Gå til innhold

QCDDDENF

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av QCDDDENF

  1. Mulig de burde ha kontaktet Oceans, C-Core eller Atlantic Canada's Offshore Oil and Gas Industry i St Johns, Newfoundland. Der er det gjort mye arbeid på dette, bl.a. med tauing av isfjell. Mulig doktoranden hadde kunnet få tak i en del informasjon + spissing av doktoroppgaven. Grand Banks ligger jo i "Iceberg Alley" der enorme isfjell kommer ned fra Grønland drevet av Labradorstrømmen

  2. Problemene man hadde ved nevnte anlegg var basert på sviktende rutiner og manglende systemtankegang:

    -Tsjernobyl løp løpsk etter at man hadde utført tester av personell som ikke var godt nok forberedt (testen var 10 timer forsinket og de som egentlig skulle utføre den hadde gått av skift).

    - For Fukushimas del var det vel en mangelfull riskanalyse av kjølesystemet og plassering av nødgeneratorer/pumper som var problemet (de ble oversvømt av tsunamien og startet ikke når det var behov for dem). Dette er hendelser man har lært av og som man har med seg videre.

    • Liker 2
  3. okhustad: det er nettopp det som er problemet - tunnellene (og det er mange av dem) må modifiseres for å få plass til kjøreledning, da de pr. i dag ikke er tilpasset dette - derav blir den løsningen 10 milliarder dyrere enn å f.eks. introdusere batteriløsning kombinert med kjøreledninger der forholdene tillater det.

    • Liker 1
  4. Man spør: trenger vi kull? Ja man gjør det (har alle glemt fremstilling av f.eks. stål?). I CO2 tåka glemmer man alt annet tydeligvis og kullet fra Svalbard - Antrasitt - er et høyverdig kull med høyt karboninnhold sammenliknet med brunkullet som fortsatt brukes i store deler av verden og Europa. Det har for meg et komikkens skjær når man vet at Russerne fortsatt driver ut kull i Barentsburg og ikke planlegger å legge ned - selv om det nok ikke er et overskuddsforetak, mens vi nok en gang skal være verdens beste og stenge ned all drift. Det er fritt opp til ethvert traktatland å sette i gang næringsvirksomhet på øygruppa - derunder også utvinning av kull. Det spørs om vi med kun forskingsvirksomhet og turisme kan opprettholde vår posisjon på Svalbard (og turismen har noen store bakdeler også, med tanke på miljø og sikkerhet).

  5. Verden vil trenge olje og gass i mange år fremover - husk også på at hydrokarboner brukes til fremstilling av mange andre produkter - den brennes ikke bare i motorer, som noen synes å tro. For Norges del er det spørsmål om vi ønsker å fortsette produksjonen og hvor lønnsom den eventuelt vil være. Det snakkes mye om at vi skal bli teknologiledere på andre områder, men teknologiutvikling er ikke billig og da må det satses mye penger på det - det er lett å glemme i politiske taler. Vi trenger mye ny teknologi for at vi skal kunne opprettholde det velstandssamfunnet vi "har lagt oss til" og eventuelt erstatte olje og gass virksomheten.

    • Liker 1
  6. Så de kunne muligens hatt en sjans med overlevingsdrakt og redningsflåter? Bør være krav om slikt i store helikopter. Trist.

     

    Helikopteret er underlagt russiske regler og lover, så Norge kan ikke vedta lov om dette for dem. Allikevel er jeg enig med deg: under flyving i arktiske farvann (og som her: sannsynligvis inn Isfjorden og inn Billefjorden hvis de ikke fløy over land) burde de hatt redningsdrakter - vannetet er for kaldt og det er mørkt der oppe nå. Common sense, spør du meg.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...