Gå til innhold

76D11PEA

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 76D11PEA

  1. England har nå hatt privat jernbanedrift i mange år og det fungerer ypperlig – de har også god kaffe på togene.

     

    https://verdenogvi.blogspot.com/2017/05/jernbane.html

     

    Problemet stikker nok så dypt som at NSB rett og slett er like byråkratisk, ineffektivt og lite resultatorientert som resten av det offentlige. I England og USA er jernbanen privatisert, og enhver som reiser i de landene kan glede seg over god kundebehandling, fremragende service på togene, moderne behagelige vogner, og fremfor alt, tog som går i rute.

     

    Det hjelper ikke å bytte navn så lenge organisasjonen fortsetter som før.

     

    Jeg lurer på hvor mye du har reist med tog i Storbritania i de siste årene, eller snakket med pendlere derfra. Privatisering har skapt et uoversiktlig virvær av konkurrerende tilbud. Forsinkelser og kanselleringer er vanlige, tilogmed med tilløp til opptøy på jernbanestasjoner i velstående pendlerstrøk. Prisene er høy, særlig i forhold til gjennomsnittslønn. Betjening er høflig, men sparsommelig, omtrent som i Norge.

     

    Tyskland, derimot...

    • Liker 1
  2. Jeg synes at lojalitet er noe man skal tjene, ikke bare kreve. En arbeidsgiver som opptrer illojalt mot sine ansatte har ingen rett til å kreve lojalitet fra dem. Her er det mye som tyder på at dette er tilfellet.

    Rambøll har vist nokså dårlig vurderingsevne i å la denne saken komme i retten. De burde heller enten løst saken internt eller betalt han en klekkelig som for å slutte. Uansett utfallet, er det nå allmennkjent at det er dårlig arbeidsmiljø hos Rambøll.

    • Liker 6
  3. Jeg ser to positive utviklinger her: (1) sykkelveien er adskilt fra veien; (2) sykkelveien er adskilt fra gangveien. Om sykkel er til hinder og forargelse for bilister, så kan den være direkt farlig for fotgjengere; sykling på fortau er nemlig forbudt i Storbrittania, bl.a.

     

    Prisen virker nokså sprøtt. Man merker en tendens til å overdesigne gang-og-sykkelveier her på berget. Tung maskineri, meterdyp fundamentering, trafikken forsinket i ukesvis og kostnader deretter, når alt man egentlig trenger en en bred, flat velgruset sti.

    • Liker 1
  4. Veldig uproft og uklokt handling; å bruke arbeidsgiverens e-mail system er både ukorrekt og tåpelig. Den sagt, hva ha ledelsen gjort for å utløse en slik reaksjon? Lojalitet, etter mitt syn, er ikke noe en kan kreve; den må opparbeides. En arbeidsgiver kan ikke forventer å få mer lojalitet enn den gir.

     

    På et annet nivå kommer det noen interessante arbeidsrettslige prinsipper.

     

    Når en arbeidstaker vil søke seg vekk fra en dårlig arbeidssituasjon, er det ulovlig å bruke bedriftens e-mail, eller i det hele tatt gjør det i arbeidstiden?

    Er det ulovlig for en gruppe ansatte å gjøre en kollektivt handling for å søke seg vekk fra en dårlig arbeidssituasjon?

     

    Det blir interessant å se hva retten avgjøre; det kan ha konsekvenser for arbeidsliv framover.

    • Liker 1
  5. Hmm...

    Mr. Hendry himself og det nevnte Swansea-prosjektet ble i dag slaktet av Financial Times: "Tidal power swamped by dubious mathematics. Cost numbers around Swansea lagoon project are wildly misleading."

     

    https://www.ft.com/content/da4baf02-db14-11e6-86ac-f253db7791c6

     

    Hmmm...

    Britene - ihvertfall den del av de som eier og styrer landet - er forelsket i atomkraft og har en historie av å gjøre hva som helst for å beskytte den, inklusiv å flytte på desimalpunkter når tallene ikke passe politikernes ønsker.

    Ta både rapporten og dens kritikk, og i grunn alt som har sitt opphav i det politisk miljøet i mitt hjemland med en stor knipe salt - i hvert fall når det gjelder energipolitikk.

  6. "Forskning utført blant annet ved Statistisk sentralbyrå og Norsk Institutt for bioøkonomi, som tar hensyn til dette, finner at også trevirkebasert biodrivstoff vil øke globale utslipp"

    Det skulle jeg gjerne sett en begrunnelse på.

    Såvidt jeg kan skjønne, er bruk av trevirke klimanøytral så lenge det er en balanse gjennom uttak og gjenvekst. Om det i tillegg brukes mye material som ellers ville råtne i skogen, vil det gi en netto klimagevinst.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...