Gå til innhold

Ano__Nym

Medlemmer
  • Innlegg

    780
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ano__Nym

  1. HW1 skrev (På 7.7.2023 den 13.58):

    Bedrifter sikter normalt ikke etter "samme overskudd", bedrifter ønsker naturligvis høyest mulig overskudd.   

    Hvis man selger noe så ønsker man naturligvis høyest mulig pris, store bedrifter er rasjonelle og selger ikke billig bare fordi de ikke trenger mer penger.

    Det tar lang tid før renteøkninger slår inn i prisvekst i konsummarkedet.  (rentekostnader/indirekte kostnader får effekt, men det tar lang tid)

    Rart. De bedriftene jeg har jobbet i og de jeg kjenner som driver bedrift ser på kostnadene sine direkte i regnskapet. Justerer kostnadene direkte og viderefører de til sine utsalgspriser. Men det er sikkert noen som er late og lar det skure å gå til det ikke går mer. 

  2. Alle bedrifter som har lån og kassakreditt får vel den samme renteøkningen uten forsinkelsen private har? Disse bedriftene må sette opp husleier, priser på varer tjenester tilsvarende for og oppnå samme overskudd og betale tilsvarende lønnsøkninger. Derfor direkte inflasjonsdrivende! 

    Renteøkninger har derfor ikke effekt før de private er kneblet til å ikke benytte tjenester og varehandel og bedriftene blir desperate og kanskje setter bed prisene før de går konkurs..

  3. bruker-540634 skrev (På 18.4.2022 den 17.38):

    Vel jeg har hatt mitt gamle vrak nå i 8 år som jeg betalte 35000 for.

    Pga kollapsen så hadde det ikke forundret meg om jeg fått 35000 for den om jeg skulle solgt den idag heller.

    Er ikke noe fan av momsfritak på elbiler, blir som å sponse utenlandske bilprodusenter og fører til økte forskjeller her i Norge.

    Hvis man ikke skal ha moms så får man kutte det på basisvarer som mat først.

     

    De som kjøper ny elbil har høyst sannsynlig en hybrid eller dieselbil fra før som kommer på bruktmarkedet. Kanskje de kjøper ny bil nå tidligere enn de hadde tenkt pga mva fritaket på elbil. Da gir det renere luft og nyere bruktbiler i markedet. De som kjøper disse bruktbilene bytter ut enda eldre verre forurensende biler. Vinn vinn altså. 
     

    Mat mva har vært forsøkt fjernet tidligere. Da havnet pengene rett i matkonglomatkassene.  

    • Innsiktsfullt 1
  4. Om få år har vi bedre batteriteknologi. Graphene f.eks som veier lite og kan være strukturen på kjøretøyet. Da er det ingen vits i å kjøre rundt på hundretusenvis av mål belagt med stein og olje lenger. Selvkjørende person- og fraktdroner med flere motorer og hurtiglading vil totalt overta for vanlig bil. Det blir selvfølgelig de rike som har råd til en bil i 3-4 millionersklassen som først får ta del i dette men airbus, über, boing, eHang(som forøvrig fikk flytilatelser av Erna i fjor) er bare noen få som utvikler persondronetaxier. Og det passer et langstrakt land som Norge med få innbyggere spredt over stort areal perfekt.

  5. Fictivision skrev (10 minutter siden):

    Blir fort over. 

    Usikker på hvor gal Putin har blitt. Alle tidligere statsoverhoder som ikke nå er det lenger, forteller det samme. Man har sett det i alle land hvor et statsoverhode har sittet i mer enn 8 år at makten går til hodet på de og at det ender i krig og elendighet. Eventuelt at de får holde på og undertrykke folket sitt i alle år. Det er på tide at det Russiske folk går til streik mot Putin og velger seg en ny leder som ikke er fra Kremels indre kjerne. KGB´s tidligere overhode flykter selv fra Russland i sin superyacht, stoppet av politiet og kystvakten i Narvik.

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  6. Noxhaven skrev (7 minutter siden):

    Klart Russland fremmer propaganda for at de skal fremstå best mulig for sitt folk på sin side av konflikten. Det samme som vesten gjør via vårt eget propagandaapparat for at vi skal være enige med våre ledere på vår side av konflikten. Eller om du vil bruke ditt eget språkbruk - hjernevasker oss.

    Det sitter sikkert noen Russere nå på et russisk diskusjonsforum og som er like påvirka av propagandaen at de kaller NATO for det tredje riket som sprer seg som en pest og tar over brødrenasjonene sine. At NATO er den gale diktatoren mens deres egen leder bare vil alt godt.
    Det sitter sikkert noen i midtøsten samt Sudan og flere andre nasjoner som kanskje også mener at NATO og USA spesielt er vår generasjons gale verdensdominerende diktator.. Det er vel mulig noen av disse har mistet så mye at USA er redde for å slippe inn noen fra disse lendene i sitt eget land i frykt for hevn.. (eller terror som vi kaller det)

    Forsker og oberstløytnant i hæren skriver i VG:

    – Hvorfor velger Putin å gjøre det på denne måten?

    – Det er for å ytterlig øke presset på amerikanerne spesielt, for at Putin i mye større grad skal kunne få nok forhandlingskraft til å få gjennomslag for sine helt grunnleggende interesser som han har fremmet siden Nato begynte å utvide seg østover på slutten av 90-tallet, sier Tormod Heier.

    https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Wj2XV2/oberstloeytnant-helt-etter-den-russiske-laereboken-for-hvordan-man-skal-foere-krig

    Ser at du anser deg selv som Russer. Men resten av det du skriver henger ikke sammen med virkeligheten. Mulig den russiske wikipedia varianten sier at NATO er noe annet enn det i virkeligheten er, men det får du nok aldri vite hvis du sitter bak russiske firewalls. Jeg gjetter på at du er ansatt i den russiske stat som propaganda spreder som det finnes tusenvis av. Vi i resten av verden (Ikke Russland, Nord-Korea og Kina) nyter godt av fri internettilgang og kommunikasjon.

    Heldigvis vet jeg at det er en del smarte Russere som klarer å lirke seg ut via internett med satelittinternett som kanskje kan bringe fornuftige nyheter til sine medborgere, om de ikke allerede har flyktet fra Russland.

    Trist for det russiske folk som ikke får deler på sine rikdommer til sitt eget folk og nå blir dratt ned i gjørma av sin gale leder. Hadde det rullet noen "fredsbevarende" tanks inn på Krim fra andre land enn Russland i dag så hadde det tiltet i vinkel for herr Putin og det hadde vært full krig. 

    Putin avviste Frankrike og USA´s ønske om et møte for å forhandle diplomatisk dagen før han godkjenner fradeling av Ukrainsk land.

  7. Noxhaven skrev (13 minutter siden):

    Hvor mye mer skal du betale for å vinne over Russland om dem en dag ser et poeng i ta over Norge?

    Våre 23.000 eller så som er i militæret har nok ikke stort å stille opp med om Russland hadde stått på døren. Hadde vi doblet budsjettet og fått inn ennå 23.000 folk på statlig lønning og militær trening så vi hadde vært oppe i 46.000 så hadde vi fortsatt vært sjanseløse.. så ser ikke helt poenget.

    Finland og til dels Sverige som ikke er med i NATO og er geografisk mye lettere å "ta", de blir heller ikke tatt, så hvorfor Norge?
    Vi må nok drive å ødelegge og egle oss for dem en god stund før de ser en grunn til å møte oss.
    Dette som skjer nå i sør-øst Ukraina, både med de som bor der, det historiske og ikke minst det geografiske er tydeligvis grunner som kanskje ikke kommer frem via vårt vestlige propaganda apparat men som Russland anser som viktig nok til å bruke en drøss av ressurser på samt mulige ødelagte fremtidige handelsavtaler for å få gjennomført. 

    Har vært en del mystiske droner over atomkraftverk og andre viktige steder i Sverige i det siste. Dronene har forsvunnet ut over havet og forsvunnet. Landet på russisk ubåt?  De fleste ser vel de helt klare tendensene av gal diktator i Putin nå? Han hjernevasker det russiske folk så godt han kan og benytter internettsensur for å hindre Russerne i å finne nyheter fra resten av verden. Han må helt klart fjernes. At Putin måtte flukte hjem superyatchen sin fra verftet i tyskland var jo et veldig tydelig tegn på at noe kom til å skje.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  8. AL123 skrev (2 timer siden):

    Hvis alle andre faktorer var like, så ville jeg ikke det. Men det er de aldri, hverken i bensin eller elbilverden. Jeg ville valgt en M2 foran en tilsvarende motorisert Mercedes A-klasse selv om den brukte dobbelt så mye drivstoff.

    Det er de ofte. Som en Audi eTron mot en Model X. Hvor Audi eTron er mindre, men veier mer og bruker mer drivstoff. I tillegg går den dårligere og hurtiglader saktere. 

    • Innsiktsfullt 1
  9. AL123 skrev (På 13.1.2022 den 10.55):

    Tja, jeg, og mange med meg ville valgt en bensinsugemotor foran en turbodiesel med tilsvarende ytelser 10 av 10 ganger, så det blir litt det samme. Det kommer an på totalpakken. 

    Nå var ikke det, det jeg sammenlignet. Du ville heller ikke kjøpt en BMW 5.0 V8 650hk sugemotor hvis Mercedes 5.0 V8 650hk brukte 30-40% mindre drivstoff på samme effekt.

  10. Hvordan ser eierskapet ut på disse kraftverkene? Er de kommunal, fylkeskommunal, statlig eller privateid?

    Har inntrykk av at de aller fleste små-/kraftverk i Norge er eid og deleid av det offentlige (kommune, fylkeskommune og stat) så det bør i teorien være en smal sak å statligjøre hele strøminfrastrukturen i Norge.

    Noe som er svært rettferdig på samme måte som vi deler fordelene av olje/gass på hele landet. Svært lite rettferdig at små kraftkommuner skal tjene grovt på at prisene tilfeldigvis er høye pga markedsregulering. Selv om det er kommuner som eier så er det felleskapet spør du meg.

    • Liker 1
  11. På tide vi begynner å bygge høyere i Norge også. Sparer verdifulle landeområder og sparer reising til jobb om man bor i samme bygg. Om ti tjue år vil vi også trenger utstikkende landingsplasser for flyvende dronebiler/taxi. Tenk alt areal vi ikke trenger å legge oljeasfalt på og heller kan bruke til skispor om vinteren og sykkelsti om sommeren ;)

    • Liker 1
  12. Elmoped har blitt veldig poplært i USA. Synd vi har så rigide regelverk i Norge på det som har med trafikk å gjøre. Elsparkesykkler på gangsti går fint men å la elsykkel holde lave fartsgrenser til trafikk det skal vi ikke. Bedre at alle fossilbiler og busser må stampe i kø bak en syklist som siger avgårde i 20kmt for å ikke bli svett når hen kommer på jobb....

    La alle som har bilsertifikat få sykle like fort som biler om de vil(fjern fartsperrer på elsykler), fjern registreringsplikt men krev ansvarsforsikring så skal vi få se en god økning i syklister.

  13. At Knut Kroepelien klarer å si; "Det er ikke mulig å endre" er direkte flaut og virker kompetanseløst. Selvfølgelig er det mulig å endre. Det vil bare være en prosess som må gjøres, som koster penger.

    Normalt sett er jeg for frie markedskrefter, men rundt strøm så er jeg faktisk i mot et åpent marked. Den norske politikken har vært at vi skal benytte ren strøm som hovedoppvarming. Fjernvarme og fyrkjeler med vannradiatorer har vært noe Norge ikke skal drive med.

    Når i tillegg nesten alle kraftverk, kraftselskaper og nettselskap er eiet av kommuner og fylkeskommuner er det en utrolig kort og enkel vei å gjøre dette statlig og veldig få private aktører ville blitt rammet av an statlig omlegging!

×
×
  • Opprett ny...