Gå til innhold

Callais

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Callais

  1. Noen som har erfaring med polar og/eller garmin treningsklokke? Ville du kjøpt polar ignite 3 eller garmin vivoactive 5? Gjerne begrunn hvilken og hvorfor. Jeg har ett budsjett på maks 3400 kr. Skal bruke klokka til å måle søvn og puls og litt jogging, yoga, svømming og fjellturer.
  2. Hei! Jeg har brukt litt forskjellige tjenester på nett for å lagre bildene mine på gjennom de siste 10 år+ jeg har fotografert. Men har aldri betalt ekstra for å kunne lagre mer da. Jeg har brukt blant annet flickr, dropbox og google foto. Men nå som jeg har begynt å fotografere mer har jeg innsett at jeg nok må begynne å betale for tjenester for å ha muligheten til å få lagret alt det jeg ønsker å lagre. Hva ville du anbefalt? Jeg har en ekstern harddisk jeg bruker, men tenkte det ville være lurest å lagre de på nett i tillegg?
  3. Noen som har anbefalinger til fotobøker? Jeg har alt magnum contact sheets som jeg er veldig fornøyd med og vil anbefale videre, men ellers har jeg alt for lite fotobøker i bokylla og ser etter flere.
  4. Jeg har problemer med å installere darktable på min windows pc. Det kommer opp følgende feilmelding: "Feil under åpning av fil for skriving. /c:/program files/darktable/bin/darktable.exe" Hva kan jeg gjøre for å fikse problemet?
  5. Ja, skal sjekke ut det. Bor et forholdsvis lite sted, så er lite kameraer som legges ut for salg her, så måtte såfall bedt om at det skulle bli sendt...
  6. Jeg har vurdert kjøpe brukt på finn for å spare penger. Men så er jeg litt redd for at det jeg kjøper skal være ødelagt, hva gjør man da liksom? Jeg hadde også tenkt å kjøpe supersikring hos japanfoto når jeg kjøper meg nytt kamera, synes det er fint å ha den forsikringen for å være helt sikker. Er så dumt om man skulle miste ned og ødelegge kamera når det er så dyrt også går det kanskje ikke an å fikse eller det blir veldig dyrt å fikse uten den forsikringen. Skjønner. Det kan godt hende.
  7. Åja, mangel på film ja, det har jeg ikke fått med meg. Gjelder det fortsatt? Jeg har en del film liggende som jeg kjøpte på tilbud heldigvis. Jeg kjøpte meg forresten ett nytt analogt kamera (Pentax K1000) i januar da mitt gamle sluttet å fungere. Har ennå ikke fotografert ferdig rullen hehe. Jeg har også brukt mitt digitale kamera mer, men jeg merker at jeg gjerne skulle hatt ett nytt da det er 10 år gammelt. Men løsningen er nok ikke å kjøpe nytt kamera tror jeg? Så tenker bruke det 1/2 år også se da om jeg fortsatt har interessen og da kjøpe nytt. Det jeg har er jo ikke ubrukelig heller.
  8. Ja, jeg får se om jeg finner en måte å få prøve begge kameraene på. Det hadde nok vert veldig hjelpsomt i forhold til det å klare å bestemme seg.
  9. Åja, det visste jeg ikke. Trodde det måtte være canon for å passe. Men da skal jeg sjekke det ut. Takk.
  10. For min del er det ikke noe problem å lære seg en ny meny og knapper. Jeg tror ikke objektivene jeg har fungerer på R6 ettersom de er fra tamron.
  11. Skjønner. Kameraet vil hovedsakelig bli brukt til foto, så video er ikke sånn kjempeviktig. Jeg har ett gammelt canon 6D, men tror nok ikke det ville være noe problem å eventuelt bytte til sony. Ja, det var en god ide... er bare att der ikke er noe fotobutikk her jeg bor.
  12. Hva er det som gjør at R6 er bedre på video? Skulle ønske det var mulig å få prøvd begge, men det får man vel ikke i en fotobutikk?
  13. Hvilken av dem synes du jeg bør kjøpe og hvorfor? Nikon Z fc eller Fujifilm X-T30 II? Jeg tenker å kjøpe 28 mm f/2.8 med Nikon og 35 mm f/1.4 med Fujifilm. Jeg fotograferer mest gate- og landskapsfotografering, men også portretter.
  14. Jeg ser etter ny mobiltelefon og har ett budsjett på 5000 kr og ser da på Sony xperia 10 IV eller Samsung galaxy A53. Noen som har erfaring med disse, hvilken burde jeg velge? Det viktigste for meg er bra kamera.
  15. Er supersikring fra japanphoto fornuftig å betale for? Hvilken erfaring har dere? Kjøpte dette på første kameraet mitt, men fikk heldigvis aldri bruk for det. Nå lurer jeg bare på hvor fornuftig det er? Det er jo ikke så dyrt, men dekker det virkelig absolutt alt av skader?
  16. Det er veldig lenge siden jeg sist har kjøpt kamerautstyr. Da kjøpte jeg det på japanphoto (over nettet). Nå når jeg skal kjøpe nytt kamera vurderer jeg foto.no (da også over nettet). Jeg kjøpte ett kamerastativ der og var veldig fornøyd med servicen og hjelpen jeg fikk på chat da. Så hvor kjøper du fotoutstyr? Hvilke steder anbefales? (Skulle gjerne kjøpt i fysisk butikk, men der er ingen her jeg bor).
  17. Jeg har sett litt på objektiver også. Tenkte på å kjøpe 35mm 1.8 (til 6000 kr). Men er det et greit objektiv? Noen med erfaring?
  18. Iphone 12 mini eller iphone 11? Ser etter iphone til rundt 6000 kr og så vidt jeg ser er det de to som er aktuelle? Hvilken ville du valgt, og hvorfor? Ser mini selges med 64GB og 11 med 128 GB, men hvor mye trenger man egentlig?
  19. Jeg vurderer å kjøpe meg nytt kamera da de jeg har begynner å bli gamle og jeg ønsker litt bedre/mer. (Kanskje dårlig argument, for de kameraene jeg har fungerer jo fortsatt men?). Jeg har fra før Canon 6D med 24-70mm og 50mm objektiv og et Olympus omd EM 10 med 25mm objektiv. Det som jeg kanskje ønsker aller mest av et nytt kamera er bedre autofokus. Føler 6D er ganske knotete å få til å fokusere der jeg vil det skal fokusere... Kameraene jeg vurderer kjøpe er enten Canon R6 eller Sony A7 III. Noen som har erfaring? Hvilken anbefales?
  20. Morsomt at du nevner det for jeg har nettopp tatt frem det analoge kameraet selv. Enig i at det er noe med spenningen å vente på å få se hvordan bildene ble, også er man også mer selektiv på hva man fotograferer. Man tar ikke 20 bilder av en fugl i ett tre liksom...
  21. Noen som har erfaring med 365 dager eller 52 uker fotoprosjekt? Der man da altså tar enten ett bilde hver dag eller ett bilde i uken. Hvordan var det? Var det motiverende eller mistet du lysten til å fotografere, eller annet? Hvor lærerikt var det, og hva var det viktigste du lærte? La du ut bildene på internett og så fall hvor? Grunnen til at jeg spør er at jeg er på tanken om jeg skal begynne ett slikt prosjekt. Usikker på om jeg skulle velge 365 dager eller 52 uker. Men hovedgrunnen er at jeg hadde en stor interesse for foto tidligere som jeg nå har mistet, har ikke fotografert ordentlig på flere år. Tenkte at et slikt prosjekt ville motivere meg til å fotografere, utfordre meg og være lærerikt. Noen som har noen gode inspill?
  22. Jeg tenker å kjøpe meg kamerastativ og er veldig usikker på hvilket jeg burde velge. Har sett litt på dette. Noen som har erfaring med det eller andre?
×
×
  • Opprett ny...