Jump to content

meandmyself

Medlemmer
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 :)

Recent Profile Visitors

1790 profile views
 1. For å pirke litt så kommer det helt an på budsjettet. Måler daglig mA signaler og kan ikke huske sist jeg koblet noe i serie. Her brukes tangampermeter til alt så lenge jeg får det rundt lederen. Bruker et enkelt Fluke med mA oppløsning og 0,2% nøyaktighet i felt for slike signaler.
 2. Vet ikke hvor mye du skal måle, men her er et eksempel: https://www.banggood.com/1Pcs-SCT-013-050-Non-invasive-AC-Current-Sensor-Clamp-Sensor-50A-p-1624788.html?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_organic&gmcCountry=NO&utm_content=minha&utm_campaign=minha-no-en-pc&currency=NOK&cur_warehouse=CN&createTmp=1&utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_bgs&utm_content=xibei&utm_campaign=xibei-SSC-no-en-tools-0316-2021&ad_id=506701494165&gclid=CjwKCAjwhuCKBhADEiwA1HegOWN4fQbRL4_cLnWPzwjimnFIV2Y_oG9meNOeZRuJAi569l_szJ2BgBoC7P8QAvD_BwE For å utnytte hele ADCen på en arduino bør du bruke feks en opamp for å øke spenningen ut av denne slik at du får brukt hele rangen. Det beste er å finne en som har samme spenning ut maks som mikrokontrolleren kan lese på inngangen.
 3. Netteier som er ansvarlig her har monopol i det området. Strømmåleren er netteiers eiendom, men for å koble det om slik at kun ett inntak brukes må du nok betale en elektriker.
 4. Du må ta kontakt med netteier, dernest må du få tak i en elektriker som kan bidra med å koble sammen de to adskilte anleggene. Hvor vanskelig dette er i boligen din er umulig å si her.
 5. Eurostikk er uisolert, det er apparatet som kobles til som er dobbeltisolert.
 6. Databladet bør si hvor varmt det kan bli maksimalt. Er det silikonkablene fra aliexpress du har brukt? I så tilfelle kan ikke de brukes i en boks hvis du har 230V i den, da skal alle lederene være godkjent for den høyeste spenningsnivå. At det står at releet er ratet for 30A betyr ikke at kobberbanene er gode nok til det. Nå klarer jeg ikke å se akkurat hvilke skruterminaler som er på det kortet, men jeg har brukt noen lignende før og de var ratet til maks 16A. Ja, det er mer enn du trenger til en 2,2kW ovn men det viser igjen at det er mer å tenke på her enn kun en komponents A rating. Ser også at det er mangetrådete ledere som går i kabelen, disse skal ha niter på ved kobling med mindre klemmen er godkjent for mangetrådete ledere. Toppers at du holder på med elektronikk, men når man begynner å jobbe med 230V og 10A så skal det faktisk ikke så mye til før det går gale. Jeg vil ikke si at du ikke skal holde på med dette, men at du må forstå hvor mange faktorer som faktisk må taes hensyn til. ALT i kretsen må tenkes på.
 7. Hvilken spenning takler disse ledningene? Ser mange silikonkabler ikke takler mer enn 300V som gjør at de ikke er brukandes på 230V uheldigvis.
 8. Svar til sitat: Har hatt alarm fra Verisure tror jeg det var i en tidligere enebolig. To ganger da vi var bortreist gikk alarmen og begge gangene rykket vekter ut og sjekket. Vi hadde da nøkkelsafe hvor de fant nøkkelen. De hengte også opp et "bevis" på innsiden om at de faktisk hadde vært der. Begge tilfellene viste seg å være utløst av en dør som hadde litt slark og dermed aktiverte dørsensoren. Mine foreldre hadde et tilfelle av knust rute pga uvær en gang de var bortreist, da ble alarmen utløst og vekteren rykket ut, da ordnet vekter med sikring av rute. Dvs at de fikk tak i en snekker eller hva det var som tettet hullet hvor ruten skulle være slik at det var trygt for vær og vind. Tror alt ble dekket av forsikringen. -- Sitat svar slutt ---- Nå kjører jeg alarm i leiligheten jeg har via Homeseer og et par kameraer. Har satt opp slik at kameraene innendørs fysisk mister strømtilførselen når jeg er hjemme for å ikke risikere uheldige situasjoner. Kameraene utendørs står på hele tiden da det er såpass befolket område at jeg ikke gjør noe som ikke tåler dagens lys der. Ved alarm får jeg melding vha pushover og mail med bilder fra alle kameraer. Er jeg bortreist ala feriemodus så blir tilsvarende melding sendt til flere familiemedlemmer som bor i nærheten. Ved brann går alarmen i leiligheten og til meg først og 30 sekunder etterpå blir den sendt til de samme folkene hvis jeg ikke "anerkjenner" alarmen via en knapp jeg har ved komfyren ettersom det er den som i normale tilfeller aktiverer en falsk alarm. Aktivering og deaktivering skjer via et panel i gangen eller vha andre metoder som blir mellom meg og mitt system
 9. Ikke sikkert du trenger så store laster, kommer helt an på hva grensen for feil i systemet er. Beskrivelsen drar også inn canbus i beskrivelsen som gjør at det er tydelig at de ikke vet hva de driver med.
 10. Bremselys er i samme pæren som kjørelys, men på en separat ledning som går til begge lysene i parallell.
 11. Intel sine guidelines anbefaler 0,75mm2 for PCIE kontakene og er da dimensjonert for 6-8A per leder.
 12. Isolasjonen er ikke nødvendigvis det største problemet, det du vil få problemer med her er spenningsfall. Hvor mye er 22awg i mm2?
 13. Det er I en ideell verden. I et tilfelle kan det feks trekkes 8A på en mens det trekkes 4A på tre andre kabler. Kabeldiameteren kommer an på hvilken kontakt du setter på enden. I ditt tilfelle ville jeg sagt Railrating > Kabelrating > Kontaktrating
 14. Nei, fordi motorsykler (som jeg vet om) bruker constant mesh som betyr at tannhjulene er i kontakt hele tiden, men man flytter noen av de sideveis på splines for å låse noen av tannhjulene mot akslingen. Tror det er tilsvarende det som kalles dog box i bil.
 15. Mtp prisen på en transformator og tapet du vil ha i den så er det greiere å få tak i et nytt kar. Her har du eksempel på trafo. Sjekk hvilken strømstyrke du trenger. https://www.elbilgrossisten.no/collections/skilletransformator-isoleringstransformator/products/transformator-skilletrafo-230v-3-fas?gclid=Cj0KCQjw0caCBhCIARIsAGAfuMwrsSqe58pvQIBHcQNtKBJxCy2an3rf2Kg0WZhdNhupvghurYefUVUaAkrhEALw_wcB&variant=20819949879399
×
×
 • Create New...