Gå til innhold

Haatr

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haatr

  1. Du studerer medisin i utlandet, men vil hjem og bo i Norge i ett år, og deretter studere på nytt i utlandet? Er problemet å bo i utlandet, å studere på en bestemt plass, eller vil du ha en ny og fresh start? Hvis du bare vil hjem for en periode så virker det på meg litt meningsløst å begynne på nytt. Hvorfor ikke heller ta et år fri og senere ta opp studiene der du slapp når du føler at du er klar? 

     

    Men angående alderen din så er det absoultt ikke noe å bekymre seg over. Det er veldig vanlig å droppe ut og studere noe annet (nesten for lett siden det er så godt tilrettelagt her i Norge). Til info så tror jeg gjennomsnittsalderen på 1.året på arkitekthøgskolen er 25 år, og jeg vil tro den er ca. det samme på medisin også. 

    Nei.

    Det blir et friår, også et år her ved uio også 5 år i utlandet. Det vil si 2 år til i Norge.

    Medisin 1 + 5 betyr 1år ved UIO og 5 år i utlandet.

     

    Fortsatt meningsløst? Kan muligens få fritak fra 1-2 fag.

  2. Nokon startar utdanninga i 30-åra og nokon avsluttar. Dersom det du driv med i dag ikkje fungerer er det lurt å tenke seg om og evt. vurdere alternativ. Det er aldri for seint, i alle fall ikkje i ein alder av 21 år. Du har enno mange år igjen til arbeid. Det er viktigare at du finn ein retning du trivast med no.

    Retningen er det ikke noe feil med. Det er bare menneskene og miljøet.

    Kanskje gresset er grønnere på andre siden?

  3. Hei.

     

    Startet å studere medisin i utlandet rett fra VGS. Men trives egentlig ikke. Studiet har gått bra, bare at jeg nå føler jeg at jeg må ombestemme meg. Jeg er ikke særlig glad i å bo i et annet land enn Norge og det merker jeg psykisk. Derfor, vurderer jeg nå å søke 1+5 på bjørknes, men da må jeg vente enda et år(friår) også må jeg ta førsteåret på nytt. Da blir ihvertfall førsteåret i Norge og 5 i utlandet. Kanskje jeg er mer klar for å reise bort senere? Er det verdt det? Får dårlig samvittiget da jeg sløser nærmest to hele år. 

     

    Hjelp?

  4. Er dette noe mer enn en svært hypotetisk problemstilling? Har du planer om å ta flere studier parallelt? Isåfall er jeg stygt redd du finner ut hva som skjer hvis du stryker fortere enn du aner. Som forøvrig er ingenting, annet enn all tiden du har kastet bort på studiet du ikke fullførte, som du kunne ha brukt på det andre studiet isteden. Frafall blant studenter på høyere utdanning i Norge er ca 40%, og tar du deg vann over hodet kan du fort føye deg til denne statistikken. Nå kjenner jeg ikke deg, så for alt jeg vet kan det hende du faktisk klarer det, men med mindre du er superstudent med superevner er nok det greieste å ta ett studium av gangen.

     

    Økonomisk har du ingenting å tape på å hoppe av et studium - uansett om du har fått støtte til det eller ikke egentlig, ettersom støtten trossalt kun er lån og evt. stipend som går rett til deg - med unntak av utgifter til semesteravgift og bøker du da gjerne ikke trenger. Du mister retten til studiestøtte dersom du havner mer enn ett år (60 stp) på etterskudd i studiet, frem til du har hentet deg inn igjen. Forutsatt at du består studiet du faktisk får støtte for vil det dermed ikek ha noen innflytelse på din rett til støtte at du stryker på et studie du ikke får støtte for.

    Blir jeg forsinket i studiepoeng da?

  5.  

    Hei der!

    19år

    Jeg gikk på et universitet i Polen, og har lyst til å bytte studiested. Jeg følte meg veldig ensom. Derfor velger jeg nå å avbryte utdanningen og heller søke på nytt et annet sted. Jeg er helt avhengig av stipend og lån. Problemet er; vi hadde rundt 9 eksamener totalt, hvor jeg strøk to. Disse må jeg nå ta som konte eksamener (to sjanser), men jeg har absolutt ingen motivasjon til å lese, siden jeg vet jeg ikke skal tilbake dit. Jeg føler det blir unødvendig.

     

    Hvordan fungerer systemet? Vil jeg kunne få stipend og lån når jeg søker igjen på et annet universitet?

     

    Ja du må ligge 60 sp bak, det er du langt i fra.

     

    Kan jeg søke enkeltemner for å ta igjen disse?

  6. Hei der!

    19år

    Jeg gikk på et universitet i Polen, og har lyst til å bytte studiested. Jeg følte meg veldig ensom. Derfor velger jeg nå å avbryte utdanningen og heller søke på nytt et annet sted. Jeg er helt avhengig av stipend og lån. Problemet er; vi hadde rundt 9 eksamener totalt, hvor jeg strøk to. Disse må jeg nå ta som konte eksamener (to sjanser), men jeg har absolutt ingen motivasjon til å lese, siden jeg vet jeg ikke skal tilbake dit. Jeg føler det blir unødvendig.

     

    Hvordan fungerer systemet? Vil jeg kunne få stipend og lån når jeg søker igjen på et annet universitet?

    • Liker 1
  7. Sorry ass, men det er liksom risikoen man tar ved å utdanne seg i utlandet:

     

    http://www.aftenposten.no/norge/Norske-legestudenter-i-Polen-fortviler---Det-er-veldig-alvorlig-for-oss-582060b.html

     

     

     

    Sorry ass, men det er liksom risikoen man tar ved å utdanne seg i utlandet:

     

    http://www.aftenposten.no/norge/Norske-legestudenter-i-Polen-fortviler---Det-er-veldig-alvorlig-for-oss-582060b.html

    De får seriøst gi seg... Dette her var godt visst for flere år siden da den midlertidige løsningen for de som i den tid hadde påbegynt studiet ikke skulle rammes av det... Og håper virkelig ikke noen bøyer seg baklengs for at de skal få slippe å ta konsekvensen av sine egne handlinger

     

    Skremmer meg ikke :) Ferdig med første året! :)!

  8. Hei.

     

    Jeg liker å trene, og velger nå å trappe opp litt. Jeg tenker å trene kondisjon før jobb med fokus på intervaller 1.5 time og noen ganger langdistanse (litt over en mil). Også på kvelden klokken 21 tiden ta en styrketreningsøkt på 1.5 timer.

     

    Jeg forsøkte å gjøre dette en periode i en 5 dager, og det gikk kjempe bra! Men hadde dog noen kraftige kramper her og der, og søvnbehovet økte noe. 

     

    Hva tenker dere om dette? Godt trent, 20 år gammel 64-65kg (175cm).  Har egentlig ikke noen særlig annen mål med treningen enn å få mest mulig muskelmasse og minst mulig fettmasse, og bli rask til å løpe.

     

    Viljen er intet problem.

  9. Hallo.

     

    Jeg har løpt ganske mye på tredemølle med høy intensite, før klarte jeg å løpe sånn 1,5 timer med intervaller hvor jeg tok meg het ut 3-4 ganger i uken. Nå klarer jeg knapt 1 også er det en skade i ankelen,  og etter fire dager føler jeg meg normal igjen, og dermed er det en ny skade i beinet, nye fire dager, også fortsetter det slik.

     

    Hvordan klarer løpere å holde seg i form slik at de kan løpe masimalt hele uken? Nå løper  jeg bare på tredemølle. 16km/t intervaller  3x3.

     

    God form 19.

  10. Så anbefales det 

     

    Universitetet i Iowa har i 2015, på vegne av The American Society of Human Genetics (ASHG), gjennomført en studie på betydning av røyking og alkohol konsum på aldringsprosessen hos mennesker.

     

    Sigarettrøyking og missbruk av alkohol har selvfølgelig negativ virkning på aldringsprosessen, men det har også mangel på alkohol.

     

    moderate alcohol use – about one to two drinks per day – was correlated with the healthiest aging"

     

     

    Jeg kan ikke tolke dette på en annen måte enn at totalavhold har en negativ effekt på aldringsprosessen og alkohol er en naturlig del av et sunt kosthold.

     

     Landsforeningen for hjerte- og lungesyke skrev i 2013: ".Flere, inkludert Verdens Helseorganisasjon, har tidligere konkludert met at et lavt til moderat alkoholinntak kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom". 

     

    Jeg vil også fremme sammenfallende anekdotisk informasjon fra obduksjon av alkoholikere ved   rikshospitalet på 1960 tallet.

    "Mens indre organer kunne være fullstendig ødelagt, var blodkarene "som hos en nyfødt".

     

    Videre, også anekdotisk: " middelhavs kosthold er sunt. den inneholder alkohol og inneholder lite meieriprodukter"

     

    Er det grunnlag til å tro at meieriprodukter og totalavhold er helseskadelig?.

    Anbefales et at jeg starter å drikke? har kun drukket en gang i livet mitt. Er veldig med idrett og vil gjerne ikke at presentasjonene mine skal  hemmes.  Alkohol er jo også det andre mest avhengighetsskapende stoffet i verden.

  11. Hei, 

     

    jeg ser at Forerunner 920XT er på salg til 3298kr vurderer å kjøpe en løpe klokke i denne klassen.

     Tenkte mye på 235 og 630, men de koster like mye om ikke mer. Jeg er ganske godt trent og løper flere ganger i uken. Men er likevel ganske mye penger. Til gjengjeld er det jo mange funksjoner, som vo2 opptak og personlig trener, pace, osv

×
×
  • Opprett ny...