladesj.

     

    Dreiemoment er motorens evne til å øke turtallet, effekten er kraften på et spesifikt konstant turtall.

     

    Når det gjelder en 2001 Carisma diesel med 200.000 på telleren, så kan det være vel så mye å hente på å få tatt en service på injektorene. Disse blir slitt, og det som skjer er at de ikke lengre lager en fin tåke av dieselen, men en rett stråle. Da går forbruket opp og effekten ned, dette skjer gradvis, og det er derfor ikke så lett å oppdage. Videre bør en undersøke om turboen er i form, og at slangene derfra og inn i motoren ikke lekker. Hvis noe av dette ikke er i orden vil chippingen være penger ut vinduet.

  4. Krav:

     

    -Må være nyere enn 92 modell

    -Må ha over 200HK

    -Godkjennt på veien

     

    Noen som har noen tips her?

     

    Så langt har jeg sjekket ut en Mazda RX-8 med ca 240 HK til rundt 200k, og et par BMW M3 med 286 HK til rundt 150-200k

     

    Hva kan abbfeales som en morsom sportsbil til denne prisen?

     

    Du kan jo få det mye rart til denne prisen/årsmodell, så det hadde vært greit å ha noen flere føringer. F.eks. Euro, US, JDM etc... Skal bilen være original eller modifisert?

     

    Kan på generelt grunnlag ikke anbefale noe med større modifiseringer, feks. turbokonvertering. Det blir somregel mer skruing enn kjøring, og det er ikke noe for meg i alle fall! (helt sikkert noen som er kraftig uenig).

     

    Personlig hadde jeg prøvd å finne en så fin som mulig Boxster, RX-8, eller en S2000.

     

    Om du i det hele tatt vurderer US, så finnes det vel mustanger og firebirder innen pris/årsmodell/effekt.

     

    En M3 er benkers om du finner en fin original bil med papirer til riktig pris, men det tynnes raskt i rekkene her!

  5. Jeg og min far har kjøpt en bil fra tyskland for noen år siden,alt gikk ganske greit untatt at vi fikk feil skilter på bilen da vi overtok bilen i tyskland,i stdet for røde skilt vi fikk gule skilt som betyr at bilen kan ikke forlate Tyskland,men likevel vi hadde flaks og kom oss til Norge.

    Det viktigste ved kjøp av bil fra Tyskland er at du kan tysk eller kjenner noen som kan tysk i tilfelle selger kan ikke engelsk,for det andre kjøp bilen bare fra forhandlere og ikke fra private personer for det er stor sansynlighet å bli lurt.

    Også det kan være pluss at selger av bilen er etnisk tysker og ikke tyrker(mange tyrkere i Tyskland) da er mindre sansynlighet å få bilen med feil km. stand.

     

    Kjøp Merc hos Mercedes, BMW hos BMW osv. Finn bilen på forhandlernes bruktbase. Få tak i noen som snakker tysk, bilselgerne er hyggelige men kan ofte lite engelsk. Kjøp nyere bruktbiler med garanti og momsrefusjon. De gule prøveskiltene må byttes med norske klistrelapper i Danmark, eller man må skaffe seg røde skilter (begge deler funker). Forhåndsbetal tysk 19% mva som dep. og få egen faktura, slik at du slipper å betale norsk mva oppå den tyske for så å måtte søke refundert mellomlegget etterpå (går j... treigt å få penger ut av den avgiftskåte staten vår).

     

    Dersom det er et firma som tar inn bilen, (hvis du er næringsdrivende) må du hyre et spedisjonsfirma. Det koster kr. 1500-2000,-. Mange som skal ha bilen i næring som går på en smell der.

     

    Husk å stoppe ved tollstasjon å få bilen "eksportert" fra EU slik at tysk mva refunderes. Somregel ved at en strekkode på dokumentasjonen forhandleren har laget til deg scannes og dok stemples. Dette tar 30 sec.

     

    Sjekk nøye CO2en og dokumentasjonen. Den utgjør betydelige summer på avgiften.

     

    Kjøper en hos en stor forhandler som har erfaring med eksport. Gå gjerne sammen flere og kjøp mange biler samtidig av handleren og prut litt. F.eks. to 1 år gamle e-klasser å få en lyseblå A klasse med sveivevinduer på kjøpet. Det er mulig men funker ikke hver gang. Felger, deler og tilbehør er betydelig billigere enn hos norske handlere, så bare å fylle bagasjerommet.

     

    Det er mest å spare på 1 år gamle biler som ny i Norge koster minst kr. 500.000,- fra forhandler. Biler rundt en mill sparer en opptil ca 20% på i forhold til tilsvarende nyere bruktbil i Norge. Dyre modeller som er på vei ut til fordel for ny modell er ofte svært gunstige. Dette er dessuten de beste bilene.

     

    Noen importerer Polo også, men her er maginene mye mindre, og proffe bruktimportører oppnår bedre maginer pga volum. Man kan derfor ofte få samme pris hos en bruktimportør her i Norge.

     

    Unngå Svinesund (lang kø og dårlig service), og vurder om du skal sette bort jobben til autolink e.l.

  6. Nåja...

     

    Japanerne har bommet stygt før...

     

    Det er et lite marked hvor produsentene måler krefter med det ypperste de har å tilby!

     

    Jeg har vanskeligheter med å forstå hvordan noen kan tørre å ta en slik avgjørelse i dette markedet. Blir man upopulær her, får det store konsekvenser! BTX ble bebudet, men skjedde det i dette markedet? Å ja, vi så noen kabinetter som kunne takle BTX men lite annet.

     

    Husk at folk kjøper billig laptop med i3/pentium/celeron/atom fordi intel fortiden vinner tester hvor en kun ser på ytelse på de nyeste desktopmodellene. "Intel er best ingen protest" tenker folk!

     

    Sluttbrukerne styrer og jeg tror nok de lærde vil plukke opp dette før man forstyrrer et lite men ufattelig viktig marked.

     

  7. Det verste av alt er at man må betale lisens på TV'er uten digital tuner selv om det analoge bakkenettet er historie. Ikke engang det har de klart å fange opp ved å endre forskriften.Siden NRK skal være så utrolig tilbakestående og gammeldagse, ender jeg opp med å kjøpe TV i mammas navn, og lyve kontrolløren rett opp i ansiktet når han kommer på døra (2 ganger til nå).

     

    Sett mobil på jobben eller manmma sin adresse også, ikke bestill noe ekstra fra CD eller get o.l. så er du i boks!

     

    Ytterligere, sørg for å bo i en blokk der det er videoporttelefon, så er jo du helt sikker!

     

    Få NRK over på betalTV, bruk programkort, problem løst, ikke noe å stusse på engang og iallefall ikke noe mere å diskutere!

     

    Edit: Tar de betalt for eksempel for OL i 6 kanaler på nettet, er de jo langt på vei!

  8. Jeg trenger en NASboks som fungerer bra som filtjener i VPN nettverk.

     

    Bruken blir filserver og ikke så mye annet. Vi blir 3-4 brukere. Det går i doc, xls og pdf. Av og til noen bilder.

     

    Ønsker ikke nettsky ala skydrive, selv om det har mange fordeler.

     

    Har en IBM Xserie som drar på årene, og

     

    Jeg tenker på Synology DS212j. Noen som har erfaring med den? Alternativer?

  9. Har hatt iphone5 32gb i to uker nå, og det er den beste telefonen jeg har hatt by far! Rask, god dekning, god lyd, bytter effektivt mellom ulike mobilnett, noe som er viktig om du har onecall. Betydelig lettere og tynnere enn 4/4s og kamera er betydelig bedre, særlig inne i dårlig lys. Alt utstyr jeg har virker bra, dog må jeg bruke en adapter på logitech dokken. Skjermen er 16:9 og 4 tommer, så den er mye bedre å se film på, noe jeg ble sittende på flyplassen å gjøre på en del timer. Bruker et deksel i myk plast som heter puro og da er den god å holde i og godt beskyttet.

     

    Som de fleste andre er den glad i strøm, men det går fort å lade. Holder somregel akkurat en dag med mitt bruk.

    • Liker 1
  10. Det der er jo helt sjef! Har noen tips:

     

    1. Ramme kan en lett modifisere til å passe perfekt med en listsag og en gjæringskasse (kan kjøpes billig på biltema o.l.) Eller er kan lage selv med samme utstyr og vindu/taklist. Litt av gleden i dette er jo å tilvirke mest mulig selv.

     

    2. Hvis man ikke klarer å skru ting fast, kan sicaflex eller aralditt være gode alternativ til å tape ting fast.

     

    3. Hvis maskinen bråker kan det være lurt å modifisere chassi og fjerne eller bytte HDD. I dag kan en bruke usb pinner eller billige minnekort. CPUkjøler kan jo også modifiseres slik at en erstatter den lille sinte med en stor kvalitetsvifte på 5V.

     

    OT, MEN: Kunne man ikke samtidig ha laget en guide på å bytte det jeg kaller tenneren til lysrørene i skjermen på laptopper? Disse er billig og lette og bytte. Man redder da ofte en helt ok maskin fra en alt for tidlig død!

  11. Kunne jo nevnt at Windows 8 pro koster kr. 249,- nå før nyttår, og da får en windows mediacenter med på kjøpet om en registrerer e-posten og produktnøkkel på MS sine sider! Ikke alle som er så glad i MS, men det er en bra pakke for lite penger!

     

    Til mediacenter kan en vel bruke HW som andre kaster, dvs gratis! Sånne desktop maskiner fra f.eks. HP, Dell og Lenovo er jo velegnet! Ser de driver å kaster sånne med C2D nå!

  12. Har i juni d.å. kjøpt et ASUS P8Z77-V, og den eneste forskjellen jeg kan finne mellom dette og P8Z77-V PRO er at sistnevnte har headdere på kotet for fire istedefor to USB 3.0 porter for front/brankettmontering.

     

    OK, så er forskjellen teoretisk ca. kr. 150,- ifg. prisjakt. Men en krone er vel en krone, og disse pengene kan brukes på andre komponenter. Man får jo en kurrant DVD brenner for disse pengene!

     

    Man kan jo spørre seg om man trenger w-lan også, men rimeligere modeller fra ASUS enn P8Z77-V, ser ut til å ha rimeligere transistorer og spenningsregulatorer og simplere kjøleløsning.

     

    Kortet, P8Z77-V, er forøvrig veldig bra!

  13. Glem Win7, det er 8 som gjelder nå, og 8pro 64bit som ikke har noen restreksjoner på verken RAM eller kompabilitet med tidligere windowsversjoner fås for så lite som kr. 249,-. Ok, du må kanskje ut med 5$ for en ok startmeny, men ellers er jo alt som før, bare bedre.

     

    Hvis en er på stram line økonomisk, bør en vurdere en SSD før en kjøper 32GB "high end" RAM!

     

    Ram er jo ikke dyrt for tiden, så det er bare å fylle opp med så mye en får plass til. Ut fra de tester som jeg har lest er det lite forskjell på CAS 9 og 10 eller 1300-1600Mhz. Nyere CPUer overklokkes på multiplikator. Da er det langt viktigere at brikkene faktisk passer under en stor luftkjøler. Vil tro at minst 50% av alle selvbygg vurderer en oppgradert luftkjøler.

     

    Når en tester hovedkort burde man kanskje hatt med de mest populøre kjølerne og RAMbrikkene da det er lite info fra produsenter om hva som passer sammen og hva som ikke gjør det. Mål o.l. er i allefall godt skjult inni alle spesifikasjonene.

  14. Trodde litt av fordelen var at du skulle slippe å dra parabolkabler rundt i hele huset. Trodde det var streaming over boksene eller til pad så hadde det vært interessant.

     

    Man deler jo bare informasjonen i programkortet over nettverket. Dette har vært en løsnng lenge da det finnes en form for "trådløs router" man setter programkortet i og så har man kort påmontert mottakere en setter inn i dekoderne. Om det funker med de nye dekoderne vet jeg ikke, men funket fint for noen år siden. Dreamboks er likevel bedre fordi man kan streame trådløst til mobilen om man vil, og derfor slippe å trekke noen ekstra ledninger værken coax eller nettverk, som man ellers må. Itilegg trenger man bare Dreamboksen og ingen ekstra dekoder.

  15. Da er ThinkPad'en min oppe å går med 64bit norsk W8pro! Somsagt hadde jeg tidligere 32bit XP Eng.

     

    Fikk feilmelding da jeg stappet dvden med den brente iso filen inn i W500en mens den var i gang...

     

    Reboot og en "press any key to start from CDROM" senere så gikk alt av seg selv! Veldig bra selv om startknappen er vekke, sammen med alle "Think" greiene...

     

    Litt OT, men:

    1. Det programmet som det vises til i post #1 i W8 tråden som gir deg tilbake startknappen tilbake er helt topp for eldre PCer.

     

    2. W8 er en STOR oppgradering fra XP, mye raskere nesten som ny maskin. For denne prisen kommer julaften tidlig i år.

     

    3. Lenovo må få fingen ut med drivere, så 3G modemet, GPS og FireGL fungerer igjen.

     

    Edit:

     

    1. Forstår det slik at dersom jeg skaffer meg flere lisensnøkler, så kan jeg bruke den samme ISO filen på andre maskiner også?

     

    2. Er det noen tidsfrist fra en kjøper en nøkkel til den må aktiveres? Kan en kjøpe opp en del sånne nøkler nå og ha dem liggende?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...