Gå til innhold

DesertGlow

Medlemmer
  • Innlegg

    4 229
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DesertGlow

  1. Har en Corsair AX 850W PSU, som er mer enn kraftig nok til systemet, og som ikke ser ut til å være problemet. Min hovedteori er RAM-feil, men ser også stygt på hovedkortet (Asus P67). Feilene ser ut til å være for systematiske til at strømforsyningen er kilden

     

    Uansett, poenget var førsat og fremst hjelp til nye komponenter som snakker sammen :)

  2. Ut av det blå har min maskin utviklet seriøs ustabilitet, og fungerer ikke en reformatering, regner jeg med å måtte bytte ut alt det viktigste, siden jeg ikke har tid til å feilsøke ustabilitet som dukker opp etter 10-40 minutter.

     

    Tenkte å gå for Haswell i i7-utgave, 16 GB minne og et godt hovedkort, samt en ny SSD på ca 256 GB.

     

    Har et solid skjermkort fra før som jeg fortsatt håper er oppegående, og det samme med kabinett og strømforsyning - samt en gigantisk CPU-kjøler.

     

    Noen som har forslag til noen gode komponenter som fungerer bra sammen? Har ikke satt noe klart pristak, vil ha gode komponenter, men er ikke villig til å betale masse for absolutte toppmodeller.

  3. Har nylig tatt skrittet fra crop til fullformat, og sitter nå med utstyr som jeg ikke er helt sikker på hva jeg skal gjøre med. Står mellom å brenne inne med det som et backupkamera, eller om jeg skal selge det.

     

    Det er som tittel tilsier et Canon EOS 50D med det svært gode objektivet 17-55 f2.8 IS, med UV-filter.

     

    Noen som har noen anelse om hvor mye en slik pakke kan være verdt? Antar at brorparten av verdien ligger i objektivet...

  4. ...

    men igjen havner jeg omtrent på 8-15mm-pris, ...

    8-15mm? tenker du omregnet fra crop til fullframe her?

     

    ellers, kvalitetsproblemene med sigma er vel hovedsaklig fokusproblemer på store blendere, så på en ultravidvidvinkel er det nesten ikke et tema.

    Jeg tenker aldri på crop ;)

     

    Tenker på at prisen for 8-15mm er omtrent den samme som for 16-35 mm. Etter å ha sett på 16-35mm fremstår den mer fristende enn 8-15mm egentlig, litt mer anvendig siden en uansett må beskjære fisheye i de fleste tilfeller.

     

    Men igjen: 11-12k for et objektiv nå er mer enn jeg har råd/lyst til å betale.

  5. Det er noen i denne tråden som seriøst har for mye penger. Om 120k til optikk var noe jeg hadde hatt råd til, ville det vært litt andre spørsmål jeg hadde stilt :p

     

    hehe, hvis du jobbet som fotograf da? Er det mye penger da? Det er ikke alle som har kostbart utstyr som bare bruker det til hobby :yes:

    Greit nok, men jeg skal altså bruke penger av egen lomme, og kommer neppe til å tjene et rødt øre ;)

  6. Det er noen i denne tråden som seriøst har for mye penger. Om 120k til optikk var noe jeg hadde hatt råd til, ville det vært litt andre spørsmål jeg hadde stilt :p

     

    For å først rette opp en misforståelse - som jeg trodde var oppklart: Jeg er ikke ute etter crop-opptikk, og grunnen til at jeg viste til nevnte Tamron-objektiv var at jeg søkte på EF-fatning hos Komplett. Manglende Tamron-kunnskap gjorde at jeg ikke umiddelbart identifiserte det som et crop-objektiv.

     

    Har testet litt forskjellig optikk i dag, og ser jo at 16-35 ser veldig spennende ut - kanskje mest spennende av alt - men igjen havner jeg omtrent på 8-15mm-pris, og det er mer enn jeg har lyst til å betale for tiden.

     

    Sigma 12-24mm ser veldig spennende ut, men tenkte jeg skulle få testet den på kameraet først. Enkelte av testbildene jeg så det ble lenket fra den tyske fotosiden til gjorde meg ikke overbevist, fisheye hadde nesten å vært å foretrekke fremfor de kantene, men kjenner jeg lener mot dette.

     

    Alternativet er en fast 15mm Sigma Fisheye, og gi blaffen i zoom, men da mister jeg fleksibilitet selv om blenderen er betydelig bedre.

     

    Canon 17-40mm ser jeg både blir anbefalt og advart litt mot her. Prisen er betydelig hyggeligere enn 16-35, men mindre brennvidde, klaging på kvalitet og blenderen gjør meg usikker.

     

    (I tillegg har jeg planer om å kjøpe 50mm f1.8, men det er litt utenfor denne diskusjonen)

  7. Er ikke helt stødig på benevnelsene til disse billigleverandørene, så om det er et cropobjektiv er jo saken biff.

     

    Ser Sigma 12-24mm 2. generasjon blir nevnt her. Er det å anbefale? Har hørt rykter tidligere om at Sigma er litt bingo når det kommer til kvalitetsforskjeller.

     

    17-40mm hadde sikkert vært fint, men det er ikke fullt så vidt som jeg gjerne kunne tenke meg.

  8. Har tatt spranget fra EF-S til EF, og trenger litt nytt kamerautstyr.

     

    Har kjøpt en Canon 24-105, men har lyst på en skikkelig vidvinkelsak også. Drømmen er Canon 8-15mm, men budsjettet sier stopp foreløpig.

     

    Ser at Tamron har et 10-24mm f/3.5-4.5 til en ikke like uoverkommelig pris, men ser ofte billigkamerar omtalt i samme slengen med mindre bildesensor.

     

    Noen som har tanker / erfaringer?

  9. Helt enig med Noctua NH-D14 CPU Kjøler.

     

    Styr unna Heatspreader her, ellers vil du slite å få viften på plass.

     

    Har du bestilt dobbelt opp med Heatspreader?

    Tror det følger med ram brikkene fra før av.

     

    Kjøp heller Kingston ValueR. DDR3 1333MHz 4GB, CL9Non-ECC, 1.5V, 512Meg x 64, 240pin de vil nok passe bedre, eneste at disse ikke er noe særlig å overklokke, men når du har K versjon trenger du ikke å overklokke ram.

     

    Også syns jeg det er bortkastet uansett, når SSD garantert blir flaskehalsen uansett.

    Yepp, har bestilt dobbelt med minne, 16 GB er ikke så all verden dumt å ha når videoredigering slår inn, og 4-500 kroner ekstra på RAM er ikke det som velter budsjettet :) Skal ta en titt på de Kingston-brikkene.

     

    Hva tenker du på med SSD som flaskehals? At det er feil SSD-valg, eller bare generelt at systemet er vesentlig raskere enn en SSD klarer å levere uansett?

     

    Har forøvrig vurdert PCI-e-basert SSD for å komme utenom SATA-grensesnittet, men har skjønt at erfaringene der er litt varierende foreløpig - og dyrt?

  10. du kan ikke ha det minnet til cpucooleren. treg write paa ssd

    Da er spørsmålet enkelt: Er det en stillegående kjøler som er et bedre alternativ som det er plass til - evt minne som ikke koster skjorta som kan byttes ut?

     

    Treg write er litt underordnet på en systemdisk siden det er mest les, men Corsair SandForce er et bedre valg? Har vurdert OCZ 3-saken, men den koster jo over 2k for samme kapasitet.

  11. Trenger altså i grunn hele boksen ny, men vurderer å i første omgang beholde skjermkortet jeg har i dag, og tar med harddiskene.

     

    PC-en skal brukes til tre ting:

    - Videoredigering i Premiere Pro

    - Spilling

    - Diverse annet bruk.

     

    Siden PC-en står i felles stue, er det et ønske om at den skal være så stillegående som mulig. Har ikke noe fastsatt pristak, men uaktuelt med super-top-of-the-line-maskin.

     

    Dette er det nye forslaget: http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=950583&su=8CBAFEC6-F6DC-4C16-B61F-9FDD56B0E110

     

    Nå lurer jeg i grunn aller mest på PSU og minnevalg, men valgt minne fordi det kommer med i oppgraderingpakken som ligger til grunn.

  12. Går og vurderer om min gamle PC nå skal få pensjonere seg.

     

    Trenger i grunn hele boksen ny, men vurderer å i første omgang beholde skjermkortet jeg har i dag, og tar med harddiskene.

     

    PC-en skal brukes til tre ting:

    - Videoredigering i Premiere Pro

    - Spilling

    - Diverse annet bruk.

     

    Siden PC-en står i felles stue, er det et ønske om at den skal være så stillegående som mulig. Har ikke noe fastsatt pristak, men uaktuelt med super-top-of-the-line-maskin.

     

    Spesielt hovedkort, strømforsyning og kabinett jeg lurer veldig påm en tar også gjerne imot andre innspill!

     

    Handlevogn:

    http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=950302&su=73A57443-1016-4453-B6D8-BF189E094F6E

    post-3958-0-62958200-1310729392_thumb.png

  13. Jeg har redigert sammen et større prosjekt, og fått det ut i både 720p og 1080p gjennom Premiere Pro. Siden det er et stooort prosjekt, er renderingen noe som tar usedvanlig lang tid.

     

    Greia er at jeg ønsker å kutte ut deler av slutten av filmen for bruk i enkelte anledninger, men VirtualDub nekter å åpne MP4-filene. Har lett litt etter codecs, og FFdshow var ikke behjelpelig.

     

    Noen som vet hvordan jeg kan få VirtualDub til å akseptere mine mp4-filer (MPEG4+AVC) - eller har anbefalinger på andre programmer der jeg kan kutte vekk deler og ta en "direct stream copy" for å sitte igjen med resten?

  14. Med trening så følger en del nye utfordringer i tilværelsen.

     

    Jeg ved en ren tilfeldighet en sang som passer helt perfekt med det tempoet jeg liker meg på tredemøllen (DJ Mangoos Eurodancer).

     

    Er det noen tjenester som fungerer greit til å finne BPM på musikk, og som kommer med musikk med tilsvarende rytme?

     

    Eller eventuelt noen som vet om noen veldig gode spillelister for trening?

  15. Av en eller annen grunn får jeg ikke lov til å poste under teknisk, så da jeg jeg det her i stedet.

     

    (Admin: Flytt gjerne, og gi en tilbakemelding på hvorfor post-block)

     

    Har ved gjentatte anledninger sett at forumet legger på ekstremt mange sider på tråder som ikke har noen svar. I dette tilfellet ser det ut til at den har kopiert antall sider fra forrige post.

    post-3958-1289243074,2197_thumb.png

  16. Jeg bruker for tiden både vanlige høyttalere (USB) og gaming-headset som også er USB. Begge har egne integrerte lydbrikker.

     

    Det er fryktelig irriterende å gå inn i innstillingene og hele tiden endre hva som er standard lyddriver avhengig av hvilke som jeg ønsker å bruke.

     

    Finnes det noen mulighet for Windows å benytte begge to samtidig? I praksis vil jeg selvsagt ikke gjøre det, men begge har jo av/på-knapper.

  17. Komplett har tyvstartet weekend-tilbudet sitt, og i den forbindelse har de to WD-SSD-disker.

     

    Utover at jeg ikke vet noe om WDs SSD-disker, så er det påfallende at den på 128 GB er betydelig billigere (og tilsynelatende raskere) enn den på 64 GB. Men det er en annen modellbetegnelse.

     

    Noen som vet noe om dette?

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=588257

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=588260

×
×
  • Opprett ny...