Gå til innhold

Erling Storvik

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erling Storvik

  1. Veidekkes kostnad for å bygge 180 leiligheter tilsier en snittkostnad på 3 mill per leilighet.
    Så skal det betales for prosjektutvikling, tomt, arkitekt osv men det kunne være interessant å se hele regnestykket, og ikke minst høre hva OBOS legger til på toppen. For det skal vel ikke være mer overskudd på dette enn det OBOS trenger for å drive sin organisasjon. Også var det de to hundre kronene i medlemsavgift vi betaler inn i året, det kommer vel godt med det også...

    Selvaagbygg var idealister en gang i tiden og gikk en gang foran med å utvikle nye byggemetoder og å utfordre regelverket slik at de kunne tilby rimelige boliger til alle som trengte dette, men nå er det vel bunnlinjen som er den store guden der i gården også.

    For en spennende utfordring det måtte være å bygge vakkert, solid og rimelig 🙂 og hvis ikke OBOS syns det er viktig, hvem skal gjøre det da?

  2. Jeg for min del skulle ønske Elon Musk brukte sin kreativitet og store handlingskraft til kun å prøve å redde jorden vi bor på og ikke belastet den ytterligere med rakettutskytningene. Og også at forumtråden inneholdt kommentarer om det samme, istedenfor ensidig teknologisk begeistring og kommentarer (selvom også jeg selvsagt er fascinert av hendelsen).

    På tide å våkne og prøve å slukke brannen folkens.

    • Liker 2
  3. Er det ikke et par selskaper som skal lage full dekning via satellitt i disse dager? Responstid er vel ikke avgjørende hvis man ikke gamer, for privatpersoner hvertfall, så alt kan jo fort bli snudd på hodet....

    Men Telenor har aldri hatt noen stjerne hos meg. Vi som husker at et helt land måtte bytte til ISDN-linje for å få ADSL og vet hvordan de f.eks gjorde dette med analoge linjer og en dongle i USA... men det er lenge siden nå 😄

  4. 16 hours ago, bharald said:

    Så mye å hente bare ved å høste drivhuseffekten og vente på at vi får lyst på lunere hus?

    Og da har man ikke hentet ut solcellepotensialet for alle oss med skråtak. Personlig kan vi nok halvere energibehovet til oppvarming med luft-luft, og dekke tredelen av gjenværende strømbruk, i et halvrehabilitert 60-tallshus og med elbil, med solceller i solrike Trøndelag.

    Tror det er lurt å skille mer tydelig mellom støtte og sarkasme

  5. Det kan være at noe av motivasjonen for å like et slikt produkt er at vi på sikt må tenke på nye måter for å redde klimaet – på alle områder av livet. Vi kan være enig i at per i dag gir det ikke mening, og klimaregnestykket er sikkert dårlig – men du kan jo ta den diskusjonen med barnebarna dine når du ventet så lenge du kunne med å tenke nytt?

  6. Så utrolig bra at du tar en offensiv holdning på lederplass Jan, og at du går foran med å poengtere at endringene går for sakte, selv med pandemireduksjoner.

    Faktabasert argumentasjon om hva som er i ferd med å skje på jorden vil forhåpentligvis overbevise flere om at det haster veldig.

    Det viktigste vi nå kan gjøre for å bidra til klimadugnaden, er slik jeg ser det å bruke stemmeretten, redusere personlig forbruk og å klimakompensere for de reisene vi gjør.

    I tillegg håper jeg at teknologi også kan bidra til å redde klima. 

  7. Jeg syns dette er så uinteressant. Vi lever i en verden med motorer og kraft som for en stor del drives av fossilt brensel og vi skal til en verden der strømmen er fornybar og bilene går på strøm. Så enkelt er det. At veien dit gå via produkter som i en kortere periode er sammenlignbare eller verre enn det vi kom fra, det kan vel ikke overraske noen. Men hva er alternativet?

    Teknologisk utvikling vil skape gjenbruk av materialer, rene prosesser og fornybar kraft som ikke ødelegger jorda, og det er dit vi skal. Slike sammenligninger måler bare hvor langt vi er kommet og er ikke noe argument mot den overgangen vi nå er midt inne i.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 4
  8. Hvis dette er ok, burde det da samtidig vært fulgt opp av en formasjon tanks som kjører innover skogene, som et stort bevegelig juletre kanskje, mens julestjernen henger over på himmelen dannet av jagerfly? Filmet av droner.

    Det er et uendelig stort ansvar å forvalte freden. Uten å tippe over i dyrkelse av verktøyene det krever. Det krever klokskap og bakkekontakt, slik noen i militæret heldigvis fremviser. Robert Mood er vel et godt eksempel på en mann som evner å se perspektivet rundt det man driver med. Kampfly formet som julestjerne er ingen god idé.

  9. Det er vel to forhold som gjør at el-biler i garasjeanlegg medfører liten risiko – det ene er at man lader over mange timer (ikke hurtigladning) og det andre er at bilen står stille slik at de dramatiske situasjonene som oppstår når battericeller blir kortsluttet fysisk (kollisjon og utforkjøring) ikke kan skje når bilene står parkert. Til sammenligning så er det vel mange flere scenarier som kan tenkes med fulle bensintanker og gasstanker. Litt kjedelig at slike rapporter blir bensin på bålet for frykt og fordommer.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...