Jump to content

Callais

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

404 profile views
 1. Hvilken av dem synes du jeg bør kjøpe og hvorfor? Nikon Z fc eller Fujifilm X-T30 II? Jeg tenker å kjøpe 28 mm f/2.8 med Nikon og 35 mm f/1.4 med Fujifilm. Jeg fotograferer mest gate- og landskapsfotografering, men også portretter.
 2. Jeg ser etter ny mobiltelefon og har ett budsjett på 5000 kr og ser da på Sony xperia 10 IV eller Samsung galaxy A53. Noen som har erfaring med disse, hvilken burde jeg velge? Det viktigste for meg er bra kamera.
 3. Er supersikring fra japanphoto fornuftig å betale for? Hvilken erfaring har dere? Kjøpte dette på første kameraet mitt, men fikk heldigvis aldri bruk for det. Nå lurer jeg bare på hvor fornuftig det er? Det er jo ikke så dyrt, men dekker det virkelig absolutt alt av skader?
 4. Det er veldig lenge siden jeg sist har kjøpt kamerautstyr. Da kjøpte jeg det på japanphoto (over nettet). Nå når jeg skal kjøpe nytt kamera vurderer jeg foto.no (da også over nettet). Jeg kjøpte ett kamerastativ der og var veldig fornøyd med servicen og hjelpen jeg fikk på chat da. Så hvor kjøper du fotoutstyr? Hvilke steder anbefales? (Skulle gjerne kjøpt i fysisk butikk, men der er ingen her jeg bor).
 5. Jeg har sett litt på objektiver også. Tenkte på å kjøpe 35mm 1.8 (til 6000 kr). Men er det et greit objektiv? Noen med erfaring?
 6. Iphone 12 mini eller iphone 11? Ser etter iphone til rundt 6000 kr og så vidt jeg ser er det de to som er aktuelle? Hvilken ville du valgt, og hvorfor? Ser mini selges med 64GB og 11 med 128 GB, men hvor mye trenger man egentlig?
 7. Jeg vurderer å kjøpe meg nytt kamera da de jeg har begynner å bli gamle og jeg ønsker litt bedre/mer. (Kanskje dårlig argument, for de kameraene jeg har fungerer jo fortsatt men?). Jeg har fra før Canon 6D med 24-70mm og 50mm objektiv og et Olympus omd EM 10 med 25mm objektiv. Det som jeg kanskje ønsker aller mest av et nytt kamera er bedre autofokus. Føler 6D er ganske knotete å få til å fokusere der jeg vil det skal fokusere... Kameraene jeg vurderer kjøpe er enten Canon R6 eller Sony A7 III. Noen som har erfaring? Hvilken anbefales?
 8. Morsomt at du nevner det for jeg har nettopp tatt frem det analoge kameraet selv. Enig i at det er noe med spenningen å vente på å få se hvordan bildene ble, også er man også mer selektiv på hva man fotograferer. Man tar ikke 20 bilder av en fugl i ett tre liksom...
 9. Noen som har erfaring med 365 dager eller 52 uker fotoprosjekt? Der man da altså tar enten ett bilde hver dag eller ett bilde i uken. Hvordan var det? Var det motiverende eller mistet du lysten til å fotografere, eller annet? Hvor lærerikt var det, og hva var det viktigste du lærte? La du ut bildene på internett og så fall hvor? Grunnen til at jeg spør er at jeg er på tanken om jeg skal begynne ett slikt prosjekt. Usikker på om jeg skulle velge 365 dager eller 52 uker. Men hovedgrunnen er at jeg hadde en stor interesse for foto tidligere som jeg nå har mistet, har ikke fotografert ordentlig på flere år. Tenkte at et slikt prosjekt ville motivere meg til å fotografere, utfordre meg og være lærerikt. Noen som har noen gode inspill?
 10. Jeg tenker å kjøpe meg kamerastativ og er veldig usikker på hvilket jeg burde velge. Har sett litt på dette. Noen som har erfaring med det eller andre?
 11. Jeg har vært interessert i foto siden jeg var 12. Gikk media og kommunikasjon på videregående og valgte etter det å være fotograflærling. Interessen for foto begynte vel egentlig å bli mindre på videregående da jeg oppdaget hvor mye dårligere jeg var til å fotografere enn de som jeg gikk i klasse med. Jeg har alltid følt at fotografiene mine har manglet noe jeg ikke klarer å sette fingeren på. De er bare ikke bra (nok). Første halvåret av lærlingtiden trivdes jeg veldig godt, lidenskapen begynte å komme tilbake og jeg følte at jeg fikk det til. Så krasjlandet jeg helt og følte meg totalt mislykket, følte jeg fikk ikke til noen ting til så jeg sluttet helt å fotografere på fritiden. Etter dette, som nå er 7 år siden, har jeg bare tatt frem kamera kanskje 5 ganger. Men nå kjenner jeg litt på lysten til å fotografere igjen og lurer egentlig på hvordan får jeg tilbake lidenskapen for fotografering? Noen som kanskje har noen inspirerende bøker, magasiner eller fotografer å anbefale?
 12. Jeg har nettopp begynt med analog fotografering og ser etter ett sted å fremkalle filmen, lurer derfor på om noen har erfaring med japanphoto eller oslofoto? Eller andre? Kunne gjerne tenke meg både fremkalling, printet ut bilder og digital scan. Ser at hos japanphoto koster det 150 og 275 hos oslofoto. Er det noen forskjell i kvaliteten på disse to? https://www.oslofoto.as/film http://www.japanphoto.no/fremkalle-bilder/digitalisering/analoge-bilder
×
×
 • Create New...