Gå til innhold

Surfema

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Surfema

  1. Du finner kanskje ut litt etterhvert hvilke fag du liker best, og dermed innenfor hvilken retning du burde spesialisere deg. Men ønsker du å bli prosjektsjef eller starte eget firma bør du gå retningen Bygg -og anlegg. Da vil du ha behov for mer økonomi -og administrasjonsfag, analyse, kalkyle, prosjektplanlegging osv., heller enn større fordypning innen mekanikk.

    Hvilken retning du går kan delvis påvirke hvilke steder du kan jobbe, men går du konstruksjonsteknikk eller Bygg -og anlegg kan du jobbe hos entreprenør. Tar du en bachelor, er det veldig få fag som skiller, da man gjerne bare har ett år på spesialiseringen.

    Valg av skole: NTNU er mest anerkjent og vil kanskje gi deg et fortrinn i en jobbsøkerprosess. Er det UiO eller OsloMet som har byggingeniør i Oslo? Kompetansen på OsloMet har nok sikkert økt de siste årene, spesielt med tanke på opprettelsen av det nye master-programmet.

  2. rdr222 skrev (10 timer siden):

    Har søkt 2-årig master i informatikk, og har tatt bacheloren på en annen høyskole.

    Hvor strenge er de med at emnene fra bachelor dekker listen med emner i opptakskravene?
    Man finner vel sjeldent noen emner som dekker alt 1:1, men ved å legge godvilja til er det jo mye likt når jeg leser emnebeskrivelsene.

    Dersom det kan vises til at fagene du har hatt dekker pensum i de påkrevde fagene, er saken grei.

    Ellers er de veldig strenge på dette. Kjenner en som fikk avslått søknaden pga. de ikke godkjente det ene faget han hadde.

  3. Det har ikke nødvendigvis noe med kvaliteten på utdanningen å gjøre, men kanskje heller med antall institusjoner som tilbyr utdanningen. Elektroingeniør kan man studere nesten hvor som helst i Norge; OsloMet, USN, UiA, UiS, HVL, HIOF, UiT, NTNU osv. Dette gjør at de med best karaktersnitt søker seg inn til de skolene som har størst renommé innen området.
    Trondheim er jo teknologibyen, og de to elektroingeniør linjene der har henholdsvis 44,4stp (3-årig) og 56,6stp (5-årig) som poenggrense på førstegangsvitnemål. Dette har sammenheng med jobbmarked, lønnsvilkår osv.
    Studiet ved OsloMet er nok også bra, og elektro og IT er veldig framtidsretta.
    Hvor mye en som skriver kode tjener vil fort avhenge veldig av arbeidsområde.

  4. Godt svar fra ?? Dersom du har god matteforståelse burde det gå greit. En del av R1 pensum er felles med S1/S2, slik at det ikke blir fullt så mye nytt stoff i dette faget. R2 vil nok for din del være nesten utelukkende nytt stoff, og selv synes jeg R2 var en del tyngre enn R1, så jeg ville beregnet en del mer tid til dette (også fysikk2).

    Som Reg2000 sier er fysikk muntlig en muntlig/praktisk eksamen, og du vil måtte gjennomføre et forsøk/beskrivr et fenomen etc ved bruk av dette. Så før du tar eksamen, bør du i hvert fall finne ut hvilke aktuelle praktiske oppgaver du kan få, og søke opp på youtube/google ?

  5. 1 Hvilken klasse går du i nå?

    2 Har du noen tanker om videre skolegang etter videregående?

     

    3 Jeg gikk selv på TAF, og synes dette var en veldig god ting, men hvis du er så skolelei som det fremstår, så er nok ikke det så lurt.

    Jeg var selv veldig flink på skolen og hadde veldig høyt snitt fra ungdomsskolen uten å legge ned noe særlig innsats.
    Men, på videregående merket jeg plutselig at jeg måtte jobbe for å henge med, og de andre som ikke var godt nok motivert for dette falt raskt av.
     

    Det å jobbe samtidig som du går på skolen kan slå ut flere veier. For meg så var det et veldig godt avbrekk fra en ellers slitsom skolehverdag, men også krevende, da man starter som lærling uten noen form for kompetanse.

    Andre i klassen digget rolige dager på arbeid med lønn, såpass at de mistet helt interessen for skolen.

     

    4 i 8.ende klasse er det veldig mange som er skolelei, inkludert meg selv, så det kan godt hende du får mer interesse etter hvert :)

     

    5 Hvis du ønsker å komme inn på elektro, bør du delta i timene på enkle (dog kjedelige) fag som samfunnsfag, RLE og mat og helse. Der er et lett å få en god karakter som hjelper på snittet :) for de fleste er det realfagene som trekker ned på snittet, ikke motsatt ;)

     

    6  Har du lest om Y-veien? Dersom du går elektro på vgs, anbefaler jeg at du tar påbyggning til generell studiekompetanse i samme slengen. Hvis du senere ønsker mer skolegang, kan du velge Y-veien.

  6. Hei,

     

    er innkalt til førstegangstjeneste i luftforsvaret i juli, og trenger litt rådgivning angående å få mest mulig ut av tjenesten min.

     

    Litt om meg:

     

    Har aldri vært noen sportslig type, slitt med overvekt og dårlig form siden jeg var rundt 10 år gammel. Var en typisk nørd som satt inne og spilte dataspill og leste bøker i stedet. Nå går jeg VG3 og har klart å komme meg ned i normal vekt, men formen er fortsatt temmelig dårlig. På sesjon scora jeg 3 på både utholdenhet og stryke etter å ha gitt 100%, noe som faktisk var bedre enn det jeg hadde forventet. Tok et spontant valg og sa at jeg var veldig motivert til militærtjeneste da jeg så på dette som et bedre alternativ enn å ta et friår etter vidergående, men også en god mulighet til å få gjort noe helt annet enn skole og prøve noen nye ting.

     

    Da er spørsmålet: hvordan skal jeg få mest mulig ut av dette året? Er litt redd for at jeg ender opp med en drittjeneste, spesielt når jeg ikke akkuratt stiller sterkt i konkurransen når det gjelder fysisk form. Har derimot alltid fått skryt av gymlærerene for positiv innstilling, og jeg er absolutt ikke en person som prøver å sluntre unna ting. Har gode karakterer og går studspes med fordypning i realfag hvis det har noe å si.

     

    Hva synes dere jeg bør søke på? Hvilke muligheter har jeg? Noen tips for ting jeg bør/ikke bør gjøre? Synes sambandssoldat høres ganske interessant ut, da jeg har interesse for data og nettverk, men det ser ut til å være svært få som får den stillingen. Flyoperasjonssoldat/mission support og sanitet er også ting som virker interessante. Virker også interessant med utdanning i forsvaret, spesielt cyberingeniør ved FiH, hvis jeg kvalifiserer etter førstegangstjenesten.

     

    Takk på forhånd.

  7. Hei, og mange takk for god hjelp! Var vel dumt å kalle det "takåser" når som du sier, det er noe annet enn det jeg tenkte på. Mulig det er feilbruk, men der hvor jeg kommer fra, er "åse" et vanlig uttrykk for en bjelke, så beklager den!

     

    For å være mere presis: det er snakk om et pulttak, så med "takåse" mente jeg egentlig bjelkene i taket. Jeg har jobbet på noen leilighetsprosjekt, og da har vi som regel satt opp flere buer sammenhengende, altså 4-5-6 buer hver med en bredde på ca 2,5m. Det er nok grunnen til at vi kjører bjelkene på tvers av takets fall, så slipper vi å ha så mange korte bjelker

  8. Minimum 3er. Om man gjengir analyse fra nettet spiller vel ingen rolle? 

    Så lenge man får fram det som er relevant, ser jeg ingen problem i bruke ferdige analyser fra boka eller nettet. Er tross alt muntlig eksamen og ikke skriftlig. 

    Fikk litt info av læreren vår nylig ang. muntlig eksamen. Hun sa at disse første 10 minuttene hadde veldig lite å si, det var mest bare for å ha en ramme, eller for å komme i gang. Det viktigste er tiden etterpå, når sensor stiller spørsmål. Det er da du må vise at du kan det du har presentert, + litt annet. Å kopiere en analyse fra netter går nok helt fint, men du må passe på å sette deg godt inn i den, så sensor ikke skjønner at du har funnet den noe annet sted ;)

  9. Hei folkens!
     

    Jeg skal meget snart ha fagprøve, men er veldig spent da jeg antakeligvis vil få en oppgave som jeg er lite kjent med. Mye sannsynlig skal jeg sette opp ei redskapsbu med pulttak evt. sperretak osv. Men jeg er lite kjent med takkonstruksjoner, og forankring.

    Hvor ofte må man forankre takåsene? Si at jeg har 5 takåser liggende etter hverandre, hvem av dem må forankres? Og må de da forankres over hver stender de ligger oppå?

    Mange takk for alle svar :)

     

    PS: jeg fant et bilde av en garasje hvor taket likner litt, bare at på garasjen ligger takåsene langsmed takhellinga

×
×
  • Opprett ny...