Jump to content

aasATuio

Medlemmer
 • Content Count

  192
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

66 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

932 profile views
 1. Mange dataekspertar prøvar å få oss til å tru at kryptertering av data for sending og lagring kan løyse alle problem med personvern rundt bruken av smarttelefon. Men som representant for dei vanlege brukarane av smarttelefon har eg ikkje tru på at dette er ein veg som fører fram til godt personvern for oss.
 2. "I dag er det elleve nasjoner som bruker, eller er i ferd med å ta i bruk, Nasams. Disse er: Norge, USA, Finland, Nederland, Spania, Chile, Oman, Litauen, Indonesia, Australia og Qatar. I tillegg benytter Hellas, Sverige, Tyrkia og Polen Nasams-komponenter. Polen bruker det i sitt kystartilleri med NSM-missiler fra Kongsberg." Luftvern og kystvern er forsvars-teknologi som jeg mener Norge bør tillate seg å skaffe seg eksportinntekter av. Men Kongsberg har også utviklet en del avskrekkings-teknologi som norske myndigheter burde hindre at Norge skaffer seg eksportinntekter av.
 3. Når Norge har vist seg så dyktig til å finne opp ødeleggende ting må det norske forsvarsbudsjettet ikke brukes på å forfølge den globale eksportsuksessen, men konsentreres om teknologi som er mest effektiv for å markere norsk revir i Finnmark og Barentshavet.
 4. Det poenget jeg vil ha fram er at denne bombekasteren er ikke et forsvarsprodukt, men et rent ødeleggelsesprodukt, i klasse med klasebomber. Vi bør bruke norsk teknologisk kompetanse til å produsere mindre ødeleggende forsvarsprodukter enn bombekastere!
 5. Sitat: "Tårnet har en oppgitt vekt på 1.900 kg og en rørlengde på tre meter. Rekkevidden oppgis til over ti kilometer med evne til å skyte seks 120-millimetergranater som slår ned på samme mål samtidig (MRSI, «Multiple Rounds Simultaneous Impact»)." Dette høres for meg ut som noe som er nokså likt ei klasebombe, og som derfor er ulovlig å produsere!
 6. Eg trur ikkje at eff-trettifem-systemet vil vise seg som meir påliteleg enn 737-Max!
 7. "NVE-sjef Kjetil vil fortsatt bli kvitt strømtoppene." Da tror jeg det å bygge inn et lotteri i strømregningen kan gi oss den smarte energistyringen Lund ønsker seg! Lotteriet må være slik at det belønner individuell strømsparing.
 8. Dette er en svært interessant industriell prosess på mange måter. Et viktig poeng er at batterigrafitt representerer fanget karbon i en langt mer verdifull form enn CO2-væske! Kan det være mulig å kombinere karbonfangst i grafitt med produksjon av hydrogen i dette anlegget?
 9. https://klassekampen.no/utgave/2020-06-13/en-ny-verden-i-sikte?sharingToken=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJuYW1lIjoiQUFTTVVORCBTVURCw5giLCJzbHVnIjoiZW4tbnktdmVyZGVuLWktc2lrdGUiLCJpc3N1ZUlkIjoiMjAyMC0wNi0xMyIsImlhdCI6MTU5MjgxNDQ4MX0.2gPjSKSZJk0bC_FdRlnhoebNMSC0NKCRtf_R1RwgFGQ Eg vil minne om kva Martin Eggen på Leknes uttala i dette intervjuet: klassekampen.no/utgave/2020-06-13/en-ny-verden-i-sikte? – Vi må ikke glemme at uten fisk hadde det ikke vært folk her. Det er naturen vi lever av, alle her oppe. Og vi skal leve av den i lag, både fisket, jordbruket og reiselivet!
 10. Ammoniakk er intenst korroderende, særlig om det er forurenset av vann. Dette er en teknisk utfordring som må løses med bruk av ammoniakk i stedet for fossilt drivstoff.
 11. Det å bruke innestengt solkraft til å hente CO2 frå lufta trur eg er framtidsretta karbonfangst og lagring. Flytande brensel levert til transportfartøy har ein mykje høgare pris per kilowatt enn straum ut av ein fastmontert stikkontakt. For å laga flytande brensel bør ein starte med å få CO2 til å trekke frå lufta inn i ei hydrokarbon-væske som er rik på energi, ikkje bruke det energifattige vatnet for karbonfangsten!
 12. Jagerflyene med piloter i burde ha base i Troms eller Finnmark, ikke på Ørland!
 13. Kommentar til: - disse flygingene synliggjør vår evne til å forsvare, avskrekke og stabilisere sammen i et stadig mer komplekst miljø. Integrasjon av våre bombefly over hele Europa og Arktis er nøkkelen til å styrke den regionale sikkerhetssituasjonen, uttaler generalen. - Ville ikke moderne radar og moderne luftvernmissil være mer enn nok avskrekking og stabilisering av nordområda, uten jagerfly med piloter i ?
 14. Kommentar til setningen: "Norge har nettopp mottatt F-35A nummer 23, 24 og 25, og man må nok kanskje være forberedt på at noe kan skje med disse flyene også i løpet av de årene de skal operere, selv om nyere teknologi forhåpentlig kan redusere tapsrisikoen noe." - Dersom den nyere teknologien har mer "fly by wire" så er det ikke opplagt for meg at det reduserer tapsrisikoen!
×
×
 • Create New...