Jump to content

Bad Dog

Medlemmer
 • Content Count

  352
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Bad Dog


 1. Jeg er i startfasen av å begynne å selge/lage sånne kule gadgets så om du ikke er i hastverk er det mulig jeg fikser noe om en måned eller to. Men per idag så tror jeg ikke du finner disse i fysiske butikker, jeg tror du må ty til å bestille over nett.

   

  Du har flere versjoner av de der, mobile claw er en av de mer populære vil jeg tro. Elefun har også en del lignende gadgets, en av dem vil bli https://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=32375.

   

  Jeg har ingen erfaring ved bestilling/kjøp fra elefun, men så at tek.no hadde skrevet en artikkel. https://www.tek.no/artikler/dagens-dings-denne-gir-nettbrettet-en-skikkelig-joystick/194025

   

  Gi lyd om du finner ut av noe :)


 2. Heisann!

   

  Jeg er veldig glad i SONY tv'er, da du ikke trenger å somle så mye med innstillinger for å få bra bilde, noe jeg har hatt erfaringer med at jeg måtte gjøre på diverse andre tv'er.

   

  Denne her koster 6000, og tror den vil fungere fint. Jeg vil anbefale å gå innom en butikk og se bildekvaliteten selv, men denne her bør du sjekke ut!

  https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/KD49XF7596BAE/sony-49-4k-uhd-smart-tv-kd-49xf7596


 3. Du kan fint komme deg inn i butikkyrket med og uten fagbrev. Tror hva som helst fagbrev er av interesse til noen som driver butikk, da det er papir på at du har gjort noe - at du har fullført noe. Har venner som er rørleggere og snekkere med fagbrev, de kom seg fint inn i butikk, det gjør du også.

   

  Om du er sikker på at du vil inn i butikk, drit i skolen, du har 5 år jobberfaring fra butikk PLUSS at du har et fagbrev du har fikset deg på en annen plass i tilegg, jeg vil si at du er mer enn bra nok kvalifisert for en butikkjobb, hadde ansatt deg på sekundet her om jeg hadde hatt råd.

   

  Fiks deg en fin CV med et stilig bilde, gjerne noen farger - skill deg ut, gå innom hver eneste butikk du kunne tenke deg å jobbe i å snakk med sjef, om du får et nei, spør om de kan ta vare på CV'en alikevell og spør samtidig om de vet om noen andre plasser der de trenger folk, da viser du interesse og du er ikke den normale *lever cv og stikk* typen. Er ikke sjef på jobb så kommer du innom en annen gang, og da presiserer du til sjefen at du var innom en gang før men ville gi personlig. Er du heldig så har en annen medarbeider sagt at du har vært innom i tilegg.

   

  Ikke gi deg, om det er noe du virkelig vil så mas deg gjennom :) Du fikser det ;)

  • Like 1

 4. Tenkte litt på deg her idag da jeg faktisk er på utkikk etter noe lignende selv - og ble litt nysgjerrig.

   

  Det finnes løsninger med RFID tracking om det er noe du er ute etter, men det er vell gjerne litt avansert om du bare skal bruke det et par ganger, ikke minst dyrt. Kan også kombinere RFID med Cvent, bruke Cvent for check in og registrering også RFID for å "følge" med på hva rom folk går inn i og hva tidspunkt de går og kommer på. RFID er ikke billig, sånn som jeg har forstått det.

   

  Snakker egentlig om noe jeg ikke har så mye kunnskap om, så dobbelsjekk selv.., men fikk beskjed av en venn som er i USA på en UDOT konferanse og sånn som jeg forstod det på han så var det sånn det funka.

   

  https://www.smartmeetings.com/technology/89782/event-registration-and-check-in-apps

   

  Denne her linken er verdt å sjekke ut..

   

  Lykke til, håper det hjalp bittelitt ihvertfall. Linken har noe litt mer enkle muligheter..


 5. Heisann.

   

  Har ingen peiling i det hele tatt hvor jeg skulle skrive dette, så prøver her.

   

  Er det noen som vet om gode discord servere for alt og ingenting? En liten holdeplass om du vil. Trenger ikke være noe spesifikt, trenger heller ikke nødvendigvis være på norsk. Men tenker mer på noe annet enn typiske "gaming" servere.

   

   


 6. Heisann! Finnes det en basic app som brukes til å registrere ankomst til ulike anledninger?

  I dette tilfellet gjelder det i en resepsjon, der vi ønsker (via en app) at personene selv registrerer oppmøte. 

   

  Viktig: 

  - Må være brukervennlig og svært raske registreringer.

  - Registrere for eksempel kun navn og fødselsdato. 

  - Ingen andre enn administrator kan ha tilgang til registreringsinformasjon om andre deltakere. 

   

  Takk på forhånd :)

   

  Er du villig å betale for dette?

  • Like 1

 7. Heisann!

   

  Kjøpt hus, og overtagelsen er i midten av desember. Dessverre, så er det slik at det ikke har blitt trukket Ethernet til alle soverom, og det er litt synd, for som gamer - så er vi avhengig av en stabil linje mens man spiller online. Der det er ethernet i dag, er i boden - der som Altibox kommer inn, og i stua oppe

   

  Så, alternativene er dette, slik jeg ser det - men som jeg trenger litt hjelp til:

   

  - Mesh. Er dette bra nok, for dere som bruker dette? For om det er det, så er jo løsningen enkel

  - Powerlink

  - Trekke kabel

   

  Jeg fortrekker det siste, men veldig usikker på om det lar seg gjøre enkelt? Få tak på en telemontør kanskje? 

   

  Huset er i fra 2015, og ALT ligger skjult. Så ikke veldig hypp på å legge kabel utenpå vegg, de blir stygt

   

  Legger ved planskisse. Btw, det ser ut som "Hovedsoverom" ikke har plass til dobbeltseng, men det har det - det er bare tegningen som er litt dårlig. Så ikke kom med at jeg burde la det soverommet bli kontoret :p

   

  1.etg

  attachicon.gif980_171327596.jpg

  2.etg

  attachicon.gif980_1123364763.jpg

   

  Grattis med nytt hus!

   

  Å legge kabel langs kanter, hjørner og langs lister er ikke sååååå stygt synes jeg da. Det er jo også flere måter å skjule kabler på.

   

  Velop Mesh System funker supert om vi vil stole på anmeldelsene, kan bli kjøpt på komplett og uansett hvor mange noder du kobler på så er det like bra overalt. Jeg har ikke prøvd dette selv, men ser at anmeldelsene er bra.

   

  Mesh blir brukt i et kollektiv min venn bor i, og han som bruker ALT av tiden sin foran PC'en er svært fornøyd. Han klager aldri når vi spiller sammen. Nå vet jeg ikke hva slags oppsett de har, men kan høre med han når jeg snakker med han og evt. skrive ny post her.


 8. Da har jeg prøvd den litt og den funka. litt tungvint med at du ikke kan åpne flere faner og uvant at ikke hjemknappen er der.

   

  Jeg er enig i at den er litt teit når det kommer til flere faner, jeg har fått det til før uten at jeg helt husker hvordan, det bare skjedde. Men de jobber med den hele tiden så vi får krysse fingrene for at de legger til det etter hvert! En av de bedre nettleserene når det kommer til anonymitet - det skal værtfall være sikkert.

  • Like 1

 9. Takk for tips. Da skal jeg prøve å laste ned den. Det  er det jeg er ute etter, at den er blank hver gang jeg skal bruke nettleseren.

  Er så irriterende at historikken ikke blir borte etter vert søk.

   

  Den kan jeg se for meg! Jeg ELSKER Firefox Focus, men savner at den lagrer innlogginger rundt omkring. Men er vell gjerne det som er litt av meninga, at man skal være "helt anonym."

   

  Håper det ordner seg for deg!


 10. Dette stemmer nok ikkje. Skal du ha på herda glass må denne bort.

   

  Har sjølv P20 Pro er knallfornøgd med han. Uslåeleg kamera.

   

  Ordla meg gjerne litt feil. Selvfølgelig må den av om du skal ha på "skikkelig" beskyttelse, men om du ikke skal hive på noe ekstra beskyttelse så må den stå på. Kjenner flere som tok av sin uten at de helt visste hvorfor den beskyttelsen var der til å begynne med.

   

  Hæh? Oleophobic coating er mot fingeravtrykk og fettmerker. Vann renner av glass uansett.

   

  Det er nok det som er intensjonen til å begynne med, men oleophobic coating er også hydrophobic. Vann renner gjerne av de fleste telefoner, men med oleophobic coating på som er hydropohic så repellerer den vann with ease. En ekstra effekt om du vil. Ganske interessant å lese om hvis du har tid :)


 11. Jeg bruker en nettleser som heter Firefox Focus, samme folka som har laget Mozilla. På Firefox Focus så lagrer den ingenting, ikke cookies, ikke historikk, nada, og når du åpner den neste gang er alt blankt. Jeg liker det veldig godt.

   

  Kanskje et godt alternativ til deg, litt ork å logge inn hver eneste gang da, men verdt en titt kanskje? Finnes på Play Store.

  • Like 1

 12. Den skal ikke kjøpes med grunn at den skal brukes til spilling så akkurat den biten har ikke så mye å si. Kamera er viktigere.

   

   

   

   

  Det blir den telefonen vil jeg tro etter å ha lest masse tester og erfaringer :)

   

   

   

   

  Takk for utfyllende svar. Ender nok på den telefonen, også til meg. Blir fristet når man sjekker opp for andre.

  Men et spm, ser på youtube filmer at Huawei allerede har plassert skjermbeskyttelse på. Fungerer denne greit eller bør den byttes med det samme?

   

  Den skjermbeskyttelsen som telefonen har til å begynne med tror jeg mer er pågrunn av vann. Den skjermbeskyttelsen har noe som heter oleophobic coating på seg, som gjør at den blir litt water resistant, vannet bare glir av skjermen. Tror ikke den er den beste du finner til å beskytte mot å knuse glasset. Mange sider som sier at man ikke skal fjerne denne skjermbeskyttelsen uansett hva, men du får se hva du velger å gjøre.


 13. Fantastisk bra telefon!

   

  Jeg har ingen klager i det hele tatt, nå har jeg vært en samsung geek i mange år og lånte en P10 for en god stund tilbake, jeg var så fornøyd så jeg heiv meg på å kjøpte en P20. Jeg har klart å knuse skjermen på min, men den klarte jeg å fikse. Tror ikke telefonen er så veldig robust, men den tåler en del, jeg var bare litt dum og hadde ikke beskyttelse på.

   

  Anbefales på det sterkeste, kameraet og dens funksjoner er veldig gøy å leke med. Lastet opp et par bilder og fikk fort kommentarer om hvilket dyrt kamera jeg hadde kjøpt meg, det var morsomt å si at det bare var telefonen.. :tease:


 14. Gå på en bensinstasjon og bruk hjulpumpa der til å blåse mobilen ren, forsiktig da. Gjør underverker.

   

  Hvis ikke så må jeg si at jeg er veldig fornøyd med både S8, S9 og Huaweis P20, har aldri hatt problemer med å høre dårligt der, eller at folk ikke hører meg. Fantastisk bra telefoner, men de koster jo litt. Men om du jobber i industrien vill du vell gjerne ha en telefon som tåler litt, og av en eller annen merkelig grunn så har jeg fått til å knuse alle 3. Litt min feil da jeg ikke hadde beskyttelse på. Men det var egentlig bare gøy, fikk prøvd ut å skifte skjermene selv. :)

   

  P20 er en klar favoritt, kameraet er magisk! Uten tvil den kjekkeste telefonen jeg har hatt! Moto har jo også fått mye skryt til å være en telefon du får mye for pengene på, men har ikke prøvd en selv.

  • Like 1

 15. Huff, trist å lese at det er blitt så innviklet da. Unner ingen å ha det sånn!

   

  12 000 i måneden etter skatt? Det er egentlig ikke så dårlig. Jeg har litt over 13 000, og klarer meg temmelig ok. Bor alene i leilighet til 8500, inkludert strøm, tv og internett. Har også en liten gjeld jeg betjener, så jeg har ikke mye igjen til mat og ekstra, men det går. Har søkt om bostøtte, noe andre her har nevnt, og du får vanligvis det innvilget. Det kan være faktorer som klusser det til, men det er nok ikke ofte det skjer.

   

  Det er noen få ting som er fundamentalt viktige i livet, mener jeg. Det blir en generell liste, men jeg bare nevner det fordi jeg føler du kan ha nytte av å lese det:

   

  1) Økonomi. AAP er jo en ganske trygg inntekt, men hvis du får innvilget ung uføretrygd, noe jeg antar at du får siden du går til terapeut, så har du en sikker inntekt. Nå mener jeg ikke å implisere at du har som ambisjon å være uføretrygdet resten av livet, men som et økonomisk fundament og livsgrunnlag, så er det et godt utgangspunkt.

   

  2) Bosituasjon. Hvis du mener du kan få det bedre av å ha litt rom rundt deg, så tipper jeg at du ville hatt godt av å bo for deg selv. Det kan være fint å ha familie og nære relasjoner rundt seg, men det kan også være vanskelig og destruktivt. Det skal ganske mye til for at slike psykososiale forbindelser skal gå helt knirkefritt gjennom hele oppvekstperioden og voksenlivet. Det er nok heller unntaket som bekrefter regelen enn at det er normalen. Så hvis du tror du har gode indikatorer på at du får innvilget uføretrygd, så anbefaler jeg at du fortsetter å lete. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å jobbe med det, du må vite hva du ser etter. Jeg har leid små leiligheter hele voksenlivet for å betale minst mulig. Men det har også vært kummerlig, og det er slitsomt å leve sånn. Hvis du ikke kan leie noe med en viss standard og romslighet, så vil jeg være forsiktig med å anbefale å ta hva som helst. Prøv å tenk hvor lenge du har lyst til å leie også. Ett siste poeng jeg vil komme med: Det er ikke ofte familier får det til, og det er som skrevet oftest unntaket som bekrefter regelen, men noen familier fungerer det så bra at de kan samle økonomien, betale gjelden på huset fortest mulig, og dermed spare nok penger til at barna kan få kjøpe sine egne steder tidligst mulig i livet. Så jeg bør ha skrevet det, at før du kaster deg ut i leiemarkedet og betaler 120 000 i året, 1 200 000 på 10 år, 6 000 000 på 50 år ..... så anbefaler jeg deg å prøve å tenke på hvor mye penger du kan spare ved å bo hjemme. Du kan heller prøve å reise litt av og til, for å få litt luft i hodet og se litt andre mennesker, selv om du skriver du ikke har lett for akkurat dét.

   

  3) Det psykologiske og psykososiale. Dette er noe som er en konstant treningsprosess. Man kan isolere seg så mye man vil, for å tenke og fundére på ting. Man kan være sosial på internett. Og så lenge man har en inntekt fra det offentlige, så er det jo egentlig ikke mange grunner til å være så veldig sosial. Men likevel, det kan komme perioder i livet hvor man kunne ønske man hadde en viss ferdighet i å omgås andre mennesker. Hvis man skal reise, på møter, kurs, avtaler, restaurant, kanskje date. Så å tenke litt gjennom hvordan man ter seg, og prøve å vite hva "normalen" er, så tenker jeg man er godt på vei. Å bruke sosiale medier og moteikoner som median er aldri en god idé. Alt som er kapitalistisk motivert må man bygge inn store sikringer mot. Men jeg vil også nevne at samfunnet vi lever i, er temmelig myntet på at vi -skal- høre til et sted, passe inn, og bli et "produktivt" medlem av samfunnet. Det er ikke alle som er anlagt til å passe inn i det store tannhjulsystemet. Samfunns- og verdensøkonomien har sin egen fremdrift, og å forvente at alle skal være født til å henge med på den karusellen er urealistisk. Ikke ha dårlig samvittighet. Du skriver jo også at du har lyst til å studere. Så jeg føler du har en viss selvtillit, men at du er usikker på den generelle livsretningen. Da er det viktig å fortsette selvrefleksjon, skrive ned tanker om livet, hva du ønsker. Verden og samfunnet er stort, det er uendelige muligheter, og det er mange miljøer og arbeidsplasser. Når man finner et sted man "passer inn", så kan det føles ganske givende, hvis det er det man ønsker.

   

  4) Personlig hygiene og en viss selvdisiplin innen kosthold og trening. Gir mestringsfølelse å vite at man klarer å opprettholde seg selv, selv om man kanskje ikke er så sosial. Å leve i rot, kaos og å konstant føle seg skitten går utover selvfølelsen. Gode vaner er viktig å ha når man eldes også. En av mine hovedmotivasjoner for ikke å spise for mye usunn mat, og å være delvis aktiv, er at jeg vil ha en viss helse så jeg klarer å ta vare på meg selv når jeg blir gammel og grå.

   

  5) Nytelse. Å finne en balanse mellom ansvar og nytelse er viktig. Man kan føle at man ikke fortjener det hvis man ikke henger med på samfunnskarusellen. Men å stenge seg selv ned fordi man ikke har funnet sin plass virker mot sin hensikt. Så du må prøve å finne noen gleder i livet - god mat behøver ikke være så usunn. Å nyte en gåtur i naturen eller rundt byen kan være givende. Å finne en god tv-serie. Jeg for min del liker å se på godt lagde astronomiprogrammer- og dokumentarer, som gir svar på hvordan vi har oppstått og hvordan universet fungerer. Gjennom nytelse kan livet gi mye mening. Angående rus og alkohol, så har du ikke skrevet noe om det. Jeg vil anbefale deg av personlig erfaring, å ikke bruke hverken noe rusmidler eller alkohol. Dette forstyrrer den naturlige biologiske kroppsbalansen, og fjerner fokus fra egentlige mål i livet. Jeg kan ikke bestemme hva du skal gjøre, dette er bare mine anbefalinger basert på egne erfaringer. Man må prøve å se livet i perspektiv. Det er mange i verden som går sultne til sengs hver eneste dag, som ikke har helsetilbud overhodet, og som ikke har tak over hodet. Å bare ha disse tingene tilgjengelig for seg i livet, er egentlig en utrolig heldig situasjon allerede. Dog jeg mener at alle i hele verden burde ha disse tingene dekket, så har vi ikke kommet så langt enda. Å nyte enkle gleder er noe veldig mange drømmer om. Så ikke ta noe for gitt.

   

  6) Selvrefleksjon. Å finne ut hvilken yrkesretning du vil bevege deg mot og hva du vil i livet er en konstant prosess. Kjøp deg en bok og skriv på notisblokk på pc. Skriv ned alt du tenker, få i gang selvutviklingsprosessen, og hold den gående resten av livet. Å bli din egen psykolog kan være ett av de viktigste trekkene i hele livet. Prøv å øve deg på å komprimére tankene ned i færre setninger. Men selvsagt også skrive ting i lengde og detalj om det kallet kommer.

   

  Livet har veldig mye å by på. Det er utrolig mye informasjon om alle slags mulige temaer man kan finne ut og lese om. Man må prøve å finne noe som gjør en lidenskapelig interessért. Når man finner ut hva man har lidenskap for, blir livet fort litt lettere. Så kan man prøve å tenke ansvar og samfunnsbidrag etterpå, selv om det egentlig skal komme først, så føler jeg at når man har blitt født inn i en situasjon i livet som blir for vanskelig å håndtére fundamentalt, da bør man prøve å stable seg selv på beina grundig før man i det hele tatt tenker på å begynne å bidra.

   

  Dette, er uten tvil den beste kommentaren jeg har sett på dette forumet til dags dato.

   

  Var litt off-topic, men klarte ikke la vær.

   

  Jævlig bra - som vi sier på godt norsk. :)


 16. Dette hørtes ikke mye gøy ut nei. Du nevner at du vil flytte vekk, pågrunn av at du ikke orker å være oppå andre mennesker hele tiden. Mennesker kommer alltid til å være her, på privaten og i arbeidslivet, man kommer ikke langt på egenhånd. Som jeg sa på en annen tråd her, en dag falt en mann ut i elva, han kunne ikke svømme, den samme dagen lærte han det - og han ble en fantastisk god svømmer. Det er noe i det altså.

   

  Hva interesser har du? Liker du å hjelpe andre folk? Du er garantert flinkere enn meg i noe, hva er det? Fokuser på det! Om det er å spille gitar eller å tegne, hold fast på det.

   

  Jeg anbefaler, på det absolutt sterkeste til alle og enhver som sliter med å passe inn en plass til å bli med i en veldedig organisasjon. Røde Kors har mye kjekt, der finner du folk som har millionlønn som kjører fine porscher, til folk som ikke har 2 kroner, men alikevell velger å gå ut av sin vei for å hjelpe folk. Ingen dømmer, du er en del av noe større. Røde Kors hjelpekorps er til å anbefale, sjekk ut dine muligheter nær deg. Plutselig kommer du borti en som har behov for en ekstra hånd på jobben, eller så finner du noen gode venner du kan dele et par øl med på en fredags kveld. 1 sekund kan forandre hele livet ditt. Vær rundt folk som utfordrer måten du tenker på - å gjør deg til en bedre person.

   

  Personer som heller mer tennveske på bålet ditt, istede for folk som vil slukke det - det er folk du vil ha rundt deg.

   

  På en annen side har alt en kobling her i livet. Spiser du bra mat, legger deg til rett tid, fjerner dårlige vaner, så kommer livet til å gå ekstremt mye bedre. Bytt dårlige vaner med gode vaner.

   

  NAV får mye drit, men de gjør mye bra også. Om du gjør din egen research litt på nett og viser dette til din veileder så finner man som oftest løsninger. Noe drømmeliv på AAP får man ikke, det blir mye billig pastamiddager, men du lever. Og du kommer deg ut av det til noe bedre til slutt, garantert!

   

  Om du trenger noen å snakke med så kan du sende meg en melding. Vi kan skype, bare skrive meldinger her på forumet, hva enn du vil. Jeg har troen på deg. Jeg kan gjerne være vennen din - vi kan snakke om absolutt alt!

   

  Om jeg høres kjedelig og teit ut så er det mange andre du kan snakke med her på forumet, sjekk ut denne tråden her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=852530&page=1

   

  ALDRI GI OPP. Du finner ut av dette. Idag legger du deg til å sove, og i morgen i det sekundet føttene dine treffer bakken så starter en fantastisk dag. En dag der du er i fokus, en dag du skal trives med.

×
×
 • Create New...