Jump to content

Erling Storvik

Medlemmer
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Erling Storvik

 1. Det kan være at noe av motivasjonen for å like et slikt produkt er at vi på sikt må tenke på nye måter for å redde klimaet – på alle områder av livet. Vi kan være enig i at per i dag gir det ikke mening, og klimaregnestykket er sikkert dårlig – men du kan jo ta den diskusjonen med barnebarna dine når du ventet så lenge du kunne med å tenke nytt?
 2. Det er jo artig å beregne hvor bred sektor man trenger å lete utfra at det ser ut til at den faller rett ned, og at man vet orienteringen til kameraet – kanskje innenfor 50-100 meter i en rett linje utfra observasjonsstedet, 5 km... en svart stein.. ja jeg tror men trenger litt flaks
 3. Poenget er vel ikke at oljen tar slutt, poenget er at klimaet ikke tåler at vi brenner den. Det er derfor vi skal slutte å bruke den.
 4. Så utrolig bra at du tar en offensiv holdning på lederplass Jan, og at du går foran med å poengtere at endringene går for sakte, selv med pandemireduksjoner. Faktabasert argumentasjon om hva som er i ferd med å skje på jorden vil forhåpentligvis overbevise flere om at det haster veldig. Det viktigste vi nå kan gjøre for å bidra til klimadugnaden, er slik jeg ser det å bruke stemmeretten, redusere personlig forbruk og å klimakompensere for de reisene vi gjør. I tillegg håper jeg at teknologi også kan bidra til å redde klima.
 5. "Hva menes med at "Norge ligger på avfallstoppen i Europa"?. Betyr det at vi er de største grisene, eller at vi er gode på sortering og gjenvinning?" Som @Proton1 sier, forstår ikke om vi er flinke eller dårlige. Kun slått av Danmark. Nesten på topp. Må være at vi er flinke til gjenvinning.
 6. Jeg syns dette er så uinteressant. Vi lever i en verden med motorer og kraft som for en stor del drives av fossilt brensel og vi skal til en verden der strømmen er fornybar og bilene går på strøm. Så enkelt er det. At veien dit gå via produkter som i en kortere periode er sammenlignbare eller verre enn det vi kom fra, det kan vel ikke overraske noen. Men hva er alternativet? Teknologisk utvikling vil skape gjenbruk av materialer, rene prosesser og fornybar kraft som ikke ødelegger jorda, og det er dit vi skal. Slike sammenligninger måler bare hvor langt vi er kommet og er ikke noe argument mot den overgangen vi nå er midt inne i.
 7. Men 1000 ladesykluser? Vår Mitsubishi Miev ble solgt etter syv år, da var batterikapasiteten kanskje 70% – men vi hadde sikkert bortimot 2000 ladesykluser.
 8. Vi er midt inne i en katastrofe og de som virkelig kan utgjøre en forskjell nekter å trykke på knappen. Når kommer det til å skje?
 9. Hvis dette er ok, burde det da samtidig vært fulgt opp av en formasjon tanks som kjører innover skogene, som et stort bevegelig juletre kanskje, mens julestjernen henger over på himmelen dannet av jagerfly? Filmet av droner. Det er et uendelig stort ansvar å forvalte freden. Uten å tippe over i dyrkelse av verktøyene det krever. Det krever klokskap og bakkekontakt, slik noen i militæret heldigvis fremviser. Robert Mood er vel et godt eksempel på en mann som evner å se perspektivet rundt det man driver med. Kampfly formet som julestjerne er ingen god idé.
 10. Det er sikkert en tradisjon dette og man er stolt av å kunne vise frem kampflyene – alt under fredens tegn – jeg syns det er en dårlig kobling. Hundre eller tusen elbiler bortkastet for en markeringstur? Kjøp heller julekaker og pynt flyene med granbar og send et bidrag til myclimate.org
×
×
 • Create New...