Gå til innhold

Losvar98

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Losvar98

  1. Skandinav skrev (På 24.9.2022 den 1.07):

    Det finnes ingenting annet du kan gjøre på denne planeten som er så dannende, som å reise og oppleve. Helt fantastisk at du har denne muligheten.
    Jeg har reist i hele verden og oppholdt meg flere plasser over lengre tid. Jeg forstår godt hva @robertaas
    mener når han sier; "aldri skjønt meg på de som prøver ta alle destinasjoner i verden på én reise".

    Etter min erfaring bør en global rundtur gjøres med en balanse mellom å ikke oppholde seg for kort, eller for lenge på hver plass. Det er jo svært individuelt hva som er kort eller lang tid. Men de aller fleste trenger tid til å fordøye inntrykkene samtidig som man reiser. Å stresse mellom destinasjonene gir som regel følelsen "dit burde jeg reise igjen" eller "pokker at jeg ikke fikk meg med det".

    Pro-tip: Du må ha utvidet full reiseforsikring da standard reiseforsikring som regel bare dekker 45-60 dager av gangen. Å bli innlagt på sykehus i utlandet kan gjøre deg til gjeldsslave uten de rette forsikringene.
    Se til at du har alle vaksinasjoner i orden, listen er lang. F.eks tillater noen land ikke innreise direkte fra Afrika uten vaksinasjon mot gul feber.
    Et lite reiseapotek er helt nødvendig da du garantert kommer til å bli syk. Midler mot diare (loperamid) og paracetamol mot feber og smerter er et must. Nesespray kan noen plasser være umulig å få tak på.
    Hold deg unna mygg og andre insekter best du kan, tro meg, chikungunyafeber og denguefeber er ikke noe du ønsker å oppleve. Pass på malariaprofylakse (klorokin) der det er nødvendig. Pass på hva du spiser. Salmonella og campylobacteriose vil du heller ikke oppleve.
    Pass på årstidene rundt ekvator (monsun & shit). Husk omvendt årstid sør for ekvator.
    Les nøye gjennom visumregler for hvert land. det å bli avvist på grensen kan fort bli en realitet.

    Hva gjelder reisemål:
    ..vil jeg si at søramerika var for meg en skuffelse, unntatt patagonia. Jeg trenger vel egentlig ikke å si at man generelt skal være forsiktig som backpacker i søramerika.

    Nordamerika er helt fantastisk hva naturopplevelser angår. Selvfølgelig må man få med seg bypulsen fra New York eller Las Vegas, men amerikansk kultur er ikke for alle. USA er for øvrig et av de landene der man må være mer påpasselig for sin egen sikkerhet.

    Afrika er kult, men det er mange plasser man holder seg vekk fra. Reise i Afrika krever mye planlegging og svært god tid. Men en liten uke på savannen setter sine spor.

    Australia og New Zealand må man få med seg. Sydney er en kul by, men jeg vil si at både Cairns og Perth verdt et besøk hvis du liker natur og snorkling. Great Barrier reef er vel så sammenlignbart med snorkling på Maldivene. Auckland er ikke noe man må få med seg, da vil jeg heller koncentrere meg om Christchurch og Qeenstown hvis du er fan av Lord of the rings.

    India og nepal står ut for seg selv. Hvis du liker intense lukter, konstante lyd av kråker, total mangel på fast avføring og følelsen av alle vil lure deg hele tiden, da reiser du hit. Jeg vil vel egentlig si at den beste måten å oppleve India/Nepal på, er med en guide. Å komme hit er for spesielt interesserte.

    Asia for øvrig er veldig smak og behag. Det turistexploaterte asia, er veldig exploatert, mens det ueksploaterte kan være veldig pittoresk. Min erfaring er også at det nesten kan svinge fra år til år hva som er mulig eller verdt å besøke. Her må du ta internet og youtube til hjelp. Men igjen er jeg enig med @robertaas at Thailand kan droppes i disse dager. Du går ikke glipp av noe du ikke får f.eks i Vietnam. 
    China er litt så-så (so-so). Det er så omfattende at jeg heller linker hit: https://onthewayaround.com/backpacking-china-travel-guide/

    Men det du absolutt må ha på din liste, er Japan. 10-12 dager i Tokyo, Osaka og Kyoto, vil du ikke angre på. Jeg kjenner ikke til noe annet land som er så trygt, velordnet og forutsigbar, men samtidig gir en enorm følelse av noe svært eksotisk, som Japan. Dessverre er Japan for tiden stengt for backpackers, men det ryktes at de vil åpne 11. oktober.

    Lykke til og god tur

    Jeg har fikset både reiseforsikring og tatt alle 8 vaksinene jeg ble anbefalt å ta 😃 loperamid skal jeg se om jeg får tak i her i Canada, har reiseapotek men ingenting mot diaré. 
    I Sør-Amerika er egentlig det eneste jeg virkelig har lyst til er å dra til machu piccu, men kan hende jeg dropper dette. Nord-Amerika, USA og Afrika gidder jeg ikke denne gang. Mulig jeg tar en tur til Japan hvis det åpner! 
    Takk 😃

  2. robertaas skrev (På 22.9.2022 den 11.21):

    Med ca 25 utenlandsturer i året har jeg aldri skjønt meg på de som prøver ta alle destinasjoner i verden på én reise, men jeg skjønner jo de som ønsker reise rundt i sørøst-asia en stund. På en slik liste ville jeg fjernet destinasjoner som Algarve som man lett kommer til senere fra Norge. Og Maldivene er så langt unna backpacking som man kommer, det er små øyer som hver har en eksklusiv resort og ikke noe mer. Google "banana pancake trail" for å få gode tips om ruter for backpacking i Asia.

    Vientiane: kjedelig by

    -kom deg heller nordover til Luang Prabang med fantastisk stemning, lang linje med tiggermunker om morgenen og fint nattemarked

    -Vang Vieng ligger nærmere Vientiane, men det er for de ønsker ta alle mulige rusmidler mens de flyter nedover i et traktordekk

    Pattaya: verdens største bordell

    Hua Hin, Ko samui, Puket, Krabi er charterdestinasjoner. Tror jeg ville droppet hele Thailand og heller reist rundt i Fillipinene.

    Mauritius synes jeg var kjedelig. Seychellene er bra, men langt fra backpacking. Du slipper ikke inn i landet uten å ha booket alle dine hotellopphold. La Reunion er en fantastisk og variert øy, men man må vite når man skal reise det og helst kunne fransk.

     

    Takk så mye. Stryker Algarve og maldivene fra listen, mulig Thailand og 😃👍🏼

  3. linux-fan skrev (På 20.9.2022 den 15.41):

    Noen spesiell grunn til Algarve (i Portugal), det stikker seg ut som vanlig destinasjon for charter.

    Maldavine er nok pent, men turister er begrenset til noen egne øyer, og turistene må betale for seg, vurderte det som destinasjon for en del år siden, men dro heller til Mauritius som jeg likte, men de har fått problem i ettertid med samme myggen som på Reunion.

     

     

     

    Ingen annen grunn enn at jeg ble anbefalt det av en person, mulig det ikke blir noe av ja 😅 Hmm, jeg skal ta Mauritius til vurdering

  4. Karltorbj skrev (På 20.9.2022 den 15.38):

    Det er vel den mest rasjonelle ruten, hvis du skal faa med deg den delen av verden.

    Forstaar godt, du skipper USA, etter aa ha jobbet i Canada.Er det mangen i fra Norge, i det omraadet ogsaa?

    Europa, tar du vel litt grundigere, med en Interrail billett, senere en gang?

     

    Vi er per nå 8 norske som jobber på gården, og 2 canadere. Ellers er det ikke mye norsker rundt. Ja Europa blir nokk heller for en annen gang 👍🏼👍🏼

  5. Karltorbj skrev (22 timer siden):

    Hvis du lander i Bangkok, kan du jo ta, den ruten, som backpackerene kaller "The circle".

    Den gaar  slik,

    Thailand,  Pattaya.

    Kambodia,  Siem reap ( Ankor Wat ) Phnom penh ( Hovedstaden )  Sihanoukville og Kampot ogsaa hvis du har tid

    Vietnam, Ho Chi Minh city, Hanoi, ( Hovedstaden ) mangen kule plasser i mellom.

    Laos,  Vientiane. ( Hovedstaden )

    Nord Thailand, Udon Thani, Chang Mai,

    Bangkok.

    Her har du ruta, saa er det opp til deg, hvor mangen plasser du vil besoeke i mellom.

    Lavbudsjettrute med buss og tog.

    Har selv lyst til aa utforske syd amerika. Uruguray, Bolivia og Peru, staar hoeyt paa listen.

    Du er jo veldig naer Nord Amerika. Hva med aa starte turen i Minesota og Nord Dakota, statene som scandinaverene, slo seg ned i. Bestille kjoettkaker med erterstuing og naar du sier du er nordmann, oeser de sin gjestfrihet, over deg.

    Kanskje du har smakt paa det samme, i Canada naa? Ser Manitoba, ligger paa grensen til North Dakota.

     

    Takk så mye, den ruten høres flott ut 😃 tror jeg blir å unngå USA for denne turen, mulig jeg heller reiser dit en annen gang på ferie heller 😅 

  6. Hei!

    For ca 3 uker siden reiste jeg til Manitoba i Canada for å jobbe på en korngård som en norsk Bonde driver, og så snart vi er ferdig med å treske inn kornet her så starter min reise videre rundt i verden, altså om 2-3 uker. 

    Jeg ønsker å se mest mulig av verden, men har bare til april/mai 2023 på meg. Har ikke lagt store planer, men det som har vært tanken er å reise først til Cuba, deretter til Sør-Amerika, ønsker å dra til machu piccu der. Eller så tenkte jeg meg til Australia og Asia, kanskje Afrika hvis der skulle være noe flott. 

    Spørsmålet mitt er da om dere har noen forslag til noen bra backpacker steder på turen? Kom gjerne med forslag til både land, sted, eller spesifikke ting å oppleve på det stedet. 
    Jeg reiser alene, og helt på egenhånd uten hjelp av feks Kilroy osv  

    Her har jeg laget en kjapp liste med steder jeg ønsker å besøke på turen:

    Mexico (ikke city)
    Cuba
    Costa rica (bare kanskje)
    Andesfjellene - machu picchu 
    Bolivia
    Lima 
    Sydney
    Laos
    Bolivia
    Algarve
    Kirgisistan 
    Vietnam 
    Kambodsja
    Thailand
    Singapore
    Phillipinene 
    Maldivene
     
    Dette er steder jeg har blitt anbefalt av andre.  Jeg har selv lite peiling på verken geografi eller reise, så derfor setter jeg stor pris på gode tips og råd! 😃 

    B88CF7F9-8ECC-465F-A48B-8D14700C5E0C.jpeg

    03824763-FB4A-4AD5-8874-6EEC5A490313.jpeg

    • Liker 1
  7. Har absolutt ikke tenkt å ha 4 par sko med nei, der har dere misforstått litt 😅 utenom dusj slippers (som strengt tatt ikke telles som sko), så tenkte jeg helst bare ett par sko, og eventuelt sandaler også. Da jeg blir å reise med liten sekk, typ 30-40 liter så ønsker jeg å ikke ha sko oppi den da sko er klumpete å tar mye plass. 😃 sandaler kan være gode å gå i, samtidig som de blir veldig flate nedpakket.

    Har ikke chillout her i Alta, men vært en del å tittet på nettbutikken demmes tidligere.

  8. Har foreløpig kjøpt meg ett par Ecco sko med goretex, de er helt svart og clean og ser ikke dyre ut i det hele tatt. Mulig gore tex puster litt dårlig for varme strøk, så kan hende jeg ikke blir å reise i disse. Har vært inne på tanken på gode sandaler, i tillegg til noen lette joggesko også. Blir selfølgelig å ha med slippers i tillegg for dusj osv. 

  9. Svært interessant å høre alle historiene og opplevelsene deres! Jeg har vært lite ute å reist selv så det er gøy å høre deres erfaringer. Hadde ikke trodd jeg kom til å få så mye svar på denne tråden, så jeg er positivt overrasket! Det har vært til stor hjelp og jeg føler jeg er mye mer klar for å reise ut nå, letter også litt på skuldrene at jeg ikke trenger planlegge så mye 😆 fortsett gjerne å kom med gøye historier, det er kjekt å lese om 😄

    Angående sko, har dere noen anbefalinger? Tenker da sko som både er gode å gå i, gjerne litt vanntette, men som også er pen nok til å komme inn på finere steder. 😊 ønsker ikke ha med flere par.

  10. robertaas skrev (13 timer siden):

    Pass seg for at billigste flybillett ofte er Economy Light hvor det kun er inkludert liten håndbagasje til å ha under stolen forran deg. Har også vært borti flighter i Asia hvor det er maks vekt på passasjer + bagasje.

    Skjønner at folk ønsker reise litt rundt i Asia eller Sør-amerika, men har aldri forstått dette med å ta hele verden i én reise.... og så være ferdig med å reise? Tokyo, Hanoi, LA, SF, Dubai og Machu Pichu har jeg klart ta på en helgetur så jeg ville ikke inkludert det på en slik reise.

    Grunnen til at jeg ønsker å ta så mye som mulig på en tur er fordi jeg muligens blir å overta min fars gårdsbruk etter dette, og som bonde funker det dårlig å reise bort flere måneder 🙈

     

    Milhouse85 skrev (13 timer siden):

    Da vil jeg anbefale Osprey Kestrel 38 som sekk.

    Du har en ganske omfattende reiseliste syns jeg. Mange av stedene du lister opp, er ikke typiske "backpacker-reiser" - men passer best til en middels dyr storby/helgetur. Mange dyre destinasjoner også. Høres veldig tilfeldig ut spør du meg. Type "den plassen har jeg hørt om, det høres fett ut..." - mitt inntrykk er at du får mye mer igjen både opplevelsesmessig, kulturelt og pengemessig dersom du fokuserer mindre på å besøke flest mulige land på kortest mulig tid.
    For mange nybegynnere innen backpacking går det nesten sport i å krysse "check" på flest mulige land, så de har noe å skryte av. Men - du kan veldig fint tilbringe tre måneder i Vietnam uten å gå lei. Så no offence, den listen du har laget er nokså urealistisk for backpacking. Mange av landene du lister opp er typiske "ferieparadiser" eller steder som ikke er så fremmed fra oss.

    Av det du listet opp der er vel Vietnam, Kambodsja, Malaysia (hjelpes), Bali - en "klassisk" backpackerstart. 

    Terningkast 2 på den reiseplanen. Sorry Mac. 😂

    Jeg foreslår at du starter med lavkostland og avslutter med høykost. Da ser du hvor mye du sitter igjen med etter flere måneder på tur. Ofte går det mer penger enn du tror, særlig i begynnelsen dersom du ikke er så erfaren. Reiser du til Asia på lavkost; kan du fort få et lite sjokk med tanke på levestandard, støynivå og andre ting. Så det å for eksempel starte rett på Tokyo, tilbringe 3-4 dager der - før du flyr videre med AirAsia som er et lavkostselskap til for eksempel Bali, som er et mekka for backpackere - deretter kan du ta buss gjennom hele stripa langs Malaysia, Singapore (et bittelite stopp der), Thailand, Kambodsja, Vietnam og Myanmar. Alle disse landene her er ganske trygge for backpackere. 

    Personlig; syns jeg Pakistan og Iran er kraftig undervurdert som backpackerland. Du vil bli overrasket. Kirgisistan og Kasakhstan er også verd et besøk (men der får du utfordringer med språket, disse stedene er nok litt mer for "viderekommende").

    En kraftig undervurdert perle ikke langt fra oss er Georgia, Armania og Aserbajdsjan.

    Jeg syns listen din var voldsom omfattende. Så her har jeg kun tatt (stort sett) asia. 

    Men....

    Hva ønsker du egentlig på denne reisen? Hva vil du gjøre, oppnå, se, oppleve, oppsøke - hva er målet med turen? Hva er behovet, hva ønsker du å gjøre, lære osv? Listen du oppga gir deg ikke så mange utfordringer på turen din. Det er tross alt de "ukjente" og litt mer eksotiske reisemålene som du får mest igjen for....

     

     

    Da jeg har fått jobb på ett gigantisk gårdsbruk (hos en norsk bonde) sør i Canada så starter reisen der. Mulig jeg jobber der i en måned eller to, tjener opp litt penger og opplever storbruk 😃 du har rett i det du sier, har lagt inn litt forskjellig fra det andre backpackere har anbefalt, men også en del som jeg selv har hørt om. Listen var bare helt fort gjort skrevet, og blir nok å gjøre mye endringer der. Men siden dette kanskje er eneste mulighet jeg får til å ta en slik reise så ønsker jeg å oppleve mest mulig av verden. 

    Ønsker å få minner for livet, bli kjent med nye folk, lære litt om meg selv og utfordre meg selv litt på egenhånd i den store verden. Håper å lære mye, og kanskje endre meg litt etter en slik reise 🙈

     

    Utrolig mye bra informasjon! Dette tar jeg virkelig til meg, jeg blir å droppe de "kjente" stedene og heller dra steder jeg finner langs veien som jeg kanskje aldri har hørt om. De kjente stedene kan jeg jo reise til på vanlig ferie senere. Reisen starter som sagt i Canada pga jobb, men ønsker å bruke mest tid i Asia og Australia. Australia er dyrt men hørt utrolig mye fint derfra 😎 

    @Milhouse85 Kirgisistan høres veldig interessant ut 😃

  11. Takk for gode svar! 😃 

    Grunnen til at jeg tenker 40l eller mindre er fordi det får man lov å ta med inn på flyet. Men hørte noen som sa at enkelte asiatiske flyselskap kun har plass til 30l i hyllen, og derfor ikke burde ha større sekk enn det. 

    Stedene jeg foreløpig har tenkt på er Tokyo, Vietnam, Kambodsja, Malaysia, Singapore, Bali, Fiji, Sydney, New Zealand, Peru, Costa Rica, Cuba, Mexico, LA, San Francisco, Dubai og Machu picchu. Noen dere ville fjernet eller lagt til? 😄

     

  12. Hei,

    Jeg er en kar på 24 år som skal ut å reise alene rundt i verden til høsten, tanken er ca 6 måneder. Planen er å være innom både Canada, nord/mellom/sør Amerika, Australia og Asia, I nevnt rekkefølge. 
    Det jeg lurer mest på er hvordan anbefaler dere å reise, helt på egenhånd eller ved hjelp av reiseselskap som Kilroy? Jeg har vært i kontakt med de og jeg synes det virker lettvindt, men så sparer man kanskje mye penger på å reise på egenhånd, også tenker jeg det er mer fleksibelt å dra på egenhånd.
    Jeg ønsker å reise med minst mulig planlagt og ta ting som de kommer. Kanskje dukker det opp noe jeg ikke tenkte på, for eksempel en ny plass, også blir det plutselig 3 uker ekstra i sør Amerika, og 7 måneder reise istedenfor 6. Eller motsatt, plutselig vil jeg hjem etter 4 måneder. Men ja dere skjønner.

    Ellers så lurer jeg på sekk, først tenkte jeg typ 70 liter med daypack, men har gått mer inn på tanken om å kun ha en 30-40 liter sekk for å slippe å sjekke inn bagasje. Hvor liten sekk har dere klart dere med? Tips til merke? 

    Hvor mye penger trenger jeg ha for ett halvt år backpacking, kommer til å prøve å bo billig, reise billig og spise billig. Holder det med 150 000?

    Andre tips tas imot med stor takk! Steder dere anbefaler å besøke, eller burde unngå, ting jeg burde ta med, eventuelt ikke bør ta med. Nettsider for booking av fly og hostell i de forskjellige verdensdelene osv 😃

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...