Gå til innhold

Vetle Houg

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

721 profilvisninger

Vetle Houg sine prestasjoner

39

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette er gode nyheter, og dette kan sparke i gang flere gode initiativer som gir større grad av sirkularitet og som gjør at det blir deponert mindre betong!
  2. Spenstige saker fra Buchard. Det vil være av stor interesse å se et klimagassregnskap for dette bygget så vi kan sammenligne med det beste vi kan føre opp i betong og stål. Det eneste klimagassregnskapet jeg har sett på sammenlignbare høyhus viser at betong kommer bedre ut enn tre, og det er jo greit å vite om det er fakta eller følelser som bestemmer materialvalg.
  3. Da Norcem startet sitt karbonfangstprogram for åtte år siden testet de fire teknologier, deriblant en membranteknologi. På bakgrunn av testene valgte de den teknologien som var mest moden. Det er selvsagt veldig bra at utviklingen går videre med flere teknologier, og som du skriver så er det også best at det er de kommersielle aktørene som må velge teknologi. Og det er det som altså er gjort her.
  4. I artikkelen står det "En sirkularitetsgrad på 2,4 prosent betyr at drøyt 97 prosent av ressursene vi bruker går rett på søppeldynga." Som allerede påpekt av andre her så er tallet feil. Og det er heller ikke det som står i rapporten, så der har artikkelforfatter nok tolket feil. Rapporten viser at den regner ressursforbruket i Norge til å være 234 mill tonn. Av dette regnes 119 millioner tonn som "Net added to stock" altså at ressursene inngår i varig infrastruktur og bygg. 14,6 mill tonn er angitt som avfall, hvorav 10,2 mt angis som "lost" og 4,4 mt som "cycled". Hvis man skal følge rapportens tall kan man da si at 4,3 % av ressursene går på søppeldynga. Og det er noe helt annet.
  5. Storm? Svært dårlig vær? Bildet og videoen(e) som viser Moskva med slagside og i brann er tatt ikke lenge før skipet sank. Som man ser av bildene er det lite vind og lite bølger. Nå er det ikke noe uvanlig at russerne lyver om tingenes tilstand, så også her.
×
×
  • Opprett ny...