Jump to content

Surfema

Medlemmer
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Surfema

 1. Kjenner noen som fikk seg jobb i Borregaard nå. De tilbyr latterlig dårlig lønn til nyutdannede
 2. Trondheim 10/10 som student. I Trondheim får du en studenttilværelse i en by med lange tradisjoner og gode tilgjengelige fritidstilbud. I Oslo bor du bare i en stor by og forsvinner i mengden.
 3. Du finner kanskje ut litt etterhvert hvilke fag du liker best, og dermed innenfor hvilken retning du burde spesialisere deg. Men ønsker du å bli prosjektsjef eller starte eget firma bør du gå retningen Bygg -og anlegg. Da vil du ha behov for mer økonomi -og administrasjonsfag, analyse, kalkyle, prosjektplanlegging osv., heller enn større fordypning innen mekanikk. Hvilken retning du går kan delvis påvirke hvilke steder du kan jobbe, men går du konstruksjonsteknikk eller Bygg -og anlegg kan du jobbe hos entreprenør. Tar du en bachelor, er det veldig få fag som skiller, da man gjerne bare har ett år på spesialiseringen. Valg av skole: NTNU er mest anerkjent og vil kanskje gi deg et fortrinn i en jobbsøkerprosess. Er det UiO eller OsloMet som har byggingeniør i Oslo? Kompetansen på OsloMet har nok sikkert økt de siste årene, spesielt med tanke på opprettelsen av det nye master-programmet.
 4. Dersom det kan vises til at fagene du har hatt dekker pensum i de påkrevde fagene, er saken grei. Ellers er de veldig strenge på dette. Kjenner en som fikk avslått søknaden pga. de ikke godkjente det ene faget han hadde.
 5. Det har ikke nødvendigvis noe med kvaliteten på utdanningen å gjøre, men kanskje heller med antall institusjoner som tilbyr utdanningen. Elektroingeniør kan man studere nesten hvor som helst i Norge; OsloMet, USN, UiA, UiS, HVL, HIOF, UiT, NTNU osv. Dette gjør at de med best karaktersnitt søker seg inn til de skolene som har størst renommé innen området. Trondheim er jo teknologibyen, og de to elektroingeniør linjene der har henholdsvis 44,4stp (3-årig) og 56,6stp (5-årig) som poenggrense på førstegangsvitnemål. Dette har sammenheng med jobbmarked, lønnsvilkår osv. Studiet ved OsloMet er nok også bra, og elektro og IT er veldig framtidsretta. Hvor mye en som skriver kode tjener vil fort avhenge veldig av arbeidsområde.
×
×
 • Create New...